Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, tak jsem si včera udělal radost a koupil si svoje vysněné Omega Seamaster Professional 2264.50 Quartz, černé, 41mm.

Na začátek podotýkám, že jsem chtěl schválně quartzky, protože mám rád přesnost a nebaví mě natahovat hodinky.

http://www.omega.ch/index.php?id=283&d...&no_cache=1

Tohle jsou moje dojmy z jednodeního nošení.

Tak napřed ty negativa:

- na černé lunetě ty čísla 20, 30, 40, 50 by mohla být menší, trochu to ruší při odečítání času

- vteřinová ručička se bohužel nepohybuje plynule jako u mechanických hodinek

- nemá teplotní kompenzaci, ale i tak by přesnost měla být na dostatečných +/- 5s / měsíc dle diskuzních fór

- baterka vydrží jen 2 roky (výměna u Dušáka včetně tlakové zkoušky stojí 1200 Kč)

- otočná luneta jde trochu ztuha otáčet, ale to nikdy v životě nebudu potřebovat

- antireflexní safírové sklíčko se musí čistit speciálním haříkem na brýle, bavlněné tričko dělá šmouhy

- mořský koníček na zadní straně hodinek by mohl být větší :-)

- změna datumu probíhá postupně mezi 0:00 a 1:00 v noci

A teď ty pozitiva:

- zpracování hodinek je na výborné úrovni

- klasický design, jednoduchý, dlouho vydrží

- k hodinkám jsem dostal krásnou červenou koženou krabici, záručák a manuál

- v noci krásně svítí a dlouho

- ani jedna z korunek netlačí do ruky, hodinky se příjemně nosí, pásek vůnec netahá za chlupy

- hmotnost je 136g (po vyndání asi třech dílků z pásku), to je v naprosto pohodě

- hodí se i k obleku do práce

- u Dušáka mi zkrátili tah zadarmo

- kupoval jsem to v Klenoty Aurum za 32080 Kč s DPH (normálně 40100 Kč)

- strojek není vůbec slyšet ani když se přiloží hodinky na ucho

- tlouštka hodinek je jen 11mm

- vodotěsnost 300m/1000ft.

- kovový tah se dá jednoduše prodloužit o 3cm (to aby se daly dát na neopren)

- má to heliový ventil pro potápění (v životě nepoužiju, ale pěkně vypadá)

- když dochází baterie, vteřinovka skáče po čtyřvteřinových skocích

- jde šoupat jen hodinovou ručičkou aniž by se rozhodil čas (dobré pro změnu časováho pásma nebo letního, zimního času)

Celkové hodnocení 90/100. Příště bych si je koupil zas.

post-696-1182675687.jpg

post-696-1182675695.jpg

Upraveno uživatelem Andreev
  • Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

krasny hodinky! ale jedna vec me zaráží: "...strojek není vůbec slyšet ani když se přiloží hodinky na ucho" to mi jako pozitivum teda rozhodne neprijde, pro me by to nebyly pak hodinky, kdybych je neslysel tikat.

Odesláno
krasny hodinky! ale jedna vec me zaráží: "...strojek není vůbec slyšet ani když se přiloží hodinky na ucho" to mi jako pozitivum teda rozhodne neprijde, pro me by to nebyly pak hodinky, kdybych je neslysel tikat.

Tohle je u mě pozitivum :-) Já nemůžu usnout když mi v bytě tikají hodinky nebo hodiny.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Solidní, tedy až na ten quartz

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Pěkné, jen každý dva roky do nich šoupnout 1200 na výměnu baterky...

Vlastně tě stojí provoz baterky 50Kč/měsíc ;)

Trošku bych taky zmenšil ty čísla na lunetě.

Ale jinak věřím, že jsi spokojený, tah od Omegy je příjemný, že ?

To že jsou quartz bych asi dnes už nepřekous, když si takové vezmu na ruku, připadá mi, že nemají duši.

No jasný, úchylka.

Odesláno
Pěkné, jen každý dva roky do nich šoupnout 1200 na výměnu baterky...

Vlastně tě stojí provoz baterky 50Kč/měsíc ;)

Trošku bych taky zmenšil ty čísla na lunetě.

Ale jinak věřím, že jsi spokojený, tah od Omegy je příjemný, že ?

To že jsou quartz bych asi dnes už nepřekous, když si takové vezmu na ruku, připadá mi, že nemají duši.

No jasný, úchylka.

Jojo, tah je moc fajn. No někdo psal, že mu baterka vydrží i tři roky, tak uvidíme.

Tu duši bych rád viděl :-) Já tam mám baterku, ty tam máš pružinu :-) Ale mě jde fakt o přesnost a nenáročnost (žádné natahování, kontrolování).

Návštěvník Kamil
Odesláno
Proč to není v sekci Quartzové hodinky? Protože je to Omega?

Ani jsem se nevšiml, že takovou sekci máme. :) Přesunuto.

Odesláno

Mno, taky si přihodím.

Jsou to pěkný hodinky, prostě Omegy.

Bohužel jim vážně dle mého chybí srdce mechanických hodinek, ale byla to volba majitele, tak proč ne. Jen mě zarazil důvod, že ho nebaví natahovat. Mě taky ne. Přeci od toho jsou automaty. Takže příště :)

A pak otočná luneta.

Ta není tak špatná a může docela dobře nahradit funkci stopek. Já to využívám poměrně často.

Přeji, ať dlouho slouží.

Také bych se přimlouval za sekci kde bysme si mohli psát a číst recenze.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mám jiný návrh. Když mi to pošlete mailem s fotkama, zveřejním recenzi na hlavní stránce Chronomagu.

Odesláno
Mno, taky si přihodím.

Jsou to pěkný hodinky, prostě Omegy.

Bohužel jim vážně dle mého chybí srdce mechanických hodinek, ale byla to volba majitele, tak proč ne. Jen mě zarazil důvod, že ho nebaví natahovat. Mě taky ne. Přeci od toho jsou automaty. Takže příště :)

A pak otočná luneta.

Ta není tak špatná a může docela dobře nahradit funkci stopek. Já to využívám poměrně často.

Přeji, ať dlouho slouží.

Také bych se přimlouval za sekci kde bysme si mohli psát a číst recenze.

Automaty jsem měl také. Jenže já hodinky třeba někdy odložím na 2 dny do skříně a pak se zastaví. Takže jak jsem psal výše, quartz je pro mě dobrá volba.

Mimochodem tipuji si, že za 5 let pofrčí hodinky typu Super Quartz. Za dalších x-let pak zase nějaké mechanické. Je to přirozené, výrobci z nás tak lépe vytahají peníze :-)

Odesláno (upraveno)
Automaty jsem měl také. Jenže já hodinky třeba někdy odložím na 2 dny do skříně a pak se zastaví. Takže jak jsem psal výše, quartz je pro mě dobrá volba.

A co takhle automaty s osmidenní rezervou? :D Ty by to řešily, ne?

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno
A co takhle automaty s osmidenní rezervou? :D Ty by to řešily, ne?

To jo, jenže se vsadím, že budou trochu dražší a težší.

Odesláno (upraveno)

Jo marketing je skorověda a lidi na to skéčou jak divý, ale mechanika zůstane mechanikou. To je prostě klasika. O tom žádná

Kde jsou dneska všechny digi. ??? většinou v hodinkovym pekle, ale mechaniky neumíraj a pokud ano, tak jdou do jistě rovnou do nebe.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odesláno

Mimochodem tipuji si, že za 5 let pofrčí hodinky typu Super Quartz. Za dalších x-let pak zase nějaké mechanické. Je to přirozené, výrobci z nás tak lépe vytahají peníze :-)

Jojo, pofrčí spousta věcí, ale mechanické hodinky nejsou tím, co by mělo být závislé na tom, jestli něco frčí. A na tomto fóru to rozhodně není argument, který by měl váhu.

Odesláno (upraveno)

ne?? mechaniky nejsou záležitost

mody? ja nosim mechaniky od te

doby, co o nich psaly v Cosmopolitanu

Upraveno uživatelem vanderB.
Odesláno

Hlavně, že je spokojen šťastný majitel. Ne vždy se to podaří, i tady máme případy, že po koupi se hodinky rychle prodávají a hledá se dál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...