karel hb Odesláno 6. září 2014 Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Ahoj kluci, potřeboval bych poradit. Vzhledem k tomu, že většina hodinek v mém portfoliu je taková ta chronomagorská klasika (jednoduché, přehledné, bez komplikací stylu diver´s nebo oblekovek), rád bych si pořídil něco s trochu komplikovanějším ciferníkem. Nedávno jsem se z důvodu koupě nové akvizice musel zbavit jediných hodinek se světlým cifrem (nepočítám Seiko vintage) a docela se mi po této barevné kombinaci stýská. Našel jsem sice na netu stroje, se kterýma bych byl velice spokojen a to Seiko SRP399, které jsou naprosto identické se Seiko SSA127, které jsem vypustil do světa a liší se pouze tím, že místo 24h komplikace mají day/date. Bohužel, je to verze určená pro čínský trh a tedy prakticky nesehnatelné. Variantu světlých Sarbů 035 jsem vyloučil, mám tmavé a mít dvoje stejné hodinky je asi nesmysl, navíc jsem se rozhodl udržet cenu kolem 5-6K. Toliko pro vysvětlení mojich pohnutek a teď k jádru věci.Už delší dobu mám v merku výše uvedené Orienty a rád bych znal váš názor. + modřené ručičky+ safírové sklíčko+ zajímavý cifr+ ukazatel dne ručičkou (pro mne přehlednější než na věnci)+ ukazatel sun/moon (nepotřebné, ale hezký doplněk)+ solidní cena a neotřelý vzhled+ optimální velikost - základní strojek bez hackingu a ručního nátahu- nízká WR 30- absence lumi- tvar pouzdra a korunky- leštěné plochy na tahu a plechové koncovky u pouzdra (ale stejně by šly na kůži)- vyšší výška pouzdra (z praktického hlediska)- asi horší likvidita při prodeji O plechové sponě tahu se v této cenové relaci nezmiňuji, navíc je obecně známo, že Orient má v této kategorii lepší tahy než Seiko 5 Sports. Takže to jsou asi tak základní plusy a mínusy, které jsem řešil. Při srovnání jsem vycházel z výše uvedených Seiko SSA127, které vycházely na podobné peníze, ale byly super a asi i lepší ve spoustě věcí (hacking a ruční nátah, lumi, WR100, super tah, parádní pouzdro s ochranou korunky atd.) Nicméně, už jsem je měl a mám chuť zkusit něco jiného a ty Orienty se mi fakt docela pozdávají. Tak co myslíte, je to velký úlet a nebo mají něco do sebe a má cenu do nich investovat?
Marcus Odesláno 6. září 2014 Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Našel jsem si větší fotku a dobře jsem si je prohlídnul. Můj názor je, že ne. Toto je už moc asijský design, který jsem jako Evropan nikdy nepochopil. Je tam toho prostě moc a hlavně je to tak nějak nesouměrně rozházené. Ty překrývající subciferníky mě na tom hrozně ruší. No a ty dva šroubky nalevo nahoře to zazdily už totálně. Připadá mi to jak od kolotočů. Si myslím, že Orient musí mít dvě skupiny designerů: jednu pro západní a druhou pro východní trhy. Jinak si to neumím vysvětlit.
karel hb Odesláno 6. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Dík za názor. Já s Tebou plně souhlasím, z chronomagorského hlediska je tam hodně věcí špatně, ale přesto mne něčím přitahujou. Už jsem si několikrát zdůvodnil, že ne, ale pokaždé jsem se k nim znova vrátil. Nejsou to Orient Star a ani si na to nehrajou, ale já bych ani nechtěl ten čistej, bauhasovej design. To bych vzal z prodejní sekce ty Tissoty, ale působí na mne už dost "dědečkovsky" a to nechci.
Liqid Odesláno 6. září 2014 Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Raději bych vzal tyhle Mám je v černé a na kůži jsou moc fajn, ale ten strukturovanej cifr. Navíc ukazatel rezervy tahu je snad nejužitečnější komplikace co znám.
villain83 Odesláno 6. září 2014 Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Kajo,ty prvni jsou hrozny,jak Orient muzu,tak se mi na nich nelibi lautr nic.V sekci profi prodejcu si na ty jedny koukal?Za ty kacky rozhodne minimalne pohlednejsi,nebo ty,co postoval Liqid...s tmavym cifrem jsou moc dobry.
karel hb Odesláno 6. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2014 Kajo,ty prvni jsou hrozny,jak Orient muzu,tak se mi na nich nelibi lautr nic.V sekci profi prodejcu si na ty jedny koukal?Za ty kacky rozhodne minimalne pohlednejsi,nebo ty,co postoval Liqid...s tmavym cifrem jsou moc dobry.V sekci profi prodejců jsem koukal a taky se mi moc líbí, ale ten model jsem měl na ruce, měli ho v Brně na Mendláku a co si pamatuju, tak mi dost blbě seděly na ruce, byly to tak nějak nepohodlné hodinky, asi dík tomu dýnku. Ty od Liqida jsou taky moc hezký, ale já chci určitě světlý cifr. Jinak se mi potvrdilo, co jsem víceméně očekával a to, že mi je rozmluvíte. A protože už jsem na foru nějakou dobu a postupně jsem se přesvědčil, že jste mi nikdy neradili špatně, nechám si poradit i tentokrát a jdu místo nich objednat do třetice Monstra, tentokrát asi "new orange", ty jsem ještě neměl.
tombas Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Z orientů se mi líbí tyto, ale ukazatel datumu na subciferníku není moc praktický, celkově jsou ale hezké. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tombas Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Zapomněl jsem doplnit, že se jedná o model FFM01002W0
USER47 Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 (upraveno) Když už decentnější Orienty, tak tyhle:WZ0241EL Akorát cena bude samozřejmě o něco výš. Maximálně ještě ty, který linkoval Liqid, ale tam mi nesedí cigaretářský logo a hlavně korunka na čtyřce. Případně ještě tyhle pseudoaquaterry. Upraveno 9. září 2014 uživatelem USER47
karel hb Odesláno 9. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Když už decentnější Orienty, tak tyhle:WZ0241EL Akorát cena bude samozřejmě o něco výš. Maximálně ještě ty, který linkoval Liqid, ale tam mi nesedí cigaretářský logo a hlavně korunka na čtyřce. Případně ještě tyhle pseudoaquaterry. To už bych vzal raději světlý Sarby, poráží Orienty rezervou nátahu a tvarem pouzdra. Ale jak jsem psal nahoře, nechci ten klasický bauhaus dědečkovský styl s klenutým sklíčkem, takové hodinky už mám. Spíš jsem koukal po něčem trochu modernějším, nositelným na běžný provoz bez té dokonalé chronomanské vyváženosti. Ale už mě to přešlo a asi se vrátím zpět k SSA 127, ty hodinky neměly chybu a nepotřebovat střelivo na Alpinisty, určitě bych je neprodal. Ale jinak všem dík za postřehy, rady a posty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se