FaTBoY414 Posted June 10, 2007 Report Posted June 10, 2007 Zdravim vsetkych. Nakolko som dostal na toto forum super referencie a k promociam hodiny znacky fortis B42 Automatic rad by som vas poziadal o nejake infosky, pripadne ci niekto nemate nejaky link na ktorom by som nasiel historiu, prip nejaky pokec, predsa len ste "o nieco" skusenejsi / hehe j/k a ja by som rad vedel co za klenot nosim na ruke. Pekne dakujem FaTBoY Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Časomíra Posted June 10, 2007 Report Posted June 10, 2007 Nejsem zrovna znalec Fostisek ale tyto jsou B 42 pilot profesionál osazený strojkem ETA 2836-2 s atireflexním safírem.Velice dobrá kvalita například v provedení chronograf je dostávají piloti ČSA tuším že to bylo zavedeno bývalým generálním ředitelem.Co se jedná firmy má sidlo v Grenchenu od roku 1912 a vyráběla spočátku spíše pro námořnictvo a nyní je také s jedním dodavatelů hodinek pro kosmonauty NASA.
Duke650 Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 Nejsem zrovna znalec Fostisek ale tyto jsou B 42 pilot profesionál osazený strojkem ETA 2836-2 s atireflexním safírem.Velice dobrá kvalita například v provedení chronograf je dostávají piloti ČSA tuším že to bylo zavedeno bývalým generálním ředitelem.Co se jedná firmy má sidlo v Grenchenu od roku 1912 a vyráběla spočátku spíše pro námořnictvo a nyní je také s jedním dodavatelů hodinek pro kosmonauty NASA. Vazby na kosmonauty mají, ale NASA to není, mají smlouvu s Rusy, viz jejich web http://www.fortis-watch.com/start/de/frameset.html Stejné jsem kupoval loni jednomu členovi fóra, nebyl nespokojený. Jinak solidní hodinky za solidní cenu, sám mám B-42 Flieger
RomanP Posted June 17, 2007 Report Posted June 17, 2007 Nejsem zrovna znalec Fostisek ale tyto jsou B 42 pilot profesionál osazený strojkem ETA 2836-2 s atireflexním safírem.Velice dobrá kvalita například v provedení chronograf je dostávají piloti ČSA tuším že to bylo zavedeno bývalým generálním ředitelem.Co se jedná firmy má sidlo v Grenchenu od roku 1912 a vyráběla spočátku spíše pro námořnictvo a nyní je také s jedním dodavatelů hodinek pro kosmonauty NASA. ČSA nemá verzi B-42, ale "obyč".
_Stepan Posted June 18, 2007 Report Posted June 18, 2007 Mám je cca rok, s koženým řemenem a jsem spokejen. Masivní pouzdro, kartáčovaná nerez. Oranžová vteřinovka upaluje po ciferníku jak blázen :-). Mě se líbí jak jsou jednoduché a čitelné. Sháním motýlovou sponu, ale origoš. S přesností také nemám problém, řídím tak 1x za týden rozdíl 15-20s, záleží jak je nosím. Doma mám i nějaké svoje foto.
Jakubisko Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Velice dobrá kvalita například v provedení chronograf je dostávají piloti ČSA tuším že to bylo zavedeno bývalým generálním ředitelem. Potvrzuji. Vcera jsem mel moznost si osahat Fortis pro ČSA v chronografu. Jednalo se o limitku 100ks. Muj model byl krasneho cisla 046/100. Jedna se o opravdu masivni hodinky na poradnou tlapu. Jejich majitel je vymenil za zlate Rolexy, ktere mu uz neprisly dost atraktivni
lib Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Mám přesně tyto, ale na kůži (nyní žralok Di-Modell). Pro mě perfektní novodobé pilotky. Oboustranný antireflex obzvlášť vyniká na tom černém ciferníku. Jen je třeba jej často čistit např. hadříkem na brýle. Strašně snadno chytá fleky, což už jsi určitě zjistil. Luminiscence je dobrá, výborná čitelnost za každých okolností. Při průměru 42 bez korunky, 12,1 na výšku a 34-35mm průměr sklíčka jsou to subjektivně vzato perfektně vyvážené hodinky v podstatě pro každou příležitost. Za mě dávám 1 Dopuručuji dokoupit černý vodotěsný řemen, aby se hodil k vodotěsným hodinkám.
Patrik Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 (edited) Ještě k těm limitkám, ČSA sice objednat nejdou, ale některé pro letky ano (tuším thajské, řecké a možná i jiné). Nejvíc se mi (jen podle obrázku) líbily ty s tygrem (myslím, že to byly ty thajské). A k těm "vodním řemenům". Dělají se dva druhy. Kaučuk (černý) a silikon (oranžový, tmavě modrý a bílý). Až na vyjímky (např. ty hranaté) mají všechny Fortis rozteč 20 mm, a tak jsou jednotlivé řemínky libovolně zaměnitelné. Kovotahy už ne, protože ty jsou přizpůsobeny i tloušťce pouzdra, ale pro každý model (opět z vyjímkami) lze nějaký sehnat. Edited February 12, 2009 by Patrik
lib Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 ..... A k těm "vodním řemenům". Dělají se dva druhy. Kaučuk (černý) a silikon (oranžový, tmavě modrý a bílý). ................... Měl jsem na mysli tento: http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-...hark-waterproof Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Maker Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Měl jsem na mysli tento: http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-...hark-waterproof alebo je tato moznost: a s tym cistenim je to pravda- furt su upatlane... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
lib Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 alebo je tato moznost: ...Anebo tato možnost: http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-Modell-Jumbo Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Maker Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Anebo tato možnost: http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-Modell-Jumbo a kua...inspiracia. a uz som myslel, ze som u Kubsona skoncil. na nete to tak dobre nevypada.. to je ten isty na oboch foto? dik
lib Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 (edited) .......... to je ten isty na oboch foto? dik Jo. Shark se mi ale zatím líbí dlouhodobě (od léta) nejvíc. Mám ho i na B-42 Fliegerech Chrono. Přece neznehodnotím WR-200 hodinek nějakou WR-0 hovězinou, že ano. (Kovový tahy nenosím, kaučuk se mi moc nelíbí.) Edit: To Jumbo je taky voděodolný. Edited February 12, 2009 by lib
KOMA Posted February 13, 2009 Report Posted February 13, 2009 Nebyla by fotečka těch CSA Fortis Pilot Chrono ? Nikdy jsem je neviděl a najít to nemůžu ..
Recommended Posts