Přejít na obsah

Prim Sport Igen - GMT luneta

Doporučené příspěvky

No zas  z druhý strany, až dodrbu plastovou lunetu, tak novou nedostanu, bo bych si musel zaplatit matrici. Když zničím hliníkovou, tak mi ji dají, na tu žádná matrice není potřeba, jen softík v PC.

Ale co, každý drbanec dává hodinkám příběh :-)

Nutno ještě říci, ze za jednu hlinikovou je 3,5 plastových, což v kombinaci s jejich rozleštitelností vystačí do konce (mého) života... Jinak teda doufám, ze všechny mé hodinky budou co možná nejdéle "bez příběhu" :-) :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci s váma polemizovat, ale plastová luneta je dizajnově mnohem sofistikovanější - perfektně lomem světla a podobně pasuje k plastovému sklíčku. Dělá z hodinek ( luneta a ciferník) jeden celek, ta hliníková mi vždycky přijde jako laciná náhražka, nebo spíš jako samotná vložka, kde chybí plastový kryt.

Odkaz ke komentáři

Tak to neviem je pravda ze mam renovaciu uz hodne davno a je mozne ze sa casom zlepsili aj vo vypracovani tych plastovych, ale ta moja plastova sa naozaj s hlinikovou co mam na Elton LE neda ani porovnavat.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1414080972066

dm-1414080972066.png

posílám ještě tu nejmenší úpravu lunety, ke které nemohu mít připomínek - 12 místo šipky na 12.

Jinak ty fotky manto jasně ukazují, o čem píšu - ta hliníková vypadá jak nedokončená, respektive půjčená z jiných hodinek. Plastová je jak součást ciferníku, opticky ho díky shodnému materiálu zvětšuje. Ale někomu se to nemusí líbit, to připouštím.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Plastova luneta by ked uz tak potrebovala opticky ukoncit napriklad kovoym ohranicenim z vnutornej strany, potom by bola so svojim spodnym potiskom asi OK ale takto tam je medzera a o nejakom pokracovani cifru/skla sa neda hovorit... nehovoriac o takmerustrihnutych cislach z vnutornej strany.

Odkaz ke komentáři

Vcelku jasně se tu rýsuje výroba obou typů vložek lunety. Co se vrátit 1) k oběma seznamům a 2) k doladění grafické podoby návrhů, což je krok, na kterém bude záviset konečný počet účastníků?

K cigiho konstruktivnímu návrhu: to je pure GMT verze, osobně bych tam postrádal rychlý orientační bod (trojúhelník, bod atp.) pro odpočet.

Odkaz ke komentáři

Zceka nepokrytě si zalobbuju  ;)

Verze Mischa hodinová se šipčičkou v uvažované černobílé verzi:

post-30813-0-18437200-1408430059.jpg

Verze Martar hodinová a la JLC se čtyřmi šipkami, tu na dvanáctce bude třeba odlišit lumibodem (nebo jinak)

post-30813-0-59056600-1408430154.jpg

Obě verze se mi líbí, obě preferuji před ostatními. Verze s lichými čísly mě nějak tahá za oči, nevím proč, asi jsem jen konzerva.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Mě by se líbila ta první varianta, kdyby v tom trojúhelníku byl lumi bod.

Zceka nepokrytě si zalobbuju  ;)

Verze Mischa hodinová se šipčičkou v uvažované černobílé verzi:

attachicon.gifIGENY LUNETA 1.jpg

Verze Martar hodinová a la JLC se čtyřmi šipkami, tu na dvanáctce bude třeba odlišit lumibodem (nebo jinak)

attachicon.gifIGENY LUNETA 2.jpg

Obě verze se mi líbí, obě preferuji před ostatními. Verze s lichými čísly mě nějak tahá za oči, nevím proč, asi jsem jen konzerva.

Odkaz ke komentáři

Esteticky je to úplně šumafuk - všechny jsou perfekt. Jde mi o:

1. vyhnout se kopírování prvků z lunety žluťáků - proto např. šipka s lumi  tečkou jest vyloučena.

2. vyhnout se citaci jiných lunet (třeba JLC) - proto bych v případě té čtvrťové dal na 3, 6, 9, plné čáry - viz indexy desetiminut na origo PS1 lunetě, na 12 prostou šipku.

3. luneta s lichými čísly jde použít i na minuty - čárečky jsou po 10 minutách - klidně by tam i ty indexy minut mohly být, takhle je to ale přímočařejší

4. chtěl bych limitku, takže je vhodnější nestandartní experiment ( lichá čísla jsem asi ještě neviděl, čtrťová je taky řídká - v paměti mám jen to ikonický JLC). V případě standartní věci to bude mít za rok každej a my zacálujem náklady - eltonu se v tomto případě ani nelze divit, přece nebudou limitovat standartní lunetu. V případě, že se rozhodneme pro nějakou víceméně standartní lunetu ( všechna čísla, mischa) navrhoval bych, aby se elton podílel na matrici ( 50%), ale nebyla to limitka.

Jinak prosím o povšimnutí, jak i na tom povedeném fotošopu od martara plastová luneta s ciferníkem pod plastovým sklem tvoří díky shodnému povrchu nerozdílný jednotný celek - to s AL nedáte. Je to tím výraznější, čím méně je na lunetě nápisů a více čisté (černé) plochy.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

A co zkusit okopírovat šipku s lumibodem z nějakých zahraničních hodinek? Třeba z nějakých hodně starých, abychom nevykrádali originální žluťásky?? Nebo-koneckonců- vždyť  jde o řešení, které Elton nabízí standardně na svých nových hodinkách Prim Sport, co nechat udělat nějakou grafiku která je podobná novým SPORTům?

Hledat nějakou kravinu a realizovat ji jen proto že tady ještě nebyla je podle mne opravdu pořádná blbost.. něco takto vzniklého by mě na zápěstí netěšilo..

plastovou nechci, jsou hnusný.

Upraveno uživatelem straspol
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Navrhuji, aby tu jely paralelně dva seznamy jako na začátku - s tím, že zájemci o jeden typ vložky se pokusí nevyjadřovat k té druhé. Je velmi pravděpodobné, že oba návrhy půjdou graficky odlišnými směry, proto nemá smysl ztrácet čas.

Mám zájem o dvě hnusné plastové GMT vložky, a hlasuji za Mischův návrh na 11 čísel a šipku na dvanáctce. Osobně by se mi lumibod tedy líbil, sice bych dokázal přežít i bez něj, ale trochu (při vší úctě) nerozumím, proč zrovna lumi bod v trojúhelníku je Mischův patent, když jej má polovina potápek, které znám. Mischa byl první, o tom žádná, ale jestli to znamená, že už při žádné renovaci tento prvek nepůjde použít, tak teda potěš.

Zajemci o plastovou GMT vlozku lunety na PSI (zakladni provedeni - cerna barva, bily potisk, plastová):
1. skalis
2. financ
3. martar (pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)
4. Flipik
5. Honza.manta
6. MaraThon
7. Straspol
8. Miroslavek
9. martar (druhý kousek, pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)

10. mazzi

11. Xpak

12. vikinho (pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)

Prosím členy na seznamu, aby napsali, které verze plastové lunety jsou pro ně přijatelné. Pokud se vám líbí dvě a více, napiště je, ať je co největší šance na shodu.

Edit: vložku chci nosit na cesty, takže na originální design peču, důležité je, aby byla pěkná a já nemusel dávat ruku s hodinkami do kapsy :-)

Upraveno uživatelem martar
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Navrhuji, aby tu jely paralelně dva seznamy jako na začátku - s tím, že zájemci o jeden typ vložky se pokusí nevyjadřovat k té druhé. Je velmi pravděpodobné, že oba návrhy půjdou graficky odlišnými směry, proto nemá smysl ztrácet čas.

Mám zájem o dvě hnusné plastové GMT vložky, a hlasuji za Mischův návrh na 11 čísel a šipku na dvanáctce. Osobně by se mi lumibod tedy líbil, sice bych dokázal přežít i bez něj, ale trochu (při vší úctě) nerozumím, proč zrovna lumi bod v trojúhelníku je Mischův patent, když jej má polovina potápek, které znám. Mischa byl první, o tom žádná, ale jestli to znamená, že už při žádné renovaci tento prvek nepůjde použít, tak teda potěš.

Zajemci o plastovou GMT vlozku lunety na PSI (zakladni provedeni - cerna barva, bily potisk, plastová):

1. skalis

2. financ

3. martar (pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)

4. Flipik

5. Honza.manta

6. MaraThon

7. Straspol

8. Miroslavek

9. martar (druhý kousek, pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)

10. mazzi

11. Xpak

12. vikinho (pri snizeni fixnich nakladu pod 150 Kc)

Prosím členy na seznamu, aby napsali, které verze plastové lunety jsou pro ně přijatelné. Pokud se vám líbí dvě a více, napiště je, ať je co největší šance na shodu.

Edit: vložku chci nosit na cesty, takže na originální design peču, důležité je, aby byla pěkná a já nemusel dávat ruku s hodinkami do kapsy :-)

OK, tak tedy:

Zajemci o GMT vlozku lunety na PSI (zakladni provedeni - cerna barva, bily potisk, kovová s lumi bodem):

1. Honza.manta

2. Jata

3. MaraThon

4. Straspol

5. Bert

6. michal_l

Z té plastové mě škrtáš ale předčasně- pokud se nepodaří udělat Hliníka, plastovou užiju taky, prostě jen budu mít další lunetu v materiálu, kterýho už mám doma přehršel, ale s novým potiskem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...