Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem začátečník a mám doma omšelé digitální Casia Wave Ceptor WV-58DE-1AVEF. Poohlížím se po nových hodinkách.

Nejdříve mě zaujali Casia Edifice 539D a jejich modifikace. Po mírném pročtení tohoto fóra pomalu měním názor a momentálně mě zaujali hodinky Seiko 5 Sports SRP511K1 a SRP513K1 z AZWatch.cz za 5.300,-.

Jaký máte názor na tyto Casia Edifice, na tyto zmíněné Seika a nakonec na AZWatch.cz. Popřípadě doporučte podobné hodinky v této cenové relaci a dále bych potřeboval doporučit levného důvěryhodného prodejce.

Díky

Odesláno

Já mám obvod ruky 17 cm a Seiko Diver's New Monster na mně sedí perfektně. Doporučuju jít do Seiko, za ty peníze toho dostaneš nejvíc. Ale pozor, mám na mysli automaty, což vyžaduje jiný přístup než quartz. Dobré si to rozmyslet. Já začal na Model 5.

Odesláno

Teď jsem se koukal na AZWatch.cz a mají tam rozměry pouzdra 42x12 mm (bez korunky).

Ještě mi nejde do hlavy, že je tam mají za cenu 5.300,- a ve většině jiných obchodů jsou cca za 6.140,-. Tak jestli je to košer.

Odesláno

Kromě těch číslic na rámečku jsou moc pěkné. Já od azwatch mám obě svoje Seika. Doporučili mi ho přímo tady na fóru. Strach mít nemusíš, to říkám aspoň za sebe. Ale když trochu přitvrdíš, 007 jsou ještě lepší a už jsou to jó hodinky ;)

Odesláno

Jak řešíte zkrácení tahu, když vám přijdou hodinky poštou. Když přijdu k hodináři s hodinkami, které jsem u něj nekoupil, tak bude pravděpodobně nasranej. Jednou jsem se s tím už setkal, když jsem kdysi manželce kupoval hodinky.

Odesláno

Teď zrovna na azwatch nejsou, ale jsou to tyto http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-5-sports-automatic-snzg07k1-snzg07k-snzg07-military-nylon-strap-mens-watch-3043.html

Já je kupoval za 3700 Kč, na jiných českých eshopech byly dražší. Jsou ještě varianty modrá, černá, zelená, s ocelovým tahem - ty mají ovšem pouzdro broušené ne matné a černé pvd:

http://www.creationwatches.com/products/search/results.html?search_in_description=1&keyword=snzg

Odesláno (upraveno)

Já si tah zkrátil sám. Jinak hodinář asi jak kterej, ale je potřeba to dát někomu vyzkoušenému, mně jednou kdysi jedna diletantka v hodinářství tah při zkracování poničila - dost poškrábala leštěné plochy.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Taky jsme si je zkrátil sám, jak Model 5, tak Monstra. Monstra jsou zapeklitá, ale dá se. Musíš googlit a youtubovat ;) Jinak, ať už se rozhodneš pro kterékoli hodinky, ohlídej si, aby měly rozteč nožiček minimálně 18 mm, ale spíš takových 20 mm určitě. To kvůli tomu, abys mohl měnit tah za řemen a podobně. Moje Model 5 mají úchyt tahy uasi jen 11 mm a je to dost vopruz, protože jinak to jsou super hodinky, ale tah je aušus z ohýbaného plechu :D

Hodinář musí být opravdu šikovný, jinak je fakt lepší si to udělat sám a hlavně je to zadarmo. Nepotřebuješ k tomu ani spešl nářadí. Model pět jsem zkrátil otvírákem z nožíku a Monstra sponkou B-)

Jinak azwatch  jsou opravdu super. Nešel mi net, tak jsem po telefonu objednal a druhý den jsem je měl na ruce ;) 

Odesláno (upraveno)

A jo, díky. I když já mám obvod ruky 18 cm, tak by to možná stačilo.

zkus si to..uvidíš...můj odhad je, že ti budou (pokud jsou 39) připadat malý... 

Upraveno uživatelem parnass
Odesláno

Člověče na AZWatch.cz píšou, že SRP511K1 a SRP513K1 jsou 42x12mm, tak ty by měli bejt akorát. Těch 39mm sis asi spletl s SRP265K1. Ty jsou podobný.

Odesláno

Člověče na AZWatch.cz píšou, že SRP511K1 a SRP513K1 jsou 42x12mm, tak ty by měli bejt akorát. Těch 39mm sis asi spletl s SRP265K1. Ty jsou podobný.

ok..tak to potom sorry... 42 jsou (bez lunety) spíš už pořádný hodinky... Tak pardon))))

Odesláno

Tah ti zkrátí snad u každého hodináře. U pětek počítej s cenou 40-90 Kč za zkrácení. Nářadí z e-baye vyjde na nějakých 8 dolarů včetně pošty. Tož pouvažuj. Co se týče výměny řemenů, tak tam je imho jedno jestli je rozteč 18 nebo 20mm. Prostě koupíš řemen, nebo NATO strap nebo cokoliv odpovídající velikosti.

Odesláno

ohlídej si, aby měly rozteč nožiček minimálně 18 mm, ale spíš takových 20 mm určitě. To kvůli tomu, abys mohl měnit tah za řemen a podobně.

Já jsem myslel tohle ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...