Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... a nejde mi to.

S kouřením jsem začal ve 28 letech z důvodu odvedení pozornosti při práci. Postupně se počet vykouřených cigaret zvyšoval a já pocítil touhu přestat. Tato touha se několikrát zopakovala a pokaždé byla slabší než ta po cigaretě. Výsledkem byl ještě větší počet vykouřených cigaret. Teď bych chtěl přestat doopravdy, když jsem v práci vykouřím kolem 40 cigaret za 24 hodin, doma tak 15. Bohužel jsem častěji v práci. Nepatřím k těm, kteří bouchnou pěstí do stolu a zahodí své poslední nedokouřené cigáro a další si již nezapálí. Slabá vůle? Určitě a k ní přidáno mnoho momentů, kdy bez cigára prostě nevydržím. Jak na to? Přestali jste kouřit sami od sebe, nebo jste využili nějaký zázračný recept? Nebo se vám to nedaří stejně jako mně? Nejhorší je, že mně ani tak netrápí to, že kouření stále více leze do peněz, ale to, ža se jedná o další návyk, který mi už vlastně ani nic nedává. Díky za vaše zkušenosti.

Takto se cítím a nejsem schopen s tím zatočit:

kou%C5%99en%C3%AD-o%C5%99%C3%ADznut%C3%A

Odesláno
Sigmund Freud:  ?Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat." ;)

Jinak otec kamaráda byl u nějakého léčitele, ten ho zhypnotizoval a když si chtěl zakouřit, poblil se. Nicméně asi po roce už měl na cigáro takovou chuť, že začal trénovat a během asi 2 týdnů se opět rozhulil jak fabrika.

•  
Odesláno (upraveno)

To je přesně ten ,,jojo efekt", kterej očekávám u sebe. Problém ani nevidim v tom samotnym kouření, ale v počtu cigaret. Dokázat se vráti třeba k 5-10 cigárům a pěkně si na nich pochutnat, nemám nic proti, jenže já to vyblafnu takovou rychlostí, že zůstane jen ta žumpa na jazyku. Kromě toho, od chvíle kdy začali dělat ty samozhasínací cigára, jejich chuť i vůně je úplně v hajzlu.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Motivace, nic jiného nepotřebuješ. Já přestal společně se ženou když jsme se dozvěděli že čekáme

dítko, teď samozřejmě mám motivaci abych nekouřil před dítkem. Už je to pět let, za ušetřené peníze

(to teda kupodivu vůbec motivace nebyla) jsme si koupili krásný přibližovadlo :)

Jinak to bylo naprostý peklo. První měsíc sem myslel že mě klepne. Mám stresující práci a byl jsem zvyklý

na 30 cigárek za den. Nicméně se to podařilo, přibral jsem dvacet kilo a ty jsem za poslední dva roky shodil,

takže to je další věc co je na tom na pytel.

Asi moc nepomůžu, snad jen morální podporu a informací že to jde, a popřeju hodně štěstí.

Odesláno (upraveno)

nejsem kuřák, těch pár měsíců v pubertě neberu v potaz.

Strejda byl silnej kuřák, 40 jako ty. Doktoři mu řekli že by měl přestat. Tak prostě přestal, ale řikáš že na to nemáš vůli.

Kamarád přestává taky nějakou dobu. Zkoušel akupunkturu, nějakou dobu fungovalo ale opět začal. Teď si přečetl nějakou knihu a zatim se drží.

každopádně držim palce

nakonec stejně zjistíš že to je jen o vůli a jak psal Tommas o motivaci

Upraveno uživatelem the MJ
Odesláno

Nevím kde, ale je na to tady už někde vlákno.

Já kouřil 24 let a pokoušel se úplně vážně přestat asi 10x. Dvakrát jsem to vydržel asi týden, jednou skoro měsíc. Nakonec jsem zase vyměkl a zapálil si. Od roku 2006 ale nekouřím a jsem šťastnej jak blecha! Měl jsem to jednodušší, protože moje žena nikdy nekouřila a měl jsem od celé rodiny podporu. Prostě jsem si tenkrát v hospodě při objednávání 3. krabičky Camelek uvědomil, že jsem slaboch a že to tak dál nejde a v ten den, kolem 03.00 hodiny ráno přestal. Ne vždy to ale takhle funguje. Je to hlavně o pevný vůli a dále o tom, že musíš mít "zábavu" na dobu, kterou jsi byl jinak zvyklej kouřit.

Jedinou negativní stránku mělo moje seknutí s cigáry v tom, že jsem postupně přibral asi 15 kilo, kterejch se teď nějak neumím zbavit.

Jinak samý pozitiva. Nesmrdí mi z huby, ani hadry a v kanclu, autech i doma máme čistej vzduch. Jsem známej nepřítel kouření a nejradši bych, kdyby ho zakázali úplně všude.....prostě jak se říká. Ti odnaučení bývají nejhorší. Za sebe to mohu potvrdit!

A přitom jsem před tím než jsem přestal hulil skoro pořád! Viz foto....

Tak ti přeji, ať se ti to, když už ses fakt rozhodl přestat (což je ten nejlepší moment) podaří a ty se téhle nepříjemné a svazující závislosti zbavíš.

Cyril. 

Odesláno

Já začal kouřit v 15ti.Po vojně jsem se snažil přestat,což mi vydrželo asi rok.Na dovolené jsem si dal jednu cigaretu z nudy a už  jsem v tom zase lítal.Ve 31 po flámu se mi cigarety zprotivili,jako by si tělo řeklo samo.Je to už pět let co nekouřím a jsem rád.Hodně lidí kolem zkoušelo různé metody,ale většina bez úspěchu.Co by mohlo zabrat,snad jen pevná vůle.

Odesláno (upraveno)

přestal jsem kouřit už několikrát ;)

Každopádně u mě je to JEN o motivaci - jednou jsem nekouřil rok a půl, za odměnu Rolexky, nebo vážně skvělá dovolená.

Teď mi  chybí, jsem v pohodě a hulím :D

Zajímavou motivací mohou být i pozorovatelné změny v oblasti zdraví. Detox nic moc (i po šesti týdnech od posledního cigára  jsem měl stavy, že jsem musel zastavit na dálnici a vydýchat se..) , ale pak jdou opravdu vidět pozitiva a o hodně.

Nelze zanedbat  ani fakt, že najednou člověk neřeší, kam schovat cigára a zapalovač, což umožní koupit větší smartphone :D

Edit: Každopádně DRŽÍM PALCE!!

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Kouřil jsem od 13 let tak krabičku denně. Pak se mi před 3 lety dostala do ruky jedna knížka v pdf. Tak jsem ji přečetl, následoval instrukce a po dočtení ze mě byl nekuřák. Nedokouřenou krabičku mám ještě doma, Zippo jsem daroval kolegovi v práci :-) Nenásilně, bez omezování, bez absťáku. 

Odesláno

Já jsem aktuálně 2 roky bez cigár. Ze dne na den.Prostě už jsem nechtěl bejt závislej :-) Cca měsíc sem cumlal elektrickou, ale to bylo hnusný a byl s tim vojeb tak jsem se na to vykašlal úplně.  Teď si přes léto  jednou za měsíc venku když se chlastá dám doutníček a tim to končí :-)

Odesláno

Kouřil jsem od 13 let tak krabičku denně. Pak se mi před 3 lety dostala do ruky jedna knížka v pdf. Tak jsem ji přečetl, následoval instrukce a po dočtení ze mě byl nekuřák. Nedokouřenou krabičku mám ještě doma, Zippo jsem daroval kolegovi v práci :-) Nenásilně, bez omezování, bez absťáku. 

to je příklad příspěvku, kde chybí soubor :D

Odesláno

Já jsem aktuálně 2 roky bez cigár. Ze dne na den.Prostě už jsem nechtěl bejt závislej :-) Cca měsíc sem cumlal elektrickou, ale to bylo hnusný a byl s tim vojeb tak jsem se na to vykašlal úplně.  Teď si přes léto  jednou za měsíc venku když se chlastá dám doutníček a tim to končí :-)

Ano, taky jsem začal doutníčkama, nejdřív ty slušné, pak u chlastu ty pseudodoutníčky typu CafeCreme, no a pak už jen skok k "Máčkám" ;)

Odesláno

Ano, taky jsem začal doutníčkama, nejdřív ty slušné, pak u chlastu ty pseudodoutníčky typu CafeCreme, no a pak už jen skok k "Máčkám" ;)

Znám hodně lidí co to takhle měli :-)

Já si první doutníček dal po roce bez cigára, pak sem zas tři měsíce  neměl. Kouřim  to  totálně nepravidelně. Normálně si na cigára a doutníčky ani nevzpomenu.

Když sem byl vylitej, tak sem si nedávno z cigára párkrát potáhl a nic. Fakt mě to už ani trochu neláká a doufám, že vydrží. :smile_anim:

Odesláno

to je příklad příspěvku, kde chybí soubor :D

V PC to už nemám, ale je to "Allen Carr - Snadný způsob jak přestat kouřit". Ke stažení třeba na uložto.cz , má to asi 45 mb....

• Dát hlas 1
Odesláno

To je přesně ten ,,jojo efekt", kterej očekávám u sebe. Problém ani nevidim v tom samotnym kouření, ale v počtu cigaret. Dokázat se vráti třeba k 5-10 cigárům a pěkně si na nich pochutnat, nemám nic proti, jenže já to vyblafnu takovou rychlostí, že zůstane jen ta žumpa na jazyku. Kromě toho, od chvíle kdy začali dělat ty samozhasínací cigára, jejich chuť i vůně je úplně v hajzlu.

To jsme na tom dost podobně. Já jsem to množství zatím úspěšně vyřešil tím, že jsem začal kouřit sakra drahé DUNHILLky... : ony jsou sice drahé, ale festovně nacpané tabákem, takže místo 5-ti minut ji kouříš jednou tak dlouho, a tak se dá regulovat spotřeba. Teda alespoň mně to tak funguje a už jsem to naučil pár dalších závisláků. Nemluvím samozřejmě o kvalitě tabáku, ta je opravdu na jiném levelu, než všechny ty marlboro a spol sračky. Takže tohle je cesta jak to ztlumit. 

Ohledně přestání kouřit, nevím nevím....jsou lidi, kteří s tím seknou z minuty na minutu a jde to. Já tohle konzultoval s pár lékaři a ti mi takovýto radikální zásah nedoporučovali. Přece jenom, tělo je už na tu chemii zvyklé a naučilo se s ní zacházet a ne vždy musí abstinence a šok pro tělo skončit šťastně... ale nerad bych, aby to znělo jako alibistické výmluvy, proč nemůžu přestat ... To je samozřejmě ve vůli, v ničem jiném. Na druhou stranu, pokud tě kouření nijak nelimituje (zdravotně), jakou motivaci chceš najít, abys s ním přestal? Vždyť přece každej normální chlap musí mít nějakou tu nectnost....a to kouření mi přijde jako jedna z mála neškodných nectností.

Zajímavé také je, že jsem nikdy neměl partnerku, nebo manželku kuřačku. Nikdy... A samozřejmě, že zakouřené prostředí nesnáším a smrad v oblečení z kouření taktéž.....to je snad normální u normálních lidí :)

Odesláno (upraveno)

Já přestal x-krát a vždycky jsem se k tomu vrátil.

Co se mi před 13 týdny narodil syn, ani jsem se cigaret nedotkl, automaticky, bez přemlouvání.

První opravdu velká chuť přišla po 7 týdnech, ale vydržel jsem.

Když mě to chytne, jdu si koupit plechovku coly a taky teď jím víc nezdravě než předtím, protože mám prostě chutě, ne na sladké, jak se říká, ale na prasárny typu majonézových salátů, levných uzenin apod... :)

2 kila nahoře, ale už to jde zase dolů, chutě přejdou. Zlepšil se mi stav krku, míval jsem často záněty mandlí, při běhání se lépe dýchá, nechrchlám...... Takže i pozitiva pro mě, ačkoliv impuls nebyl dělat to kvůli sobě, ale kvůli malému.

Chce to asi nějaký zásadní okamžik, nebo z ničeho nic totál stop - omezování spotřeby mi vždy zabralo jen krátkodobě, při prvních stresech to šlo zase nahoru.

Jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží, ale zatím se nebojím.

Víc rad, zkušeností, nemám.

Držím ti palce!

Upraveno uživatelem Chorche
Odesláno (upraveno)

Ano, taky jsem začal doutníčkama,.........

U mně to začlo stejně, potom následovala dýmka a pak už to jelo...

......Když sem byl vylitej, tak sem si nedávno z cigára párkrát potáhl a nic. Fakt mě to už ani trochu neláká a doufám, že vydrží. :smile_anim:

Tak to je paráda, udržet to na uzdě i v téhle situaci.

V PC to už nemám, ale je to "Allen Carr - Snadný způsob jak přestat kouřit". Ke stažení třeba na uložto.cz , má to asi 45 mb....

Díky za tip, zapátrám.

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...