malda Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2015 Já to stejně nechápu. Občas se dívám na starší film, kde se více či méně detailně mihnou krásné hodinky. Pokud to ale není nějaká bondovka, kde detail na hodinky je jaksi součást "PP", nejsem schopný poznat, co to tam mohlo být. Když vidím, z jak nekvalitních záběrů je Libor schopný poznat typ hodinek, o kterých jsem třeba já neměl ani páru, že existovaly, nevycházím z úžasu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 16. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2015 Já to stejně nechápu. Občas se dívám na starší film, kde se více či méně detailně mihnou krásné hodinky. Pokud to ale není nějaká bondovka, kde detail na hodinky je jaksi součást "PP", nejsem schopný poznat, co to tam mohlo být. Když vidím, z jak nekvalitních záběrů je Libor schopný poznat typ hodinek, o kterých jsem třeba já neměl ani páru, že existovaly, nevycházím z úžasu... Tak ono to zas tak tezke neni. Hodinek, ktere jsou k videni ve filmu, je docela dost. Stahuju starsi filmy a tak priblizne v kazdem sestem se nejaky ty hodinky krasne mihnou ve sve krase co lze rozpoznat. Nektere jsou jasny hned ze zaberu na ne, jine jsou pak dobre dohledatelne na netu... nejsnazsi jsou treba rolexky ci hujerky. Nekdy je ale ze zaberu ve filmu nebo na netu jen jedno voditko od ktereho je mozne dal neco dohledat. Ale jsem rad, ze uz se mi parkrat podarilo dohledat o jake hodinky se jedna, ktere nikde jinde nejsou zminene nebo jsem mel driv nez vetsi "hledaci" hodinek ve filmech. Nj, ted davaji bondovky a nedavno Celisti, tam ty hodinky jsou uz poradne proflaknuty Spis jak na ty hodinky ve filmech cumim a pak dohledavam, tak je pak chci... po roce, co to tady delam mam uz jedny odskrtnuty. A to helmety co mel Al Pacino.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72141-liborovy-filmové-vintage-postřehy/?p=1282489 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2015 Libore parada,o vikendu jsem zrovna uvazoval,ze ti pisnu,ze chci dalsi dil :-)))) a tys to sem dal. Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2015 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2015 opět paráda.... Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipinek Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2015 Super, pecka diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2015 Omlouvam se za vstup do Liborova skveleho vlakna, ale nenapadlo me, kam jinam by se to vic hodilo. Na letosnim rocniku prehlidky 70 mm filmu v Krnove planuji promitat film Le Mans, klasickou technologii z puvodni 70mm filmove kopie se sestikanalovym zvukem.Jedna z poslednich prilezitosti videt ten film tak, jak ho vidali nasi rodice v legendarnim kine Alfa. A Monaka pres cele 14 metru siroke platno https://cs-cz.facebook.com/KRRRRRRRRRR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 11. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Po dlouhé době zase nějaký úlovek... a za to čekání si dáme hned dva. V obou filmech v hlavní roli Burt Reynold. Začneme snímkem Napůl drsňák (Semi-Tough, 1977). Billy Clyde Pukkett a Shake Tiller jsou hráči fotbalového mužstva v Miami, které bojuje o finále v soutěži o pohár White Cup. Jsou nejen oporou a hvězdami týmu, ale v soukromí i velcí kamarádi. Spolu bydlí a i s Barbarou Jane Bookmanovou, dcerou šéfa fotbalového klubu, a oba k ní cítí nějaký to "pnutí". A když se týmu daří, tak se dobře paří a ženský hráčům neříkají ne, hlavně na klubové párty... mno, někdy nějaká ta ženská ne řekne a to pak Shake musí spoluhráče hodit do klidu. Ale všechny ty oslavy, pařby a ženský nějak na Billyho dolehnou, hlavně ve chvíli, kdy se dozví, že Shake požádal Barbaru o ruku. Billy se rozhodne změnit svůj přístup k životu... a je pro to schopný podstoupit cokoliv. 24 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 11. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 (upraveno) Od fotbalu se přesuneme na americké silnice a dálnice a to v pohodové komedii Polda a bandita (Smokey and the Bandit, 1977). Bow, řidič náklaďáku, kterému nikdo jinak neřekne než Bandita, uzavře se šmelináři sázku - zajet do Texasu, tam naložit 400 beden piva a propašovat je zpět do Georgie. A to všechno musí stihnout za 28 hodin. Zatím se to nikomu nepodařilo a pašeráky vždy šerifové vyhmátli. Proto Bandita přemluví svého kamaráda Cleduse. Plán je jednoduchý, Cledus bude řídit kamion a Bandita mu bude "čistit cestu" od poldů v černém Pontiacu Trans Am 6,6litr. Náklad s pivem je naložený, poldy se daří oklamat, vše jde podle plánu... až do chvíle, kdy Banditovi do cesty skočí nevěsta a hned mu vleze do auta. Ale není čas se zdržovat a tak Bandita šlápne na plyn a uhání dál i s nevěstou. Jenže nevěsta je na útěku přímo od oltáře, a na Banditu se valí velký průšvih... v patách mají rozzuřeného tchána od ženicha - texaského šerifa. To ale ještě Bandita netuší, koho má v patách a zatím čistí cestu od policajtů, aby Cledus bez problémů projel s nákladem. A tak následuje honička za honičkou... a i nějaký to létání vzduchem. Mno, jak kdo. Ale tím pro Banditu plán končí a musí se vypořádat se šerifem, který jej chce "zničit" za každou cenu. A nezastaví se, ani když při honičce příjde o střechu auta. Ale Bandita se s Cledusem nenechají nikým zastavit! 25 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Co tyto dva filmy spojuje? Tak hlavně Burt Reynolds, to je jasný, když tam hraje v hlavní roli, oba snímky jsou z roku 1977, ale dostávám se k hodinkám... Abych dohledal jaký hodinky měl Burt ve filmu Napůl drsňák musel jsem oklikou dohledat a potvrdit si co měl na ruce v roli Bandity. Ze začátku nepomohl ani nápadný náramek s kameny, který lze spatřit v obou filmech. Ale podařilo se... V obou případech jsou to hodinky Timex, tentokrát automaty. TIMEX DIVER Automatic Kalibr Timex M32, 0 kamenů. Velikost pouzdra 36 mm (bez korunky). Napůl drsňák: Polda a bandita: Kalibr M32 je spíš taková kovařina než hodinařina, ale fungovalo to taky... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Burta Reynoldse tímto přidávám do pomyslné síně VIP chronomágů. To dokazuje i to, že v prosinci 2014 v aukční síni Julienslive dražil věci, které získal za svou mnohaletou kariéru. Našlo se i pár hodinek: Rolex Submariner ref.16610 - vydraženo za 7000 dolarů. Rolex Oyster Perpetual Date, 14K zlato Rolex s modrým číselníkem - vydraženo za 8500 dolarů. Kapesní 18.karátové hodinky od herečky Sally Field (? asi) - vydraženo za 4000 dolarů. Za 1000 dolarů jste si mohli pořídit dvoje hodinky, speciálně vyrobené pro Reynoldse a to Omegy a Timexy (ty mají hercovo jméno na ciferníku), oboje na náramku s kameny z tyrkysu. Upraveno 11. března 2015 uživatelem libor2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Super Libore jako vždy! Díky za pátrání, rád tyhle věci čtu... Trošku mi ti Timex připomínají Primky:-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saquinas Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 díky za super vlákno ... jinak taky v tom ty primky nějak vidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 O5 děkuji.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mupa Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Už jsem se trochu obával, že tohle vlákno je u ledu. Naštěstí není a Libor válí dál. Super. Děkuji za počtení a nové poznatky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Libore paráda. Máš můj obdiv za trpělivost a takovou tu správnou "zažranost". Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 11. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2015 Díky za Tvůj čas a chuť Libore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Libore dik,jdu pohledat na uloz to a zkouknout,kvuli hodinkam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 23. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2015 Spíše béčkovej film, taková řezničina, ale je tam Sylvester Stallone... to je Kobra (Cobra, z roku 1986). Kde policajti už neví jak dál tam nastupuje poručík Marion Cobretti, zvaný jako Kobra. A Kobra se s nikým nepáře... nj, rozkaz zněl jasně, dvě dávky a je klid. Ve městě se šíří brutální vraždy žen a Kobra je tomu na stopě. To ale ještě neví, že za vším je celá banda psycho zabijáků, kteří si prosekávají cestu k ?novému řádu?, jak nazvali svoji ideologii, a zabíjejí slabé, aby silní mohli žít. K jedné vraždě se přichomejtne i modelka Ingrid, která náhodně spatří podezřelou dodávku a muže přímo při činu. A tak jí chtějí zabijáci zlikvidovat. Naštěstí jim uniká. Její ochranu si vezmou na starosti Kobra spolu s parťákem seržantem Gonzalesem. A hned jim je jasný, že mezi policajty mají krysu a kam se hnou, jsou i zabijáci. Je čas se na ně připravit... 26 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Film se mi podařilo stáhnout pouze ve špatné kvalitě, a tak nebýt detailního záběru, vůbec bych netušil, že má Stallone na ruce Heuer 2000 Series. Pod značkou Heuer bylo těchto hodinek vyrobeno docela pomálu - jak je známo, v roce 1985 je Heuer odkoupen společností TAG a po tomto spojení už zdobí ciferníky logo TAG Heuer. I když hodinky nejsou nijak extra, tak se starým logem jsou sběrateli velmi ceněny. Tím "extra" se ještě vrátím do sedmdesátých let, kdy Heuer slavil velké úspěchy s řadou 1000, protože široké veřejnosti nabízel dostupné a spolehlivé potápěčské hodinky. Takže design nebo použitý quartz se podřizoval ceně. Na úspěch chtěli počátkem osmdesátých let u Heueru navázat řadou 2000, a nabídnout nejen quartz tak i automatický kalibr... to se ale podařilo až s TAGem. Dvoutisícovka měla mít oproti tisícovkám nový design, za kterým je podepsaný Eddie Schopfer, ale stále si ponechat ráz dostupných hodinek pro potápěče, ale i pro jiné sportovní aktivity. Jen ještě doplním, že plno prvků z první generace 2000 Series lze spatřit i v dnešních řadách Aquaracerů. Heuer 2000 Series - Diver 972.006 38mm (41,5mm s korunkou) kalibr ETA 955.xxx / ESA 555.xxx, 1 kámen 973.006: 972.006 s logem TAG Heuer: Katalog Heuer 1985 http://www.calibre11.com/tag-heuer-catalogues/1985-6-catalogue/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2015 Libore pěkný, film jsem kdysi viděl- možná to není ani Bečkovej fil, ale hrál tam Stallone, tak jsem ho vidět musel ( na nějaké kopii na videu VHS- co bylo v noci, tak nebylo vidět nic, co ve dne- to bylo jak v noci a parádní dabing k tomu ). Vím, že pak šel asi 2x v TV. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 23. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2015 Ty bláho, já miloval tu káru.....a on ještě Cobretti nosil Hujery....uauuuZase díky za rozšíření obzorů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 8. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Nick Nolte, Gene Hackman, Joanna Cassidy a Ed Harris... to vypadá na dobrý film. A taky že ano. Snímek Pod palbou (Under Fire, 1983) zachycuje příběh fotografa Russela Price, který dokumentuje válečné konflikty. Z Afriky se přesune do Nikaragui, kde zemí zmítá občanská válka a boj proti prezidentu Somozovi. Zde se sejde s kolegou Alexem a Claire. V ulicích mezitím probíhá lidová revoluce, kterou potlačuje vojsko. Russel se rozhodne, že se chce setkat přímo s vůdcem povstalců... Mezitím se boje revolucionářů a vojskem dramaticky vyostří. Postupně Russel zjišťuje co je prezident Somoz zač a jak pomocí vojska zabíjí nejen revolucionáře, ale i civilisty. Jejich obětí se stane i Alex, a Russel vše nafotí. Teď jde i o jeho život... 27 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Co měl Nolte na ruce je snad jasný - Heuer Autavia GMT Chronograph Ref.2446. Autavie už jsem tady jednou měl http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72141-liborovy-filmové-vintage-postřehy/?p=1192064 takže teď jen malé připomenutí. Pokud by si chtěl někdo o těchto kráskách počíst, dám sem odkaz na zajímavé stránky http://www.onthedash.com/thoughts/2446c-and-2446c-gmt/ . Ve filmu jsou vidět ještě další legendy... třeba Seika Diver 6309-704x, které se s Ed Harris ve snímku mihnou (a domnívám se, že to budou ty samé Seika, které jsou vidět ve filmu Propast - The Abyss, 1989). Ale nedá mi to a ještě zmíním fotáky. Sorry, nejsou to hodinky, ale pro mě to je pokoukání... Leica a hlavně Nikon F2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se