Ondoni Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Pánové, kolegyně mojí ženy mě požádala o pomoc při výběru hodinek pro manžela k narozeninám. Po nějaké té komunikaci vyzobávám zásadní výběrová kritéria Cena do 20.000,-Automat/baterkaSpolečenskéNovéKulaté (ne zlaté nebo zlacené)Rozměr 41, 42 mmSwiss/GermanBarva cifru nehraje roli Kolegyňka si přála něco ikonického, což nevím jestli je v této cenové hladině splnitelné. Jelikož to není uplně moje parketa, já mám radši sportovnější modely, tak bych rád požádal o konzultaci i tady a teď. Na nákup je zatím docela dost času, řekněme, že hodinky by měly být předány ke konci října. P.S. manžel je právník...
Micey Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Celkem často se dá narazit na brutálně zlevněný Eterny Soleure, který jsou parádní.. teda většinou v USA, tudíž s DPH to bude kapku přes. Ale oproti třeba Tissotům, na který tady určitě budou padat tipy, je to už zase jiná kategorie:)
Ondoni Odesláno 11. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Celkem často se dá narazit na brutálně zlevněný Eterny Soleure, který jsou parádní.. teda většinou v USA, tudíž s DPH to bude kapku přes. Ale oproti třeba Tissotům, na který tady určitě budou padat tipy, je to už zase jiná kategorie:) Myslím, že dotyčná nebudu chtít moc komplikovaný nákup, asi by to mělo být za tuhle cenu někde v ČR. ale jinak máš recht, volba by to byla dobrá
Micey Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Jasně, myslel jsem si to. To jenom že po těch Eternách furt počumuju:) Jinak jsou dobrý tydle Orisy. V Koscomu teda pod 20 asi ne-e, ale nákup někde v EU by snad zvládla..zdroj: http://www.precisiontime.co.uk/oris-733-7594-4034-ls-classic-date-watch.html EDIT: V Koscomu koukám 25. Takže se smutnejma očima nějakejch 22,5..
Micey Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Mě taky, i se stříbrnym cifrem.. a fakt se daj pořídit za hezký peníze, zdá se.
Danny_1989 Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 s podobným zadáním už se taky nějaký ten pátek potýkám, tak přidám pár tipů... Atlantic Worldmaster 1888 (52752.41.65S) Mido Multifort (M005.430.16.031.00) Frederique Constant Classics Index (FC-303S5B6) Union Glashütte Viro Datum (D001.407.16.031.00) Certina DS (C026.407.16.087.00)
Exiztence Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Hamilton Navy Pioneer: Ještě jsou v krásné modré a černé.
Danny_1989 Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 nebo od Hamiltonu ještě Intra-Matic
cigi Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Jestli si jí váží, tak ORIS - big crown pointer date je jediná ikona za tuhle cenu na trhu. Jestli je extravagantní, jako třeba já, tak bulova accutron space view. (dělají fakt povedený remake). Jestli vlastenec, tak primky. Jinak nic ikonického společenského nevím.
Ondoni Odesláno 11. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Tak na primky jsem se taky díval, ale za tuhle cenu nic nehrozí. Jedině nějaká renovace, ale to bych stejně nakonec musel řešit já
cigi Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Traktorky v pohodě - společenský jsou a ikona jakbysmet.Jen pouhých 36mm
Návštěvník eloga Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Pan právník a oblekovky. Právník zřejmě chodí v obleku každý den a hodinky k tomu potřebuje nikoliv jako sváteční ikonu, ale jako perfektní věc každodenní potřeby. Když paní o nějaké cenové hladině mluví sama, tak je to očekávaná láce daru s tím, že značka a model by měla odpovídat vkusu ženy a nikoliv chronomagorů, kteří se tu snaží vnutit své předstacy o tom, co by sami chtěli, kdyby těch cca 25k peněz bylo pro ně volnejch.Musí to být - jemnější výrobek, pravý dárek mužovi od manželky, technicky solidní, zřejmě swiss a hlavně hezké. Na barvě cifru nesejde, ale hledal bych někde mezi Certinou a Doxou. Světlé a nazlátlé jako podzimní hrušky a ne tak úderné jako burčák. Jinak řečeno solidnost pana advokáta musí být vidět na první pohled. Je-li ovšem manžel renomovaný právník a neoblomný tvrďák, tak by to moly být hodinky z německé jazykové oblasti. S německými modely jistě rádi poradí další chronomagoři. Zase nejde jen o cenu, ale o celkový dojem....** Radit někomu znamená především si uvědomit, že vše souvisí se vším.
Micey Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 eloga: Hergot ty se pri tom patku taky primove nudis, stacilo preci napsat, ze nevis:)
tombas Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Podle mého názoru bílý nebo světlý ciferník působí o dost elegantněji a tak nějak seriózněji než tmavý, hodinky pak až tak moc nerazí k bílým rukávům košile.Ty Frederique Constant jsou super, Mido se mi taky líbí.Pokud by to nemusely být švýcary, kouknul bych i na Orient Star, je to slušná kvalita s in-house strojkem.
Ondoni Odesláno 12. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Pánové, kolegyňce jsem jako první nástřel poslal Oris, Mido, Frederique Constant a Certiny. A přijdou jí jako usedlé, představovala by si něco masivnějšího. Takže 42, ale nemělo by jít vyloženě o sportovní model. Já bych to samozřejmě viděl na bondovky, ale to je přes budget. Za kolik se dají sehnat nové Longines HC. Samozřejmě budu hledat, ale třeba bude někdo rychlejší a ušetří mi čas na sjíždění jiných vláken
Danny_1989 Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 opět Mido Multifort: Mido Great Wall:
USER47 Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Taky jí naznač, že společenský hodinky by neměly bejt nějaký 50mm diesel-like monstra s šesti subciferníkama, který si možná jako spousta jinejch lidí představuje coby prototyp kvalitních a reprezentativních hodinek:).
HB63 Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Klidně může jít do Archimede Klassik 42.Pro příklad dvě provedení. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. zdroj
Návštěvník eloga Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 eloga: Hergot ty se pri tom patku taky primove nudis, stacilo preci napsat, ze nevis:) Vím nevím, já bych taky věděl, ale měl jsem dojem a taky sem to tam napsal, že stačí vymezit oblast zájmu, když je dán cenový limit. Zbytek je už na tom, kdo si to vybírá. Já to beru tak, že kupující musí dostat radu takovou, aby si připadal, že už všechno ví, ale nakonec se rozhodne sám. Ve skutečnosti si nakonec vezme to, co mu poradí ten, kdo ho nejméně přemlouvá, působí to solidněji i když třeba zboží i ceny jsou srovnatelné. Ale hlavně - ten chlap si i po 20 letech musí těch hodinek vážit, i když se ukáže, že on sám by si takové nikdy nekoupil a nakonec třeba zklamaly i kvalitou i značkou. To znám osobně. *Druhé kolo nabídek.... OndoniJá bych zkusil Německo, ten Muehle je na právníka solidní až až, cena mírná, kvalita při práci v soudní síni velmi dobrá. Cena je plus/mínus v relaci, těch pár peněz nad limit 25k Kc za to určitě stojí.*http://www.chrono24.cz/muehleglashuette/29er-stahl-automatik-37mm--id2219292.htmhttp://www.chrono24.cz/muehleglashuette/m-29-classic-stahl-automatik-42mm--id2660901.htm Info pro tu paníhttp://monochrome-watches.com/muhle-glashuttes-m-29-classic-is-a-watch-tool/No nakonec u Muehle by byly lepší modely Teutonia nebo Antaria, ale to už je více nad limit. Možná by měla paní lehce vyzvědět, co si pan judr představuje. **
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.