Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 21. 5. 2014 v 19:02, warann napsal:

No jo no. Taky jsem si to myslel, ale chtěl jsem slyšet ještě názor někoho jinýho. Trochu mě svedlo na scestí, že v některých případech to funguje - např. LLD (moje, s řemenenm od mistra Šímy), klasický pilotky mebo černý Igeny. Ale fakt je, že tady to asi fungovat nebude. Chjo.

funguje to u sportovních hodinek - se širší lunetou ;)

• Odpovědi 152
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

pekne trojky chlapi, dovolim si pridat aj svoju ;)

Fortisky - pilotky a potapky v jednom, stredna velkost, univerzalne hodinky ku vsetkemu... na tahu univerzalky, na ciernej gume sportovejsie univerzalky a na oranzi este sportovejsie az uletene volnocasovky, proste hodinky kombinovatelne do kazdeho pocasia...

Seika - nieco k slusnejsiemu obleceniu, na kozi kludne aj oblek, na tahu neurazia ani k tricku a rifliam...

Gcka - hodinky na prilezitosti kam mi je luto nosit mechanicke, no na ruke musi nieco byt vzdy! bike, behanie...

post-22327-0-64911300-1401092084_thumb.jpg

post-22327-0-74476800-1401092102_thumb.jpg

post-22327-0-30165500-1401092109_thumb.jpg

Odesláno
  V 26. 5. 2014 v 7:55, bohus76 napsal:

Líbí se mi oboje,ale nejde mi do hlavy,proč tu datumovku neposunou více k pravému okraji :-(

Díky za názor. Ta datumovka není úplně ideál, ale to bych asi byl v úplné jiné cenové kategorii, abych byl zcela spokojenej. Jak jsem psal, líbí se mi víc ty první, ale pokusím se přemoci a upřednostnit to, co opravdu užiju. Už jsem poslal dotaz do jednoho shopu na Chrono24, tak snad to konečně rozseknu.

Odesláno

Za me mnohem hezci ten prvni kousek s ukazatelem rezervy natahu... prece jenom to datum uvidis tak jako tak, ale proste celkove mi prijdou povedenejsi a ukazatel rezervy je rajerinka :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak - jak je u mě obvyklé - jsem nebyl schopen dodržet vlastní vytčený cíl, směřující k jasnému vymezení hodinek z hlediska účelu.

Tedy jsem se aktuíálně dobral ke trojici IWC Mark XV., Omega Speedmaster (bohužel nikoli moony) a Seiko SKX009 s Pepsi lunetou (ty jsou aktuálne na cestě).

Co dál? Možná výměna těch speedů za moony by dotvořila docela pěknou trojičku, což?

Odesláno

Takže ještě pár tradičně neumětelskejch fotek mé nové akvizice. Na to, že jsem je v pátek platil, v pondělí odcházely z Itálie a dnes je mám na ruce, tak to byla celkem rychlovka.

Hodinky vypadají na svůj věk super, akorát na pouzdře je u pětky rejpaneček (na to mě prodávající výslovně upozornil), safír je bez chyby.

Mimochodem prodávající - kromě původních dokladů vč. kartičky mi přidal aktutální certifikát a reklamní cestovní pouzdro na hodinky (celkem pěkný). Je to nějaký obchod z Říma, servis super.

Řemínek je zralej na výměnu (s tím jsem počítal), spona IWC (překlápěčka) je OK.

A aniž by chtěl suplovat poptávkové vlkákno, tak kdyby měl někdo navíc NATO 19, případně 20 mm, rozumné barvy do doby než Zrno udělá řemen, budu rád.

Odesláno

Takže ještě pár tradičně neumětelskejch fotek mé nové akvizice. Na to, že jsem je v pátek platil, v pondělí odcházely z Itálie a dnes je mám na ruce, tak to byla celkem rychlovka.

Hodinky vypadají na svůj věk super, akorát na pouzdře je u pětky rejpaneček (na to mě prodávající výslovně upozornil), safír je bez chyby.

Mimochodem prodávající - kromě původních dokladů vč. kartičky mi přidal aktutální certifikát a reklamní cestovní pouzdro na hodinky (celkem pěkný). Je to nějaký obchod z Říma, servis super.

Řemínek je zralej na výměnu (s tím jsem počítal), spona IWC (překlápěčka) je OK.

A aniž by chtěl suplovat poptávkové vlkákno, tak kdyby měl někdo navíc NATO 19, případně 20 mm, rozumné barvy do doby než Zrno udělá řemen, budu rád.

post-29493-0-91377200-1402504906_thumb.jpg

post-29493-0-55474500-1402504930_thumb.jpg

post-29493-0-17802100-1402504942_thumb.jpg

post-29493-0-45585500-1402504954_thumb.jpg

post-29493-0-59528900-1402504966_thumb.jpg

post-29493-0-52447100-1402505000_thumb.jpg

post-29493-0-47586800-1402505021_thumb.jpg

post-29493-0-39693300-1402505025_thumb.jpg

Odesláno

Hmmm, jedna z nejdrazsich modifikaci 2892 na trhu. Ja to opravdu nechapu. Na druhou stranu, pokud ti delaji radost....

Se zbytkem +/- souhlasim. Za sebe bych to videl na:

1) neco k vode ..... aktualne vyreseno

2) chrona ..... Moonwatch 3573.50.00

3) oblekovky ..... Zenith Elite Captain Central Second

pridal bych jeste nejaky otloukanky do hospody a tak...

...pro zacatek samozrejme :)

Odesláno (upraveno)

Marky jsou ikonické hodiny, uřízlá hodinovka není prokaždého ale.za cenu za kterou jdou Mark XV to zase není taková tragédie za ETU.

Každopádně gratuluji ať slouží :)

Upraveno uživatelem Exiztence
Odesláno

Asi zalezi na uhlu pohledu. 30k je pro me v pripade 2xxx rady ETA proste strop.U 7xxx to muze byt i krapet vic.... Ze stejneho duvodu mi vypadly z oka mj. i SOH od Breitlingu.

Ja ale nepatrim mezi IWC fans a pilotky obecne me nijak neoslovuji, takze bych do toho nemel asi vubec kecat :)

Odesláno

Jen nějak nechápu,co budeš používat jako oblekovky. Ty pilotky nebo ty speedmastry (předpokládám, že ty tvoje současné speedy jsou chrona, omlouvám se, ale v omegách plavu...)? 

Odesláno (upraveno)
  V 11. 6. 2014 v 17:21, pekl76 napsal:

Hmmm, jedna z nejdrazsich modifikaci 2892 na trhu. Ja to opravdu nechapu. Na druhou stranu, pokud ti delaji radost....

Se zbytkem +/- souhlasim. Za sebe bych to videl na:

1) neco k vode ..... aktualne vyreseno

2) chrona ..... Moonwatch 3573.50.00

3) oblekovky ..... Zenith Elite Captain Central Second

pridal bych jeste nejaky otloukanky do hospody a tak...

...pro zacatek samozrejme :)

Úvahy na téma ETA jsou samozřejmě legitimní, ale každej na to má svůj názor, navíc tyhle hodinky se mi velice líbí a v neposlední řadě už jde o starší kousek ve sběratelským stavu, navíc pořízenej za slušný peníze. Takže to nechme :).

Spíš mě zaujala další část, pro mě velice sympatická. Nehledě na to, co píšu níž kolegovi, jsou samozřejmě moony velkou klasikou a rád bych je jednou aspoň na chvíli zkusil, ale stejně tak mě lákají např. Mark II (Mark II. a Mark XV. by myslím pro Marka bylo pěkný kombo). No a Zenithy, to je kapitotla sama pro sebe. Tady dost ticho po pěšině, ale mně se hodně líbí a např. Tebou uváděný model je super. Ostatně cca před 2 týdny jsem se - neúspěšně - pokoušel dvoje Zenithy dražit na ebay (jedny "obyč" Elite a jedny power reserve).

V 12. 6. 2014 v 7:25, saquinas napsal:

Jen nějak nechápu,co budeš používat jako oblekovky. Ty pilotky nebo ty speedmastry (předpokládám, že ty tvoje současné speedy jsou chrona, omlouvám se, ale v omegách plavu...)? 

Správná otázka. Trochu jsem vlastní plány zamotal. Samozřejmě je jasné, že oblekovky nejsou nic z toho. Nicméně pilotky, zvlášť na pěkné kůži, můžou jako oblekovky posloužit. Musím ale zdůraznit, že říkám oblekovky, ovšem nehledám hodinky k fraku (ostaně k němu patří výlučně kapesní hodinky na řetízku), ale běžnému oblečení co nosím do práce (chinos, košile s kravatou nebo bez a sako). Takže to samozřejmě snese víc, než večerní oblek. Spíš si teď říkám, že bych základní trojici mohl zredukovat na dvojici. Např. tyto pilotky, které můžou posloužit i džínám (zvlášť na NATO a pod.) a k tomu potápky co mám na cestě, který obstojí rovněž k džínám a samozřejmě i na dovolený. No a pokud bych nutně měl potřebu mít chrona (ovšem ne zálesácký), tak můžu vytáhnout Hujery po otci. Prostě sběratel ze mě nebude.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

jasně, ta redukce na dvojici mě v tvém případě taky napadla... 

Odesláno

Pokud to jsou Tvoje vysněný hodinky, tak není co řešit ! Uživej si je a nenech se od rypáků jako jsem já rozhodit :) U mě je to stejně spíš otázka financí. Je mi prostě líto dát takovej ranec za něco, co by mě někde uvnitř žralo...

Ty moony jsou na druhou stranu téměř jistý a je to jen otázka času, kdy je pořídím. U toho modelu, co uvádím, mě naprosto fascinuje průhled na tu neskutečnou strojovnu. Já vím, že spousta jiných bude zase upřednostňovat ty ikonický s plným dnem a hesalitem, ale o tom to je. Sto lidí, sto chutí... :)

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak se nám ta trojice trochu "vystříbřila", jak říkával svého času Felix Holzmann. Trochu mi pomohla taky Ondoniho sestava na "P".

Čili tu máme Pilotní, poslouží i Pracovně: IWC Mark XV., obecně známé hodinky, aktuálně na řemenu od Zrna, zde ještě na původním řemenu:

post-29493-0-22740900-1403770149_thumb.jpg

Dále tu máme Potápky. Opět obecně známé hodinky, tentokrát v podobě Seiko SKX009. Jedna fotka ze včerejška.post-29493-0-81639700-1403770301_thumb.jpg

No a pak ještě Po tátovi jedny chrona, ovšem ne zálesácký. Tatíka sice trochu proklínám, že mohl pořídit alespoň Autavie, ale nakonec i tohle není úplně marnej kousek.post-29493-0-43758100-1403770611_thumb.jpg

V neposlední řadě ještě Po dědovi, hranatý Omegy z 30tých let, a také Primky, z nich ovšem v současné době Pouze Prvky.

Edit: a všemu nasadit korunu Hasňa svým dnešním inzerátem, kterej ve chvíli, kdy jsem si myslel, že bude alespoń dočasně klid, opět vnesl do mé mysli zmatek. 

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem myslel, že mám aspoň na chvíli klid, ale ne. Marky ...spokojenost, Seiko SKX009 ....  spokojenost, ale stejně by to ještě neco chtělo.

A tak teď sjíždím značku, o kterou bych ještě nedávno nezavadil - poor man Rolex, a může za to samozřejmě IzTaPa, byť mi jde o jinej model než má on, a sice oblekovky Tudor Glamour Date/Day - Date.

Neříkám, že je jdu objednávat, ale vrtá to ve mně. Takže že bych se stal majitelem další předražený ETY? Ze slušnosti dodávám, že fotky jsou z inzerce na Chrono24.

post-29493-0-75959500-1405278259_thumb.jpg

post-29493-0-75518600-1405278263_thumb.jpg

post-29493-0-36199700-1405278267.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...