Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN

Bushman

Doporučené příspěvky

Čus pánové,chci si pořídit Rangemany a zajímá mně jak to je s těsností proti vodě,myslím tím to že třeba když si chci měřit čas plavání nebo když jsou prostě hodinky mokré jestli můžu používat tlačítka nebo ne?!Díky za info:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čus pánové,chci si pořídit Rangemany a zajímá mně jak to je s těsností proti vodě,myslím tím to že třeba když si chci měřit čas plavání nebo když jsou prostě hodinky mokré jestli můžu používat tlačítka nebo ne?!Díky za info:-)

U všech géček je možné používat tlačítka i pod vodou.

Odkaz ke komentáři

WR20, no problem. 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska šel za poledne přes město, teploměr v autě ukazoval něco kolem -10. Rangemany na ruce jsem vysunul zpod rukávu, aby si taky užily slunečního světla. Po asi deseti minutách chůze mrknu, kolik je a na prostředku sklíčka mléčné zakalení. Nebyly vidět nějaké kapičky, jenom jako by to sklo dostalo takový mléčný nádech. Nešlo to setřít, takže to bylo zevnitř. Je jasný, že v hodinkách nějaká vzdušná vlhkost je, takže  při tom prudkém zchlazení sklíčka na něm kondenzovala. Stačila chvilka pod rukávem a zakalení zmizelo. Kdysi jsem přesně to stejné řešil s jinými géčky, dokonce to byla reklamace, ale byly mi vráceny s tím, že pokud je to jen takhle a nejsou to kapky vody, nejde se tomu ubránit. Já s tím vysvětlením nemám problém, je to logické a fyzika funguje. Ale zajímalo by mě, jestli jste to někdo taky viděl, když s nimi děláte ty teplotní šoky.

Odkaz ke komentáři

Ale zajímalo by mě, jestli jste to někdo taky viděl, když s nimi děláte ty teplotní šoky.

U mých géček jsem se s tímto nikdy nesetkal, ale manželka na Baby G ano. Přiznám se, že na svých bych to asi nějak zkoušel řešit  :lol2: .  I když je pravda, že se to stává jen při extrémním rozdílu teplot a po aklimatizaci to hned zmizí.

Odkaz ke komentáři

Bohužel mám vyzkoušeno, že na reklamaci to nevezmou (jiná géčka). Vyjádření je, že v hodinkách je vzduch a tím pádem určité procento vzdušné vlhkosti a ta při prudkém ochlazení může zkondenzovat. Následně to zmizí. Reklamaci berou na kapky na sklíčku - to už by znamenalo, že tam teče. 

Odkaz ke komentáři

Bohužel mám vyzkoušeno, že na reklamaci to nevezmou (jiná géčka). Vyjádření je, že v hodinkách je vzduch a tím pádem určité procento vzdušné vlhkosti a ta při prudkém ochlazení může zkondenzovat. Následně to zmizí. Reklamaci berou na kapky na sklíčku - to už by znamenalo, že tam teče. 

JJ. Měl jsem tedy štěstí, že tam toho vzduchu bylo méně a nic nekondenzovalo, ani při přechodu ze suchých -50 do +20....

Odkaz ke komentáři

Tak delam mrazovy test.

Na Gulfmastery, Trasery a Deepblucka sem polozil led v ruzne dlouhych intervalech (az po 10minut) a sledoval sem, zda se orosi. 

V poradku.

Nyni jsou vsechny v mrazaku, budu sledovat teplotu (na teplomeru Gulfmasteru) a zda se nemaji tendenci "zapařit".

Odkaz ke komentáři

Tak delam mrazovy test.

Na Gulfmastery, Trasery a Deepblucka sem polozil led v ruzne dlouhych intervalech (az po 10minut) a sledoval sem, zda se orosi. 

V poradku.

Nyni jsou vsechny v mrazaku, budu sledovat teplotu (na teplomeru Gulfmasteru) a zda se nemaji tendenci "zapařit".

no a jestli jo, tak další postup je čistý průlet oknem na dvůr...

Odkaz ke komentáři

no a jestli jo, tak další postup je čistý průlet oknem na dvůr...

To uz maji za sebou Gulfmastery, sem je "nabijel" na parapetu zapichle do snehu a slunko odtalo snih i s hodinkama. Tak mam na nich skrabanec, ale tak uz to byva, za blbost se plati. Ale je fakt, ze spadly na dlazbu jen z asi 6-ti metru.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...