Přejít na obsah

5etterova japonská rodinka

Doporučené příspěvky

Ty SNXS73 s krásným stříbrným sunburst cifrem jsem měl taky, ale bohužel jen velmi krátce. Byly na mě až příliš malý a okolí mi to i několikrát dalo najevo a mně to začlo vadit, tak jsem je poslal dál. Škoda že nemají třeba 39 mm. Naschvál jsem je bral ještě ve světlé verzi, aby je to opticky trochu zvětšilo, ale stejně to bylo marný. Holt jsem si aspoň ověřil, že tyhle 37 mm pouzdra pětek, kterých je milion, nejsou pro mě.

Tobě ale sedí parádně! Ať tě dlouho baví

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Ty SNXS73 s krásným stříbrným sunburst cifrem jsem měl taky, ale bohužel jen velmi krátce. Byly na mě až příliš malý a okolí mi to i několikrát dalo najevo a mně to začlo vadit, tak jsem je poslal dál. Škoda že nemají třeba 39 mm. Naschvál jsem je bral ještě ve světlé verzi, aby je to opticky trochu zvětšilo, ale stejně to bylo marný. Holt jsem si aspoň ověřil, že tyhle 37 mm pouzdra pětek, kterých je milion, nejsou pro mě.

Tobě ale sedí parádně! Ať tě dlouho baví

Na okolí se vykašli. Mně třeba okolí dává najevo, že jsem magor, když mám tolik hodinek. Hlavně to nejbližší okolí.

Velikost mi připadá úplně akorát, já větší hodinky moc nemusím. Monstra a Orient Ray jsou fakt maximum, amfibie mám spíš ze srandy než kvůli pohodlí.

Neprovokuj! Snazim se odolat Kazdopadne uz mam zjisteno, ze tam, kde jsi kupoval, jsou sold out. Tak tak nenapadne pokukuju po jinych mistech. Ale nic na silu, samozrejme... jo a jeste jsem se dival na dalsi barvy. Pokud se nemylim, tak jsou jeste v cerne (snxs79), bile (snxs73), stribrny/sedy cifr se zlatymi indexy (snxs75), "full gold" (snxs80) nebo jen zlaty cifr (snxs81). To jen tak pro uplnost informaci. Jinak me ty hodinky vubec neberou... Modre ale vedou

Andy, máš prst na spoušti, tak buď sakra chlap a zmáčkni to!  :raygun:

Některé barevné varianty už se na fóru mihly, ale žádná jiná než modrá se mi nelíbí. Možná by se salo uvažovat o černých, ale to by člověk nesměl mít doma patery potápky s černým ciferníkem, že ano...

Krásně napsané. Je vidět, že tě opravdu nadchly. Znám ten pocit moc dobře :D Tak ať ti nadšení vydrží.

A na ty tvoje nové digitálky jsem taky moc zvědavej.

Díky :) Pochlubím se snad zítra. 

Tak ještě pár fotek pro Andyho, aby se konečně rozhoupal. Kámo, koukni, co s něma dělá úhel dopadajícího světla!

Jasno

post-33141-0-21504000-1489599926_thumb.jpg

Polojasno

post-33141-0-26043900-1489599942_thumb.jpg

Zataženo

post-33141-0-27215900-1489599946_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Při brouzdání po eBay, kdy jsem sháněl nějakou kůži na pětky (stejně vím, že je budu nosit na tahu...), na mě pořád vyskakovaly nějaké digitálky. To mi připomnělo, že si občas říkám, že by nebylo špatné pořídit nějaká ta levná retro Casia. Pak jsem narazil na siwiho přehled sbírky digitálek. No a aby to do sebe všechno zapadlo úplně, došla mi baterka v sedmimelodiovkách Montana, právě v okamžiku, když jsem si chtěl po půl roce zase pustit nějakou tu melodii. No prostě ze souhry okolností bylo jasné, že musím mít nějaké digitálky. Shodou okolností jsem měl zrovna nabitý PayPal, tak jsem místo koženého řemínku objednal rovnou celé hodinky. Výběr byl otázkou ani ne hodiny - měla to být Casia v retro stylu s kovovým vzhledem a cenou kolem pětistovky. Výběr se zúžil na rozhodování mezi A158 a A168. Ty druhé jsem vyřadil, protože illuminator už mi přijde jako zbytečně moc moderní fíčura a nápisy Electro Luminiscence a Illuminator jsou i na dnešních hodinkách.

post-33141-0-10543700-1489643105_thumb.jpg

Ze všech možných nabídek na eBay jsem zvolil prodejce z Japonska, když už jsou to hodinky japonské značky. A udělal jsem dobře. Poštovné bylo zdarma a balíček přišel do práce ani ne za týden. Hodinky jsou v krabičce pro japonský trh, s japonským návodem a jako pozornost jsem dostal origami. Takže obřad nákupu hodnotím pěti hvězdičkami.

post-33141-0-62006400-1489643248_thumb.jpg

Co k nim napsat? Pouzdro hodinek je z pokoveného plastu, snad se to chvíli vydrží neoloupat. Plastové sklíčko už mě po zkušenostech s primkami a amfibiemi nerozhodí. Mají jenom základní voděodolnost, ale do sprchy se je brát nebojím. Rozměry pouzdra se zdají na mou ruku ideální. Tah jim perfektně sluší a i když zespodu vypadá, jako by byl složen z alobalu, je neskutečně praktický a pohodlný. Celé to váží jen pár gramů, takže člověk opravdu neví, že má hodinky na ruce. Musím říct, že ze všech mých hodinek jsou tyto zdaleka nejpohodlnější. Budík mě dokáže ráno vzbudit a podsvícení diodou dokáže vyloudit úsměv na rtech.

post-33141-0-69803900-1489643567_thumb.jpg

Jediné, co mě zpočátku trochu překvapilo a s čím jsem si nebyl jistý, jestli se mi líbí nebo ne, jsou nápisy na černém poli okolo displeje. Jejich kontrast je potlačen, jsou jakoby dány do pozadí. Jako když si na monitoru stáhnete jas. Těšil jsem se na popsané hodinky a teď to má být potlačeno? Pak jsem ještě zjistil, že A168, mezi kterými jsem se rozhodoval, mají nápisy pěkně kontrastní. Po týdnu nošení musím říct, že jsem si na to zvykl a možná je dobře, že nápisy na sebe zbytečně nepoutají pozornost a nechávají vyniknout údajům na displeji. Odečítání času je tak přehlednější a ničím nerušené.

post-33141-0-57856300-1489643810_thumb.jpg

Jsou to jedny z nejlevnějších hodinek, které mám a musím se přiznat, že radost z nich je mnohem větší, než u některých mnohonásobně dražších kusů. Jak jsem psal už jinde, možná je to tím, že jsem se s těmito hodinkami vrátil do dětství. Jako malej parchant jsem totiž nosil několikery melodiovky Montana a později jsem dostal digitálky Casio, které se mnou vydržely skoro až do maturity, než je vystřídaly moje první ručičkové hodinky Bentime :)

S nadsázkou by se dalo říct, že jsem konečně našel to, co jsem na Chronomagu skoro čtyři roky hledal. Teď můžu všechno ostatní prodat a zapomenout heslo  :lol2:

post-33141-0-03337500-1489644118_thumb.jpg

Na závěr ještě pár fotek pro srovnání s mými druhými Casii W-59. Zatímco ta slouží jako pracovní nástroj a beru je všude tam, kam se ostatní hodinky brát bojím, A158 budou sloužit spíše jako elegantní univerzální hodinky do společnosti - prostě k džísce :)

post-33141-0-99761700-1489644253_thumb.jpg

post-33141-0-63560900-1489644256_thumb.jpg

post-33141-0-04405600-1489644259_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Není nutno se bát, oba dva modely byly podrobeny Frostie testu v plném rozsahu - sauna, ponor, tobogán, skoky do vody, takže sprcha je nejmenší možné minimum, kterí musí vždy bez potíží zvládnout.

Odkaz ke komentáři

A pak si tady člověk přečte nářky borců, kteří nakoupili potápěčské hodinky renomovaných švýcarských značek za desetitisíce, všechno s WR300m a vyšší a u moře jim do toho nateklo. To se hned jeden musí zasmát, jak na to vyzrál.

Stejně je to haluz, že někomu obyčejné hodinky za pár stovek dokážou dělat větší radost než jinému předražené luxusní kousky, které se furt serou. A když se náhodou něco potento, tak nehrozí žádný předražený značkový servis, ale rovnou nový kus v ceně tlakové zkoušky švýcarských potápek :)

Já su v tom low endu prostě náramně spokojenej  :clap:

Odkaz ke komentáři

A pak si tady člověk přečte nářky borců, kteří nakoupili potápěčské hodinky renomovaných švýcarských značek za desetiicíce, všechno s WR300m a vyšší a u moře jim do toho nateklo. To se hned jeden musí zasmát, jak na to vyzrál.

Stejně je to haluz, že někomu obyčejné hodinky za pár stovek dokážou dělat větší radost než jinému předražené luxusní kousky, které se furt serou. A když se náhodou něco potento, tak nehrozí žádný předražený značkový servis, ale rovnou nový kus v ceně tlakové zkoušky švýcarských potápek :)

Já su v tom low endu prostě náramně spokojenej  :clap:

Paráda, jsem rád, že jsi skromný člověk a dokážeš se radovat i z mála. Tak ať to hezky bliká a tiká!

Odkaz ke komentáři

Krasa! Mam to temer stejne. Levne digitalky v cene lepsi vecere pro jednoho a delaji radost obrovskou. Mne o to vetsi, ze jsem je jako dite vzdycky chtel a nikdy nemel. Takze jsem si splnil svuj detsky sen. Ty B640 jsem vybral proto, ze prave na nich ty napisy okolo displeje jsou potlaceny jeste vic, takze kolem dokola je jen magicka cerna, na kterou pak navazuje stribrny kov (kez by - plast). Vypada to skvele. Tak at ti ty tve delaji dal radost, vo tom to je.

Jinak k nasi predchozi diskuzi, za posledni dva tydny jsem koupil dvoje ne uplne levne hodinky, tak se fakt musim chvilku zabrzdit (pritom jsme stop stav vyhlasil uz koncem ledna, od te doby pribyly troje ).

Odkaz ke komentáři

Zelené pětky se teď musí setsakramentsky snažit, aby neupadly v zapomnění. Včera to na mě zkoušely tím, že po třech letech poprvé shodily tah a převlékly se do rádobykoženého NATO strapu. No stejně jsem je jenom vyfotil a dal zpátky do hodinkovnice, ani datum jsem neseřizoval... 

post-33141-0-85030000-1489730004_thumb.jpg

post-33141-0-45559200-1489730007_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Hoši, poraďte mi, co mám nosit dřív! Léto za dveřmi, monstra už se těší na svůj čas. Do toho troje amfibie, troje pětky, orienty, furt ještě nové Bulovy a další digitálky na cestě. A to nemluvím o primkách, minimálně jedny sporty se dají vzít i do sprchy. Holt těžký život chronomagora, zvlášť když to neumím moc střídat a jsem jednomu kousku věrný několik týdnů. A prodávat se mi nic moc nechce...  :eek:

Odkaz ke komentáři

Hoši, poraďte mi, co mám nosit dřív! Léto za dveřmi, monstra už se těší na svůj čas. Do toho troje amfibie, troje pětky, orienty, furt ještě nové Bulovy a další digitálky na cestě. A to nemluvím o primkách, minimálně jedny sporty se dají vzít i do sprchy. Holt těžký život chronomagora, zvlášť když to neumím moc střídat a jsem jednomu kousku věrný několik týdnů. A prodávat se mi nic moc nechce...  :eek:

Downgraduj a nos ty nejjednodušší. Pětky, Amfibie nebo F91W. Tamty nech odpočinout a ono se to vytříbí.

Odkaz ke komentáři

tohle ti nezávidim :)

ale aby sis nemyslel, že to máš těžký sám, tak nemáš :) 

koupil jsem si nový box na 6 kousků, 4 už mám plné vintážkama z rodiny, pátý chlívek mají rezervované SKX007(které nosím) a nevím co do toho šestého...jenže až tam něco umístim, tak to budu chtít taky nosit a bude mi líto 007 že odpočívají. A tak pořád dokola :)

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...