Jump to content

Recommended Posts

Posted

blíže k 6, ke 12 je podle mě špatně smile.gif

12 je špatně, 6 je správně...

Zajimalo by me z jakeho duvodu je to spatne ? Hodinky nosim volne, cimz jsou na zapesti spise vzadu (cili 6 je cca na stredu zapesti) dle vaseho navodu bych mel sponu ne dole, ale na boku zapesti.

Snad jsem to napsal srozumitene smile.gif

Posted

tak logicky je o něco snazší a přirozenější manipulovat pravou rukou na palcové hraně levé ruky (tedy u pozice 6) než na malíkové hraně (u pozice 12), ale spíš je to asi o zvyk smile.gif

Posted

uprostřed nebo lehce 6

Guest Ondra
Posted

Já bych jen doplnil, že pokud máte motýlovou sponu, tak je příjemnější, když samotná spona pod tahem je na prostředku a netlačí se Vám na bok ruky... obecně bych spíše zkracoval blíže k 6ce

Posted

Myslím, že to blíže k 6 není proto, aby se se sponou dalo lépe manipulovat, ale proto, aby se hodinky na ruce moc nepřetáčely právě tak, jak píše Baker že je nosí.

Posted

zasadne blizsie k 6

dovod nieje esteticky ani manipulacny ale prakticky ak je spona masivnejsia zabezpeci ze nebudete hodinkami tolko mlatit o stol a tiez vas nebude zo spodu tlacit do ruky ked sa o stol budete rukou opierat aspon tak je to u mna a ma to zasadny vyznam lebo u stolu sedim vacsinu casu pracovneho dna.

Guest Ondra
Posted (edited)

...ono s tím ještě souvisí zkrácení tahu na samotné sponě...

zkrácení -> posun spony na bok ruky (vně)

prodloužení -> posun dovnitř

... pouze můj dojem z posledního zkracování (samuraje)... :cool02:

Edited by Ondra