Návštěvník Chilliluk Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 Myslím, že jsou určitě lepší ty DBC-610 (abychom byli přesní, tak DBC-610A). Až na pár drobností, jako např. ta zelená dioda, jsou to starý dobrý klasiky z 80-tých let, zatímco ty 611 jsou už, podle mě, prostě jen nepovedená inovace. Samozřejmě nikomu to nevnucuji, to je jen můj názor. Osobně jsem si do těch nových 610A sehnal modul se starou dobrou žárovičkou ze starší verze 610 - jelikož jsem nostalgik, tak se mi to tak víc líbí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 31. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2015 Já to vidím stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 1. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2015 Jsou to každý něco úplně jinýho z úplně jinýho století, nedá se to srovnávat, přestože jsou příbuzný a hodně podobný. Na výdrž v používání bych myslel budou lepší ty novější (611), protože tam už se určitě výrobce poučil z chyb u těch tehdejších (600/610), ale do sbírky určitě budou lepší ty starší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2015 Tak jsem nakonec přece jen psychicky nevydržel ten negativní display u GX-56 a došel je vyměnit za něco jiného...paní byla velice ochotná a nejevila žádné známky nenávisti, že chci hodinky vyměnit, tak jsem si nakonec k mé spokojenosti odnesl nové Casio Edifice EFA-134. Ty hodinky jsou překvapivě inteligentně řešené a umí pár věcí a mají pár vlastností, které bych tady chtěl pochválit, protože ne každé Edifice se povedou jako tyhle, což jsem si uvědomil vlastně až doma.. 1. Celková přehlednost - nepůsobí překombinovaně a přitom modul nabízí dostatek fíčur 2. Datum je zobrazen na displaji tak, že do něho nikdy hodinová ručka nezasahuje a i ty 3 minuty za hodinu, kdy je schovaný pod minutovkou, je stále pod úhlem čitelný 3. Synchronizace analogu s digitálem probíhá automaticky - nastavujete pouze digitální čas a o analog se hodinky postarají samy..navíc se umí ručky točit i proti směru, takže posun času o hodinu zpět nezabere celou věčnost..ale hlavně nemusíte tlačítko držet ručně a trefovat se ručně analogem do digi času, což jsem vždy nenáviděl. 4. I při tak malém prostoru pro displaj a s pouze třemi tlačítky mají 60 minut stopky včetně setin a tachymetr, 100 minut odpočet, světové časy, 5 alarmů atd...a to všechno se docela jednoduše ovládá (tlačítko light je zároveň tlačítko adjust) 5. LED dioda je umístěna velice blízko displaje, takže osvítí jak ciferník, tak docela pěkně i displaj. 6. Hodinky jsou solárně napájené, celokovové, velice příjemně sedí na ruce bez přetáčení...prostě se podle mě povedly, takže je mohu jen doporučit ještě zajímavost: umí zobrazit den v týdnu (nebo jeho zkratku) nejen v angličtině, ale i v němčině, španělštině, čínštině a japonštině Kdyby to někoho zaujalo, modul má číslo 5200 a dávám na něj odkaz v AJ: http://mygshock.com/casio-manual/5200/ Ještě nějaké to foto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2015 (upraveno) tak dneska dorazily moje první géčka, g9100 gulfman, cena 1899 z důvodu poškozeného obalu, plechovka je na víku o 1mm prohnutá, pro géčka to není problém. potřeboval bych ale poradit, jak nastavit fáze měsíce, aby to ukazovalo co má, nevím co je to ten lunditial time. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. února 2015 uživatelem vormen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 V 3. 2. 2015 v 19:35, vormen napsal: tak dneska dorazily moje první géčka, g9100 gulfman, cena 1899 z důvodu poškozeného obalu, plechovka je na víku o 1mm prohnutá, pro géčka to není problém. potřeboval bych ale poradit, jak nastavit fáze měsíce, aby to ukazovalo co má, nevím co je to ten lunditial time.A do navodu se nepodivas proc? Jinak predpokladam, ze se jedna o nastaveni polohy a prilivoveho casu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 V 2. 2. 2015 v 21:27, Chilliluk napsal: Tak jsem nakonec přece jen psychicky nevydržel ten negativní display u GX-56 a došel je vyměnit za něco jiného...paní byla velice ochotná a nejevila žádné známky nenávisti, že chci hodinky vyměnit, tak jsem si nakonec k mé spokojenosti odnesl nové Casio Edifice EFA-134. Ty hodinky jsou překvapivě inteligentně řešené a umí pár věcí a mají pár vlastností, které bych tady chtěl pochválit, protože ne každé Edifice se povedou jako tyhle, což jsem si uvědomil vlastně až doma.. 1. Celková přehlednost - nepůsobí překombinovaně a přitom modul nabízí dostatek fíčur 2. Datum je zobrazen na displaji tak, že do něho nikdy hodinová ručka nezasahuje a i ty 3 minuty za hodinu, kdy je schovaný pod minutovkou, je stále pod úhlem čitelný 3. Synchronizace analogu s digitálem probíhá automaticky - nastavujete pouze digitální čas a o analog se hodinky postarají samy..navíc se umí ručky točit i proti směru, takže posun času o hodinu zpět nezabere celou věčnost..ale hlavně nemusíte tlačítko držet ručně a trefovat se ručně analogem do digi času, což jsem vždy nenáviděl. 4. I při tak malém prostoru pro displaj a s pouze třemi tlačítky mají 60 minut stopky včetně setin a tachymetr, 100 minut odpočet, světové časy, 5 alarmů atd...a to všechno se docela jednoduše ovládá (tlačítko light je zároveň tlačítko adjust) 5. LED dioda je umístěna velice blízko displaje, takže osvítí jak ciferník, tak docela pěkně i displaj. 6. Hodinky jsou solárně napájené, celokovové, velice příjemně sedí na ruce bez přetáčení...prostě se podle mě povedly, takže je mohu jen doporučit ještě zajímavost: umí zobrazit den v týdnu (nebo jeho zkratku) nejen v angličtině, ale i v němčině, španělštině, čínštině a japonštině Kdyby to někoho zaujalo, modul má číslo 5200 a dávám na něj odkaz v AJ: http://mygshock.com/casio-manual/5200/ Ještě nějaké to foto: DSCN4005.JPG DSCN4010.JPG DSCN4011.JPGNadherna a prehledna akvizice, at ti hezky slouzi. Jinak, rucni synchronizace analogu s digitalem je opravdu nekonecne zuzo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Navod znam, ten priliv k nicemu nepotrebuju, jen ty faze mesice. A jestli jsem to dobre pochopil, tak nastaveni polohy a a toho casu ma vliv na ukazatel prilivu a mesic se zobrazuje podle casoveho pasma, datumu a casu, jenze se mi zda, ze ten mesic nesedi uplne presne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Na fáze měsíce se na všech Casio hodinkách musí nastavit hlavně zeměpisná šířka. Tak to bude asi tady taky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Btrokan Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Vcerajsi ulovok SEIKO 0634-5009 a dnes na ruke robia radost vsetko funkcne aj svetielko. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 V 6. 2. 2015 v 9:59, Btrokan napsal: Vcerajsi ulovok SEIKO 0634-5009 a dnes na ruke robia radost vsetko funkcne aj svetielko.Už jsem ti je chválil jinde! Tak i tady. Pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Btrokan Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 V 6. 2. 2015 v 10:22, siwi napsal: Už jsem ti je chválil jinde! Tak i tady. Pecka viem este raz dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Dělá vůbec seiko ještě nějaký digitálky? Všude jsou jen Casio a o seiko na eshopu u nás nezavadím (myslím o digitálky). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 U nás se digitálky SEIKO neprodávají. Ale před pár lety přišla tato firma s modelem, který má evokovat původní LCD hodinky ze 70. let. Dokonce je tady na fóru někdo měl. Je ovšem potřeba podívat se po nich v Japonsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 V 6. 2. 2015 v 13:22, Bushman napsal: Dělá vůbec seiko ještě nějaký digitálky? Všude jsou jen Casio a o seiko na eshopu u nás nezavadím (myslím o digitálky).Jasně, že dělá. Třeba tyhle:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31540-seiko-spirit-sbpg001-power-design-project/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 V 6. 2. 2015 v 15:05, filo-boxer napsal: Jasně, že dělá. Třeba tyhle:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31540-seiko-spirit-sbpg001-power-design-project/ Já věděl, že se jejich majitel brzy ozve. Díky. Rád jsem se na ně zas po delší době podíval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Jo ty jsou parádní, ale u nás jsem je nabízet nikde neviděl. Nemám teď žádný digošky, tak mám roupy, něco bych někde koupil... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 9. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2015 SKMEI 1025, na eBay za cca. 6?Heslovitá minirecenzia: WR 50M, deň, dátum, stopky, alarm, zaujimavé osvetlenie, super display, nerezové dno: 4 šróbiky a o-ring, strojček v dobre upevnenom bielom plastovom púzdre s nápisom SKMEI, z ktorého vytŕča v pohode vymeniteľná CR2032 batéria, mäkký náramok s kovovou sponou. Veľkosť púzdra je v najširšom mieste cca. 5 cm. Celkovo mám s nich veľmi dobrý pocit. Jediným problémom bol nezbrúsený jeden z koncov stežejky... minúta strávená s osličkou to vyriešila, predajcovi som ani nepísal. Momentálne sú dosť populárne na eBay a aliexpress, sú aj iné farby a daľšie fotky sa dajú ľahko vyhľadať . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Odesláno 9. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2015 Ale ta přesnost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 9. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2015 Za sest eur docela dost muziky, jinak cista Cina i se vsemi nedostatky ve zpracovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se