Přejít na obsah

Davosa - pilotky RAF

Doporučené příspěvky

zbytečný starosti se zákony, legálně ilegálně, to jsou jenom slova, podstatný jsou činy, za války i dnes, kdy už tam zase skoro jsme.

Myslím, že za 2.sv.války to měli lidé mnohem  horší, neexistující stát, občané říšského protektorátu BM a přesto do toho šli. Nemá cenu to řešit, pacifistů je všude jak nasr......  kdo do cizí armády chce, tak si cestu najde.

Ale jinak by mě tedy zajímalo, kdo z účastníků této RAF limitky byl alespoň rok na vojně....  :photo:  :photo: a má alespoň rámcovou povědomost o tom, o čem byla 310.peruť a Bitva o Británii. K tomu bych podotknul, že to pdf s návrhem textu k limitce, co jsem tady vložil, si stáhlo mraky lidí, ale nikdo se k tomu nevyjádřil..., prostě bída, ovce.

**

Tak jsem elogu Tvůj text přečetl, žádnou zásadní výtku k němu nemám. Líbí se mi i fotky. Pěkné, díky.

P.S.: na vojně jsem byl, povědomí o Bitvě o Británii mám, béééééé  :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, tak dobře, to má být vojenská prezenční služba v Československu v délce 24 měsíců a pro absolventy vysokoškolských vojenských kateder v délce 12 měsíců atd. Ale to Béééé už jinak vysvětlit nejde.  :photo:  :newyear: , nějak si to čekání na hodinky pod stromečkem krátit musíme, zatím je to vše z Davosy na cestě, tak snad to Béééé, nebude potřeba... :lol2:

**

Odkaz ke komentáři

Elogu, ty mne bavíš. Krásně jsi mi rozšířil obzory :)  Já byl ročník 2000/2001, tudíž jsem zažil už jen roční ZVS,

(příp. byla 3 měsíční); a taky rozdávání ostrých nábojů debilům při hlídání útvarovýho muničáku po útocích v New Yorku.

Kdybys potřeboval ošetřit průstřel, zástřel, vstřel, není problém všechno umím. Stejně jako zahrabat bakelitovou minu protitankovou,

odpálit bleskovici nebo pomoc se stavbou pontonovýho mostu   B) ...  ale myslím, že už jsme dost out of topic. Budeš to muset vydržet

nějak jinak. 

Pěkný vánoce Tobě i všem ostatním   :santa:

Odkaz ke komentáři

Sorry, poslední out of topic na Davose.

Tak jo, ženijní základy máš takže konec záhad. Béééé je označení pro "berany", správněji ŽTR /ženijně technická rota/, vychází z beranidel na zarážení pilířů do dna řek při stavění mostů. I když se později už moc nepoužívalo a bylo to jen pro cvičební účely, tak se toto označení mezi vojáky vžilo stejně jako pro pontony platilo označení "popelnice" pro podobu složeného pontonu na Tatře 148/813/815 s popelářským vozem.   Bylo kolem toho hodně rivality a "legrace". Zajímavé je na tom všem to, jak se dají životní zážitky aplikovat postupem času na nové a nové situace, s výrazem béééé....  :photo:  :photo:

*

No dobrá jdu se realizovat jinam a jinak, nechme tady vejít vánoční atmosféru  se vším všudy a Davose přejme též klid na práci a aby to dobře dopadlo po všech stránkách.  :cheers: . Všem účastníkům této limitky P.F. 2016 přeje Eloga.

:newyear:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

ok, pěkný, tady trochu vzruchu na okraj a konec tohoto roku a počtení na Nový rok. nebo chvíli klidu  :notworthy:

je kus druhoválečné letecké historie, 

*

https://fcafa.wordpress.com/2011/05/28/czechoslovak-prisoners-of-war/

https://en.wikipedia.org/wiki/Stalag_Luft_III

Great Escape - v češtině vyšlo v roce 1968 ? Paul Brickhill ? Noc nekryje uprchlíky ?

**

post-18915-0-39558200-1451485151.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...