Přejít na obsah

??????

Návštěvník maxipesfik

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Ty zelený s těmi ksichty jsou naprosto imbecilní, jinak sou ty zlatý pěkný rachejtle, jen něco jako stará Doxa a ty druhý jako vobšleh Seika. Celkově myslím, že s tou pobědou měl Stalin lepší vkus a náhled na design. Tyhle novorusáci tam maj jen jeden zajímavej prvek, ten balon na MS18, ale spíše to vypadá že to budou chtít vyhrát za každou cenu a dopadnou jako Brazílie.   :thumbsdown_anim:

**

Upraveno uživatelem eloga
  • po měsících...
Odesláno

U nas sme mali len tlacovy organ KSC :lol2: Vo Velkorusku pozeram ze maju uz aj stranicku hodinarsku fabriku

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Stalinovy slzy

mě by zajímalo, kdo vlastní klasické poválečné Pobědy, jejich výrobní čísla rok. U nás to asi nepůjde pod roky 1951, Mám asi dvoje, ale pokud to není pod rok 1950, tak to není ono.  Na netu je toto, což bude asi maximální číselné přiblížení počátku výroby a nejnižšímu výrovnímu číslu v CCCP.  :notworthy:

**

post-18915-0-99395600-1429793992_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

A v čem to není ono? Jako pod rok 1950? Vždyť se dělaly do 80tých let...

Já mám ty klasické, 3-50, v.č. 02607.

Ještě mrknu na jedny, co mají starší verzi číselníku (podle mě).

Odesláno

Tak nic, klasické s černým cifrem jsou až 2-55, ty druhé, s rádoby starším cifrem jsou 4-50, v.č. 14388.

Ty 4. mají šroubavací dýnko, takže to ani nemá cenu rozebírat.

Odesláno

A v čem to není ono? Jako pod rok 1950? Vždyť se dělaly do 80tých let...

Já mám ty klasické, 3-50, v.č. 02607.

Ještě mrknu na jedny, co mají starší verzi číselníku (podle mě).

no já to myslím tak, že mě ruský Pobědy zajímaj tak asi do poloviny 60.let, tím to pro mě končí, protože ty modely a vzory z tédoby  nebyly sice nic moc, ale strojky byly téměř vždy parádní a i přesné. Pak už šlo jen o levnou produkci.

http://forums.watchuseek.com/f10/ussr-degradation-seen-through-zim-quality-764606.html

Ale k číslu 3-50, 02607 gratulace, já to mám ročník 1951, dvakrát, jednou rodinné a jednou státní s věnováním.....  Dám foto, založíme tabulku... 

**

Odesláno

Pobědy mám dvoje. Musím mrknout na jejich čísla. Každopádně kalibr K-26 (licenční Lip R26) je velmi odolný,spolehlivý, prakticky bezúdržbový strojek, a k tomu i hodně pěkný na pohled. Určitě patří k tomu nejlepšímu, co se v hodinařině v CCCP vyrábělo.

Firma Raketa se v současnosti profiluje silně nacionalisticky a reklamy některých jejich výrobků působí až směšně. Jak však ji vnímají samotní Rusové nevím a asi ani nechci vědět.

Odesláno

Průběžné info

sehnal jsem nedávno Pobědy s věnováním, ve slušném stavu, jdoucí, výroba 1-51/ s.n. 06110/l.MČZ/ 15kamenů/ im.Kirova,

pokusím se to slušně nafotit stejně jako ty druhé, které si koupil můj táta v roce 1951. Nosil je denodenně až do roku 1967, kdy dostal od mámy Doxy.

Ty Pobědy pak byla celkem ušetřený, máma je nosila občas kvůli přesnosti a spolehlivosti, také byly větší než dámské, což neměla ráda. Přece jen ty ruské pobědy byly na svou dobu velmi solidní výrobek, i když pouzdro je jen pochromovaná mosaz. Před lety, než se mi dostaly definitvně do ruky, je někdo zprasil a udělal rýhu do ciferníku. To mě mrzí, ale kvůli autenticitě se s tím už nedá nic dělat. Jsou výroba 3-51/ s.n. 94966/ 1.MČZ/ 15 kamenů/im.Kirova.

To je jen základní informace, foto zcela jistě napoví více a lépe. Jdu si zprovoznit kartu na mobilu.....

**

Odesláno

Od rodičů mám také několik starých hodinek (Prim, Raketa, Slava, Junghans, Onsa). Ovšem stav je v pravdě bídný. Většinou sice jdou,ale pouzdra vypocená, atd. Prostě byly denně v provozu. Ty Junghansy bez servisu jely spolehlivě více jak 30 let. Dnešní superdrahé hodinky věhlasných značek bez pravidelného servisu brzy pohřbíte. 

Odesláno

Od rodičů mám také několik starých hodinek (Prim, Raketa, Slava, Junghans, Onsa). Ovšem stav je v pravdě bídný. Většinou sice jdou,ale pouzdra vypocená, atd. Prostě byly denně v provozu. Ty Junghansy bez servisu jely spolehlivě více jak 30 let. Dnešní superdrahé hodinky věhlasných značek bez pravidelného servisu brzy pohřbíte. 

Na tom pohřbení něco je, ale spíše záleží též v jakém segmentu se taková koupě uskutečňuje a také, to myslím zejména, jak a kdo s hodinkami zachází. Jestli z nich za 2-3 sezuony udělá nepoužitelný šrot nebo je má na ruce každý den 20 let a jsou skoro nové.

Ovšem staré primky a nakonec i ty ruské z dob CCCP mě baví. Člověk nakonec po letech zjistí, že ty kupy opovrhovaných ruských hodinek mají také něco do sebe. Mě teda osobně nejvíce dostalo, když jsem zjistil u kamaráda ve Vídni, jaký až obdivný vztah maj technicky založený a inteligentní rakušáci k ruské kosmické a letecké technice včetně hodinářského průmyslu. Ruské hodinky z padesátých let jsou tam docela ve vážnosti.

:notworthy:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Osobně jsem si ruské hodinky oblíbil z vícero důvodů, včetně ceny a dostupnosti v našich končinách. Člověk u nich nemá ve sbírce majlant a přitom těší svou rozmanitostí a příběhy kolem nich, většinou samozřejmě spojených s kosmickým programem. Většina strojků z 50. a i 60. let je kvalitně vyrobena a na pohled jsou i velmi elegantní, i když se povětšinou jedná o licencované kalibry švýcarské či francouzské provenience. Pohled na zachovalý strojek např. v hodinkách Poběda (Lip), ať již s centrálkou či excentrickou vteřinovkou, je čirá radost. Nebo oficiální chronometr Vostok ( zlacený á la Zenith s mikroregulací) a stejný strojek ve Volna. Cibule Molnija (Cortébert), zvláště ty z 50. let. Nebo Sportivnije (civilní varianta prvních, jen chodových Šturmanskije - Gagarinův 1. let) s hackingem. Na chronografy 3017 (Swiss Venus) a později 3133 (Valjoux) je také pěkný pohled i bez ženevských pruhů a modřených šroubků.

Odesláno

Dor - tak, tak, souhlas, no jo, ty ruské jsou kapitoila sama pro sebe, čas od času také narazím na něco, co jsem ani sám neznal nebo neviděl, a strojek přivádí k úžasu i uspokojení A jestli máš Pobědy z kraje padesátých, postni sem výrobní číslo, to bych byl rád,  aby se to tu hnulo.

**

:cheers:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Hi!

I do not like these new pobedas and I do not like the propaganda on some of them. I have 2 pobedas - the white one is from 1953, the second one from 1950. I love them both - nice, clear, beautifull blue hands, ideal size (yes it is!), subtle military character and very good, a little decorated mechanisms. The first is my EDC, the second is part of my little watch collection. Such first pobedas were most beautifull. Later models - e.g. from 1980s were more and more ughly and the models from the pictures... I just don't like.  I would never change my old pobeda for those new

BTW - My watchmaker is preparing for me raketa's 2609.ha to replace the original pobeda's mechanism in the EDC. 2609 is very similar, not so beautiful but more accurate and most important it has incabloc. Controversial but functional decision

All the best

Heinz

RX4VtmX.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...