Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

+1

Masírka, nemasírka, Rolex a ta jejich 904 není taky žádny zázrak. Ano nějaké argumenty tam jsou, ale pouze odlišení od ostatních, tak proč ne co-axial. V dnešním světě, a né jenom v hodínářství, se chce každý výrobce pochlubit něčím, co jiní nemají.  Není to o tom co potřebujeme, ale pouze to, co chceme, a hlavně mít to "oné", ať je to cokoliv, hlavně že mám radost.

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

Zachovani svycarskeho kroku tak jak je a zbytecne ho nekomplikovat, pouziti alternativnich materialu a nanotechnologie, nebo konstrukcni zmena kotvy a krokoveho kola. Napr. Zenith, UN, Seiko-mems, Damasko, Sinn.

edit: Ani ten Rolex neni nakonec spatny :), ten je schopny to utahnout i kdyby tam mel snad vazelinu a jeste pujde presne. Ale to uz vychazi myslim z celkove konstrukce stroje.

Já bych to co se týče malinkých odlišností chtěl říct, že prostě Omega si zákládá na svoje strojky s Co-axialem a chtěl jsem říct, že hodinky se opravdu co se týče kvality, moderního zpracování posunuli někam jinam a vůbec bych nechtěl klasifikovat Omegu něcím vyjímečným, jednoduše se každá firma prezentuje něcím jiným, např. Rolex je kapitola sama pro sebe a tuhle firmu raději nechci komentovat, ale v podstatě také proti ní nic nemám, každému fandovi přirostla k srdci jiná firma a logicky si trochu více či méně bude hájit svojí značku..Některé firmy si základají na větším či menším nebo těměř žádnému marketingu a hlavně co se týče prestiže nemám rád zda ta či ona firma je lepší nebo horší..samožrejmě v té normální dostupné hodinařině, což je ale pro každého také relativní..:).....Jediné tedy co nemůžu u Omegy popřít je to , že za posledních 20 let šla neskutečně nahoru a neusla na vavřínech těžících ze zvučného jména jako to mají jiné firmy, jednoduše to není konzervativní firma a mě se prostě líbí dynamický vzestup vzhůru, no vždy je co vylepšovat... :) a to u Omegy jednoznačně platí...:)

• po měsících...
Odesláno

Vážně díky! Je to vážně fascinující stroj, v zásadě permetum mobile. Už se těším, až budou jezdit taková auta. No my se tpho asi nedožijem, ale představa by to byla ...

Odesláno

Pokud si odšroubuji korunku a budu ty hodinky máchat bůhví v čem, a ještě se ohánět v takovém prostředí jak to je popsané, není se čemu divit. A vůbec, že vydrželi těch 5 let, to by neunesly snad žádné. :lol2:

Odesláno

Nevšiml jsem si, že by tam psal o odšroubování korunky, ale jenom jsem to zběžně prolétl.

Vzhledem k tomu obsahu hodinek mi to tak přišlo, majitel taky asi nepochopil princip automatického nátahu. Jinak si nedokážu vysvětlit to nadměrné opotřebení po relativně krátké době. Celé mi to příde jako fake, mám pár hodinek s ručním nátahem(30-60 let), bez šroubovací korunky, pár primek jsem i rozebral, ale s takovým opotřebením jsem se nesetkal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...