Přejít na obsah

What is Rolex Syloxi?

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tohle dělá Rolex Rolexem.Tohle na nich je.Tedy pro nás,spoustě lidí stačí jen jméno a kastlik ve kterym něco ukazuje čas.Někdo řekne,jen tahání peněz z lidí cestou,kterou nikdo nedocení.Nemůžu souhlasit.

Máš na mysli mnohaleté zpoždění v použití křemíkového vlásku? Za pár let třeba dají na safír i antireflex  :cheers:

Edit: Millgausy  dostanou průhledné dýnko, nebo jak teď  :notworthy:

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

nekdo si zaklada na tom byt prvni v inovacich, coz s sebou prinasi riziko, ze se ne vzdycky vsechno podari na 100% a nekdo holt ceka, az ty inovace budou osvedcene a vyladene...

rolex neni brand, ktery by si chtel hrat na 'innovation leader' ;) na 'hrani' maji tudor...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

nekdo si zaklada na tom byt prvni v inovacich, coz s sebou prinasi riziko, ze se ne vzdycky vsechno podari na 100% a nekdo holt ceka, az ty inovace budou osvedcene a vyladene...

to nezní ani trochu alibisticky :lol2:  

Odesláno

No ale vždycky to dělal - vodotesnost, datum, day-date, GMT, atd. Tam všude byl první a je pravda, ze posledni roky na to kašle a jsou dost konzervativní. Neboli jim to všechno dlouho trva. Neříkám, ze je to špatně, jen v minulosti to bylo jinak.

Návštěvník dlubix
Odesláno

rolex neni brand, ktery by si chtel hrat na 'innovation leader' ;) na 'hrani' maji tudor...

No ale vždycky to dělal - vodotesnost, datum, day-date, GMT, atd. Tam všude byl první a je pravda, ze posledni roky na to kašle a jsou dost konzervativní. Neboli jim to všechno dlouho trva. Neříkám, ze je to špatně, jen v minulosti to bylo jinak.

Já bych spíš řekl, že inovujou tam, kde je třeba.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Já bych spíš řekl, že inovujou tam, kde je třeba.

Tak a tak by to podle mě mělo být. Na experimenty je tady jedna značka, která prý Rolex položila na lopatky, jak jsem se jednou dozvěděl   ;)  :lol: . Pamatujete ???

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno (upraveno)

Máš na mysli mnohaleté zpoždění v použití křemíkového vlásku? Za pár let třeba dají na safír i antireflex :cheers:

Edit: Millgausy dostanou průhledné dýnko, nebo jak teď :notworthy:

Nejsem bohužel odborníkem schopným posoudit rozdíl mezi křemíkovou cestičkou,kterou Rolex podle popisu došlápl do větší dokonalosti.Tak mi k mé smůle zůstává otázka,mají pravdu oni či Ty?Doufám,že na klam ze strany Rolexu dříve či později přijdou větší odborníci než jsem já.A to pak bude z ostudy kabát.Do té doby budu slepě naslouchat manipulován kde jakou jejich zcela zcestnou informací.Nikde nepíšou,že jsou první v křemíku,ale první v jeho inovaci.A co když mistři z Rolexu již dávno usoudili,že křemík je dozajista vhodným materiálem a přes to z různých důvodů otáleli s jeho použitím?Napadají mě z fleku dva důvody,je to skvělej materiál,ale musí se jeho použití osvědčit,tak to necháme na laborkách a konkurenci,přeci nepustíme něco jen tak aby se nám naše milovaný roládky začaly porouchávat.Samá spekulace.Tou druhou je:křemík je prfektní,pojďme jeho použití stopro doladit ať na něj nemusíme padesát let sáhnout. Upraveno uživatelem Daemonultimate
Návštěvník dlubix
Odesláno

Nejzajimavejsi mi na tom prijde to, ze Rolex svou nejnovejsi inovaci dal nejdrive do kalibru 2236, ktery se dava do damskych DJ. 

attachicon.gifsyloxi.JPG

Nenapadá mě vtipné, ani rozumné vysvětlení. Ví někdo proč?

Odesláno

Použili k premiéře novej in-house a ten se dává do dámskýho modelu.Proč nedat ženě v kampani přednost,že :-)

nebo to souvisí s výše psanou teorií, že si to nejdřív "odzkouší nanečisto" a pak až dají chlapům na hraní (protože případná kritika by u ikonického modelu s novým strojem nebyla vhodná?)

Každopádně Rolex šetří s novinkami - to je dobře, ale oproti minulosti přestal být leaderem v nových výzvách a to už tak fajn není. 

Odesláno

me bavil parachrom vlasek, na povidani o taveni pri 4000°C jsem balil baby :D novej je sice taky zajimavej, ale tak nejak bych rek, ze bude o dost drazsi, a nevim, jestli je to vlasne posun vpred. ostatne necetl sem zadnou negativni zkusenost s parachromem...

Návštěvník Alda
Odesláno

..mohl bys to odcitovat přesně nebo najít ten výrok? O jakou značku jde? Jinak si nevzpomenu...možná jsem na fóru ještě nebyl, ale zajímá mne to. Vím, že z těch běžných značek tak neocelový vlásek má Omega, UN, Blancpain, Rolex, Damasko, Chopard, Jaeger le Coultre. Inovace materiálů mne velmi zajímá. Děkuji za příspěvky tohoto typu. Něco o Seiko spron jsem našel tady.

Charakteristika Spron 510 Alloy

1. Vysoká pevnost (neprohýbá)
  2. Ultra vysoká elasticita (neprohýbá)
  3. Vysoká odolnost proti korozi (nepodléhá korozi)
  4. Non magnetismus (není zmagnetizují)
  5. Vysoká tepelná odolnost (odolnost vůči nízkým a vysokým teplotám)

Spron 510 má vynikající pružnost, trvanlivost, odolnost proti korozi, tepelnou odolnost, a non magnetismus.

Tady a tady jsem našel nějaké články k vláskům.

Bedjo, neni nahodou Spron 510 slitina na vyrobu pera ? Vlasek je spis Spron 610 a novejsi 630. Teda alespon podle Sorbusova vlakna.

Návštěvník Alda
Odesláno

me bavil parachrom vlasek, na povidani o taveni pri 4000°C jsem balil baby :D novej je sice taky zajimavej, ale tak nejak bych rek, ze bude o dost drazsi, a nevim, jestli je to vlasne posun vpred. ostatne necetl sem zadnou negativni zkusenost s parachromem...

Kremik jede a kdyz ho ma Omega, Rolex by nemel zustat pozadu. Marketing je svina. Kazdopadne posun vpred od parachromu to bude.

Odesláno

Zde odkaz na cca dva roky starý článek, který se tomuto tématu věnoval.

http://www.watchonista.com/1/watchonista-administrator/silicium

Možná s trochou nadsázky se tam píše, že Rolex je pohřebiště inovací - protože vše poměřuje stávající spolehlivostí a náklady na (záruční) servis. - Takže uvedení Syloxi do sériové výroby je opravdu průlomové.

Odesláno

Ještě jeden zajímavý odkaz, tentokrát na shrnutí pokusů provedených cca před 10 lety: výsledky ukazují, do jaké míry čistě křemíkový vlásek ovlivní denní odchylku v závislosti na teplotě:

http://www.tp178.com/mh/mih_silicon/mih_silicon2.html

Rozdíl teplot 32°C (5°C - 37°C):

Si - rozdíl odchylky 107 s

konvenční vlásek: rozdíl odchylky 14 s

Bedjasson: teprve teď jsem si všiml, že jsi odkaz na článek na watchonista postoval - srry za duplicitu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...