Roman-ZA Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Chronopetr Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 Černý pátek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
kaktusář Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 mlžka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
Arthur N. Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 před 5 hodinami, kaktusář napsal: mlžka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. jak za komancu prevadec pres hranice, slusi panovi 1 1
kaktusář Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 před 2 hodinami, Arthur N. napsal: jak za komancu prevadec pres hranice, slusi panovi děkuji ta dnešní mlžka byla úchvatná Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 3
Jajar Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 Taková ta malá nedělní chvilka volna. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5 1
Jiří Sedlák Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 (upraveno) Nový favorit mé hodinkovnice. Krásně si sedly, když jsem je před cca 2 lety kupoval, chodily do 10s plus. No a tak jsem je hodil o těch 10 napřed a vzal je na ruku a ony ne a ne těch 10 dohnat. Tak jsem je projel apkou snad ve všech polohách a výsledek je brutální. Ve většině poloh jsme do 1 až 2 sekund většinou plus, ve zbytku 1s mínus. To jsme hluboko v COSC. Navíc jsou prostě krásný, ten ciferník nemá chybu, náramek ve finále taky ne, dřív ty skládaný prostě uměli krásně tenkej, lehkej a chlupy netrhá a tohle k těm hodinkám patří. Takhle si pamatuju Seiko 5, když si je táta se strejdou v devadesatkách kupovali. Geniální, lehoučký a zatraceně přesný. A taky jsme s nima normálně skákali do vody. Tak mě napadá, nejsou přeci jenom ty J verze lepší? Mám tady třeba dost muziky, většinou Japonských značek, ale většina není vyrobena v Japonsku, nicméně ty referenční zesilovače Pioneer (14 kilo jeden a oba made in Japan) ty jsou i po skoro 40 letech perfektní. Ten zbytek made in China občas chcípne a potřebuje vyměnit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. prosince 2025 uživatelem Jiří Sedlák 2 5
kaktusář Odesláno 17. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5 1
Jiří Sedlák Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 (upraveno) V 15. 12. 2025 v 14:39, Jiří Sedlák napsal: Ve většině poloh jsme do 1 až 2 sekund většinou plus, ve zbytku 1s mínus. To jsme hluboko v COSC Tak jsem objevil limity tohoto levného i když skvěle vyladěneho (konkrétního kusu) strojku. Na ruce super. Vždycky měřeno ohřáté na teplotu ruky. Limitem se zdá býti materiál vlásku, myslím, že v 7S26 je spron 100. Stačí hodinky sundat z ruky a nechat le ležet v pokoji s teplotou pod 20 stupňů, tak že hodinky i takhle malé opravdu studí na ruce a docela dlouho. Za cca 16 hodin udělaly asi 10 vteřin. Zpátky na ruce zase chodí perfektně, takže buď materiál má vyšší teplotní závislost nebo mě ještě napadá, že by mohl být poblíž slabý zdroj magnetismu, který hodinky dočasně ovlivnil. Tak či onak, ten strojek limitují materiály z padesátých let. A na tom nic nezmění ani možná preciznější montáž v Japonsku. Jeden z důvodů proč ty hodinky tátovi i strejdovi chodily přesně byl ten, že je jakožto jediné hodinky je nesundali z ruky. A my se tady divíme, že nám Seika chodí podle plotu, když někteří z nás protočí klidně troje hodinky za den. Upraveno 18. prosince 2025 uživatelem Jiří Sedlák 1 1 1
kaktusář Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 před 34 minutami, Jiří Sedlák napsal: Tak jsem objevil limity tohoto levného i když skvěle vyladěneho (konkrétního kusu) strojku. Na ruce super. Vždycky měřeno ohřáté na teplotu ruky. Limitem se zdá býti materiál vlásku, myslím, že v 7S26 je spron 100. Stačí hodinky sundat z ruky a nechat le ležet v pokoji s teplotou pod 20 stupňů, tak že hodinky i takhle malé opravdu studí na ruce a docela dlouho. Za cca 16 hodin udělaly asi 10 vteřin. Zpátky na ruce zase chodí perfektně, takže buď materiál má vyšší teplotní závislost nebo mě ještě napadá, že by mohl být poblíž slabý zdroj magnetismu, který hodinky dočasně ovlivnil. Tak či onak, ten strojek limitují materiály z padesátých let. A na tom nic nezmění ani možná preciznější montáž v Japonsku. Jeden z důvodů proč ty hodinky tátovi i strejdovi chodily přesně byl ten, že je jakožto jediné hodinky je nesundali z ruky. A my se tady divíme, že nám Seika chodí podle plotu, když někteří z nás protočí klidně troje hodinky za den. já slyšel od víc lidí tuto poučku, že seiko hodinky je potřeba nosit furt. ale mám lehký pocit, že všechny mechaniky jsou uzpůsobené na neustálé nošení a změnu poloh, takže si myslím, že to vlastně platí i o švýcarských strojcích. hodinky prostě chtějí být nošené na ruce (nikoli vrtič) než jsem narazil na toto forum, tak jsem nosil x let jedny seiko pětky a bylo vše vpořádku. život se mi obrátil vzhůru nohama tímhle blázincem tady a už točím x hodinek denně a prodlívám v chaosu :)))) 2
kaktusář Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4
Jiří Sedlák Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 Máš tu muziku zaprášenou jako já, ale i mě na černý to je vidět víc. Jak velký jsou ty astrony?
kaktusář Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 před 4 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Máš tu muziku zaprášenou jako já, ale i mě na černý to je vidět víc. Jak velký jsou ty astrony? já jsem celkově dost čuně, tak mám hnusný všechno a zamatlaný - i hodinky... narozdíl od hodinek se mi sbírka zesilovačů podařila udržet na uzdě, mám jen asi už jen 3 v současnosti, ha ha a super je, že tohle je z osmdesátejch let a vpodstatě se s tím skoro nic nemuselo dělat, hraje parádně pořád... ty astrony matou tělem, luneta je jen 40mm, celé tělo je nafouklé, pak to dělá 41mm, ale hodinky působí větším dojmem, jinak ale zas sedí na ruce moc pěkně no, mám je už asi taky po třetí a čím víckrát je mám, tím víc si na ně zvykám. dřív mě vadila velikost + blyštění; jelikož už s tím počítám, tak mi to vadí míň... a to že je misso tak dlouho neprodal si vykládám tak, že ty hodinky nechtěly být prodány a chtěly ke mně zas zpátky... takže prostě divokej vztah...
Jiří Sedlák Odesláno 18. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2025 Jo zesilovače mám taky z konce 80 let. Referenční Pioneery 2 kusy. Made in Japan. Taky šlapou bez jediného zásahu. Ty Astrony vypadají větší, ale nosit by na mojí ruce určitě šly. 1
kralp Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Tak po delší době nošení různých elektronických hodinko-měřidel se mi zastesklo po klasice.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 8
Kasprik Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Zkusil jsem koupit nerezovou sponu z Aliexpressu a nahradit tím tu Seiko plechařinu. Na náramku sedí perfektně. Zpracování na dobré úrovni a mikroregulace funguje a drží parádně . Za 450 Kč z dovozem až k nosu, dobrý. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
Milog Odesláno 20. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2025 Souboj generací. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5 1
Vodomilec Odesláno 20. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
DanisNumeroUno Odesláno 22. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2025 Moje první mechanické hodinky. Koupeny od člena fóra. Nemůžu se na ně vynadívat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 7 2
Arthur N. Odesláno 22. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se