Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když v rámci product placementu dostal ve své první Mission Impossible (1996) field agent Ethan Mathew Hunt na ruku digitálky Casio DW 290, jistě netušil, že skoro 19 let od jejich uvedení na trh (prosinec 1995) budou ještě stále celkem běžně k dostání. Mám rád hodinky s příběhem, cena byla mírná, lidová, klik a předevčírem jsem si pro ně zašel na poštu. Tam mi sice trochu spadla čelist, neboť při ceně cca 35 USD a napsané zprávě prodejci do Sigapuru, aby na obálku napsal cenu pod 30 USD jsem automaticky počítal že se vyhnou celníkům, tento mne nevyslyšel a tak jsem byl nucen na poště odevzdat ještě další čtyři stokoruny.  

DW 290 nejsou G-shock, ale mají některé jejich atributy, především minerální sklo, WR 20 BAR a iluminační podsvětlení displeje. Tím se liší od běžné řady Casio Sport Digital. Překvapilo mě srovnání hmotnosti s pravými G-shock G 2900, neboť hmotnost je přesně stejná - 56 g. Možná mají DW 290 také nějakou kovovou kostřičku, jakou mívají G-shock. Hodinky mají největší šířku 45 mm, na výšku 15 mm a plastový řemínek se postupně zužuje z 23 mm na 19 mm. Spona je plastová. Displej je poměrně malý a čísla tenká, takže čitelnost není úplně ideální, podsvícení je rovnoměrné a intenzivní. Hodinky mají běžné funkce se kterými se u takových digitálek setkáváme. Za pár hodin odlétám na dovolenou na Korfu, tak se se mnou asi hned podívají do světa.

post-987-0-20293400-1409912934_thumb.jpg

Odesláno

Jsou to perfektní tool watch, na stavbu nic jinýho nenosím. Letos jsem je vzal na dovču a abych si tak nějak obhájil nutnost hodinek při koupání, tak jsem s nimi aspoň stopoval čas ktery trávím ve vodě

Přikládám jednu aktuální

36f01a51b9a334e52875e45792a6814e.jpg

Odesláno

Krásný kousek. Tyhle klasiky jsou nezničitelný. Nemá cenu ti přát, ať dobře slouží, protože to budou tak jako tak :-D

Odesláno z mého HTC One mini pomocí Tapatalk

Odesláno

Ještě jsem v rámci upgrade koupil origo plastový řemínek s kovovou přezkou (moje mají plastovou). Na eBay má zajímavý rozsah cen - 180 Kč až 600 Kč. U nás to bude asi něco mezi...

Odesláno

no jo, jedny z nejklasičtějších casio digi. používám na ty nejšpinavější práce. velmi pohodlné, na nic si nehrajou a mají výbornej modul. jediný co bych na nich upgradoval je displej, v dnešní době už přecejen trochu zaostává.

Odesláno
  V 15. 9. 2014 v 10:59, lub napsal:

no jo, jedny z nejklasičtějších casio digi. používám na ty nejšpinavější práce. velmi pohodlné, na nic si nehrajou a mají výbornej modul. jediný co bych na nich upgradoval je displej, v dnešní době už přecejen trochu zaostává.

já bych ho taky nechal, oproti inverzním s.ačkám je to ještě nádhera!

• Dát hlas 1
Odesláno

Ale jo, ten displej u nich rozhodně nevypadá špatně. A za tu cenu, nekup to.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Odesláno
  V 13. 9. 2014 v 7:41, sibirnaya napsal:

tyhle diginy me zaujaly, vidim je poprvy, nicmene uz vim, ze je musim zkusit, takze jsem je rovnou zakoupil na ebay - fakt dik :)

casia_zps370ade85.jpg

Honzo, vezmu si je az je ponosis a budes se jich chtit zbavit. Myslim to vazne, neco takovyho potrebuju a na ebay ucet nemam a ani nechci. Dik

Jinak, abych nebyl nebyl OT - pekne a dobra volba....

Odesláno (upraveno)
  V 15. 9. 2014 v 12:25, lub napsal:

kluci, koukněte se sem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/7724-pochlubte-se-svými-novými-číslíčkovými-přírůstky/?p=1172736

ten rozdíl je fakt markantní. mimochodem, ty W735 s vibrací mám ještě raději - subjektivně z uživatelského hlediska absolutní špička (sorry za OT)

W735 jsem měl v černé, modré i bílé, dobře svítí, jsou lépe čitelné než DW290, ale pocitově je to taková hračka, možná to dělá i těch 10-15 g o které jsou lehčí. Za zhruba stejné peníze má DW290 sklo, dvojnásobnou WR, chromová tlačítka a stejnoměrnost luminiscenčního podsvícení mě bere taky trochu víc než LED. A k tomu hrály v celkem slušném bijáku, který se točil v Praze. Já už bych neměnil. Upraveno uživatelem šíma
  • po 2 týdnech...
  • Po letech...
Odesláno (upraveno)

Jeste k dw 290. Nemel starsi modul 1189 ( auto datum do 2029 ) modre podsviceni ? Novejsi 3132 maji krom auto datumu do 2099 podsviceni myslim zelene. To modre se me libilo vic ;-) . navic myslim ze ty prvni.byli made in japan. Kdyztak me opravte ......

Upraveno uživatelem Napoleon

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...