Jeremy Odesláno 24. června 2006 Nahlásit Odesláno 24. června 2006 Myslíš ETA 7750? Kde že se dá za tu cenu sehnat S CERTIFIKACÍ? To by mě fakt zajímalo..
Patrik Odesláno 24. června 2006 Nahlásit Odesláno 24. června 2006 Valjoux je sice součástí ETY, ale tenhle typ vyvinul ještě před tím, než byl Etou pohlcen (stejně jakou mnoho dalších výrobců), proto se stále uvádí starý název "Valjoux 7750". Těžko říct s jakými papíry to chodí, ještě jsme ho neměnili (a pochybuji, že někdy budeme), v seznamu náhradních dílů je označován jako "Valjoux 7750 - Chronometer", na rozdíl od "normálního" s označením "Valjoux 7750 - Chrono" (jako Chronograf). Nechci tu dělat reklamu, ale trochu napovím - objednat si ho přímo v servise značky, která má nějaký model s COSC certifikací. Aspoň nějaký má dneska skoro každá švýcarská značka.
Ladis Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Trochu z jiného soudku. Docela by mě zajímalo, zda se hodinky tak jak stárnou, mají tendenci zpomalovat a nebo zrychlují. Jaké máte zkušenosti?
Patrik Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Ladis: teoreticky by se měly zpomalovat, protože vysychá olej a vzniká tak větší odpor. Spíš bych se ale přikláněl k větší nepravidelnosti chodu - tedy že někdy se můžou začíst zpožďovat, někdy předcházet.
afrikab Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 A ted ze stejneho soudku, po jake doby by se mely nechat hodinky vycistit anamazat. Tedy, jake je bezne stari hodinek, ktere uz zanechava stopy na fukncnosti?
Patrik Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 afrikab: ten periodický servis by měl doporučovat výrobce. Obecně platí, že pokud jsou vodotěsné, tak každý rok provést zkoušku vodotěsnosti a přibližně jednou za tři roky přetěsnit, pokud se ale aktivně používají ve vodě tak dříve, zvláště pokud jde o vodu slanou. Tam to může být i po půl roce. Takže to promazání bych viděl tak na ty tři roky.
risa7 Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Rekl bych, ze se hodinky budou zrychlovat. Protoze kmitanim nepokoje se vycerpava plasticita pruziny a ona krehne a stava se vic tuhou.
Duke650 Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 No, nejsem hodinář, ale co si matně pamatuji z fyziky a nauky o materiálu, tak pružina se vyznačuje elasticitou, nikoli plasticitou. A ocel časem "netuhne", spíše se "unavuje" a pružina "měkne". Ale třeba to ten trpajslik v těch hodinkách co tam ťuká tím malinkatým kladívkem, má vymakané jinak :-)
risa7 Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Asi jsem to blbe napsal. Kdyz ohybam pasek tenkeho plechu, tak s pribyvajicim poctem cyklu se sila potrebna na ohnuti zvetsuje a nakonec to praskne. Jestli to tak funguje i u hodinek to netusim.
seaman Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 To: risa7 No, skor si myslim, ze sa sila potrebna na ohnutie zmensuje :-)))))
Duke650 Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 A hlavně plech se při ohýbání deformuje plasticky, kdežto pružina se pohybuje v pásma elastické deformace
risa7 Odesláno 28. června 2006 Nahlásit Odesláno 28. června 2006 Tak jo, ale co jsem mel starsi hodinky, tak se vetsinou zrychlovaly. Tak cim to tedy je ?
VS Odesláno 28. června 2006 Nahlásit Odesláno 28. června 2006 Tak jo, ale co jsem mel starsi hodinky, tak se vetsinou zrychlovaly. Tak cim to tedy je ? Co třeba větší odpor ložisek setrvačky = menší rozkmit = vyšší kmitočet?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se