Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nevím jestli to rovnou nedat do vlákna "Co mne dneska naštvalo"...

Chtěl bych poprosit o radu zkušenější.

Přestal mi fungovat nátah, s tím že pokud zacvaknu korunku úplně, stále je v poloze seřizování ruček. Hodinky jsem nepřetáhl, myslím si, že je to jen polohou natahovací hřídelky. Korunka šla ke konci, než to tak dopadlo těžce vytahovat. Nyní ji dokážu vytáhnout celou. Asi jsem šel moc na krev... :death:

Dá se s tím něco zkusit udělat doma, nebo to bude trošku složitější?

Díky za tipy. :helpsmilie:

Odesláno

Zřejmě povoli mechanismus, který drží osičku v kalibru. Nedovedu si to vysvětlit jinak, než že buď došlo k únave materiálu a odešlo to, nebo to jenom vyskočilo namáháním a kaliber by potřeboval standardní údržbu a to doma neuděláš.

Odesláno

Hezký hodinky máš. Korunka se ve strojku upevňuje opravdu tím šroubečkem na strojku pod korunkou, ale obráceně - povoluje se když chceš korunku vytáhnout a když ji chceš upevnit, tak ji zasuneš a šroubeček utahuješ. Pod ciferníkem je takový páčkový mechanizmus.

Takže jestli šroubeček není povolený, tak bude potřeba vyndat strojek, sundat ručičky a ciferník a kouknout co se tam stalo. Doufejme, že se jen něco povolilo. Nejhorší by bylo, kdyby něco ruplo.

Nevím kam až si troufáš, ale raději to nech na hodináře.

Odesláno

Hezký hodinky máš. Korunka se ve strojku upevňuje opravdu tím šroubečkem na strojku pod korunkou, ale obráceně - povoluje se když chceš korunku vytáhnout a když ji chceš upevnit, tak ji zasuneš a šroubeček utahuješ. Pod ciferníkem je takový páčkový mechanizmus.

Takže jestli šroubeček není povolený, tak bude potřeba vyndat strojek, sundat ručičky a ciferník a kouknout co se tam stalo. Doufejme, že se jen něco povolilo. Nejhorší by bylo, kdyby něco ruplo.

Nevím kam až si troufáš, ale raději to nech na hodináře.

Díky ti za objasnění (a hodinky že děkují za pochvalu :)). Asi to budu muset dát k hodináři, s tím šroubkem jsem nic nezmohl...

Odesláno

Měl jsem podobný problém u náramkových hodinek, odnesl jsem je k hodináři a za hodinu jsem si je vyzvedl opravené, stálo mě to celých 100 korun českých.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...