Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 To je dobnrá otázka. Mám jedny anadigi Casio, kde je možné nastavit na ručičkové části jiný čas než na digitální. Ale vteřiny jsou pro obě části společné, a to v tom smyslu, že každých 10 vteřin, které uplynou na digitálu, se minutová ročička posune. já myslím, že u Casio ana-digi záleží na modulu. Mám jedny, soláry, AQ-S90, modul 2790, ty to mají nádherně sesynchronizované, dokonce lze nastavením času na displeji zcela přesně nastavit čas analog, což se hodí např. při cestování. U AW-90H, modul 3321 už je to jinak, tam se musí ručky nastavit čudlíkem vpravo na místě korunky - nastavuje se po 20 sec krocích, při změně času to nastavuju tak na 4x, než jsem spokojen s přesným lícováním na indexy. Tento postup je podobný i u jiných casio ana-digi modulů, např. 3796. Úplně největší riziko rozes..ní vršku a spodku je u mé poslední ana-digi akvizice AMW320R, modul 2701. Tam už je to pouze o citu a zraku...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 (upraveno) Jsou vážně parádní. Dlouho jsem takovej klenot neviděl. Blahopřeju k úlovku. Zajímalo by mě, jestli jsou analogová a digitální část nějak synchronizovány - jestli se na nich postupně nerozejde čas. Díky...včera jsem seřídil analog i digitál přesně podle rádiem řízených hodinek, tak uvidíme časem. Zatím jdou obě části na vteřinu shodně, snad jim to vydrží. Dají se nastavit jakkoli odlišně, ale vteřina přeskočí na digitálu i analogu vždy stejně, tak myslím, že "časoměřič" mají jeden společný. Jinak mají titanový pásek, který je nebývale dlouhý, což je pro mne jen dobře - mám pocit, že to bude tím, že hodinky mají hodně protáhlé pouzdro, u jiných hodinek by byla délka pásku asi i tak nadprůměr, ale to pouzdro ji ještě prodlouží. Vždycky se mi líbil tenhle jemný styl analogu jako mají např. i Casio AQ-230, ale ty jsou bohu žel tak maličké, že na mojí ruce vypadají divně - tyhle ABC-30 jsou už pořádné hodinky, i když analogová část je ve stejném stylu. EDIT: Jo a taky konečně mám ana-digi, kde ručičky "nemrzačí" displaj. Myslím, že jsem našel ty pravé Upraveno 9. února 2013 uživatelem Chilliluk
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 já myslím, že u Casio ana-digi záleží na modulu. Mám jedny, soláry, AQ-S90, modul 2790, ty to mají nádherně sesynchronizované, dokonce lze nastavením času na displeji zcela přesně nastavit čas analog, což se hodí např. při cestování. U AW-90H, modul 3321 už je to jinak, tam se musí ručky nastavit čudlíkem vpravo na místě korunky - nastavuje se po 20 sec krocích, při změně času to nastavuju tak na 4x, než jsem spokojen s přesným lícováním na indexy. Tento postup je podobný i u jiných casio ana-digi modulů, např. 3796. Úplně největší riziko rozes..ní vršku a spodku je u mé poslední ana-digi akvizice AMW320R, modul 2701. Tam už je to pouze o citu a zraku... Ty AMW-320R mám taky, je to tam asi podobné jako u těchto ABC-30, když je vteřinová ručička na pozici 12, tak vytahnu korunku, tím se zastaví, srovnám minutovou ručku a počkám si na 00 na digitálu, v tu chvíli zacvaknu korunku a hodinky jdou přesně. Akorát ty moje AMW-320R jsou šmejdy - analogový čas se občas zastavuje a není to baterkou, je to korunkou, stačí se jí dotknout a nejdou. Někdy jdou 2 dny v pohodě a někdy nevydrží 5 minut jít stejně. Podobné problémy popisovali na Amazonu i jiní zákazníci, myslel jsem, že budu mít štěstí na kus, ale neměl jsem. AMW-320R jsou hezké, ale nedoporučuji - to je poprvé, co mě Casia vysloveně zklamaly nespolehlivostí.
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Ty AMW-320R mám taky, je to tam asi podobné jako u těchto ABC-30, když je vteřinová ručička na pozici 12, tak vytahnu korunku, tím se zastaví, srovnám minutovou ručku a počkám si na 00 na digitálu, v tu chvíli zacvaknu korunku a hodinky jdou přesně. Akorát ty moje AMW-320R jsou šmejdy - analogový čas se občas zastavuje a není to baterkou, je to korunkou, stačí se jí dotknout a nejdou. Někdy jdou 2 dny v pohodě a někdy nevydrží 5 minut jít stejně. Podobné problémy popisovali na Amazonu i jiní zákazníci, myslel jsem, že budu mít štěstí na kus, ale neměl jsem. AMW-320R jsou hezké, ale nedoporučuji - to je poprvé, co mě Casia vysloveně zklamaly nespolehlivostí. jj, četl jsem ty recenze na amazonu, bohužel mají pravdu, je tam nějaký problém v té korunce a kontaktu dorazu v ní. Už i mně se stalo, že se mi rozešel čas o 5 minut. Jsou moc hezký a velký /mám obvod 23 cm, takže tebou zmiňované a i mnou obdivované AQ-230 na mně vypadají jak podprůměrné dámské oblekovky... :-(/, mají nerez pouzdro, hezkou čitelnost a průměr, ale asi půjdou buď z domu nebo na výstavku, na denní nošení budou nasazeny CA53W s kalkulajdou, až je konečně Hongkpongská počta doručí do správných rukou.... V té souvislosti mám dotaz na Chilliluka: jak je to u nich s délkou pásku? Už si to ze střední nepamatuju, nehledě na změněný obvod ruky od té doby...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 (upraveno) S tou délkou pásku u CA-53W to není nic slavnýho, já je mám na poslední dirce a konec pásku už nemůžu uchytit pod takový ten posuvný držák, tak jsem to vyřešil tak, že ho vždycky narvu až přes přezku, což je pak OK. Délka je u mne na hranici nositelnosti..teď je nemám u sebe, ale pak sem dám klidně fotku. Obvod zápěstí mám taky tak těch 22-23cm. EDIT: S těmi AMW-320R jsem se přesvědčil, že nějaký ocelový pouzdro nebo screwback je k ničemu, když je nespolehlivý strojek. To radši plasťáky, který půjdou 10 let v kuse a nezklamou, i když budou omlácený. Upraveno 9. února 2013 uživatelem Chilliluk
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 S tou délkou pásku u CA-53W to není nic slavnýho, já je mám na poslední dirce a konec pásku už nemůžu uchytit pod takový ten posuvný držák, tak jsem to vyřešil tak, že ho vždycky narvu až přes přezku, což je pak OK. Délka je u mne na hranici nositelnosti..teď je nemám u sebe, ale pak sem dám klidně fotku. Obvod zápěstí mám taky tak těch 22-23cm. EDIT: S těmi AMW-320R jsem se přesvědčil, že nějaký ocelový pouzdro nebo screwback je k ničemu, když je nespolehlivý strojek. To radši plasťáky, který půjdou 10 let v kuse a nezklamou, i když budou omlácený. s tvým editem naprosto souhlasím. AMW320R to po pár dnech soužití vypracovaly maximálně na pobyt ve skříňce, nosení na mé ruce si se svou nespolehlivostí ani v nejmenším nezaslouží. Nejsem na takovýhle moresy zvědavej. Ještě že mám AW90H... Zkus mi prosím ty kalkulajdy změřit, příp. nafotit, ať vím, co mně čeká... Předem díky!
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 A přitom jsou to tak hezké hodinky...ale mám z nich stejný pocit - moje okolí o mojí zálibě v hodinkách dobře ví, nedá se to přehlédnout - když se mě někdo zeptá, kolik je hodin, a já budu mít na ruce takový šmejd a řeknu mu to špatně, udělám ze sebe akorát blbce. Kdepak, ty AMW-320 u mě skončily i s tím svým slavným kovovým pouzdrem a screwbackem
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 A přitom jsou to tak hezké hodinky...ale mám z nich stejný pocit - moje okolí o mojí zálibě v hodinkách dobře ví, nedá se to přehlédnout - když se mě někdo zeptá, kolik je hodin, a já budu mít na ruce takový šmejd a řeknu mu to špatně, udělám ze sebe akorát blbce. Kdepak, ty AMW-320 u mě skončily i s tím svým slavným kovovým pouzdrem a screwbackem , bohužel, za tu ostudu mi taky nestojej!
bandicoot Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Ja jsem spokojeny. Potreboval jsem jen solar, radio, budik, svetlo, mensi velikost a odolnost do vody i prachu.ABC jsem nakonec zavrhl, stejne mam vzdy nekde u sebe mobil s mapami, GPS a meteo aplikacemi.Funkce Rally je zbytecnost, tu jsem ani nestudoval.Jedinym minusem jsou ty typicky tvrdy membranovy tlacitka.Ale jinak vse OK.Dodani od hodinky.cz (Vivantis) naprosto v pohode a bez postovnyho (platba e-bankingem predem).
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Ty gw-9010 jsou pěkný - já už je teda nemám, ale mám GW-M850 se stejným modulem a našel jsem využití i pro ten rally timer, je to náhodou zajímavá věc:)
bandicoot Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Mozna, kdyz si clovek ty casy naprogramuje podle svoji potreby...Ale na prvni pohled mi to prijde slozity.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Já ten rally timer používám třeba jako obyčejný druhý stopky nebo druhý odpočet - někdy se to hodilo. A nebo když v bývalé práci blbly píchačky, tak jsem ten rally timer používal, aby mě neobrali na hodinách - při příchodu jsem je zapnul a při odchodu vypnul, výsledný čas se mi uložil a dal se i upravit, když jsem potřeboval - pamatují si 30 časů, což na měsíc stačilo. Navíc mi to automaticky sečetlo celkový čas. Špatně se to vysvětluje, ale když člověk chce, dá se to docela šikovně využít.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 , bohužel, za tu ostudu mi taky nestojej! Jojo, přesně tak...a proto jsem si spravil chuť těmi včerejšími ABC-30, které snad budou dlouho dobře sloužit. Ty jsou pro mě jak dělané, všechno, co jsem chtěl, mají hezky pohromadě
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Jojo, přesně tak...a proto jsem si spravil chuť těmi včerejšími ABC-30, které snad budou dlouho dobře sloužit. Ty jsou pro mě jak dělané, všechno, co jsem chtěl, mají hezky pohromadě to jo. Ty jsou, jak jsem již psal, fantastický. Ať dobře slouží!
Polypolyboy Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Jasne jsou fakt super taky po nich koukam
elvin Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 dnes nove: Freestyle Navigator 2.0(baterie 2032) )
Frostie Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 dnes nove: Freestyle Navigator 2.0(baterie 2032) ) pěknej outdoor kousek s kompasem a....
Návštěvník Chilliluk Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 pořídil jsem si bomba digi . no, zase tak extra to není, ale pár zajímavostí nabízejí. jedná se o model casio DB-E30. viz:http://www.casio-europe.com/euro/watch/col.../db-e30d-1avef/jsou to obyčejné plasťáky s kovovým tahem..no tahem..působí dost lacině, složenej spíš z takových plíšků...je vidět, že se na výrobě šetřilo a cena tomu odpovídá.ALE:-mají solární pohon-samotný displej a solární články nahoře a dole vypadají dost povedeně vč. plastového vypouklého sklíčka (tak nějak to ve mně evokuje starou televizní obrazovku)..-jsou to jediný digi co znám, které mají češtinu (a dalších asi 13 řečí) - tzn. dny v týdnu jsou v českých zkratkách vč. diakritiky, databanka (tel. seznam na 30 jmen) umožňuje taky háčky a čárky. -mají jakýsi počítač dní - zadáte jakékoli datum (i do minulosti) vč. krátké poznámky a zobrazí se počet uplynulých nebo zbývajících dní.-klasicky 5 budíků vč. snooze-timer do 24 hodin-stopky-světové časy-full auto podsvětlení - při náklonu se aktivuje pouze v šeru nebo ve tmě. pěkný modrý odstín jako u dřívějších illuminatorů. přijde mi trochu škoda, že se u nás v obchodech nenabízejí, aspoň jsem si nevšiml, když už mají tu češtinu. vyšly na něco málo přes 600,- Tak si tak pročítám tohle téma - tyhle hodinky mám taky a jsou opravdu dobrý...píšeš, že mají pásek složený z plíšků, ale ten můj je normálně z plných profilů, tak jsou buď 2 verze pásku a nebo se ten původní neosvědčil, tak se pochlapili Za ty peníze nabídnou opravdu hodně - WR 50M mi stačí - zaplavat se nimi dá. To počítadlo dní je zajímavá fíčura a databanka i s češtinou je hezký bonus. Kdybych nebyl takový magor, mohl bych mít jen tyhle digi a stačily by mi na všechno, co od digi potřebuju Ještě fotka toho mýho pásku: Když už jsem fotil, tak ještě jedna.. Tu televizní obrazovku mi připomínají taky
Frostie Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 (upraveno) Tu televizní obrazovku mi připomínají taky nádhernej kousek, navíc s češtinou, která není zas až tak běžná /kromě Casio DB modulů/. JJ, říkám to furt, chronobundus je svině... Upraveno 22. února 2013 uživatelem Frostie
Návštěvník Chilliluk Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 (upraveno) nádhernej kousek, navíc s češtinou, která není zas až tak běžná /kromě Casio DB modulů/. JJ, říkám to furt, chronobundus je svině... Já ani nevím o jiných, které by měly češtinu - vím, že dnešní databanky od Casia mají více nastavitelných jazyků, ale čeština tam nebývá. Které ještě tu češtinu mají? Je to takové docela fajn, místo FRI mít na displaji prostě PÁT ..hned jsou mi sympatičtější. Upraveno 22. února 2013 uživatelem Chilliluk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se