Přejít na obsah

Přestávám kouřit...

Doporučené příspěvky

Tak ja kouril od 16 a pred 2,5 rokem (v 32 letech) jsem toho nechal. Jedine co funguje je okamzite prstat, ale nejdulezitejsi je duvod. Pokud opravdu chces prestat prestanes, pokud je duvod jen financni nebo nejaka volovina, tak se k tomu vratis. Mne osobne cigara strasne chutnaji, ale kourit bych uz nechtel. Sem tam si s kamosema jednou za 2-3 mesice v hospode jednu dam, ale uz ani neslukuju. Na nejake psychoknizky a nalepky s nikotinem se vykasli.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Já jsem taky začal jako velkej machr asi v 15, taky se snažim přestat (je mi 22), teď jsem na úrovni "sociálního kuřáka", takže tak cca jedna cigareta týdně. Předtím jsem nekouřil asi 3 měsíce a docela mi pomáhala aplikace v telefonu - počítá to jak dlouho nekouříš a tak, po čase je to člověku líto resetovat :-)

Btw, není tu mezi námi nějaký odborník, který by mi objektivně řekl, jak moc jsem si za dobu své kuřácké kariéry stihl zk**** zdraví? :-D 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Ja myslim ze nejvyssi cas prejit na doutniky, pak po cigarech nevzdechnes, neni cesta zpet k horsimu, par lidi co presli z cigaret na doutniky znam a ani jeden nema potrebu se vracet, jen financne si moc nepomuzes :-)

moja rec, a hlavne ta nikdy uz nenapadne niekde narychlo si zapalit na benzinke alebo v praci a naucis sa vychutnavat svoje volno, atmosferu, muziku, zivot?.

Odkaz ke komentáři

Dle meho nazoru, kdyz clovek nechce nekouri.

Kouril jsem cca od 14let, od 17 - 31let pravidelne nejmene jednu krabicku MARLBORO RED.

Dnes nekourim vice jak 4roky a mam stale chut, ale jak jsem zminoval, kdyz clovek nechce nekouri je to jen v hlave.

At si kazdy rika co chce, ale ja jsem do teto chvile nepoznal nic lepsiho nez-li koureni (asi to bude tim, ze nikdy nepiju alkohol ani jsem nepozil zadne drogy proto bylo koureni number one) i presto jsem prestal ze dne na den (nejlepsi vec byla prijit napr.rano v 5hod.a po dvou hodinach se probudit na cigaretu az tolik jsem koureni miloval).

Odkaz ke komentáři

Jj taky jsem kouřil - přestal - začal a přestal nabral 12kg a ted jedu doutníky ... A říkám, ze nekourim :D

Problem závislosti na nikotinu je podle mne i to, ze dnes jsou ciga nápravných chemkou, a kdoví co ta přináší mozku;)

Jinak mne vždy dostal rozdil mezi cigy tady a třeba v Us...rozdil je cítit:))

Za mne je problémem ty chvíle, kdy kouříš, myslím čekas na někoho-10min=cigo, někam jdeš a jsi tam dřív=cigo, stres v praci nebo doma=cigo

Stačí to vymitit a je to ok

Na mne fungovalo i to, ze jsem si rikal"ted ne dam si pak"

Odkaz ke komentáři

Dle meho nazoru, kdyz clovek nechce nekouri.

přesně, dokud fakt nechceš přestat a říkáš si, že to jen tak zkusíš tak to nemá smysl. Protože to třeba vydržíš chvíli a pak když se naskytne příležitost, tak ti to, že si zapálíš ani tak nevadí. 

To že mi to někdy chutnalo je možný, ale když se kouknu na ty sračky, co v tom jsou...no taky je otázka do jaký míry je to chutnání způsobené tím, že prostě jenom doplníš svoji dávku a ukojíš potřebu.

A stejně, každej jednou přestat musí, buď zavčasu sám a nebo ho to zabije. Tak proč nepřestat sám a nemusím snad říkat jaký výhody z toho pak plynou :-)

Jo a jak to vůbec vypadá s Demonem a Jankem a ostatními? :-)

Upraveno uživatelem El Nano
Odkaz ke komentáři

Mně se to přestání nedaří, hodně za to může i to, že jsem nerozhodlej. Ale díky změně režimu (ne politickýmu, ale dennímu :) - práce a tak...) jsem to zkorigoval na hodnotu s níž jsem celkem spokojenej, nad 15 nejdu. Uvidíme jak to bude dál. Tohle beru jako veeelkej úspěch.

Ja to mam podobne,normalne hulim 30,kdyz nevykourim krabicku,pomalu se placam po rameni,ze jako dobry..hovno dobry,ve vysledku je sumak,jestli vytahnes 11cigar,nebo 40,podle me je nejvetsi zlo v ty zelezny pravidelnosti.Taky me to stve a vim,ze je to jenom v hlave.Elektronika mi asi dvakrat vytekla do kapsy,tak jsem to vzteky zahodil.Tyhle siditka podle me moc nefungujou.Nevim jak u tebe,ale me zadny snizovani poctu,prechazeni na malinovy slimky,nebo podobny berlicky,nepomahaj.Jsem presne ten pripad,kterej vydrzi mesic,pak si dam 4piva,koupim si cigara a jsem v tom zase.Von se ten "duvod",jak si to omluvit sam pred sebou,dycinky najde...

Odkaz ke komentáři

Ale jo,x let jsem sportoval,blby je,ze mi nezbejva moc volnyho casu,vim,ze to zni jako vymluva,ale bohuzel neni.Driv jsem chodil alespon trochu cvicit,nicmene posledni dva roky jsem rad,kdyz si na par minut sednu na prdel a na telefonu kouknu,co je tady novyho.Sebrat se a jit treba na dve hodky sportovat je pro me momenalne nemyslitelny.A to,abych se dostal do posilky jednou tydne,byt na hodinu,je k nicemu,to prinese vic skody,nez uzitku...holt to mam ted tak,ale snad ne na moc dlouho...

Odkaz ke komentáři

Ale jo,x let jsem sportoval,blby je,ze mi nezbejva moc volnyho casu,vim,ze to zni jako vymluva,ale bohuzel neni.Driv jsem chodil alespon trochu cvicit,nicmene posledni dva roky jsem rad,kdyz si na par minut sednu na p...l a na telefonu kouknu,co je tady novyho.Sebrat se a jit treba na dve hodky sportovat je pro me momenalne nemyslitelny.A to,abych se dostal do posilky jednou tydne,byt na hodinu,je k nicemu,to prinese vic skody,nez uzitku...holt to mam ted tak,ale snad ne na moc dlouho...

No jo posilka 1 týdně je ztráta času a mě to třeba ani nebaví. Zato když si zajdeš 2-3x týdně na 20-30 minut zaběhnout (třeba s endomondem), tak myslím že ze začátku to nebude nic moc, ale po pár tejdnech bez cigár uvidíš, že toho uběhneš víc a rychlejc a tak by to mohlo fungovat jako určitá forma motivace a důvod proč přestat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...