sauce Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 Přátelé, na jakém místě tahu máte sponu? Přesně uprostřed na počet dílků nebo je blíž k 6?
Baker Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 Pokud to jde tak na stred, pokud ne, tak spise bliz 12.
Baker Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 blíže k 6, ke 12 je podle mě špatně 12 je špatně, 6 je správně... Zajimalo by me z jakeho duvodu je to spatne ? Hodinky nosim volne, cimz jsou na zapesti spise vzadu (cili 6 je cca na stredu zapesti) dle vaseho navodu bych mel sponu ne dole, ale na boku zapesti. Snad jsem to napsal srozumitene
Filipes Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 tak logicky je o něco snazší a přirozenější manipulovat pravou rukou na palcové hraně levé ruky (tedy u pozice 6) než na malíkové hraně (u pozice 12), ale spíš je to asi o zvyk
Guest Ondra Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Já bych jen doplnil, že pokud máte motýlovou sponu, tak je příjemnější, když samotná spona pod tahem je na prostředku a netlačí se Vám na bok ruky... obecně bych spíše zkracoval blíže k 6ce
RomanP Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Myslím, že to blíže k 6 není proto, aby se se sponou dalo lépe manipulovat, ale proto, aby se hodinky na ruce moc nepřetáčely právě tak, jak píše Baker že je nosí.
cali Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 zasadne blizsie k 6 dovod nieje esteticky ani manipulacny ale prakticky ak je spona masivnejsia zabezpeci ze nebudete hodinkami tolko mlatit o stol a tiez vas nebude zo spodu tlacit do ruky ked sa o stol budete rukou opierat aspon tak je to u mna a ma to zasadny vyznam lebo u stolu sedim vacsinu casu pracovneho dna.
Guest Ondra Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 (edited) ...ono s tím ještě souvisí zkrácení tahu na samotné sponě... zkrácení -> posun spony na bok ruky (vně) prodloužení -> posun dovnitř ... pouze můj dojem z posledního zkracování (samuraje)... Edited June 5, 2007 by Ondra
Recommended Posts