Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

už se to asi probíralo, ale nejsem schopen onu diskuzi najít, omlouvám se.

Jaké US obchody dávají k hodinkám vyplněnou kartu, mezinárodní záruku? Jde mi o hodinky Omega. Celkem rád bych nákupem v USA ušetřil, ale ne za každou cenu, tedy ztrátu záruky.

Třeba tyto Aqua Terry se mi hrozně líbí http://cgi.ebay.com/New-OMEGA-EAMASTER-AQU...1QQcmdZViewItem

ale píší, že záruka je jen u nich, což si moc neumím představit.

Tyto Railamstery http://cgi.ebay.com/Brand-New-Automatic-Om...1QQcmdZViewItem

jsou taky skvělý, ale píší "Blank card", tedy prázdná karta, což pro mě znamená, že je to bez záruky.

Další (a v současné době největší favorit) jsou tyto černé Seamastery http://cgi.ebay.com/NEW-MENS-BOND-OMEGA-SE...1QQcmdZViewItem

kde je napsáno jen: - Manufacturer Omega Leather Box & Manual o kartě ani zmínka a záruka je sice tři roky, ale bojím se, že u nich.

Nebo je to zbytečné hledání a není možné najít Omegy za "americké ceny s Evropskou zárukou"?

Děkuji za odpovědi.

Odesláno

Ja som svoje hodinky kupil tiez z ebayu, konkretne to bolo z UK. Karticka mi prisla bez razitka. Potom som s nimi mal mensi problem, ale napisal som predajcovi a poslal mu prazdnu karticku a on mi ochotne a velmi rychlo poslal tuto karticku naspat uz aj s potvrdenim... Samozrejme, ze som za opravu nic neplatil... Ale pochybujem, ze by bol kazdy predajca ochotny toto spravit...asi treba mat aj trochu stastie na ludi... ;)

Odesláno
si kdyžtak uděláš razítko z brambory ne? ;)

To je pravda. Já byl s kudličkou vždycky moc šikovnej ;) Sice už to ňákej pátek, ale co se v mládí naučíš...

Myslíš, že tam stačí skoro jakékoliv razítko (třeba něco jako Watch-Smith, New York nebo já nevím co) a že na základě toho to u Dušáka opraví?

Ty máš zkušeností mnoho - pokazily se už nějaký Omegy, cos pomáhal přivézt? Jsem posera...

Odesláno (upraveno)

Musim rict, ze posledni dobou mam od lidi z okoli pocit, ze US shopy (hlavne ty s lepsima cenama pri ebay) vubec neposilaji ucty a zarucni karty. Takze bych si spis nechal koupit nekym v US a pak nechat od nej poslat do evropy. Vuci US zakaznikovi si to podle me nedovoli...

edit: Bavim se o hodinkach v cene 500-1300 USD. Drazsi si ted v okoli nikdo neobjednaval

Upraveno uživatelem norsi
Odesláno
Musim rict, ze posledni dobou mam od lidi z okoli pocit, ze US shopy (hlavne ty s lepsima cenama pri ebay) vubec neposilaji ucty a zarucni karty. Takze bych si spis nechal koupit nekym v US a pak nechat od nej poslat do evropy. Vuci US zakaznikovi si to podle me nedovoli...

edit: Bavim se o hodinkach v cene 500-1300 USD. Drazsi si ted v okoli nikdo neobjednaval

Mně jde asi spíš o ty trochu dražší, cca 1600-2000 dolarů. A právě hledám nějaký klidně trochu dražší, ale seriózní obchod, kde by poslali (třeba i jen po USA) vše, včetně účtu a karty.

Odesláno
Mně jde asi spíš o ty trochu dražší, cca 1600-2000 dolarů. A právě hledám nějaký klidně trochu dražší, ale seriózní obchod, kde by poslali (třeba i jen po USA) vše, včetně účtu a karty.

Pokud je to po US, tak bych se vubev nebal. Vuci domorodci si tohle nedovoli... Akorat proste vedi, ze evropan si na ne tezko vyslapne, tak ... Jestli chces z ebay, tak si najdi velky obchod s hodne pozitivnima hodnocenima a vydraz to na nekoho z US. Urcite bude vpohode

Odesláno

Myslím, že účet ani nebudeš potřebovat, stačí potvrzená záruční kartička.

A nejlepší je, prodejci napsat a všechno si ověřit ( účet, zár. kartička atd.)

Odesláno

Obávám se, že všechny ty superlevné prodeje na ebay.com jsou "šedé" prodeje a téměř vždy dávají jen svou vlastní záruku. Mnoho takových obchodů mě upozornilo, že pokud hodinky dám do opravy do oficiálního servisu, tak si budu muset opravu zaplatit a navíc mi voidují tu jejich záruku.

Proto jsem nakonec nic v USA nekoupil, ale využil jsem pana Sadílka. Trvalo to sice trošku déle, ale cena (v porovnání s USA + shipping + potenciální clo a DPH) byla velmi přijatelná. hodinky jsem viděl naživo před koupí a všechny doklady u toho mám (včetně orazítkované kartičky).

Pokud jsem dobře pochopil, tak si Omega přesně eviduje, jaká seriová čísla byla doručena do jakého obchodu, takže pokud máš razítko nějakého autorizovaného obchodníka, ale tomuto nebyly hodinky s tvým serial numberem dodány, tak stejně záruka neplatí a opět ji tentokráte Omega voiduje.

Odesláno
Myslím, že účet ani nebudeš potřebovat, stačí potvrzená záruční kartička.

A nejlepší je, prodejci napsat a všechno si ověřit ( účet, zár. kartička atd.)

Ano, plně souhlasím.

Odesláno
Obávám se, že všechny ty superlevné prodeje na ebay.com jsou "šedé" prodeje a téměř vždy dávají jen svou vlastní záruku. Mnoho takových obchodů mě upozornilo, že pokud hodinky dám do opravy do oficiálního servisu, tak si budu muset opravu zaplatit a navíc mi voidují tu jejich záruku.

Proto jsem nakonec nic v USA nekoupil, ale využil jsem pana Sadílka. Trvalo to sice trošku déle, ale cena (v porovnání s USA + shipping + potenciální clo a DPH) byla velmi přijatelná. hodinky jsem viděl naživo před koupí a všechny doklady u toho mám (včetně orazítkované kartičky).

Pokud jsem dobře pochopil, tak si Omega přesně eviduje, jaká seriová čísla byla doručena do jakého obchodu, takže pokud máš razítko nějakého autorizovaného obchodníka, ale tomuto nebyly hodinky s tvým serial numberem dodány, tak stejně záruka neplatí a opět ji tentokráte Omega voiduje.

Taky se bojím. Kubson to ale dementuje, tak nevím, jaká je pravda.

Odesláno
dementuju to v rovině, že ne všechny nákupy na internetu jsou jak bylo výše popsáno...

Kubsone, a víš, které obchody to takto nedělají? A případně je máš prověřené?

Například authenticwatches.com nabízí záruku jen svou vlastní. A nejsou jediní, koho jsem takto viděl na ebay.com. Snad jen classybrand.com je takový slušnější, který potvrzuje všechno normálně a poctivě, takže by měla záruka platit i jinde.

Odesláno

problém je, že aby byla záruka platná, musí být potvrzena autorizovaným prodejcem - a být autorizovaným prodejcem "velkých" značek není jednoduché, mimo jiné to vyžaduje většinou i kamenný obchod, což valná většina internetových prodejců nesplňuje

Odesláno
problém je, že aby byla záruka platná, musí být potvrzena autorizovaným prodejcem - a být autorizovaným prodejcem "velkých" značek není jednoduché, mimo jiné to vyžaduje většinou i kamenný obchod, což valná většina internetových prodejců nesplňuje

povedomi treba prave o tom classybrandu mas?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...