Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ideální oblekovky jsou pro mne Seiko SARB033,elegantní a myslím,že i dost nadčasové /pro případné nerozhodnuté jsem oživil fotky zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35268-seiko-mechanical-sarb033/    

Pokud bych měl zůstat v českých luzích a hájích,tak to budou určitě prim traktor,Davidova limitka se lvem /viz.foto/

Pro volnočasové aktivity /jako otloukánky/ dlouhou dobu pokukuju po Seiko SNKL 07 Blue dial /na fotce s černým cifrem/,zatím jsou ještě v řešení.Kdyby měly být sportovní české hodinky,tak určitě Prim sport1 ,fotka accutrona.

A na závěr taková třešnička na dort,sportovní hodinky s historií ,tak určitě Orlík ve verzi s datumem a Etou.

Možná bych ještě do toho přehledu měl zařadit nějaké vintážní,aby to bylo komplet,ale to už nechám na každém zvlášť.

A jak to máte Vy? Prosím s fotkama a bez zbytečných plků,díky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 152
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Limitka se lvem je super, akorát nevím proč, ale nějak zlatou na hodinkách (k sobě) nemusím, ale je to čistý minimalismus :) Každopádně by se mi něco takového líbilo, třebas s černýma indexama a modřenýma ručkama... Ale moje slabost jsou IGENY, teď je právě v nabídce v prodejním vlákně jeden krásný kousek - racing řemen a červeno bílá tuším..

Každopádně takové IGENy bych měl jako leisure/džínovky....

edit: doplnění

Upraveno uživatelem Lu2cz
Odesláno (upraveno)

Speedmastery, co máš, jsou imho extrémně nedoceněným modelem - spolehlivé chrono v automatu, lehce opravitelné v rozumné velikosti a špičkovém provedení? Kdysi jsem je zavrhoval, jako "nepravé Speedy" ve srovnání s moonwatch, ale později u mě v očích narostly.

Konečně někdo se stejným názorem. Když se mi na fotkách dostaly k nabídce, trochu jsam byl na rozpacích. Proti "klasickým" speedům mi přišly takové  .... no až pouťové. Pak jsem je uviděl naživo a dojem byl mnohem lepší. Pak jsem je nasadil a bylo rozhodnuto. Extrémně pohodlné, výborně zpracované, vzhledem ke stáří ve skvělém stavu a - což s přibývajícím věkem a lehce se zhoršujícím zrakem akcentuju čím dál víc - s výborně odečitatelným časem (zejména s ohledem na to, že jde o chrono menší velikosti, btw. právě tenhle aspekt byl důvod, proč jsem nekoupil chrona IWC, co byly doteď v prodejní sekci). Navíc byly po servisu u AD. Takže jsem koupil a jsem tomu rád. Jo a když je otevřel "můj" hodnář, tak na nás vykoukl strojek, kterej vypadá, jak kdyby ho včera  vyrobili.

A ještě k té diskuzi. Co takhle IWC? Nic? Třeba Marky jsou typem hodinek, co si dovedu představit celkem dobře jak džínám tak k obleku.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Teraz som vo fazi, ked chcem mat resp mam oblekovky (GUB po dedovi), all around (ezm3), pilot (hamilton khaki), chrono (lemania) a dvojicu na lietacku (seatime v mechanike na pomale lietanie a vector digi na hardkor).

Coraz castejsie ale premyslam nad one watch; toto stadium premyslania prebieha nasledovne - den som rozhodnuty, ze vsetko vyssie okrem GUB predam a kupim jeden kus, som namotivovany, rozhodnuty a dalsi den hladam, citam, pozeram obrazky a zacnem motat jedno cez druhe (od subov cez mark, navrat k rlx v podobe milg, potom precitam nejake aldove vlakno a som pevne rozhodnuty pre DK10, to ale neviem ze o tyzden vidim eterna v chronoshope - tentokrat je to definitivne, mam vo vsetkom jasno / aj chlapi na fore hovoria, ze su paradne /  ale iba do chvile nez instant postne nieco o GS a som zase v prbeli..).

Po par dnoch si uvedomim, ze lemanie predsa nemozem predat..a tie ezm3 sa tak paradne nosia. No a som zase na zaciatku.

Aby som sa drzal nazvu vlakna, s trojicou to mam momentalne nasledovne:

Oblek / kosela - GUB pripadne ezm3

Kosela / triko - ezm3 a lemania

Hospoda, lietacka - stowa seatime

No, ale tie suby by sa hodili na vsetko, ze...?

Alebo DK10

Alebo Mark, tie su nenapadne

Odesláno (upraveno)

Pilotky, potápky a jedny quartzky. Taková univerzální trojka.

tak to splňuju. kvarcky mam troje, ale ve všech je baterka mrtvá  :huh:  musim vyměnit.... beru je jako otloukánky

pro mě sou oblekovky zbytečný, nemam, nenosim. do divadla si můžu vzít pilotky :-) v obleku tam stejně nechodim

Upraveno uživatelem the MJ
Odesláno

Pokud bych měl volit jen tři základní z mé skromné sbírky, tak by to byly tyto 3P

Pracovní - chápej do práce - Moony

Potápky - SKX007

Pilotky - Steiny NavB 44mm

Jako pracovní občas vytáhnu ještě Po dědovi - Chronographe Suisse. Taková alternativa k moonům, taky chrono, taky ruční nátah, taky hesalit :)

Odesláno

Tohle vlakno me moc bavi. Uz dlouho jsem premejslel nad one-watch variantou a vzdycky jsem si to rozmyslel. Moje idealni predstava je ted takova:

1) ujety sedesatibarevny G-shock (k vode a na outdoor sport)

2) elegantni hranaty Saint-honore (k obleku)

3) a 4) jedny pilotky a jedny potapky (k triku na pohodu)

Odesláno

Pokud bych měl volit jen tři základní z mé skromné sbírky, tak by to byly tyto 3P

Pracovní - chápej do práce - Moony

Potápky - SKX007

Pilotky - Steiny NavB 44mm

Jako pracovní občas vytáhnu ještě Po dědovi - Chronographe Suisse. Taková alternativa k moonům, taky chrono, taky ruční nátah, taky hesalit :)

Hezkýýý, o moonech se šířit už nebudu, páč mě všichni serete :) ty chrono suisse po dědovi jsou luxusní naprosto, nemaj chybu, steiny mám taky v hledáčku, ale v bronzu a samozřejmě 44ky :) Máš to pěkný, takovou ideální sestavu...Akorát já bych tam měl místo Steinů Stowy, nebo bych si nechal oboje :)

Odesláno (upraveno)

Hezkýýý, o moonech se šířit už nebudu, páč mě všichni serete :) ty chrono suisse po dědovi jsou luxusní naprosto, nemaj chybu, steiny mám taky v hledáčku, ale v bronzu a samozřejmě 44ky :) Máš to pěkný, takovou ideální sestavu...Akorát já bych tam měl místo Steinů Stowy, nebo bych si nechal oboje :)

Díky. Tak ještě by se po šupletích nějaké další kousky našly, třeba Géčka, Tissoty, ale ty první tři opravdu aspoň jednou za týden provětrám. Do ideálu chybí ještě nějaké RLX no dote, ty pak vystřídají SKX :D

edit: jo a Steiny (samo)zřejmě jednou nahradí IWC BP...

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

třeba já. Suby ke kvádru nosím.

Za dobu členství na chronomagu se mi vyprofilovala "definitvní" trojice - Suby, Moony, Snowflake.

Vyhovující na téměř všechny příležitosti, jen na opravdu těžkou práci mám Seika

No to se máš čím chlubit ! :P

Jo, když máš oblek jako "montérky", tak asi jo. Ale mně osobně to prostě přpadá divný no.

Ono to moje one watch guy s Omega AT je taky trochu fikce. ;)

Jednak na víc takovejch nemám budget, druhak mám a také nosím jako otloukánky Seiko 5 Sport, pro radost zrestaurovaný tátovi Primky a jako společenské Hamilton Jazzmaster.

Odesláno

Ideál oblekovky k obleku, potápky na železe na běžné nošení, géčka na sport. To je svatá trojice. Zrovna mě chybí ty slušňácký oblekovky... :) Géčka mám Mudmany, potápky potuněné SKX no a líbily by se mi třeba takové Maurice Lacroix Pontos... ach.

Odesláno (upraveno)

Také si hýčkám svou svatou trojici.......

Pracovní, otloukánky a potápky v jednom: Seiko Monster Orange (v práci nenosím oblek, ale montérky a i jinak jsem lesní muž ;)

Oblekovky, případně universály k džínám: Seiko SCVS 003 Spirit, jen přezouvám na tah, nebo na kůži dle potřeby

Příležitostně nosím tikitálky, které používám navíc jako etalon přesného času, podle kterého výše zmíněné hodinky seřizuji: Junghans Mega 1000

Jsem takto spokojen a za "one watch" bych neměnil. Nehledě k tomu, že bych ani prodejem všech svých kousků nezískal dostatečné finanční prostředky na ty jediné, nějaké "pořádné". Možná tak nějaké Fortisy, nebo jiné švýcary pro mě nezajímavých značek (některé kousky kolem dvaceti tisíc jsou krásné, skvělé, spolehlivé, ale většinou mají globalizovanou ETU a já jednoznačně preferuji inhouse). 

Pokud se zamyslím nad hypotetickou možností vlastnit jen jedny jediné, šel bych do něčeho od GS, nebo bych snesl asi Omegy Aqua Terra, modré Day - Date se mi líbí moc. Ale mám rád hodinky na ruce pořád a to by prostě nebylo možné. K montérkám se fak střízlivá GS s bílým cifrem nehodí. 

Upraveno uživatelem Dimmu Borgir
Odesláno (upraveno)

Do ideálu chybí ještě nějaké RLX no dote, ty pak vystřídají SKX :D

Máš tu sestavu fakt pěknou a plány ještě lepší, ale tady tu výměnu bych asi nedělal, resp. bych si k pořízeným RLX nechal i ty SKX, ke kterejm si člověk přeci jen může dovolit trochu víc.

No to se máš čím chlubit ! :P

Jo, když máš oblek jako "montérky", tak asi jo. Ale mně osobně to prostě přpadá divný no.

Ono to moje one watch guy s Omega AT je taky trochu fikce. ;)

Taky si myslím, že k obleku prostě patří klasický oblekovky (nejlépe na krokoušovi). Jinak AT jsou jedny z mála hodinek (kromě již zmíněných IWC Mark), který můžou celkem dobře obstát jak k džínám, tak k obleku.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Univerzální - Moony, Potapky - keramiky Oceány, tam kde to mechaniky nemají rády - super Quartz

Odesláno (upraveno)

Pěkný to máš Ondro. Akorát mě mate.. jak jako, super quartz, v těch Wengerech?

diky kámo :). jen na jak dlouho že jo :lol:

jj, ja jim tak soukrome rikam. Kdyz hodinky udelaj sekundu za rok tak si zaslouzi, no ni? :)

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odesláno (upraveno)

Jako Wengery ok, ale super termokompenzovaný quartz tam samozřejmě není...

Edit: tak to já mám v Pulsar kinetic taky super quartz, 4 sec za půl roku se do toho označení možná ještě vejdou... :)

Upraveno uživatelem Frostie

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...