vana Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 (upraveno) Víte, koupil sem v bazáru tenhle krásnej budíček s 11 kamenama. Čekal sem, že bude asi přesnější než normální budík, ale po seřízení je denní chyba +-3 sec, což docela předčilo mé očekávání. Bohužel na tom původnim ciferníku, uznejte sami, tahle přesnost prostě nemohla vyniknout a tak jsem stvořil tento technicistní primitivní ciferník s písmem z Matrixu. Ségra mi to pochválila tak, že si nejsem jist, zda to nebyla jaksi ironie...no pište, jak se vám líbí ten původní (mě teda moc nee) a co říkáte na jednoduchost toho novýho... Upraveno 26. června 2007 uživatelem vana
xmenm05 Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Možná font trochu větší kvůli čitelnosti, jinak v pohodě ...
Filipes Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 ..a možná to zkusit vytisknout na barevný papír (žlutý?), jinak jak poznáš denní dchylku 3sec na hodinách bez vteřinovky?
lolohh Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Filipes napsal: ..a možná to zkusit vytisknout na barevný papír (žlutý?), jinak jak poznáš denní dchylku 3sec na hodinách bez vteřinovky? Není vteřinovka náhodou na 6?
lolohh Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Filipes napsal: to je ten budík, ne? Nerozumím ti. To je ten budík, kterému vana vytiskl nový ciferník a ptá se na názor nový ciferník (jím vytvořený) vs. starý ciferník.
Filipes Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 uf, že na šestce je ta ručka co určuje čas buzení budíku, ne?
Pfosser Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 lolohh napsal: Nerozumím ti. To je ten budík, kterému vana vytiskl nový ciferník a ptá se na názor nový ciferník (jím vytvořený) vs. starý ciferník. Budík, budící rafika je to. Jak bys jinak nastavoval kdy to má budit??? He?
vana Odesláno 26. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Ty tečky (indexy) sem udělal tak těsně u konce minutovky, že když prochází kolem tý tečky, dá se to odečíst s přesností cca 1,5 sec, no fakt nekecám, a navíc, když seřizuju budíka bez vteřinovky, tak si udělám čárku na vteřinové kolo a odečítám to zezadu, když prochází nějakym pevnym bodem nebo čárou (většinou věncem setrvačky). Normálně si na začátku stopkama zjistim odchylku tý čárky a pak to odečítám od tý naměřený odchylky...no to by bylo na dlouho, navíc nemám moc vysvětlovací schopnosti. Při regulaci prostě nechci počítat s nevystředěnym ciferníkem nebo s povolenou třecí spojkou - nejpřesnější jsou prostě kolečka Jinak ty čísla musí být trochu menší, páč bych tam nenacpal ty tečky - šlo mi právě o to, aby ty tečky byly těsně u konce tý ručky, aby vynikla ta přesnost...
lolohh Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Filipes napsal: uf, že na šestce je ta ručka co určuje čas buzení budíku, ne? Ó, ano. Omlouvám se. Nevím, kam jsem dal hlavu
Pfosser Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 vana napsal: Víte, koupil sem v bazáru tenhle krásnej budíček s 11 kamenama. Čekal sem, že bude asi přesnější než normální budík, ale po seřízení je denní chyba +-3 sec, což docela předčilo mé očekávání. Bohužel na tom původnim ciferníku, uznejte sami, tahle přesnost prostě nemohla vyniknout a tak jsem stvořil tento technicistní primitivní ciferník s písmem z Matrixu. Ségra mi to pochválila tak, že si nejsem jist, zda to nebyla jaksi ironie...no pište, jak se vám líbí ten původní (mě teda moc nee) a co říkáte na jednoduchost toho novýho... Čoveče, to vypadá jak ze starého plotteru Aritma. To nemá chybu. Ještě bys mohl ten text ke kamenům napsat slovně, jak na hodinkách: Eleven (11) jewels
vana Odesláno 26. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Na 6 je pochopitelně buzení - i kdyby to byl nebudící budík, viděli jste někdy vteřinovku pod hodinovou ručkou???
Jerryl Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Není to špatný,rozhodně lepší než originál, ale pořád to vypadá jako budík. To já bych se na to vyřádil víc.
dubraro Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 vana napsal: Na 6 je pochopitelně buzení - i kdyby to byl nebudící budík, viděli jste někdy vteřinovku pod hodinovou ručkou??? A viděl jsi někdy hodinovou ručku NAD minutovou? Ne? Programátoři Microsoftu asi ano - podívej se pozorně na hodiny ve Windows A mně se teda líbí víc ten původní cíferník.
proto Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 mne tedy dost pobavil vanuv system mereni denni odchylky na budiku bez vterinovky....
koblih69 Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Tak nevím, zrovna chystám ciferník pro předělávku Omega cibulí na "náramky" a myslím, že by si to zasloužilo trochu víc propracovanosti. Fonty mi připomínají doby Didaktiku Gama a vlastnoručně postaveného souřadnicového zapisovače Alfi ( částečně dar přítele Merkura ) . Fonty se mi zdají nějaké rozpité stejně jako čáry. Předpokládám, že je to kvůli tisku na nějaký karton, který nevhodně saje a tak se rozpíjí. Osobně bych se přiklonil spíše k původní variantě, ale to je vždycky individuální věc. Já si s tímhle hrál cca 1,5 hodiny a ještě mě minimálně stejně tolik čeká aby to trochu vypadalo. Tak mi držte palce výsledek vyvěsím.
vana Odesláno 26. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2007 proto napsal: mne tedy dost pobavil vanuv system mereni denni odchylky na budiku bez vterinovky.... Co je na tom vtipnýho ???
vana Odesláno 26. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2007 dubraro napsal: A viděl jsi někdy hodinovou ručku NAD minutovou? Ne? Programátoři Microsoftu asi ano - podívej se pozorně na hodiny ve Windows A mně se teda líbí víc ten původní cíferník. Je to divný, ale já mam ty ručky na Windows hodinách normálně...jinak mě ten původní ciferník nevadil esteticky, ale spíš funkčně, páč tak přesnej budík si nezaslouží ciferník, ze kterýho nejde přesně vidět čas...
koblih69 Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Když nahodíš ty hodiny ve Windows tak je to OK, ale až se minutová ručička posune o dílek tak se zároveň taky posune pod hodinovou....
šarik Odesláno 27. června 2007 Nahlásit Odesláno 27. června 2007 Ten dělaný ciferník je hezčí a čitelnější. Snad jen font bych zvolil jiný a možná zkusil i tučný. Možná bych i zkusil dát čísla dovnitř, aby mohly být větší.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se