Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj všem,

pročetl jsem desítky vláken na toto téma a bohužel budu muset založit další, protože jsem díky ostatním příspěvkům vybral 3 kousky a nemohu se rozhodnout, které. Proto bych Vás chtěl poprosit, zda-li by jste mi mohli říct nějaké vaše další tipy.

Bohužel si nejsem jist, který typ hodinek chci (baterie či mechanika). Nejvíce mne zaujali Seiko, Tissot a Steinhart. Hodinky by měli být na denní nošení (jeany, košile, triko) s kovovým tahem.

Steinhart

http://www.chronoshop.cz/steinhart-potapecske/steinhart-ocean-1-vintage-red

Tissot

http://www.jk.cz/produkty/hodinky-tissot-t-classic-104/

a Seiko

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-ska531p1

Pracuji v kanceláři, takže automaty by neutrpěli žádné nárazy. Zajímalo by mne, jak moc jsou "nepřesné"? Vím, že Tissoty mají snad i výměnu baterie zdarma při koupi z Koscomu. Velkou roli pro mne hraje vzhled, nerad bych se o ně každou chvíli staral a výdrž do budoucna, což doufám, že by byla u všech těchto typů hodinek.

Děkuji za připomínky!

Posted

Výměnu baterie zdarma má v Koscomu všechno, ne? Každopádně do rozhodnutí bych to nezahrnoval, ono dát jednou za plus mínus 4 roky pár desítek korun za baterku není až takovej problém.

Každý z těch hodinek mi připadaj úplně jiný, takže těžko něco radit. Seika v tomhle případě imho trochu moc drahý.

Posted

Super, baterii tedy řešit nebudu. Nedokázal jsem si ani představit jak často baterii vyměňovat. Zatím jsem měl jen "stylové" hodinky, u kterých se baterie měnila skoro každý rok a rád bych opravdu nějaký pořádný kousek. Zatím se nejvíce přikláním k Steinhartu. 

Posted

Tyto Seika mě nijak neoslovili... Ale podívám se na ně v reálu... Co říkáte na značku Candino? Na forku se mi nic nepovedlo zjistit... Na koscomu mají zajímavé kousky safír, automaty za zajímavé peníze.

Posted

Z tvého výběru rozhodně Steinhart, v dané cenové úžasný poměr cena/výkon/spolehlivost.

Posted

Jdi se mrknout do chronoshopu na ty Oceany a myslím,že si je i odneseš-z těchto 3 rozhodně nejlepší volba ;)

Posted

Jako kolegové předemnou určitě doporučuji Steinharty.Za ty prachy+mechanika k tomu.Co si více přát.

Kupovaly jsme je rodinému příteli ke kulatinám a již jiné nenosí.

Posted

Také se přikloním ke Steinhartům, teď jsou navíc skladem. Kdyby sis nakonec vybral z nepřeberné nabídky koncernu Seiko, tak doporučím nákup v zahraničí.

Posted

Kez by ti pak ty steiny vydrzely dele nez me, 2mesice jsem na ne cekal a pak se nejake zadostiucineni ne a ne dostavit, bohuzel po 2 mes cekani a 3 mesicich jsem je tady horko-tezko prodal...takze jedna rada je si je skocit opravdu omrknout a druha, aby si pak nenarazil na nejake lepsi...nebo pripadne jeste treti, koupit tady na foru starsi za cca 8tis a ty ponosit a zjistit zdali je to to prave orechove...ps. Jedny se taky v inzerci nebo vymene snad jeste potuluji

• 2 weeks later...
Posted

Citizeny vypadají dobře a na eco drive jsem tu na foru nenasel snad nic spatneho. Mě však táhne automat :), ale díky za tip.

Posted

Hele tady bych vůbec nepřemýšlel, skoč do Steinhartu a myslím, že to tady potvrdilo už několik lidí, ale někdo tu zmínil, že je mají skladem, mno buď jsem špatně viděl nebo je prodali, protože na netu je jako "skladem" nemají. Ale volba v tomto případě je jasná.

Posted

Ano vidím to opravdu na ty Steinharty... I když lidi nadávají, že je to kopie Rolexů, tak mně je to relativně jedno :). Do doby, než jsem přišel na fórum, tak jsem ani nevěděl, jak Rolex hodinky vypadají :) a v mém okolí pochybuji, že je někdo kdo pozná, že Steinharty jsou podobné Rolexkám :)... Díky za tipy :), teď se na mě obrátila známá, která má hodinářství, že má super hodinky, zda-li je nechci. Jedná se o značku Thomas Earnshaw. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Nebo je to jen čína poskládaná v anglii?

Posted

Koukal jsem ještě pořádně na (již výše zmíněné) SKX007. Po delším prozkoumání nevypadají špatně. Jen mě zarazila cena? Na Koscomu za 8,9K a Azwatch.cz 5,9K? Není to nějaká levárna?

Díky

Posted

Nebo je to jen čína poskládaná v anglii?

Klasická Čína zaštiťující se jménem dávno mrtvýho hodináře, se kterým nemá nic společnýho...ani na to skládání v Anglii bych nesázel. Osobní zkušenost s nima nemám, ale už od pohledu na web jsou vidět čínský strojky, který se dávaj do levnejch fejků, falešná historie a přepísklá cenovka, která má evokovat dojem luxusního zboží. Trochu smutný, že jsou doporučovaný někým, kdo vlastní hodinářství.

Co se Seika týče, ceny u nás jsou vždycky úchylný, především v Koscomu.

Posted

Pokud možno u nás nekupovat:). Když už, tak jen nějaký quartzky za pár korun, kde ty rozdíly nejsou tak hrozný:).

Případně azwatch, to je asi jediná smysluplná možnost, akorát nabídku moc velkou nemaj. A proti nákupu ze zahraničí je to furt drahý.