Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky

X-Bob

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

Myslím, že jsou určitě lepší ty DBC-610 (abychom byli přesní, tak DBC-610A). Až na pár drobností, jako např. ta zelená dioda, jsou to starý dobrý klasiky z 80-tých let, zatímco ty 611 jsou už, podle mě, prostě jen nepovedená inovace. Samozřejmě nikomu to nevnucuji, to je jen můj názor.

Osobně jsem si do těch nových 610A sehnal modul se starou dobrou žárovičkou ze starší verze 610 - jelikož jsem nostalgik, tak se mi to tak víc líbí  :guitar:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to každý něco úplně jinýho z úplně jinýho století, nedá se to srovnávat, přestože jsou příbuzný a hodně podobný. Na výdrž v používání bych myslel budou lepší ty novější (611), protože tam už se určitě výrobce poučil z chyb u těch tehdejších (600/610), ale do sbírky určitě budou lepší ty starší.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak jsem nakonec přece jen psychicky nevydržel ten negativní display u GX-56 a došel je vyměnit za něco jiného...paní byla velice ochotná a nejevila žádné známky nenávisti, že chci hodinky vyměnit, tak jsem si nakonec k mé spokojenosti odnesl nové Casio Edifice EFA-134. 

Ty hodinky jsou překvapivě inteligentně řešené a umí pár věcí a mají pár vlastností, které bych tady chtěl pochválit, protože ne každé Edifice se povedou jako tyhle, což jsem si uvědomil vlastně až doma..

1. Celková přehlednost - nepůsobí překombinovaně a přitom modul nabízí dostatek fíčur

2. Datum je zobrazen na displaji tak, že do něho nikdy hodinová ručka nezasahuje a i ty 3 minuty za hodinu, kdy je schovaný pod minutovkou, je stále pod úhlem čitelný

3. Synchronizace analogu s digitálem probíhá automaticky - nastavujete pouze digitální čas a o analog se hodinky postarají samy..navíc se umí ručky točit i proti směru, takže posun času o hodinu zpět nezabere celou věčnost..ale hlavně nemusíte tlačítko držet ručně a trefovat se ručně analogem do digi času, což jsem vždy nenáviděl.

4. I při tak malém prostoru pro displaj a s pouze třemi tlačítky mají 60 minut stopky včetně setin a tachymetr, 100 minut odpočet, světové časy, 5 alarmů atd...a to všechno se docela jednoduše ovládá (tlačítko light je zároveň tlačítko adjust)

5. LED dioda je umístěna velice blízko displaje, takže osvítí jak ciferník, tak docela pěkně i displaj.

6. Hodinky jsou solárně napájené, celokovové, velice příjemně sedí na ruce bez přetáčení...prostě se podle mě povedly, takže je mohu jen doporučit  :)

ještě zajímavost: umí zobrazit den v týdnu (nebo jeho zkratku) nejen v angličtině, ale i v němčině, španělštině, čínštině a japonštině

Kdyby to někoho zaujalo, modul má číslo 5200 a dávám na něj odkaz v AJ:  http://mygshock.com/casio-manual/5200/

Ještě nějaké to foto:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

tak dneska dorazily moje první géčka, g9100 gulfman, cena 1899 z důvodu poškozeného obalu, plechovka je na víku o 1mm prohnutá, pro géčka to není problém. potřeboval bych ale poradit, jak nastavit fáze měsíce, aby to ukazovalo co má, nevím co je to ten lunditial time.

Upraveno uživatelem vormen
Odkaz ke komentáři

V 3. 2. 2015 v 19:35, vormen napsal:

tak dneska dorazily moje první géčka, g9100 gulfman, cena 1899 z důvodu poškozeného obalu, plechovka je na víku o 1mm prohnutá, pro géčka to není problém. potřeboval bych ale poradit, jak nastavit fáze měsíce, aby to ukazovalo co má, nevím co je to ten lunditial time.

A do navodu se nepodivas proc? Jinak predpokladam, ze se jedna o nastaveni polohy a prilivoveho casu.

Odkaz ke komentáři

V 2. 2. 2015 v 21:27, Chilliluk napsal:

Tak jsem nakonec přece jen psychicky nevydržel ten negativní display u GX-56 a došel je vyměnit za něco jiného...paní byla velice ochotná a nejevila žádné známky nenávisti, že chci hodinky vyměnit, tak jsem si nakonec k mé spokojenosti odnesl nové Casio Edifice EFA-134. 

Ty hodinky jsou překvapivě inteligentně řešené a umí pár věcí a mají pár vlastností, které bych tady chtěl pochválit, protože ne každé Edifice se povedou jako tyhle, což jsem si uvědomil vlastně až doma..

1. Celková přehlednost - nepůsobí překombinovaně a přitom modul nabízí dostatek fíčur

2. Datum je zobrazen na displaji tak, že do něho nikdy hodinová ručka nezasahuje a i ty 3 minuty za hodinu, kdy je schovaný pod minutovkou, je stále pod úhlem čitelný

3. Synchronizace analogu s digitálem probíhá automaticky - nastavujete pouze digitální čas a o analog se hodinky postarají samy..navíc se umí ručky točit i proti směru, takže posun času o hodinu zpět nezabere celou věčnost..ale hlavně nemusíte tlačítko držet ručně a trefovat se ručně analogem do digi času, což jsem vždy nenáviděl.

4. I při tak malém prostoru pro displaj a s pouze třemi tlačítky mají 60 minut stopky včetně setin a tachymetr, 100 minut odpočet, světové časy, 5 alarmů atd...a to všechno se docela jednoduše ovládá (tlačítko light je zároveň tlačítko adjust)

5. LED dioda je umístěna velice blízko displaje, takže osvítí jak ciferník, tak docela pěkně i displaj.

6. Hodinky jsou solárně napájené, celokovové, velice příjemně sedí na ruce bez přetáčení...prostě se podle mě povedly, takže je mohu jen doporučit  :)

ještě zajímavost: umí zobrazit den v týdnu (nebo jeho zkratku) nejen v angličtině, ale i v němčině, španělštině, čínštině a japonštině

Kdyby to někoho zaujalo, modul má číslo 5200 a dávám na něj odkaz v AJ:  http://mygshock.com/casio-manual/5200/

Ještě nějaké to foto:

attachicon.gifDSCN4005.JPG

attachicon.gifDSCN4010.JPG

attachicon.gifDSCN4011.JPG

Nadherna a prehledna akvizice, at ti hezky slouzi. Jinak, rucni synchronizace analogu s digitalem je opravdu nekonecne zuzo...

Odkaz ke komentáři

U nás se digitálky SEIKO neprodávají. Ale před pár lety přišla tato firma s modelem, který má evokovat původní LCD hodinky ze 70. let. Dokonce je tady na fóru někdo měl. Je ovšem potřeba podívat se po nich v Japonsku.

Odkaz ke komentáři

V 6. 2. 2015 v 15:05, filo-boxer napsal:

Já věděl, že se jejich majitel brzy ozve. Díky. Rád jsem se na ně zas po delší době podíval  :D

Odkaz ke komentáři

SKMEI 1025, na eBay za cca. 6?

Heslovitá minirecenzia: WR 50M, deň, dátum, stopky, alarm, zaujimavé osvetlenie, super display, nerezové dno: 4 šróbiky a o-ring, strojček v dobre upevnenom bielom plastovom púzdre s nápisom SKMEI, z ktorého vytŕča v pohode vymeniteľná CR2032 batéria, mäkký náramok s kovovou sponou. Veľkosť púzdra je v najširšom mieste cca. 5 cm. Celkovo mám s nich veľmi dobrý pocit. Jediným problémom bol nezbrúsený jeden z koncov stežejky... minúta strávená s osličkou to vyriešila, predajcovi som ani nepísal. Momentálne sú dosť populárne na eBay a aliexpress, sú aj iné farby a daľšie fotky sa dajú ľahko vyhľadať .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...