Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Musím potvrdit, že Orienty výborně sedí na ruce. Já jsem se se svými Mako Pepsi sžil během několika vteřin už v obchodě :-D

Souhlasím. Mně navíc překvapila velmi slušná lumi a přesnost.

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak lumi je oproti Seikům docela slabá, to Seiko šajní, jak slunko :D, ale jinak prima záležitost. Přesnost si asi ještě bude muset sednout.

Odesláno

Doufám, že jsem tu správně Orientáři :) . Já nejsem úplně přeORIENTovaný, ale už mi došla trpělivost při hledání Monster a s některými místními hochy, kteří ani nečtou poptávková vlákna, ale to už je jedno, tak Monstra jsem zatím vypustil a včera zrealizoval spontánní nákup nových Orientů.

Není to úplně bez příběhu. Zatímco v dětství tady většina místních kluků nosila PRIMky, já dostal v 90. roce od táty tehdejší první mé pořádné hodinky, byly to Orient tuším model AAA s kyklopem, ke kterému jsem získal docela odpor, přišlo mi to už jako klukovi "divný". Ale byla to má první zkušenost s automatem a hodinky jsem měl moc rád, nic extra tady nebylo, navíc první hodinky, první automaty a ještě od táta. Radost trvala do roku 1996, kdy mi je tehda kamarád u oběda zničil řachnutím polévkovou lžící do skla u oběda, já byl tak nas****j, že jsem vyvázl se sníženou známkou z chování, no klasika byli jsme kluci. Táta mě málem přizabil a od té doby jsem měl útrum. Včera jsem se po téměř 20-ti letech dostal s touto značkou opět do kontaktu, je to velký paradox, protože původně jsem chtěl Mako XL, ale tohle mě zaujalo více, takže jsem šel nakonec do tohoto menšího modelu. Je to hodně divný pocit po všech těch super-prémiovkách typu Breitling, Omega a podobně, hodinky jsou hezké, logo na mne působí velice nostalgicky, mají kalendář, kterýmu vůbec nerozumím, ale je mi to vcelku šumák, protože se mi líbí, jak je to zakomponováno a působí to na mě dost originálně. Celkově je zvláštní, že hodinky na ruce vůbec necítím :D , což je pro mě nepřirozený, ale s "low-coast" cenovkou do 5.000,-Kč jsem zatím moc spokojen :) . Uvidíme, jak si sedneme, dám jim měsíc na seznámení a uvidíme. Mile mne překvapila i spona a celkové zpracování.

Jinak je to model FEU 0 7005 WX s bílým ciferníkem a rozdíl oproti nižší řadě je vodotěsnosti, tyto mají WR 100m. No nic, dost bylo slov, tady je pár rychlých cvaků, nebyl moc čas, ale kvalitativně to snad není tak zlý ... pár záběrů na detaily :) .

Tak to je krásný příběh. Návrat ztraceného syna ke starým dobrým Orientům.

Jak jsem už psal jinde, několikrát jsem byl ve velkém pokušení si něco takového koupit. Ale nejsem si jistý, jak dlouho by mě to bavilo. Multikalendář to je prostě chlouba Orientu.

Mám na ně celkem štěstí hlavně v létě. Každý rok u moře nabudu dojmu, že každý správný německý penzista si na dovolenou bere multikalendáře od Orientu. Ti nejlepší je mají samozřejmě se zlaceným pouzdrem a tahem.

Myslím, že letos v létě budu zase znovu ve stejném pokušení. Ty hodinky prostě vypadají moc dobře. A tvé fotky to jen potvrzují.  

Odesláno

Hele, vy si děláte srandu, ale ty zlacený nebo zelený nevypadají vůůůbec zle, ale není to k čemu nosit. Tohle mi přišlo takový asi nejlepší provedení a to i oproti černýmu.

Odesláno

Hele, vy si děláte srandu, ale ty zlacený nebo zelený nevypadají vůůůbec zle, ale není to k čemu nosit. Tohle mi přišlo takový asi nejlepší provedení a to i oproti černýmu.

Mě se ten model, co máš, líbí asi taky ze všech nejvíc. Ale v létě na slunci ty zlaté s černým cifrem svítí jak blázen.  

Odesláno

Mě se ten model, co máš, líbí asi taky ze všech nejvíc. Ale v létě na slunci ty zlaté s černým cifrem svítí jak blázen.  

Tomu věřím, ale je to podle mě "jak pěst na oko" ten zlacenej model.

Odesláno

Mě se ten model, co máš, líbí asi taky ze všech nejvíc. ...

V tom případě na nic nečekej a jdi do nich. Jsou za pakatel.

Odesláno

Nikam ho netlač Vojto, protože je fakt možný, že se nesžijeme a budou tu na prodej. Přeci jen jsem na rozcestí a ne ještě úplně na konci, takže stát se to může.

Odesláno

Rozhodně netlačím. Jen jsem chtěl poukázat na to, že tyhle zajímavé hodinky považuju za opravdu výhodně vzhledem k ceně.

Odesláno

Já nejsem snadno ovlivnitelný.

Multikalendáře znám dlouho. Dokonce jsem na ně jednou narazil ve výprodeji, kdy byly za polovinu běžné ceny. To bylo pokušení veliké. Ale odolal jsem. Takže nejde o cenu, ale spíš o můj pocit, že sice jsou to zajímavého hodinky, ale nemusím mít všechno. A momentálně mám Mako, takže další Orienty nejsou na pořadu dne.

Odesláno

@  siwi + Sphinxx: kluci, jsem se chtěl zeptat, aby mi tady na venkově něco neuniklo, Breitlig & Orient to je teď v Praze to správné cool kombo?  :speak_cool:

Odesláno

@  siwi + Sphinxx: kluci, jsem se chtěl zeptat, aby mi tady na venkově něco neuniklo, Breitlig & Orient to je teď v Praze to správné cool kombo?  :speak_cool:

Mno, už to tak vypadá  :D

Odesláno

Nikam ho netlač Vojto, protože je fakt možný, že se nesžijeme a budou tu na prodej. Přeci jen jsem na rozcestí a ne ještě úplně na konci, takže stát se to může.

Tak ty se chystáš opustit naše řady? Dlouho jsi nepobyl.  :thumbsdown_anim:

Odesláno

Marcusi, jen za dnešek jsem koupil dvoje hodinky :D a už chci mít v tomhle ohledu klid :) . Myslím, že jsem se ustálil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...