Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Aby se jenom nepsalo co je drašší a nebo levnější uvádím jeden příklad v loni jsem od firmy Interwatch odebral jeden strojek cal. 3133 s dodací lhůtou asi 35 dní za cenu 3 000 Kč bez DPH mněl bych dotaz na kolegy za kolik se dá v ČR sehnat ETA 7750 jako náhradní díl.

No na tomto odkaze si nájdeš cenu: http://www.mavex.cz/hodinkove.htm

Je to tých 10 tis.bez DPH. :thumbsup_anim:

• Odpovědi 110
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Aby se jenom nepsalo co je drašší a nebo levnější uvádím jeden příklad v loni jsem od firmy Interwatch odebral jeden strojek cal. 3133 s dodací lhůtou asi 35 dní za cenu 3 000 Kč bez DPH mněl bych dotaz na kolegy za kolik se dá v ČR sehnat ETA 7750 jako náhradní díl.

Já nevím, ale 7750 a 3133 to se nedá porovnávat, možná tak starej Landeron a ten seženeš do 2500,- Takže 3000,- za novej stroj je dobrá cena ne? :thumbsup_anim:

• po měsíci...
Odesláno
Ramon - ruským věcem nevěříš jen proto, že jsi o tom slyšel nebo jsi to vyzkoušel. Dám ti příklad. Německé výrobky jsou považovány za dobré a kvalitní, s tím souhlasím, ale např. žena si koupila nějakou německou mísu na pečení co se dává do elektriky, taková lepší remoska to byla, a když jsem viděl jak to mají zapojený, tak jsem byl dost skeptický. A taky se to potvrdilo, plast kolem objímky se zahříval až čoudil, celkem jsme to 3x vyměnili a pokaždé stejná závada až nám vrátili peníze. Něco podobného měli rodiče s CD přehrávačem, taky německé výroby, 3 ks a tři stejné závady. Máte podle toho nedůvěřovat německým výrobkům a ze zásady si je nekupovat?

A souhlas s 31682, ruské hodinky jsou masovka, uvědom si jak obrovský je ruský trh, co kusů hodinek musí udělat jen pro svoje lidi, vem si co toho musel a musí napráskat jen takový Vostok a že byl každý výrobek šmejd?

Na německýho dělníka, stojícího u pásu s mísama na pečení, moc nevěřím.....

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tohle je jedno z nejzábavnějších vláken, co tu je. Fakt jo :suicide_anim:

Mám dojem, že se dokopu k tomu, abych vyfotil pár starých ruských kalibrů, přidal k nim komentář a chronologicky je seřadil.

A začnu hned tím nejlepším. Alespoň pro mě. Sportivnyje.

Vyráběny od roku 1955 do roku 1962 (První moskevský časový závod).

17 kamenový strojek (frekvence 18.000) vychází ze starého kalibru Pobeda.

Má centrální vteřinovku, Incabloc a (což mě velmi překvapilo) i hacking (zastavení vteřinovky při vytažení korunky).

Strojek je velmi hezky zpracován a na můstcích zdoben ženevskými pruhy. Šroubky jsou leštěné, gravírování je kvalitně provedeno.

Na rozdíl od většiny ruských hodinek mají klasické šroubovací dýnko a ne takovou tu složeninu ze dvou částí (dýnko a speciální kroužek, který se šroubuje).

U tohoto konkrétního kusu si nejsem jist originalitou minutové ručky. Přijde mi jak ze starých Primek (listový tvar).

Nevím, jak se tehdy v Rusku chromovalo, ale pouzdro je téměř perfektní a korunka rovněž. Téměř bez otěrů.

Číselník by zasloužil renovaci.

Nemohu si pomoci, ale oproti starým Primkám mi přijdou zpracované výrazně kvalitněji.

A jdou perfektně přesně.

post-1118-1191494697.jpg

post-1118-1191494767.jpg

post-1118-1191494787.jpg

Odesláno

Jo, ty jsou dobrý. Ten hacking při vytažené korunce opravdu předběhl dobu, alespoň v Rusku. Setrvačku samotnou pak zastavuje kovaná páka velká jako kráva. Jo a jedny z těch, který mám jsou fakt sexy, maj černej ciferník a zelený indexy, který možná někdy svítily. Můžeš dát další....

Odesláno

Tááák, další pán na holení. Tyhle zrovna dávám pryč v rámci zeštíhlení sbírky, ale jsou elegantní a zajímavé.

Kam se hrabe Prim Diplomat ;) Ty plastické indexy (na 3, 6, 9, 12) jsou dokonalé.

MIR.

Podle toho, co jsem zjistil, by se mělo jednat o kalibr 2209, který se vyráběl ve fabrice Vostok.

Zpracováním se strojek, myslím, opět vcelku nemá za co stydět.

post-1118-1191520295.jpg

post-1118-1191520468.jpg

post-1118-1191520520.jpg

post-1118-1191520569.jpg

Odesláno

No, ty krááásko, ty píšou. Ty jsem ještě neviděl. 2209 je dobrej, pěkná je ta verze s krycími kameny. Ale ten ciferník, ten mě dostal! Kombinaci Mír a Incabloc vidím poprvé. Drž, neprodávej, to už nikdy neseženeš, zeštíhluj jinde, zas tolik místa to nezabere a těch 120 Kč, co jsi za to před 10ti lety dal se vždycky vrátí.

Odesláno
No, ty krááásko, ty píšou. Ty jsem ještě neviděl. 2209 je dobrej, pěkná je ta verze s krycími kameny. Ale ten ciferník, ten mě dostal! Kombinaci Mír a Incabloc vidím poprvé. Drž, neprodávej, to už nikdy neseženeš, zeštíhluj jinde, zas tolik místa to nezabere a těch 120 Kč, co jsi za to před 10ti lety dal se vždycky vrátí.

Už mě to i mrzí, že jsem je na to Aukro dal. Ale už tam je příhoz, tak na to kašlu a rušit to nebudu.

O víkendu zkusím nafotit další staré ruské kalibry. Leckteré jsou velmi zajímavé a moc hezky zpracované.

Odesláno

MÍÍÍÍÍÍÍR incablock - PRVNÍ OPRAVDU ZAJÍMAVÝ RUSKÝ HOĎKY - a ty je dáš na aukro, nighty?!? I když skokan přes překážku je taky zdatnej ! Kdybych sbíral ruský časy, oboje jsou fakt bomba........ Strojky taky nevypadají věru zle :D

Odesláno
MÍÍÍÍÍÍÍR incablock - PRVNÍ OPRAVDU ZAJÍMAVÝ RUSKÝ HOĎKY - a ty je dáš na aukro, nighty?!? I když skokan přes překážku je taky zdatnej ! Kdybych sbíral ruský časy, oboje jsou fakt bomba........ Strojky taky nevypadají věru zle :D

Už mě to i mrzí :crying_anim02: Hlavně ty plastické indexy jsou luxusní.

Dělám úklid. Ruských a různých starých švýcarů mám doma až moc, takže jsem chtěl trošku uklidit. Ach jo.

Ale dám sem přes víkend pár podobně nafocených hodinek i s kalibry. Myslím, že to bude zajímavé pokoukání.

Hlavně některé zlacené kalibry jsou mňamka.

Odesláno

Tyhle už nemám, tak aspoň fotky. LUČ s netypickým číselníkem.

Alespoň doufám, že jde o hodinky Luč, ale nápis na číselníku to evokuje a tenhle kalibr byl firmou Luč používán.

Jedná se o druhý nejtenší ruský kalibr - "Vympel" 2209.

Tloušťka pouze 2,90mm, centrální vteřinovka. Strojek by měl být zlacen 20 mikrony.

Raritní kalibr 2200, který má pouze 1,85mm, nemám a ani jsem jej ve skutečnosti nikdy neviděl. Pouze na fotkách.

post-1118-1191632471.jpg

post-1118-1191632496.jpg

post-1118-1191632513.jpg

Odesláno (upraveno)

Moc hezky zdobené kalibry - Pobeda.

15 kamenů, bohatě zdobené můstky, leštěné šroubky. Radost se na ně dívat.

Hodinek Pobeda mám doma několik. Tyhle jsou asi nejzajímavější. Neobvyklý číselník s červenými "kamínky".

Proč není na pozici 6, to netuším. Buď se někam zatoulal nebo tam ani nikdy nebyl :)

post-1118-1191633383.jpg

post-1118-1191633409.jpg

post-1118-1191633429.jpg

post-1118-1191633541.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

no, ale zkus někde sehnat tyhle Pobědy ve slušném stavu...

Dávám asi nejhezčí a nejkvalitnější ruskej stroj /on vlastně moc ruskej není... Finisáž je parádní, i ciferník byl pracnej

post-2133-1191652220.jpg

post-2133-1191652282.jpg

Odesláno

A ještě dvoje Sportivnyje a jedny, který jsou designově parádní, mít k nim ještě tu starou třírychlostní Volhu, byl bych za frajera

post-2133-1191655087.jpg

post-2133-1191655194.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...