odjinud Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 T-mobile má v plánu vyřadit řadu vintage tarifů a těch pár, co je jestě využívají, zmigrovat na nové. To se dělá čas od času běžně v řadě firem. Navíc T-mobile migruje svoje CRM, tazže i to může být důvod. Jak moc se podaří napasovat podivíny, kteří mají ještě prapodivné tarify, se řeší sekundárně, prostě jejich pot. odchod je součást nákladů. Kde si pomůže stěžovat, je na FB, ne zde. T-mobile toto sleduje, i na to reaguje.
Flipik Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 (edit: nedovedu si představit, že třeba Omega prodává hodinky za pětinásobek výrobních nákladů, to je strašný, zloději jedni...)No pokud do toho počítáš marketing tak asi jo, jinak ty výrobní náklady budou možná i 10x menší :-) sorry za OT
gougy Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 No pokud do toho počítáš marketing tak asi jo, jinak ty výrobní náklady budou možná i 10x menší :-) sorry za OTto vůbec není OT, to je jen odpověď na věčné stěžování chudinek, co považují za svůj úděl bojovat proti "těm strašným zlodějům" a přitom je nikdo nenutí jejich produkty kupovat
Ivan Lelák Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 ...Kazdopadne s pojistovnama, bankama, operatorama, dodavatelema energii a dalsi podobnou chaskou je treba tvrde bojovat s pouzitim VSECH moznosti. S temahle zlodejema a podvodnikama se clovek parat nemuze. Preji kolego at z nich co nejvic vyrazis!Proč ta silná slova? Každý chce vydělávat co nejvíc a lidi mu ty peníze dávají nebo ne, je to dobrovolný svazek dvou obchodních partnerů, svoje peníze můžeš dát přece jen tomu, komu chceš. A jak tu někdo psal, že nějaký operátor přišel jeho odchodem za 7 let o 400 tisíc - víte, jak velká je to kapka v moři jeho tržeb? Je to nepříjemné, sám jsem obchodník a zákazníků si opravdu vážím, ale všem se zavděčit nelze a každý takový případ má svoje hranice, kam jsem ochoten zajít, občas prostě někdo odejde ke konkurenci a jiní zase přecházejí k nám, jestli to děláme dobře nebo špatně, ukazují celkové, dlouhodobé výsledky.Historicky jsem prošel všechny operátory, každý je v něčem dobrý a v něčem ne, teď jsme s firmou u O2, za neomezený tarif (vlastně jen data mají nějaký limit, ale ještě jsem ho nevyčerpal) platíme relativně malý peníz, jsem spokojen. Za čas uděláme možná nové výběrové řízení a nejspíš se dostaneme ještě níž. PS: U monopolních věcí s tím nesouhlasím, ale proč ne hodinky za desetinásobek výrobních nákladů? Klidně stonásobek, když někdo výrobci ty peníze dá a on výtečně prosperuje, já mu tleskám, je to dobrý podnikatel. Omlouvám se za OT.
uff Odesláno 8. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Zda se, ze se da s T-mobile rozumne domluvit. Ale mate pravdu, musel jsem to postoupit na reklamacni.Jednam o dobe po kterou nebudu muset platit za tarif, takze zda se, ze vse dopadne k oboustranne spokojenosti.Jeste budu informovat a diky za on i off topic komentare
gougy Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 PS: U monopolních věcí s tím nesouhlasím, ale proč ne hodinky za desetinásobek výrobních nákladů? Klidně stonásobek, když někdo výrobci ty peníze dá a on výtečně prosperuje, já mu tleskám, je to dobrý podnikatel. Omlouvám se za OT. vždyť právě proto jsem to napsal, bylo by absurdní něco takového prosazovat na hodinkářském fóru
Flipik Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Tak určitě :-) myslím, že zakladatel vlákna řešil hlavně unfair jednání operátora - měnit pravidla uprostřed hry není košer. gougy: a u quartz možná i 20x :-D
cody Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 1. ACD (average call duration) 660s je dost mimo 2. tu poslední větu nechápu už vůbec, vždyť máš možnost psát dopisy a posílat je holubem, tak proč se otravovat s těmi hnusnými korporacemi, zloději a podvodníky (edit: nedovedu si představit, že třeba Omega prodává hodinky za pětinásobek výrobních nákladů, to je strašný, zloději jedni...) to vůbec není OT, to je jen odpověď na věčné stěžování chudinek, co považují za svůj úděl bojovat proti "těm strašným zlodějům" a přitom je nikdo nenutí jejich produkty kupovat 1. AHT 660sec byl na retencnim oddeleni pred cca 3 lety max. uznany limit. Nekterte hovory meli i 1200sec. Neplas se, tak to proste je. 2. Hlavni, ze mas dobrou naladu... sice mimo misu, ale napsal jsi mi to teda... ikdyz na tomto foru uz nejaky cas nic neprosazuju neb nekteri jedinci neustale cintajici svou pentli po rade jinych clenu definitivne odradili i me. Staci ty moudra "spravnych chronomagoru" sem tam cist. Kdyz uz jsem tu chybu udelal, ze jsem chtel poradit jednomu z normalnich clenu, tak ti odpovim. Co to je za blabol, srovnavat ceny hodinek a chovani operatoru, bank, pojistoven? U hodinek si muzu vybrat jakou znacku a jakou cenu respektuju. A jestli vubec hodinky chci. U operatoru bank a pojistoven si moc vybrat nemohu protoze se chovaji vicemene vsichni stejne. Nekorektne. Chapes to? Srovnavas nesrovnatelne. A ze nemusim pouzivat banku mobil a pojistovnu???? Bydlis v CR nebo nekde na Sibiri? Bez tehle tri "partneru" te nevezmou ani do prace (ucet na vyplatu, pojistka na blbost, dosah na telefonu pro nadrizene podrizene kolegy). Tak se do me laskave nemontuj. Pokud me mas za ubreceneho chudinku, prosim. Tvuj nazor. Pracoval jsem jak u O2 tak u Vodafonu, primo na retencich jsem delal supervizora. Takze AHT 660 sec jsem mimo jine denne kontroloval. Zrovna jako me posledni zamestnani (likvidace pojistnych udalosti) mi utvrdilo nazor na vsechny pojistovny pusobici v CR. Realitni praxe u Remaxu z drivejska me zase utvrdila v nazoru na vsechny banky. Podle me to jsou smejdi, nejen vlastnici ale i zamestnanci. Kteri to po case musi pochopit.... a pracuji pro ne. At se ti to libi nebo ne, je to muj nazor. Navic jsi fakt uplne mimo. Ja ceny hodinek na tomto foru nikdy nezpochybnil, prave naopak. Vzdy kdyz jak ty pises "chudaci" rvali vzteky jak si muze Prim dovolit prodavat hodinky za kilo jsem je hajil, ze je to jejich vec, jejich politika. Ber nech bejt. Ikdyz nejsou v mem hledacku. Mas kratkou pamet zda se.
SCIFI Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 hlavně aby to sedělo ti někdo musí prodat hodinky a za rok ti říct ať vrátíš řemínek a krabici nebo doplatíš
gougy Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 zdravím, u O2 jsi byl ještě pod Honzou B...em ?) trochu mícháš AHT a ACD (zapomínáš na ACW) vím zcela přesně (mám to někde v zazálohovaných prezkách, co se ke mě dostaly) jaké měly hovory parametry. Bavíme-li se o nastavených parametrech v KPIs OPE, tak je třeba brát průměr, rozdíly mezi skilly Ti taky jako exSPV nemusím popisovat. Zároveň musíš z vlastní zkušenosti vědět, jaké je % chybovosti systémů (lidí) na straně O2 versus "představa zákazníka", tak o co jde? Co mě vadí je to neustálé navážení do všeho, co se komukoliv zdá "komplotem, kartelem atp.) a pak se diskuze o nekorektní nabídce Tčka zvrhne do "všichni operátoři jsou zloději nejvíííc a srovnejme to s Rakouskem a Východní Osetií apod. Prostě mi to připadá divné, že se musí ukazovat cesta, přitom reálné volání a surfing (privat, ne business) se dá měsíčně zvládnout i s předplacenou kartou za od minimálně tří velmi levných "virtuálů") akorát je třeba se podívat do obchodu a vybrat. A voni ti velcí šmejdi zlodějský nedonesou slevnění na talíři společně s novým Iphonem bez závazku, hrůůůza, to je ten problém? Chyby dělá každý, od bank, operátorů, servisu Audi až po pekaře na rohu, to nepopírám a je třeba je řešit, ale nezaměňovat to třeba s vlastní neschopností nakupovat na mobilním trhu. Závěr: na trhu JE výběr a v rámci ČR jsme na tom ještě dost slušně..
gougy Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 hlavně aby to sedělo ti někdo musí prodat hodinky a za rok ti říct ať vrátíš řemínek a krabici nebo doplatíšviz to o zaměňování chyb a "těch zlých kartelářů".Rušení tarifů přineslo spoustu hledání "nesystémových řešení", sám taky nevěřím, že 100% zákazníků s tím bylo spokojeno, ale přešlo se na flatové tarify a udržovat několik platforem je nesmysl, který by v konečném důsledku znamenal zdražení. Je finančně daleko výhodnější klientovi, co nemá možnost relevantní nabídky, nabídnout odchod k jinému operátorovi.
cody Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Prosim te co to citujes? Copak ja tohle dnes napsal? To je falzum. Beru to teda jako preklep nebo pokazenou citaci!! AHT jsem si naprosto jist, denne jsem to psal rucne fixou na tabuli a mazal, to si jeste pamatuju dokonale presne. CB ret. ADSL IPTV HTS meli 660sec. Ja kdyz zacinal jako operator a mel pak skilly krome cizich reci a lidi trvali na kompletnim nastavenim vsech sluzeb a bylo tam mraky SP a obj., mel jsem hovory bezne 20 min - ikdyz se to nelibilo moje 60% prumerna uspesnost byla 2x vic nez povinnych 30% tak me nikdo ani moc neprudil. A nebyl jsem sam kdo to mel podobne. A jeste me za to dotlacili na SPV:-) Tohle tu asi nikoho nezajima krome nas dvou. Kdyby kartely byly tak v pohode jak myslis, nebyl by obcas management nucen schuzovat ve vezeni s ostrahou. Dobra, v bance ani v pojistovne jsem nedelal. Mam jen zakaznickou zkusenost, muzes namitnout, ze jsem mel jen smulu. Vsichni moji znami (neni vyjimky) asi teda taky meli jen smulu. Ale operatori a to me nikdo nezvykla, operatori okradaji lidi cilene a vedome. Zakaznika (SOHO segment) neposuzujou ani tak podle utraty jak si lidi mysli. Ani jedna nabidka na fixu nebyla podminena vysi utraty. 3x zaplat a jsi buh, tecka, nic dal. Zakaznika (alespon Retence) deli na troubu ktery si necha kalet na hlavu a okradat, dale pak na asertivni lidi kteri si to libit nenechaji. Skoda ze nemohu dokazat zde, co mi do oci rekl onehdy Salvador Anglada na muj dotaz, ten to rekl sice pres tlumocnika, ale bylo nas tam pozehnane. Vpodstate potvrdil, ze v CR na rozdil od jinych zemi sice maji zpozdene platby (hafo neplaticu coz neni ve svete zvykem) zato mohou vesele rejzovat pac cesky clovek se necha okradat a ani neprotestuje. Nenut me abych z hlavy vylovil konktetni priklady kdy byli operatori ukolovani tim, cemu ja rikam vymejvani mozku lhani a podvadeni. Pro nekoho to muze byt marketing, pro me zlodejina. Jestli jsi delal u sveho operatora nebo konkurencniho mystery shoping na tech.podporu a poruchy tak vis, ze s predplacenkou se na te vykali podpora i tech tri velkych operatoru. A virtualove? To je vtip? Resil jsem za zname Tesco mobil, Blesk mobil, Avon mobil a jeste jednoho (nevim nazev). Ani s moji hubou nevymachanou jsem neuspel. To funguje tak, ze zavolas majiteli "hardware" a ten te fuckne s tim, ze ty nejsi jeho klient at se obratis na providera. A provider te fuckne s tim, ze u nich vse ok a majitel hardware ma nejaky problem na jehoz odstraneni pracuje. V nejlepsim pripade jsou zticha a jen se omlouvaji. A za par dni mozna vyresi. Nejlevnejsi servis byva nejlevnejsi kvuli tomu, ze firma nema technologie a sikovne techniky. Proto muze byt nejlevnejsi. Alespon u telefonu. To si muze dovolit pubertak s FC a ne tata od rodiny co s detma travi dny v lese mimo civilizaci nebo manager. Dukaz je jednoduchej - kolik firem propousti a dela jina nepopularni opatreni kvuli usporam - temer vsechny. Kolik firem s vice nez 50 simkama kvuli nizsi cene preslo k virtualum - nevim o zadnem. Casem to mozna prijde, ale za soucasneho stavu tomu neverim. Resit zakladni nutnost potreby volani a netu virtualem abych mel beznou (alespon v EU) cenu to je jako si kvuli nizke cene nechat spravit hodinky automechanikem nebo matkou hodinare. Prikladu okradani, ne poskozeni, myslim okradani zakazniku mam asi jako hodne z nas plny sufle. Problem neni v tom, ze nenosi ajfona domu. Problem je, ze maji lidi u zadku a dokud neciti maler ve vzduchu vesele okradaji. Zaver - pokud veris tomu co pises pak zijeme kazdy na jine planete. Nevim jak v posledni dobe, ale CR byla nejdrazsi (mozna jedna z nej) v ramci Evropy dlouhodobe a to tak ze i nekolikanasobne. ....a udržovat několik platforem je nesmysl, který by v konečném důsledku znamenal zdražení.... Opet nepravda. O jakych platformach to pises? Sice byli prechody, ale spocital by je truhlar na prstech prave ruky. Kdyz jsem nastupoval prechazelo se zrovna na Siebel. To na co vsichni nadavaji se delo a deje v ramci teto jedne platformy. To neni problem platformy, te je to fuk, jak ji nastavis tak funguje. Pokud ne tak dodavatel promtne opravi. Tohle je "marketing" tak prosim nelzi. Navic vis, ze retence i reklamace mohou nastavit i zpetne tarif ktery marketing nema treba rok v nabidce - vzdyt jsem to delal. A neni pravda ani konec me citace. To by nevedlo prvotne ke zdrazeni, ale k poklesu zisku operatora. A to je alespon pro me rozdil. To ze si druhotne ten zisk chteji kompenzovat na lidech tim, ze jim proti jejich vuli vnuti neco jineho nez s nima vloni podepsali.... vis a to je prave to v cem se neshodneme. Kdo si muze dovolit: 1) odvysilat reklamu s nabidkou XXX a proaktivne ji nabizet ve vsech mediich za podminek YYY 2)pokud (jeste platilo pred par mesici) zakaznik dojde k zaveru, ze je pro nej toto nevyhodne, nedovoli mu odejit s odvolanim na kdysi uzavrene podminky YYY sluzby XXX 3)pokud operator dojde k zaveru ze pro nej je to nevyhodne, oznami ti SMS (jinak volaji s kazdou kravinou) ze meni sluzbu XXX na AAA a podminky YYY na BBB. Pokud se zakaznik odvola na podminky YYY je mu to houby platne Tohle si v CR dovoli alespon co vim jen operatori banky a pojistovny. Netvrdim, ze jini to 100% nedelaji. Ale asi ne a neboli to tak kdyz se o tom nikde nedozvim.
gougy Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Vpodstate potvrdil, ze v CR na rozdil od jinych zemi sice maji zpozdene platby (hafo neplaticu coz neni ve svete zvykem) zato mohou vesele rejzovat pac cesky clovek se necha okradat a ani neprotestuje. Problem je, ze maji lidi u zadku a dokud neciti maler ve vzduchu vesele okradaji.cody, není to správné místo pro obdobně rozsáhlou diskuzi, ale věř, že problém je vážně jinde. Pojďme si užívat hodinek
Flipik Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Chlapci rozumím vám oběma - svět není černobílý a už vůbec ne spravedlivý. Všechny zmíněné společnosti (banky, pojišťovny, operátoři) a nebuďme naivní i hodinářské firmy jednou cíleně na ZISK. Důležité je nenechat si s..t na hlavu, ale hlavu používat a myslet. Pro své klienty jsem jednal s bankami, pojišťovnami i operátory a všechno je to o lidech - nekompetentnost je úplně všude a je děsivá. Lidem to ale často nevadí a nechají si líbit kde co. To, že jsou produkty často předražené dokazuje konkurence (nové banky bez poplatků, virtuálové i nové produkty pojišťoven s nižší marží a online pojišťovací společnosti). Jsme specifický národ a specifický trh, který vyžaduje specifický přístup jinak "nemyslíš - zaplatíš"
cody Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 V tom mas Gougy pravdu, jsme uz na jine koleji. Me zase vytaci reakce typu - ti co nadavaji na korporace jsou automaticky luzri. Ja bojovniky proti korporacim obdivuju a respektuju. S hodinkama je to veselejsi nez s vyse zminenejma firmama, jen do diskuze o hodinkach se poustet uz vubec nebudu:-(Jsme si to vyrikali a jdu zase odpojit klavesnici, na Chmagu je pro me lepsi vystacit si s mysi:-)
Peta-Biker Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Zda se, ze se da s T-mobile rozumne domluvit. Ale mate pravdu, musel jsem to postoupit na reklamacni.Jednam o dobe po kterou nebudu muset platit za tarif, takze zda se, ze vse dopadne k oboustranne spokojenosti.Jeste budu informovat a diky za on i off topic komentareKoukám, že celý tohle vlákno by se už mohlo zamknout, aneb vytřískal jsem z nich mobil - prodávám - dopadto to dobře, nic moudřejšího stejně už tady nepadne.
uff Odesláno 9. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2014 ok, tak ja to teda locknuale popravde me osobne ta diskuze celkem obohatila, do tehle systemu nevidim a jde o zajimave pocteni nakonec jsem vzal mobil za korunu (teda vlastne za 12800 korun kreditu), tak me to nejakou kacku stalo, ale muzu pokracovat za 149 kacek za mesic a drzet si tak sve cislo dal, takze temer happy end.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.