jrov Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 AD1) neřekl jsem že hodinky budou navigovat - pouze že se hodinky naučí tvé styly pohybu (pomohou si v počátku daty z GPS v iphone),a budou vědět jakou vzdálenost jsi urazil ... NE KAM JSI DOŠEL - takovou hovadinu .... AD2) nebudu se divit, bluetooth4.0 LE je použit ve chvíli kdy jsou obě zařízení v dosahu, pokud nejsou tak se ověřuje zda-li jsou přihlášené na stejně WIFI a pak probíhá přenos dat přes WIFI ... AD3) to je omyl , za prvé Watch OS má podporu běhu aplikací uvnitř hodinek, zatím je to zakázáno aby se nedostaly do oběhu APPky co nebudou odladěné - v dalších verzích Watch OS se to postupně uvolní . ale logicky jakou aplikaci na těch hodinkách člověk potřebuje aby běžela stand alone ?, napadá tě nějaká ? A protože jsou hodinky mimo jiné prodlouženým displejem spárovaného iPhone tak logicky ty notifikace tam iPhone posílá .... hodinky jako takové samozřejme nemají nějak důvod komunikovat s okolním světem bez iPhonu ... protože pak by člověk musel mít GSM hodinky a to je vlastně telefon na ruce ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Nechápu proč opět zminuješ zaslepení značkou apple, tohle je thread o apple watch tak o čem tady asi jiném chceš psát ? Jinak k hodinkám :1) každý má u sebe většinu aktivní části dne telefon, a přesto má na ruce hodinky. Je to systémová duplicita, ale je to pohodlnější - pak samozřejmě dle modelu a značky to ukazuje i vkus/bonitu/zaměření ... 2) nevím kdo prvně přišel komerčně na trh s chytrými hodinkami v dnešní podobě ale tuším že to nejdál dotáhl microsoft... V posledních 2 letech je to velké téma a každý to uchopil z nějakého konce... - android wear se snaží defakto vyrobit náramkový telefon ... Takže přenést funkce z telefonu do hodinek ... Gsm, foťák, gps... - Apple, pebble apod... jdou cestou rozšíření pohodlí uživatele a z hodinek nedělají telefon Jistě apple watch mě nevykreslí do mapy trasu kudy jsem běžel ale potřebuji to vůbec ... Důležité je jaký mám pulz, tempo a kolik jsem uběhl a to kam běžím vidím a je to zbytečná informace. Ano když si nechám tel doma tak mám na ruce akorát hodinky, telefonní seznam a sport tracker ale umí si někdo představit že se pro telefon nevrátí a bude volat z hodinek? Ale umím si představit zě sekám trávu na zahradě (pokrytou wifi) , a přijde mě notifikace že o sms, apod... U android wear musím mít datovou sim a platit si další tarif... Výdrž je na nic , ale zpátky v textu je srovnání vydrže ostatních chytrých wearables a nikdo neexceluje o parník nad jiným výrobcem ... Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 Možná jsem zbytečně omezený, ale mě nějak nenapadá k čemu by mě byly dobré hodinky, které bych nutně musel takřka každý den dobít, protože jinak by chcíply.Až hodinky podobné kategorie vydrží bez dobití spolehlivě běžet aspoň 2 měsíce, tak o nich začnu uvažovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 Třetí v pořadí, kdo objevil Ameriku! (po Vikinzích a Kryštofovi). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 Možná jsem zbytečně omezený, ale mě nějak nenapadá k čemu by mě byly dobré hodinky, které bych nutně musel takřka každý den dobít, protože jinak by chcíply.Až hodinky podobné kategorie vydrží bez dobití spolehlivě běžet aspoň 2 měsíce, tak o nich začnu uvažovat.tak to myslim v realne dobe nenastane , leda ze by tam nacpali maly reaktor ... A nebo pak pseudo chytre hodinky, jen s ikonami bez displeje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 Cesta tu je - používat e-ink. Akorát to pak není tak krásně barevný.Ale na sluníčku je to vidět naprosto v pohodě a "svítí" to furt, člověk nemusí nijak hejbat rukou.. Můj favorit je zatím Garmin Vívoactive a časem Pebble steel, možná. Ale uvidíme, čím Tim překvapí - podle mě iWatch bude dost zlomová záležitost. Otázka je, jestli to bude prodejní bomba, nebo bomba pod čárou ponoru. Uvidíme za měsíc :-) Už se těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 tak to myslim v realne dobe nenastane , leda ze by tam nacpali maly reaktor ... A nebo pak pseudo chytre hodinky, jen s ikonami bez displeje...Jo, to je mi taky jasné. Cesta tu je - používat e-ink. Akorát to pak není tak krásně barevný.To by samozřejmě spotřebu znatelně srazilo, ale obávám se, že i procesor těch hodinek je taky docela papavej. I kdyby se ten procesor dělal technologií 10nm, což je teprve hudba budoucnosti, na trh má přijít snad až někdy v roce 2016-17, tak stejně při výkonu dostatečném pro provoz Androidu (příp. nějaké jiné varianty Linuxu) si to řekne o svou porci příkonu.Takže obávám se, že cca. 60x zlepšit výdrž při zachování výkonu a hmotnosti, to je v následujících minimálně deseti letech zcela nereálné pokud nedojde k nějakému výraznému průlomu v technologiích - akumulátory, polovodiče, atd..... Z toho plyne závěr, že já teda majitelem smartwatches v následujících X letech nejspíš nebudu. Schopnost fungovat na jedno dobití pouze pár hodin, to u hodinek považuji za nepřekousnutelný handicap. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 Cesta tu je - používat e-ink. Akorát to pak není tak krásně barevný.Ale na sluníčku je to vidět naprosto v pohodě a "svítí" to furt, člověk nemusí nijak hejbat rukou.. Můj favorit je zatím Garmin Vívoactive a časem Pebble steel, možná. Ale uvidíme, čím Tim překvapí - podle mě iWatch bude dost zlomová záležitost. Otázka je, jestli to bude prodejní bomba, nebo bomba pod čárou ponoru. Uvidíme za měsíc :-) Už se těším.Koukal jsem na ty 4 nove videa ohledne ovladani a docela to dava smysl - korunka vs. Force touch a klasicky dotek ... E-ink je zajimave reseni ale jeho pomalost je zasadne limitujici faktor pro nejake hezke zobrazeni casu s vterinovou ruckou i samotne prekresleni cisla sekund bude nehezke... Ale rozhodne to je cesta a Pebble je toho dukazem Ja osobne ocekavam rozumny uspech, ale hlavne kvuli zpracovani a pouzitym materialum... To je defakto jedinne hmatatelne co apple watch nabizi nad konkurenci... Funkcni ekosytem, skvely servis, jednoduchost ovladani - to je argument pro pouze stavajici uzivatele apple, tohle clovek zjisti az casem Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Uživatelské recenze z New York Times - spíš pozitivní. Prý "osvobozují" od neustálého kontrolování founu, telefonování při vaření je fajn, sledování fyzické aktivity OK, systém různých vibrací super... Ne tak uživatelsky jednoduché jako iPhone, hodně věcí se nastavuje, sžívání s hodinkama a funkcema trvá několik dní, podle všeho nic pro technicky míň nadané. Zatím počkám. http://www.nytimes.com/2015/04/09/technology/personaltech/apple-watch-bliss-but-only-after-a-steep-learning-curve.html?emc=edit_na_20150408&nlid=71377173&_r=0 http://www.nytimes.com/2015/04/09/technology/personaltech/dear-diary-my-week-wearing-an-apple-watch.html?rref=collection%2Fcolumn%2Fstate-of-the-art Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 (upraveno) Po shlédnutí těch několika (7-8) video recenzí, se všichni shodli : 1) že jsou to nejlépe zpracované hodinky na trhu smartwatch. 2) mají velmi kvalitně udělané pásky s chytrým magnetický zapínáním3) nejlepší displej (zobrazení barev a černé)4) nabíjení je jednoduché díky magsafe5) konečně dotažené smartwatch6) na ruce jsou příjené, mají hodinkou váhu ...7) haptic odezva je návyková, a po několika dnech užívání člověk už podle odezvy pozná jaká notifikace přišla9) fitness funkce jsou omezené pouze na měření tepu a pohybové senzory, ale aplikace je opět dotažená nejdál10) siri funguje velmi rychle a převod textu je okamžitý...11) velmi rychlá výměna pásku12) Apple pay je ještě jednodušší prostě jen zmáčknete tlačítko a přiložíte hodinky13) force touch a digital crown fungují velmi dobře negativa:1) ne všichni ale několik pociťovalo při určitých úkonech prodlevy při zobrazování dat - hlavně aplikace Über apod... takže další verze SW to asi pořeší 2) příliš mnoho funckí a né úplně základní uživatel se v tom vyzná - je potřeba důkladně nastavit v iphone filtraci událostí ať vám hodinky nehlásí každou kravinu3) design spíše pro ženy, záleží na kombinaci těla/pásku4) některé aplikace jsou jen jednoduchým portem z iOS takže tady musí vývojáří zamakat5) tlačítko kontaktů evokuje sleep tlačítko na iphonu/ipad je potřeba si na tu změnu zvyknout6) ovládání je na první pohled složitější, ale má svou logiku - po nějaké době už není problém7) výdrž je průměrná, ale kopíruje to co apple uvedl resp. je o něco delší ... Ve výsledků se shodli že jsou to jak již bylo zmíněno nejlépe zpracované smartwatch na trhu, že změní odvětví . Dále že pro technologické nadšence jsou ideální, ale pro masy zatím asi ne, protože je potřeba nejdříve "vytvořit nový" segment trhu ... Cenu řešili málo ... Já očekávám prodejní úspěch a online před objednávky začínají právě dnes :-) PS. a pohyb vteřinovky je krásně plynulý... Upraveno 10. dubna 2015 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 TOHLE už vypadá jako skutečné hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 TOHLE už vypadá jako skutečné hodinky...Souhlasím a jsem zvědavý na nové kolo jrovových argumentů ;-)Ne, vlastně ne, už mě to nebaví. Z počátečního zájmu o nový gadget se mi toto celé odvětví jeví jen jako zoufalá snaha výrobců telefonů se nacpat do nějakého segmentu (oni tvrdí "vytvořit nový") pod heslem, že každá firma musí za každou cenu růst, aby měla budoucnost a podobné korporátní kecy kvůli většímu zisku...Radši by se měli zaměřit zpátky na telefony, které posledních pár roků přešlapujou na místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 TOHLE už vypadá jako skutečné hodinky...Vypadají....ale za 1k $ ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Souhlasím a jsem zvědavý na nové kolo jrovových argumentů ;-)Ne, vlastně ne, už mě to nebaví. Z počátečního zájmu o nový gadget se mi toto celé odvětví jeví jen jako zoufalá snaha výrobců telefonů se nacpat do nějakého segmentu (oni tvrdí "vytvořit nový") pod heslem, že každá firma musí za každou cenu růst, aby měla budoucnost a podobné korporátní kecy kvůli většímu zisku...Radši by se měli zaměřit zpátky na telefony, které posledních pár roků přešlapujou na místě.To nejsou mé argumenty tohle je názor těch co je recenzovali můj argument je že se prostě prodávat budou a za nějaký čas z toho bude běžná věc jako tablet... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 To si nemyslím, u nás má iPhone tak 8% trhu a snižuje se a Apple Watch bude opravdu jenom pro pár hračiček, tablet je přece jenom daleko užitečnější. No a když jsme na hodinkovém foru, tak pochybuju, že někdo vymění Omegy nebo Rolex za byť zlaté AW Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Jeste me napada ze se dotykace a tablety ani nemely vytvaret jako novy segment trhu a meli se vyrobci zamerit na zdokonaleni puvodniho konceptu prenosneho pocitace a tlacitkoveho telefonu :-D ... Kdyz rozvedu tvou logiku ... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 To si nemyslím, u nás má iPhone tak 8% trhu a snižuje se a Apple Watch bude opravdu jenom pro pár hračiček, tablet je přece jenom daleko užitečnější. No a když jsme na hodinkovém foru, tak pochybuju, že někdo vymění Omegy nebo Rolex za byť zlaté AW CR neni dominantni trh ... Tady je zakaznik velmi orientovany na cenu a windows phone je velmi dobra alternativa k andriodu a ta tady paradoxne docela ukusuje trzni podil ... ten kdo ma Rolexy tak si to muze koupit jako dalsi hodinky , ale asi neni cilovka ... Protoze je ma hlavne kvuli prestize znacky a velkemu povedomi o jejich hodnote...a to ani apple watch nezajisti ... Leda 18k verze ale to by byl spise za blbce :-))) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Jeste me napada ze se dotykace a tablety ani nemely vytvaret jako novy segment trhu a meli se vyrobci zamerit na zdokonaleni puvodniho konceptu prenosneho pocitace a tlacitkoveho telefonu :-D ... Kdyz rozvedu tvou logiku ... Sent from my iPhone using TapatalkBlbost, prostě už neví kudy kam a nejsou schopní vymyslet něco užitečného. Asi málo sledujou scifi filmy nebo ta technika zas až tak moc nepokročila. Když rozvíjeli koncept tlačítkového telefonu tím, že mu sebrali tlačítka a zvětšili displej nebo notebooku tím, že udělali dotykovou obrazovku a sebrali klávesnici nemůžeš srovnávat s demagogickým přístupem, že k telefonu přidají další zařízení - hodinky (vlastně jen displej navíc) a snaží se je prodávat za vyšší ceny, než samotný telefon. Beztak je to kravina k ničemu, kterou od začátku vytvořil novinářský hype. Jednoho dne se někdo s bujnou fantazií vzbudil a začal psát predikce, že Apple vydá iWatch. Samsung nechtěl zaspat, tak do půl roku uvedl na trh první chytré hodinky. Protože je to Samsung a má plnou prdel modelů, ve kterých se ani zarytí fanoušci značky nevyznají, a vedení není schopné to zredukovat a uhlídat, tak začali vznikat další generace a přidávat se další výrobci, protože si z neznámého důvodu myslí, že Samsung bude v tomto úspěšný. No a když už to takhle šlo třetím rokem, tak se přidal i Apple, protože jeho současné vedení je absolutně bez nápadu, co by měla být ta příští VĚC, které tak úspěšně vytvářel Jobs. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Blbost, prostě už neví kudy kam a nejsou schopní vymyslet něco užitečného. Asi málo sledujou scifi filmy nebo ta technika zas až tak moc nepokročila. Když rozvíjeli koncept tlačítkového telefonu tím, že mu sebrali tlačítka a zvětšili displej nebo notebooku tím, že udělali dotykovou obrazovku a sebrali klávesnici nemůžeš srovnávat s demagogickým přístupem, že k telefonu přidají další zařízení - hodinky (vlastně jen displej navíc) a snaží se je prodávat za vyšší ceny, než samotný telefon. Beztak je to kravina k ničemu, kterou od začátku vytvořil novinářský hype. Jednoho dne se někdo s bujnou fantazií vzbudil a začal psát predikce, že Apple vydá iWatch. Samsung nechtěl zaspat, tak do půl roku uvedl na trh první chytré hodinky. Protože je to Samsung a má plnou p...l modelů, ve kterých se ani zarytí fanoušci značky nevyznají, a vedení není schopné to zredukovat a uhlídat, tak začali vznikat další generace a přidávat se další výrobci, protože si z neznámého důvodu myslí, že Samsung bude v tomto úspěšný. No a když už to takhle šlo třetím rokem, tak se přidal i Apple, protože jeho současné vedení je absolutně bez nápadu, co by měla být ta příští VĚC, které tak úspěšně vytvářel Jobs.Nebudu zpochybnovat tvuj nazor ze je to kravina, muzu jen oponovat ze existuje kupni sila ktera si to nemysli a oceni prodlouzeny displej na ruce kombinovany se sportstrackerem a spickovym designem a pouzitymy materialy... A neni to novinarsky produkt jak pises , MS jiz davno pred vsema uvedl na trh chytre hodinky ekvivalentni dnesnim, dokonce pro ne vytvoril datovou sit... Takze tahle hype vlna je jen akcelerovana rozvojem technologie ... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Nedalo mě to, tak jsem se byl na ně podívat v Berlíně v Appstore. Něco jsem očekával, ale teď vím, že si tohle na ruku nedám. Myslím, že měli ROZHODNĚ zvolit kulatý tvar. Na ruce vypadají spíše pro děcka nebo pro ženský, hlavně ten infantilní Mickey a některé kombinace jsou divný. I ta větší velikost je malá a působí dětsky. I ten tah je spíše pro 4% nebo metrosexuála. Ovládání je tragedie, ale asi mám velké prsty, pro někoho s dětskejma prstama asi OK. Nečekejte rychlost jako u iphone, zdaleka pomalejší odezva. Navíc mě neusále naskakovalo něco jiného. Třeba výběr jazyka je horor. Nutí to použít nehet, ale to nejde. Tohle hodně lidí překvapilo. Jako by byla neustále obsazená pamět u PC. Při synchronizaci zamrznul některým uživatelům iphone. Ale to je asi neustálou změnou uživatelů. Zájem určitě bude, protože to má na sobě ukouslé jablko, ale to by se prodalo i Co mě zarazilo, že se nedalo žádný kus koupit, prej jedině přes Appstore, v app jenom na kukačku. Prej nemají takové zásoby a čekají jak velký bude zájem. Jedna zajímavost. Hodinky obsluze upadly na zem na dlažbu a okamžité KO za velkého aplausu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se