Liqid Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Pokud budu chtít pořídit nové MS Office, tak v Office365 je k dispozici 1TB. To již neplatí, nyní je Cloud pro předplatitele neomezený viz http://smartmania.cz/bleskovky/microsoft-rozda-predplatitelum-office-365-neomezeny-prostor-na-onedrive-9249
Josef01 Odesláno 30. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Díky za info, jak píší 1TB je v podstatě neomezený prostor pro většinu lidí, vyjma těch kteří sedí na 100 Mbit lince
F.B. Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 Nekonečno, to sa skvelo číta?žijeme v úžasnej dobe :-) F.
Josef01 Odesláno 2. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 Po nějaké době mohu hodnotit jak se píše na Lumii 930 a rozdíl mezi opravným uživatelským slovníkem Nokia a Apple. Bez nějakého nadržování, tak kvalita psaní se fakt srovnat nedá, Nokia je v tomhle o léta napřed a je to znát. Oprava již špatně napsaných slov je rovněž na Nokii geniální. Kliknutím na slovo se celé zvýrazní a lze nejen rovnou slovo kopírovat, ale nabídne opravu špatně napsaného slova. Na výběr je vždy celá řada slov, mezi kterými si uživatel může vybrat a pokud je vysoká pravděpodobnost opravy, po stisknutí mezerníku slovo vloží jinak si uživatel vloží opravené slovo kliknutím na něj. Lumie opět překvapila, nabíjená naposledy v pátek v 8 hodin ráno, nyní ukazuje 25%.
welis Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 (upraveno) Jo taky mám ted 930 přešel jsem jako velký fanda androidu a měl jsem za poslední dva roky už 800, 920, 620 a 1020. Windows Phone je ve verzi 8.1 určitě nejlepší systém na telefony a Onedrive,OneNote a spojení s Windows 8.1. nemá chybu a pořád se zlepšuje. Nejvíc mě baví několik případů z mého okolí, kdy lidi přešli z Androidu, když viděli WP. Kolega v práci má dokonce vše od Apple (iMac, Macbook,iPad,Timemachine), tak má Lumii 920 a nedá na ni dopustit. Upraveno 2. listopadu 2014 uživatelem welis
Josef01 Odesláno 2. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 Tak já mám taky všechno od Apple včetně Time capsule, jenže OSX je oproti iOS jak když do dělá úplně jiná firma a je technologicky úplně jinde.
Artesia Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 Jediné, co mi u WP chybí (a to dost), je offline synchronizace s Outlook (např. přes ActiveSync). To spolehlivě fungovalo už hodně dávno na Windows CE, poté na Windows Mobile, ale Windows Phone už nenavázalo. Nezbývá, než si kontakty a kalendář z více účtů přestrkávat ručně v oknech Outlooku. Chápu, že většině uživatelů je offline synchronizace k ničemu, ale takto nechat na holičkách uživatele dřívějších verzí tedy nemuseli...
Josef01 Odesláno 3. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Já vidím, že to je pořád funkční. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39263
Artesia Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Jojo, přes Exchange Server to samozřejmě umí chodit (a vždycky umělo). Jenže to je buď placená služba, případně je možno si zřídit vlastní Exchange Server. Jen ten serverový sw ovšem stojí v řádu desetitisíců, nehledě na to, že také musí na něčem běžet a někdo se o něj musí starat. Prostě profesionální řešení, nic pro běžné uživatele. Dříve to šlo i offline - prostým připojením telefonu k počítači (přes USB nebo Bluetooth) se přesynchronizoval obsah - co se změnilo v outlook, to se změnilo i v telefonu a naopak - výsledkem byl vždy aktuální obsah v obou zařízeních. Tato možnost byla nástupem Windows Phone zrušena. Vyvolalo to celkem nespokojenost mezi uživateli. Třetí možností je prostě používat v Outlook účet, který je i zadán v telefonu. Ten se synchronizuje perfektně. To ovšem není uživatelům, kteří používají více účtů, nic platné.
Josef01 Odesláno 3. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Já myslel že používáš Outlook s Exchange. Já už jsem Outlook zrušil dávno a vše je přes Google řešení a máme klid
Artesia Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 To je to třetí zmíněné řešení. Přes outlook.com (nezaměňovat s Outlook, co je součástí MS Office) to funguje výborně, stejně tak přes gmail.com... Ale jinak spokojenost (L820), pěkný kousek hardwaru, výborný displej (perfektně čitelný i na slunci), z aplikací vše co potřebuji a něco navíc, svižný a stabilní provoz. A tenhle operační systém nemá každý...
Josef01 Odesláno 3. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Nedávno jsem se díval na statistiku počtu uživatelů iOS a WP 8 a byl jsem hodně překvapený, že WP i iOS má cca 8% uživatelů, tedy stejný počet a naopak v některých zemích EU počet WP roste na úkor uživatelů iOS.
Artesia Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Tak tak, roste to a co hlavně - má to dobře našlápnuto k dalšímu růstu...
Josef01 Odesláno 3. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Historie se často opakuje a Microsoft "okopíroval" Apple OS a porazil ho, pamatujete? Nyní přichází Windows 10, které tvoří základ pro všechny zařízení od telefonu, přes tablet až po počítače. Nastupuje tedy jediný "ekosystém", který již předběhl Apple, který stále používá iOS a OSX. Apple mám rád a jeho historie je velmi inspirující, na tohle ale akcionáři kašlou, když nebude vydělávat "skopnou ho ze schodů" jako nepotřebný odpad.
Remio Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 No Vy jste se teda hledali... 1 2 3WP 8 tedy skoro našlapuje a téměř jede, jen v Číně a Japonsku ho vůbec nechtějí a v Evropě v průměru klesá.Android celosvětový trh slušně válcuje na úkor iOS i WP.
Artesia Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Nene, tohoto závodu já se neúčastním, pouze jsem přidal osobní zkušenost (a jak vidno, nikoliv nekriticky pozitivní)... Při té příležitosti jsem ovšem nahlédl do prodejní sekce s tímto výsledkem :
Remio Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 Ještě si dovolím jeden příspěvek: Microsoft, založen 1975, letošní podíl WP na trhu s MT 2,7%,Apple, založen 1976, letošní podíl iOS na trhu s MT 11,9%,Android, založen 2003, letošní podíl na trhu 84,6% Microsoft skutečně dělá vše pro to, aby se udržel na trhu a v budoucnu v oblasti mobilních zařízení nějak přežil. Proto i koupil Nokii (kdysi největšího výrobce MT, který ovšem nyní nejvíc vydělával na MT bez OS) a tuto společnost překopal na platformu pro WP. S nadhledem jde skutečně o zoufalou snahu i za cenu vytváření v minulosti tolik zavrhovaného ekosystému. Téměř nikdo jiný WP v současnosti nenabízí, i když je pro placky do cca 5 palců zdarma. Nelze upřít Microsoftu i určitou kreativitu. Bude to ale stačit? To ukáže čas! Jedinou zatím reálnou výhodou jsou masy lidí užívající jejich operační systém na PC.
Remio Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2014 No to ale může být také zavádějící náhled, pokud většina z prodávajících přezbrojuje pouze na novější model jablka...
Josef01 Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Ta statistika se dá vykládat různě, třebaže Microsoft (Nokia) je jedničkou v prodeji telefonů na světě (tedy všech typů). Čínský trh je velmi ošidný a za 3 roky tam je z jedničky na trhu klidně trojka a za další 3 roky má problémy. Apple celý prakticky stojí a padá na iPhone. prodeje iPadů a iPodů klesají, prodej pocítačů není žádný zázrak (reálný podíl na trhu je minimální). Jailbreak ukazuje na široké možnosti iOS, které by mohl mít, bohužel Apple na to moc nereflektuje. Tedy shrnuto, já Applu fandím, ale za celou dobu se nedostal do business sféry, protože se o to ani nesnaží. Trh domácností je ale velmi vrtkavý a dokáže se změnit za pár let, narozdíl od business sféry, které to trvá strašlivě dlouho nehledě na dlouhodobé smlouvy a závazky k dodavatelům. Jobs byl obrovská ikona a řada kupujících byla jeho fanouškem, což se u žádné firmy říci nedá. To je ale nenávratně pryč a i když dodnes zůstala Jobsova prodejní kalkulace marže (cena materiálu krát 2 + 40% marže) tak je otázka, jak dlouho to bude trh reflektovat, když dnes všichni ví, že takový HW si koupí i za polovinu ceny. Kdo kdy slyšel o nějakém Xiaomi a dnes je 3 největší výrobce telefonů, byť jenom v Číně ale právě na trhu, který je dnes pro Apple nejzajímavější (mimo dvě tradiční bašty).
Lion Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 No ale Xiaomi a spol. si myslim, ze na WP nepůjdou...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se