Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já používám mobilní telefon od roku 1994 a to tak, že jdu do seznamu (adresáře) vyhledám uživatele a zavolám mu, nebo vytukám číslo na klávesnici a volám. Nokia (v tomto případě Lumia) tedy funguje naprosto stejně 20 let a nikdy jsem neočekával, že bych při volbě čísla na klávesnici viděl filtr kontaktů. 

A to je možná ta chyba :)

• Odpovědi 195
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tohle ale neni operatorem. Predstav si to, ze sedis na jednom miste s plnym signalem a najednou nic. Musis restartnout telefon, aby se to zas chytlo. To nemusi byt nutne chyba WP, ale faktem je, ze na jine platforme se mi to nikdy nestalo.

I když .. teď si tak vzpomínám, že se mi něco takového stalo. Byl jsem na jednom místě, měl jsem signál a najednou ne... po chvilce ovšem zase naběhl ale stalo se to asi dvakrát-třikrát po sobě.

Odesláno

Já používám mobilní telefon od roku 1994 a to tak, že jdu do seznamu (adresáře) vyhledám uživatele a zavolám mu, nebo vytukám číslo na klávesnici a volám. Nokia (v tomto případě Lumia) tedy funguje naprosto stejně 20 let a nikdy jsem neočekával, že bych při volbě čísla na klávesnici viděl filtr kontaktů. 

No a jak vyhledas uzivatele?

Na normalnim telefonu otevres telefonni seznam a zacnes psat pocatecni pismena jmena a telefon ti prubezne nabizi vhodne kombinace a jakmile vidis jmeno, ktere chces, jednim dotykem volas(trochu spatne se to popisuje, ale urcite vis, co myslim).

WP? Otevres seznam a bud musis scrollovat, nasledne kliknout na kontak a nasledne kliknout na "Call" nebo musis rozkliknout seznam, kliknout na lupu a zacit zadavat pismena. Proc je tam v obou pripadech krok navic?

Odesláno

Na WP to dělám dvěma způsoby - buď otevřu seznam (lidé), klidnu na písmeno, vyberu počáteční písmeno kontaktu, kliknu na jméno a kliknu na "volat na mobil". Nebo kliknu na lupu vpravo pod displejem, napíšu jméno, kliknu na jméno a kliknu na "volat mobil", v tom případě nepotřebuju otevírat ani seznam ani telefon.

Odesláno

Moje Nokie teda neumi vyhledavat kontakty pomoci lupy pod displayem. Nicmene to roli nehraje. V obou pripadech, ktere popisujes, tam je proste zbytecny krok navic. Verim, ze ti to ne vadi. Ja vim, ze to jde udelat lepe a mne to vadi.

Odesláno

Na WP to dělám dvěma způsoby - buď otevřu seznam (lidé), klidnu na písmeno, vyberu počáteční písmeno kontaktu, kliknu na jméno a kliknu na "volat na mobil". Nebo kliknu na lupu vpravo pod displejem, napíšu jméno, kliknu na jméno a kliknu na "volat mobil", v tom případě nepotřebuju otevírat ani seznam ani telefon.

Mmm, připomněl jsi mi další perlu :) Ok, z homescreenu kliknu na lupu, vidím gigantický obrázek, vyhledávací okno a to je vše - proč musím ručně vyvolat klávesnici, když je logické, že ji použiju? A pokračujeme - začnu psát "táta" na což mi lumia logicky nabídne táta-kontakt. Kliknu a čekal bych, že mi telefon zobrazí daný kontakt, kor když mi to i napověděl. Ale chyba lávky, po kliknutí telefon fulltextově prohledá vše včetně textů SMS, emailů a dalších položek a vrátí i nesmysly typu email od Taťána. Proč, když jsem jasne definoval, co hledám?

Odesláno

Dieego, Bladic: To mi něco připomíná a psu a holi.... mě to funguje jednoduše, napíšu Ivo objeví se jedno jméno třeba "Ivo Barták kontakt" klidnu na to slovo kontakt a objeví se všechny kontakty se jménem Ivo, nevidím na tom nic složitého.

Odesláno

Je to všetko o zvyku. Mám Lumiu ako pracovný telefón (maily, dokumenty, kalendár, navigácia občas web + pár ďalších). Kontakty bleskovka, kopa mailových účtov okamžitý prehľad, je to rýchle, neseká sa, radosť používať. Prednedávnom som mal pár dní iPhone na vyskúšanie a nadával som každú minútu, čo som ho musel používať. Najviac mi asi vadili funkcie rozhádzané po celej obrazovke. A iní si ho chvália. Skrátka zvyk.

Odesláno

Dieego, Bladic: To mi něco připomíná a psu a holi.... mě to funguje jednoduše, napíšu Ivo objeví se jedno jméno třeba "Ivo Barták kontakt" klidnu na to slovo kontakt a objeví se všechny kontakty se jménem Ivo, nevidím na tom nic složitého.

Ne, nemám potřebu hledat za každou cenu chyby. Každá platforma má něco, o tom žádná. Zkusil jsem kromě BB všechny a s Win jsem zatím nejspokojenější. Tohle jsou ale věci, které při běžném používání otravují a není složité je opravit.

Odesláno

Tak jsem nainstaloval Windows Phone 10 TP - velká chyba  :frusty: UI vypadá docela fajn, bohužel nejdou dělat screenshoty. Super je nový kalendář, nový mail klient. Trochu "retro" je jednořádkové pole pro zadávání textu u SMS. Adresář plýtvá místem atd atd. No jako nejzásadnější "nedostatek" vidím aktuálně fakt, že telefon zamrzne vždy, když chci potvrdit PIN k SIM kartě, takže telefon je nepoužitelný. Jo a dual sim to fakt nepodporuje :) Jdu zkusit restore.

Odesláno

Neštve tě používat telefon, který tě každý den se.re? Já tam vůbec nevidím žádný problém s logikou, buď přidám kontakt přímo v Lidé nebo z telefonního seznamu, který je celkem propracovaný a nemá časové omezení jako jiné systémy, takže jsem schopen dohled za rok zpátky nejen hovory, ale i všechny konverzace s daným člověkem včetně emailů apod.

Odesláno

Stve, nicmene je sluzebni a jsou na nem nejake firemni aplikace, takze s tim nic neudelam. A doufam, ze temi zpravami ci telefonnimi hovory se me nesnazis ohromit, protoze to dnes umi uplne vsechny telefony.

Pridavani kontaktu v normalnim telefonu:

a) kliknes na pridat kontakt - objevi se stranka, kde si napises jmeno a cislo a das ulozit

Pridavani kontaktu ve WP:

a) klidnes na pridat - napises jmeno a das ulozit

B) napises cislo a das OPET ulozit

Uplne stejny problem jako s volanim. Proc tam jsou ty zbytecne kroky navic???

Odesláno

Stve, nicmene je sluzebni a jsou na nem nejake firemni aplikace, takze s tim nic neudelam. A doufam, ze temi zpravami ci telefonnimi hovory se me nesnazis ohromit, protoze to dnes umi uplne vsechny telefony.

Pridavani kontaktu v normalnim telefonu:

a) kliknes na pridat kontakt - objevi se stranka, kde si napises jmeno a cislo a das ulozit

Pridavani kontaktu ve WP:

a) klidnes na pridat - napises jmeno a das ulozit

B) napises cislo a das OPET ulozit

Uplne stejny problem jako s volanim. Proc tam jsou ty zbytecne kroky navic???

Neviem, akú verziu WP máš, ale keď vleziem do ľudí a dám New, tak tam viem vypísať všetko. Rovnako pridávanie čísiel ku kontaktom z hovorov je v pohode.

Odesláno

Záleží jak tam ten nový kontakt přidáváš... Když na to jdeš přes "people", kde dáš jen "+" a tam to hned napíšeš všechno a uložíš jen jednou.

Tu tvou variantu jsem  nějak nebyl schopen zreprodukovat ... myslíš to asi tak, že jdeš do "telefonu" kde napišeš číslo, dáš "save", pak  ti to hodí seznam dosavadních kontaktů ke kterým to můžeš přiřadit, pokud chceš nový kontakt dáš "+" a napíšeš jméno, mail .. apod . uložíš a vsjó. 

Odesláno

iOS např. umí historii za poslední 3 měsíce (mám ten pocit) a zdaleka neumí už dohledat veškeré konverzace z té historie

Co se týká seznamu, je to jak piše McStinger, všechno se přidá v jednom kroku.

Odesláno

Ja kdyz jdu do People a dam +, tak se mi nahore ukaze ctverecek Add photo a pod tim

+ Name

+ Phone

+ Email

atd

Ale rozhodne nemuzu vyplnit vsechno najednou a ulozit jen jednou. Jde to jen po polozkach, tudiz jmeno - ulozit. Cislo - ulozit...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...