Přejít na obsah

Davosa - pilotky RAF

Doporučené příspěvky

Mně se právě ty silný indexy na čtrthodinách líbí. Dávají tomu originalitu a moderní údernost, jak financ od začátku chtěl. Zejména, když jediný budou lumi, bude to mít sílu. Nejlepší změna, pro mne vlastně úleva, je ta krásná obloučková domovenka, taková, jak má být, tam, kde má být  :clap: Pořád mám ale obavu, že znak RAF křídla je moc malý a nebude to čitelný. Skvělý je, že zmizelo swiss made, když už tam je swiss v logu.

Ještě bych zkusil jeden fígl: Jedničky bych napsal jako biče,  na 1 bych šikmou část udělal pořádnou ale na 11 a 10 bych ji udělal jen náznakem - vyrovná se tím snad trochu ta tenkost jedničky. 

Datumka na 42mm verzi ciferník zhrošuje, jak se dalo očekávat, otázkou je jen míra, na kolik to komu z nás vadí. Já dávám v tomto případě jednoznačně přednost kráse a dobrému pocitu, kdykoli se mrknu na cifr,  před informací, kterou mohu bez problémů získat jinde. Na 40mm to může být lepší, protože více zajede a nebude tolik rušit vnitřní a vnější kružnici indexů - možná by šlo ty indexy podle ní i poposunout.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čekám až se vymáčknou zájemci k datumovce. Žádná bouře a hezčí to bude bez ní.

Zatím se kreslily různý varianty nápisů ve spodní části. Domovenka je o poloměru R6 - R9 a různě posunutá oproti logu RAF. Popis je v názvu obrázku.

Varianta na druhém obrázku je v renderu. Původní domovenka má R9 (předposlední obrázek)

post-13546-0-70025000-1418575743_thumb.jpg

post-13546-0-50686300-1418575762_thumb.jpg

post-13546-0-96969500-1418575766_thumb.jpg

post-13546-0-44718900-1418575773_thumb.jpg

post-13546-0-78959700-1418575780_thumb.jpg

Render druhého obrázku

post-13546-0-49949100-1418576076_thumb.jpg

post-13546-0-38899000-1418576082_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Podotýkam, že záujem nemám, aj keď vlákno sledujem, lebo sa celkom vyvíja. Len malá poznámka. Pripadá mi logo Davosa moc vysoko, hore je to natlačené a v strede diera. Skúsil by som posunúť nižšie do vyhovujúcej pozície a potom vyvážiť domovenkou. Možno je to blbosť, iba tipujem, neskúšal som.

Odkaz ke komentáři

Podotýkam, že záujem nemám, aj keď vlákno sledujem, lebo sa celkom vyvíja. Len malá poznámka. Pripadá mi logo Davosa moc vysoko, hore je to natlačené a v strede diera. Skúsil by som posunúť nižšie do vyhovujúcej pozície a potom vyvážiť domovenkou. Možno je to blbosť, iba tipujem, neskúšal som.

Davosa má logo výš. Možná nějakou desetinku... Zkusíme

post-13546-0-56409600-1418577416_thumb.jpg

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

čekám až se vymáčknou zájemci k datumovce. Žádná bouře a hezčí to bude bez ní.

Určitě to bude hezčí bez datumovky :)

Trochu mi vadí, jak je 6 blízko u indexu, šlo by s tím něco udělat?

Vůbec je tam trochu moc čísel... :)

Co něco takového?

post-33388-0-68636400-1418580643_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Určitě to bude hezčí bez datumovky :)

Trochu mi vadí, jak je 6 blízko u indexu, šlo by s tím něco udělat?

Vůbec je tam trochu moc čísel... :)

Co něco takového?

attachicon.gif davosa.jpg

To je podle me lepsi... jeste akorat to poledne bych nejak vymazlil... takhke je to divny...
Odkaz ke komentáři

Trochu statistiky

Varianty pro které se hlasovalo

1. - Indexy ala Mark XVI (chybějící čísla na 3,6,9, na dvanáctce trojúhelník a 2 body) - 13 zájemců

2. - Kolejnice kolem ciferníku - 3 zájemci

3. - Indexy ala Mark XI (čísla okolo celého ciferníku, trojúhelník na dvanáctce pod indexem - 26 zájemců

Datumovka:

Z 26 lidí se pro ciferník vyjádřili 3

Ručky budou niklované (rhodiované, prostě stříbrné)

Odkaz ke komentáři

Já zatím bez datumovky, ale definitivní rozhodnutí učiním na 40mm verzi Mám ještě k ní jednu poznámku - tuším, GO sixties ji k světle modrýmu sunburst ciferníku mají tmavě modrou s bílým písmem, a vypadá to OK.

Rozhodně s 3, 6, 9...... já bych klidně přidal i 12 a šipku dal místo čárky. Možná bych ale opravdu ta čísla zmenšil, nebo ztenčil, ale nechal je takhle blízko indexů, je to fakt vojenský - už jsem to tu psal jako komentář k jedné verzi.

Logo Davosa co nejvýše, prosím, vše ze středu vyhnat na okraj

Teď znak RAF a domovenka : Domovenka je OK v jakémkoli poloměru, když je NAD křídly. Jediné, co je myslím třeba graficky zvážit je, že čím více navazuje na sražené linie na konci křídel, a lícuje s okraji, tím víc je součástí toho loga RAF, víc s ním souzní. Když má jiný sklon ( velký poloměr) tak je víc extra, jak to odpovídá skutečnosti - domovenka a erb na jiných místech uniformy. Moje jediná obava je, že znak RAF je moc malý, přitom je ze všech insignií na ciferníku ten nejpodstatnější a nejdetailnější, a navíc je tam prázdné místo,  klidně bych domovenku nechal takovou, jaká je, ale zvětšil křídla až na konec 5 a 7, proč to musí v krajích lícovat ?

Ty zmenšený Luftwaffe ručky jsou furt otevřená rána v páteři lva, jen tak mimochodem, nevím, asi si nedáte říct. Jediný, co mě napadá je,  ty šlahouny všech tří ruček zkusit červený. Ale dál je to neproporčně zmenší, obávám se.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Co se tyce velikosti zaku RAF - okridlene logo Breitling je na tech mejch (z nazoru bych rekl) jeste mensi a nevnimam to nejak nepatricne. Mozna to zachranuje, ze clovek vnima hlavne obrys a detaily az pri podrobnejsim pohledu. Mam sice 44mm, ale s lunetou, takze 42mm bez lunety by melo byt take ok. Snad :)

Jinak by se mi libily plasticke hlavni indexy + cisla a znak RAF

Odkaz ke komentáři

Breitling je výborný příklad, taky jsem se tím zabýval. Rozdíl oproti breitling vidím v tom, že tam jsou křídla jakousi ilustrací , součástí loga ( asi na úrovni našeho roztáhlého kříže či  hvězdy nad Davosa). My máme křídla jako jedno samostatné logo v rámci celkem tří. Nám vnímat siluetu, domnívám se, nestačí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...