p3k Odesláno 30. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2014 Protože mám chvilku času, dovolím si přidat malou recenzi těchto hodinek: Fortis B42 Flieger (Pilot) Chronograph Původně jsem o fliegrech ani neuvažoval. Značku Fortis jsem vedl v patrnosti, coby dobrého švýcarského výrobce, nicméně jsem jej nijak nefavorizoval.Přesto vše se ke mně dostaly hodinky Fortis Flieger Chronograph. Nemůžu zapírat, že se tak stalo přičiněním Chronomagu. V hodinkách je osazen kalibr 7750, s rozmístěním subciferníků 6, 9, 12, což je dle mého názoru to pravé a nejlogičtějších. Vpravo je pak místo na datum a den. Toto rozmístění ciferníku jsem měl v plánu pořídit na svých prvních chronech v automatu. V plánu bylo něco snad s černým cifrem?Pouzdro hodinek má průměr 42 mm. Je poměrně dost vysoké. Jedná se o bytelné hodinky, které však nepůsobí nějak goliášky. Proto nevadí ani poměrně velká korunka. Při mém průměru ruky cca 19 mm je velikost hodinek tak akorát.Čeho jsem si všiml jako prvního, je masivní rotor automatického nátahu. Při jeho pohybu mám pocit, že mi hýbe rukou. Pokud mám volně hodinky na ruce a zatřepu rukou, hodinky doslova poskakují pro ruce, tak je pocitově rotor masivní. Nevím, zda je to běžné u tohoto kalibru, nebo to jde za Fortisem, ale v podstatě je to takový bonus na víc - hodinky s masáží zápěstí. Řemen jsem doplnil nový, Rios Oxford, který jsem osobně vybral za asistence Bakera v Strapshopu, čímž ještě jednou děkuji za pohodový přístup. Můžu jen doporučit.Hodinky díky své výšce a ?snad kvůli tomu rotoru? poměrně dost váží. Prostě, pokud by měly spadnout z ruky, asi by to majitel zpozoroval.Tyto fliegery mají ještě umístěné stěžejky níže, než se dávají u novějších, ale je to celkem jedno.Při pohledu na ciferník je vidět, že subcifry nijak ciferník nerozbíjejí, působí konzistentně. Zaujmou modré ručky, které z tmavě modré barvy ožijí při naklonění hodinek proti světlu. Pak svítí světle modrým odrazem, který k bílému (šampaňskému) ciferníku pěkně ladí. Obdobně se mají chovat i indexy, které však jsou místy bez barvy, což mne u tak renomované značky udivilo. Nový cifr stojí poměrně dost, a protože mne to nijak extra neirituje, nechávám toto už tak, leda že by se našel někdo, kdo by to zvládl opravit za rozumný peníz.Po otočení hodinek je s ohledem na průměr hodinek zdařilý průhled na strojek, které je oblemovaný popisem o vodotěsnosti atd.Na přesnost hodinek má vliv, zdali jsou položené, nošené nebo ve winderu. Zvlášť moc jsem to neměřil, takže tento údaj nemám.Celkově hodinky hodnotím jako vydařené, a to zejména díky vzhledu ciferníku s dobře umístěnými subcifry a famózními modrými ručkami. Dle mého gusta sedí hodinkám jak černá guma, tak hnědý kožený řemen.Takže ačkoliv jsem původně pilotky nechtěl, tyto ??.. skoro se mi nechtějí sundávat z ruky Kalibr Pochod Automatika Kalibr/Mechanismus ETA 7750 Reserva chodu (h) 45 h Plášť Materiál pláště Ocel Průměr 42 mm Výška 15 mm Vodotěsný 20 ATM Materiál lunety Ocel Sklo Safírové sklo Ciferník Šampaňské barvy Číselný ciferník Arabské Nějaká foto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a na ruce Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Daemonultimate Odesláno 30. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2014 Díky za postřehy, hodinky krásný, modrá barva parádní, ale fakt máš chlupatou ruku a nějak krátký prsty. ( jak se asi tvářil, když pózoval ). Chtělo by to k recenzi přidat něco o přesnosti třeba i v různých polohách.
p3k Odesláno 30. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2014 Tak ty polohy to nevím, zatím tak, možná později... až je konečně budu sundávat z ruky.Jinak se tvářila celkem v poho, ikdyž furt čuchala k cifru, snad to není na fotce olízané
StanoBare Odesláno 30. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2014 Táto biela verzia s tmavohnedým remeňom je nestárnuca klasika. Veľmi dobrý výber. Rotor je aspoň čiastočne dekorovaný, nie je to suchotina ako napríklad u Flieger day/date. Ale že niektoré indexy sú bez farby? S tým som sa ešte nestretol.
Jiribartl Odesláno 31. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2014 Klasika se kterou se snad ani nedá udělat chyba. Přihoď foto lumi. Dík
sery.vlk Odesláno 31. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2014 Dík za recenzi fortisové klasiky.Pokud na číselníku chybí některé lumi body - na fotkách tento detail není vidět - zeptej se u pánů Knespla a Majzlíka, jestli by to zkusili.
p3k Odesláno 31. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2014 (upraveno) Tak, že budu fotit někde v kumbále lumi, to mne tedy nikdy nenapadlo. Lumi je lumi, svítí jen chvilku.Přikládám taky pár fotek průhledu. U těchto Fortisek došlo u rotoru k faceliftu, ty moje jsou před FL.Taky bych opravil jednu z nej chyb v textu. Jak je vidno i z obrázku, nemám průměr ruky 19 mm. Zato obvod zápěstí cca 19 cm ano. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. srpna 2014 uživatelem p3k
Vit Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 Moc pěkné hodinky.Ta barva, která se ztrácí je ta stříbrná na hodinkových indexech?(10, 8, 7, 5 ? nebo je to jen odlesk?)
p3k Odesláno 1. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. září 2014 (upraveno) AnoIndexy - ta čísla jsou origo namodřené. Upraveno 1. září 2014 uživatelem p3k
p3k Odesláno 10. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Modré kouzlo ruček Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
p3k Odesláno 10. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Fortis kolem krku... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Filipinek Odesláno 16. září 2014 Nahlásit Odesláno 16. září 2014 Krásné. Co je to za ten hladký řemen na třetí fotce. Jinak super hodky.
fugass Odesláno 16. září 2014 Nahlásit Odesláno 16. září 2014 Ahoj, pěkná recenze a gratuluji k novému přírůstku.Sám jsem zpřesně nad těmito hodinkami zde před pár měsíci intenzivně přemýšlel, ale nakonec jsem se - možná zbytečně - zalekl právě toho ciferníku a šroubovací korunky.Nyní jsem už druhým týdnem majitelem stejného modelu, ale na ocelovém tahu a jen potvrzuji naprostou fascinaci modrými ručkami v kombinaci s antireflexem a cifrem v barvě šapaňského.Ať ti dobře a dlouho slouží.
p3k Odesláno 20. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2014 Diky. Preji Ti to samé. Klidne tu muzes dat foto s tahem na ruce.
fugass Odesláno 12. října 2014 Nahlásit Odesláno 12. října 2014 (upraveno) jedna fotka mobilem. Ručičky a indexy v kombinaci se slunečními paprsky jsou opravdu neuvěřitelný :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. října 2014 uživatelem fugass
fugass Odesláno 12. října 2014 Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Našel jsem v mobilu ještě jednu fotku, ze které je patrné, že 42mm v průměru je pro mě maximum Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
p3k Odesláno 16. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2014 Pěkné foto, supr!Ty ručky se mění v tisíci odstínech modré, kolikrát to ani nejde vyfotit.Jelikož máš novější kus, zajímalo by mne jak jsi na tom s luminiscencí?Foto té moje v rozsahu pěti minut je vyfocena výše.
Sarka Farka Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Odesláno 17. října 2014 Parádni kousek v mojí oblíbené kombinaci barev .. škoda, že na mě jsou moc velký
p3k Odesláno 21. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2014 H. Pure Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se