barrym Odesláno 9. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2023 Můžu se zeptat jestli u nich jde nastavit 24h formát? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 9. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2023 Bohužel neumí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barrym Odesláno 9. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2023 Dikec za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 10. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2023 Hmm, to jsou chuťovky. Mám původní, ale nepodařilo se mi je rozchodit, vnitřek už je dost poškozený vyteklou baterií. Jestlipak by do původního těla pasoval modul z nových? No, asi ne, hlavně ta tlačítka, byl to jenom takový nápad. A taky to zas tak moc nedává smysl. Špekulace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 10. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2023 V 31. 7. 2023 v 12:44, Olin.uj napsal: Když tady proběhlo novodobé retro.. Ale proč ne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
callmelater Odesláno 10. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2023 Asi budu muset rozbit prasatko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 10. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2023 Před hodinou, t2 napsal: Super t2..to se povedlo. Gratulace ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 11. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2023 Pěkný srovnání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 Zase jedny vykopávky. Citizen s modulem 41-1515 z roku 1981. Neviděl jsem je tu už? Bohužel má displej své dobré roky za sebou. Na fotce to nevypadá tak zle, ale je přes něj velká tmavá skvrna a na povrchu jsou jakési bublinky. Jakmile to chci čistit, hned se smývá potisk. Náramek je neoriginální, ale celkem dobře pasuje. Zadní dvojité dýnko se zaklapávacím vrchním dílem sice asi zajišťuje hlasitý pípák, ale není to úplně ideální řešení. Jak pro otevírání, tak pro voděodolnost. Celá tahle řada "okénkových" Citizenů ze začátku 80. let je zajímavá. Funkčně celkem nabitá a je tu vidět snaha o grafické zobrazení funkcí piktogramy. Připomínají mi Alba W040 nebo Seiko modul A714. Také je ke všem funkcím stále zobrazen aktuální čas. Ale ty přišly na trh až o rok dva později. A jedna dobová inzerce (mimochodem, název "S-KLASSE" se možná chtěl trochu přiživit na Mercedesech): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 No ty jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 @jendazhor Nádhera Já pro změnu dnes našel ve schránce tyto. Tedy ve skutečnosti dvoje, jedny darovaly po vyčištění funkční modul a displeje (jsou tam dva nad sebou) a druhé slušivější kabátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 Jo, herní jsou vždycky dobrý. A tyhle, po poskládání, vypadají zachovale. Koukám, že je klasicky prodávali pod různýma značkama (Micronta, Sanyo, Nelsonic....) třeba tady, tady, tady... A dobová reklamička reklamka na podobný model. Ty ilustrace tehdejších reklam miluju... Údajně rok 1983: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 (upraveno) Díky tomu, že těch informací k tomuto typu levných hodinek na "jedno použití" je po 40 letech minimum, tak samotné jejich hledání je další dimenzí zábavy u tohoto koníčku. V tomto případě pro verzi od Micronty dobře poslouží katalog Radio Shack z roku 1983, strana 137: https://www.radioshackcatalogs.com/flipbook/1983_radioshack_catalog.html Upraveno 18. srpna 2023 uživatelem elde999 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 18. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2023 před 7 hodinami, jendazhor napsal: Citizen s modulem 41-1515 z roku 1981. Neviděl jsem je tu už? -jj k videni jsou treba zde...(v prispevku je i odkaz na dalsi...) a dohledat tady se daj pri zadani modulu ve tvaru kterej je uveden uvnitr primo na modulu 9202 To znaceni u citiznu dost zkomplikovali a ja uvadim tento tvar co uvnitr jest...)) U uplne prvnich LCD 1973 to pekne uvedli na dynko... 9010 , aby to na tech nasledujicich uz pokazili a znacili jak znacili... Jinak herni samozrejme parada a je to taky kapitola sama pro sebe... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 19. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2023 Diky Akai, já si říkal, že na ně nekoukám prvně. A značení Citizenů byl opravdu zmatek. Spousta čísílek... Nenašel jsem k nim návod, ale pak mi došlo, že ho mají natištěný na na sobě. Vlastně je tam uvedeno všechno podstatné včetně aktivace hodinového pípáku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 19. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2023 Citizen jsou super digi. Kdyby neexistovalo Casio, tak si u sebe dovedu představit sbírat klidně Citizen jako hlavní značku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2023 Tak jsem zase spíš ze zvědavosti koupil jednu šílenost ve stavu NOS. Pokračování, až bude čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 13. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2023 Tak jsou doma! Další Mondaine, líbí se mi a jsou celkem v ok stavu. Trochu je horší mechanika hlavního tlačítka, nojo mechanika a švícaři. Světélko svítí, stopky stopují. Jen zatím nedokážu sesynchronizovat vteřiny. Nemáte někdo náhodou zkušenosti s tímto modulem? Celkově spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 13. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2023 No ty jsou nadherny.Pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 15. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2023 (upraveno) V 13. 9. 2023 v 19:55, t2 napsal: Tak jsou doma! Další Mondaine, líbí se mi a jsou celkem v ok stavu. Trochu je horší mechanika hlavního tlačítka, nojo mechanika a švícaři. Světélko svítí, stopky stopují. Jen zatím nedokážu sesynchronizovat vteřiny. Nemáte někdo náhodou zkušenosti s tímto modulem? Celkově spokojenost. Mam několik těchto modulů v Meister - Ankerech. A doufám, že aspoň jedny jsou s návodem. Tak na to kouknu, až se k tomu dostanu. Upraveno 15. září 2023 uživatelem casiotron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se