s9per Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Odesláno 3. září 2014 Pozdravujem vsetkych, najprv Vam musim zdat hold za vyborne forum o hodinkach. Zo mesiac sem chodim a hladam inspiraciu ku kupe hodiniek (zaciatkom buduceho roka :-D) chcem si nieco dopriat v tejto spotrebnej dobe co bude fungovat aj po 10 rokoch.Nahrada za moje Festiny. Hladam nieco univerzalne co nebudem musiet menit podla toho co budem mat na sebe (k saku aj k riflam) osobne som nakloneny viac k nejakym hodinkam s lepsou vodotesnostou 200m a viac, kvoli plavaniu. Ale musim povedat ze aj po mesiaci vobec niesom presvedceny ake by vlastne mali byt. Vo vybere mam niekolko modelov najma od Longines alebo Oris ale kazdym dnom som menej isty vo vybere. Vyberam som medzi tymi co som cital najviac pozitiv.komentov. A hlavne bez chrona: L hydra http://www.hodinarstvo.sk/hodinky/longines/hydro-conquest/longines-l3-642-4-96-6-l36424966/L heritage http://www.hodinarstvo.sk/hodinky/longines/heritage-collection/longines-l2-794-4-53-0-l27944530/LLD http://www.hodinarstvo.sk/hodinky/longines/heritage-collection/longines-l3-674-4-50-2-l36744502/A daco od Orisuhttp://www.ichrono.sk/detail/13318-oris-aquis-date Nieco take... pri kupe by som volil radsej kamenny obchod nieco na SK s dobrou cenou, ale to uz chcem asi vela :-D Prijmam akekolvek navrhy, námety...
misoo Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Odesláno 3. září 2014 Ak aj k obleku aj do vody, nemas inu moznost ako LLD. Heritage nevodotesne a ostatne trochu moc sportove k obleku. Ak mas zapastie viac ako 18cm, tak myslim ze nemas nad cim rozmyslat... LLD budu perfektnou volbou. Odporucam kupit v predajni Overnight v OD Central v BA. 10% zlavu by ti mali dat v pohode
MR1990 Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Odesláno 3. září 2014 ja som kupoval Hydroconqesty v http://www.hodinarstvo.sk/ kamenný obchod majú v Novom Meste nad Váhom, môžem len odporučiť, vedia dať aj dodatočnú zľavu ! Hodinky mi sedia na ruke ako riť na šerbel a pomer cena/výkon je super.
s9per Odesláno 3. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2014 Nooo ruku mám chudu... 17cm ale teraz nosim Festiny Chronobike tusim r.2004-5 a tie sú tiež tusim 42 mm zvikol som si na tuto velkost. Musím povedat pravdu že prve hodinky nad ktorými som uvazoval boli LLD len cim som dlhsie na tomto fore tým mám z toho vacsi zmatok...
emef Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Odesláno 3. září 2014 LLD maj dlouhý nožičky, takže i když jsou to 42, tak jsou spíš na větší ruku. Ale dá se to všechno, chce to vozkoušet.
Kluk jako buk Odesláno 3. září 2014 Nahlásit Odesláno 3. září 2014 (upraveno) Díval ses na Nomos? Modely jako Club, Tangente nebo Orion... Jediným problémem u těch druhých dvou modelů by byla vodotěsnost, ale její důležitost se podle mě přeceňuje. Na druhou stranu bys měl velmi respektovanou značku a inhouse. Upraveno 3. září 2014 uživatelem Kluk jako buk
tano Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Za me jednoznacne Hydroconq., nebo Oris.Pokud plaves a atd.,tak urcite 200m.
s9per Odesláno 4. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Ešte k veľkosti hodiniek či mi nebude 42mm veľké... No vec sa má tak, že teraz mám na ruke Festiny a tie majú 47mm obludy veľké-takéto len v inej farbe = http://www.areatrend.com/festina-f16183-8-watch-1681853904.aspx Takže prechod z 47 na 42 by bola veľmi príjemná. Nomos mi príde až príliš také oblekové v rifloch by som s nimi vyzeral podľa mňa až príliš divne ale asi sa mýlim. Ale aj toto som zvažoval Nomos - krásne kúsky, veľmi pekné. Ale pre mňa až príliš spoločenské. (Najviac sa mi páčili Nomos Glashutte) A dosť mi vadí tá vodotesnosť... L Hydra - aj toto je možnosť ak by som musel okresať rozpočet. Len mi prídu tie Hydry, že sa ich dosť veľa predáva. Samozrejme nie je na škodu, a už vôbec nechcem povedať že sú zlé, sú veľmi pekné. Ale ak kupovať hodinky za viac ako tisíc Eur tak aby boli "iné" ako ostatné a odlišovali sa celkovo... a jedny z mala čo spĺňajú to čo chcem + sa mi páči sú LLD. Ale nebránim sa aj iným kúskom... Ak viete ešte niečo odporučit kľudne napíšte ale zatiaľ to asi vychádza na LLD - ale ešte mám na to pár mesiacov takže to celé môže byť úplne inak....
Zeppelin Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Mám taky HC od Longines a je to opravdu nej poměr cena/kvalita, i proto je má hodně lidí a jejich volbou nic nezkazíš. Docela dobře vypadají i tyto Limes - Chyros - vodotěsnost nic extra ale pokud bys je neměl vyloženě na nějaké hlubinné potápění tak je to uplně v pohodě. http://www.chronoshop.cz/chyros/limes-chyros-3-zeigerdatum-schwarz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
s9per Odesláno 4. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Limes za 980e a ma to mineralne sklo, no hotovo... ani toto nie je moja salka kavy. Ale dakujem za typ
Daemonultimate Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 (upraveno) LLD Ti budou velký, bohužel velký nožičkama nikoli pouzdrem a to nedáš. LHC skvělý univerzály ve dvojí velikosti, na tvojí ruku bych se nebál i 39mm, Oris díky skoro absenci nožiček zvládneš i s tím malinko větším průměrem, jejich plus je keramika, mínus jen tovární tah nebo guma, osobně v tom problém nevidim. Podle tvých tipů jdeš vyloženě po potápkách, co nějaký Tag Heuer Aquaracer, v horní hranici tvých možností by se něco sehnat dalo. Taky se nabízí nevšední možnost Doxa Sub 1200 Sharkhunter bez plast. indexů, ale to je silné vybočení od běžného designového směru. Ovšem celkově pro mně snad nejzajímavější. A pak je tu možnost druhé ruky, nějaký béčka nebo Omegy ve slušnym stavu dáš. Podíval bych se také na Eternu Kontiky, sice bez lunety ale velmi pěkný potápky. Z té spodnější hranice mrkni na divery od Certiny, jdou dva základní modely...ocel+ hliníková vložka lunety,titan+ keramická vložka, nebo ještě níž Davosa Argonautic, ta co letěla s balónkem do vesmíru, má hodně barevných i materiálových variací, dokonce i tritium. A tak dál.Rozhodně ale LLD vyzkoušej, mám ruku 18,5-19 a na každé straně od nožičky ještě přesahuje, osobně mi vadí absence tahu. Ale jsou to krásný hodinky a ten jejich klenutej profil je fakt parádička. Upraveno 5. září 2014 uživatelem Daemonultimate
hejdik Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 (upraveno) Co Glycine combat Sub? Upraveno 5. září 2014 uživatelem hejdik
worm007 Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
s9per Odesláno 5. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2014 K tým LLD ano naj bude vyskusat, ale ak som dobre pocital tak cela dlzka hodiniek s nozkami, z hora dole, by mali mat rozmer 51mm co je presne to isté co mám na ruke teraz
Daemonultimate Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Spíš počítej 52 a taky počítej, že jsou to spíš takový trčící nožky, než je u jinejch ukončení pouzdra s tahem. Dost teorie, to musíš vyzkoušet a až je vyzkoušíš a zjistíš jak jsou opravdu krásný, bez nich neodejdeš, až za pár tejdnů to přijde a třeba tu budou v prodeji, tak utíkej, aby to nedopadlo jako s nou date, který už pořádně neseženeš
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se