Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě jedno info k fotáku. Jeho spuštění lze provést přidržením tlačítka telefonu a foták se ihned aktivuje. Tlačítko má dvě polohy, kdy po namáčknutí foták zaostři a po úplném zmačnutí fotí.

post-11110-0-30829700-1413889729_thumb.jpg

• Odpovědi 195
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě jedno info k fotáku. Jeho spuštění lze provést přidržením tlačítka telefonu a foták se ihned aktivuje. Tlačítko má dvě polohy, kdy po namáčknutí foták zaostři a po úplném zmačnutí fotí.

Tiež sa pridávam k spokojným používateľom WP na Nokii. Hw spúšť je užitočná, rýchle spustienie fotoaparátu a celkovo ten komfort pri fotení. Akurát som si všimol, že v slabších svetelných podmienkach mačkaním spúšte fotku vždy rozmažem. Takže keď nie je dostatok svetla fotím vždy dotykom.

Odesláno

.... Akurát som si všimol, že v slabších svetelných podmienkach mačkaním spúšte fotku vždy rozmažem. Takže keď nie je dostatok svetla fotím vždy dotykom.

Na Xperia Z2 to mám stejně.

Odesláno

Vzhledem k naprosto nesmyslnym cenam iPhone 6 jsem zrovna objednal Lumii 930, abych ji vyzkousel a pripadne se pripravil na prechod na jinou platformu. Kdyz nebude vyhovovat, tak ji pak pustim dal za nejakou privetivou cenu :-)

Nicmene koukam, ze je tu jiz plno spokojenych uzivatelu, tak treba to nebudu mit chut rozslapat jako kterykoliv jiny telefon treba s Androidem ...

Odesláno

Chtel jsem puvodni prispevek jenom editovat a pridat prvni dojmy, ale z nejakeho duvodu nemohu. Asi mam porad jeste status losera :)

Lumia 930 dorazila!

+ Genialni display, proste to vypada fakt vyborne

+ Zpracovani, hlinikovy ram, i zadni plast se jevi jako velmi dobre zpracovany

+ UI, libi se mi, ze vsechno vypada tak nejak "stejne" a je relativne jednoduche se v tom zorientovat

+ Offline navigace, zdarma a zda se, ze pomerne kvalitni

+ Kvalita fotografii, 20mpix je nicmene dle meho naprosty marketingovy bs a kvalitni 8-12mpix by udelal stejnou sluzbu

- Velikost, telefon je proste velky a tezky

- Ovladani, vzhledem k 5" velikosti se temer neda ovladat v jedne ruce

- Zahrivani, extremne se zahriva ve spodni casti a doufam, ze to se casem srovna

Dobra zprava nakonec je ta, ze zatim rozhodne nemam chut to rozslapat :-)

Odesláno

Já měl chuť před dvěma lety rozšlapat Lumii 520, totálně nepřehledné jako W8 na pc. Podpora Gmailu nula, v Play bylo pár aplikací, jediný prohlížeč IE, který neuměl ani domovskou stránku (byl tam nějaký debilní vyhledávač Bing).

Večer se do lumie znova podívám co a jak. A pokud časem vyřeší voděodolnost tak možná budiž.

Odesláno

Chtel jsem puvodni prispevek jenom editovat a pridat prvni dojmy, ale z nejakeho duvodu nemohu. Asi mam porad jeste status losera :)

Lumia 930 dorazila!

+ Genialni display, proste to vypada fakt vyborne

+ Zpracovani, hlinikovy ram, i zadni plast se jevi jako velmi dobre zpracovany

+ UI, libi se mi, ze vsechno vypada tak nejak "stejne" a je relativne jednoduche se v tom zorientovat

+ Offline navigace, zdarma a zda se, ze pomerne kvalitni

+ Kvalita fotografii, 20mpix je nicmene dle meho naprosty marketingovy bs a kvalitni 8-12mpix by udelal stejnou sluzbu

- Velikost, telefon je proste velky a tezky

- Ovladani, vzhledem k 5" velikosti se temer neda ovladat v jedne ruce

- Zahrivani, extremne se zahriva ve spodni casti a doufam, ze to se casem srovna

Dobra zprava nakonec je ta, ze zatim rozhodne nemam chut to rozslapat :-)

Taky jsem četl o zahřívání, ale problém s tím nemám, možná na tom nedělám tolik, aby se stačil zahřát, udajně to hlavně dělá navigace s kombinací připojením tel. do nabíječky. Foťák píší 20 Mpix, ale mají namysli 5 +15 Mpix, tedy foták je opravdu necelých 16 MPix.

Aktuální stav baterie 39% a telefon hlásí 1 den 7 hod. od posledního nabíjení a předpokládaná výdrž 16 hodin.

Odesláno

Update k "Zahrivani" ... po vsech updatech, ktere se chtely nainstalovat se to cca po 20 minutach uklidnilo a telefon uz ma takovou relativne prijemnou teplotu.

<joke> Mozna si to jenom updatnulo firmware pro rozpoznavani teploty okoli a zahriva se podle toho, jestli je zima nebo ne, aby to zahralo ruce pri praci :-) </joke>

Odesláno

Podle mě to bude dělat CPU, přece jenom 4-jádro má výkon (i samozřejmě příkon) jako pra.se, takže při náročné delší práci se to asi hřeje.

Odesláno

Nevím co to dělá, ale moje L920 se při hraní náročnějších her taky stávám pěkným topením.

Tiež L920. Ak ju použijem ako navigáciu, tak mi v aute pekne prikuruje a baterka je v čudu raz dva. To je jediná vec, ktorá mi vadí. Inak spokojne používam WP ako pracovný mobil prakticky odkedy prišiel na trh.

Odesláno

Uzavřu kapitolu baterie telefonu, tím, že baterie v Lumia vydrží při mém způsobu používání přibližně 48 hodin (iPhone 4S vydržel 18 hodin) a celkový průměrný odběr telefonu je 50mA z toho v režimu standby 26-30 mA (iPhone 4S průměrný odběr 80 mA, ve standby 40-45 mA). Tedy shrnuto Lumia vydrží 2 pracovní dny při náročnějším používání celý den a večer bezproblémů. Baterie se s nabíječkou, která je dodávána k telefonu se skutečně nabije za hodinu na 80%.

Výborná funkcionalita je režim v autě, kdy automaticky po spárování Bluetooth v autě lze automaticky odmítat příchozí hovory a SMS a dokonce na ně automaticky odpovídat frází, kterou si napíšete. Funguje i ztišení zvonění telefonu při překlopení displeje dolů. Podle mě je i pěkná fukce vytvoření dětské úvodní obrazovky (dítě má svou vlastní plochu a omezený přístup k aplikacím) a nebo vytvoření profilu pro jiného uživatele (manželky), kde je rovněž omezený přístup k vybraným aplikacím.

Další skvělá věc je, že v telefonu je kompletní český návod k telefonu s vyhledáváním a tak při seznamování s funkcemi přístroje má člověk návod neustále u sebe.

Lumia má podobné funkcionality jako iPhone, což podle mě tvůrci záměrně okopírovali, včetně uzamčeného OS. Má samozřejmě nejen obchod s aplikacemi nebo cloudové úložiště, ale i možnost posílat obraz do projektoru či televize prostřednictvím rozhraní Miracast. Pokud zařízení toto rozhraní nemá, lze jej dokoupit za cca 1000 Kč. Na rozdíl od iPhone ale můžete pomocí NFC technologie, můžete přenášet hudbu do reproduktorů, sdílet videa či soubory nebo číst TAGY (samolepky v provozovnách), dokonce si dovedu představit jednoduchý docházkový systém. Také můžete například nabíjet telefon pouhým položením na nabíjecí podložku (bezdrátové nabíjení). K SMS můžete přiložit i souřadnice místa schůzky a další řada užitečných funkcí jejichž výčet naleznete ZDE

Našel jsem zatím pouze dva zápory. První je nedostatek kvalitních aplikací řekněme obecně pro zábavu a druhý nedostatek je česká klávesnice QWERTZ tedy nelze navolil QWERTY. Jako velký klad samozřejmě považuji ultimátní kompatibilitu s korporátními řešeními Microsoft a i řešeními Google.

Odesláno (upraveno)

Qwerty tam rozhodne dat jde. Pokud ji tam nemas predvolenou, stazenou jako ja mel na 920, najed do nastavení, najdi si "klávesnice", přidat klavesnici a tam si vyber, muzes si dat klidne i albanskou:-)

Ps. Je fakt, ze ja mam CYAN a ty mas uz novy BLUE , ale melo by to byt stejně.

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Ano QWERTY lze navolit ovšem anglickou, americkou apod. Pak ovšem nelze využívat český slovník pro opravy. ĆESKÁ klávesnice QWERTY bohužel není k dispozici.

Odesláno

Funguje vám nákup aplikací ve Store přes Vodafone účet? Hlásí mi to chybu, že nákup nemohl být dokončen.

Česká qwerty klávesnice mi chybí také a ještě mě rozčiluje nemožnost manuálního nastavení jasu displeje - high, medium, low je zatraceně málo :-(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...