Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den vážení členové, po menším rodinném dohadování v si vás zkušenější dovoluji požádat

o radu a to:

1) kdo vymýšlel design na Prim DIPLOMAT?

2) v kolikátém roce?

3) je vůbec design původní?

4) z kolikátého je přesně design roku?

moc Vám děkuji za vaše příspěvky LONG :crying_anim:

Posted

Mohu doporučit publikaci Technologie náramkových hodinek Prim vyrábených v Novém Městě nad Metují v letech 1954-1985 od Jaroslava Vajsara kde se popisují neznámější modely Prim a vůbec o problematice výroby náramkových hodinek v tomto období .

• 4 weeks later...
Posted
Mohu doporučit publikaci Technologie náramkových hodinek Prim vyrábených v Novém Městě nad Metují v letech 1954-1985 od Jaroslava Vajsara kde se popisují neznámější modely Prim a vůbec o problematice výroby náramkových hodinek v tomto období .

Posted

Kde ji seženu. Neprodá ji někdo? :helpsmilie:

Posted
Národní Technické muzeum

Probiha rekonstrukci........a je to myslim az do zari 2008

Posted
Probiha rekonstrukci........a je to myslim az do zari 2008

Děkuji za informace, muzeum je zavřeno opravdu do léta 2008, ale publikace je možné objednat i nyní (poštou zasílají a již jsem si objednal).

• 2 years later...
Posted

Originální návod na použití hodinek Prim Diplomat.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Doufám, že sběratelům hodinek PRIM tyto obrázky udělají radost.

Posted
Originální návod na použití hodinek Prim Diplomat.

Doufám, že sběratelům hodinek PRIM tyto obrázky udělají radost.

Radost převeliká! Srovnal jsem to s údaji, které jsi laskavě poskytl u Igenů. Zaujal mne rozdíl udávané přesnosti chodu, respektive denní odchylky. Jak toho bylo dosahováno? Jde přece o identické strojky... Nebo...?

Posted
Radost převeliká! Srovnal jsem to s údaji, které jsi laskavě poskytl u Igenů. Zaujal mne rozdíl udávané přesnosti chodu, respektive denní odchylky. Jak toho bylo dosahováno? Jde přece o identické strojky... Nebo...?

Vysvětlení pro to mám jediné. Strojky pro PRIM Diplomat byly vybírány jen ty s nejlepší přesností. To by pak vysvětlovalo ty rozdíly.

• 2 years later...
Posted

Bravo! Ten návod je parádní.

Mám dotaz, v některém vláknu jsem četl že pouzdro ze starší verze(skoro Diplomat) je stejné ale pri srovnání mi indexy u starší verze prijdou širší a nižší?

Posted

Bravo! Ten návod je parádní.

Mám dotaz, v některém vláknu jsem četl že pouzdro ze starší verze(skoro Diplomat) je stejné ale pri srovnání mi indexy u starší verze prijdou širší a nižší?

Trochu upřesni, co máš na mysli starší verzí skoro Diplomat a jestli řešíš indexy na lunetě (když se ptáš na pouzdro) a nebo na ciferníku. Jinak co se týká shody pouzder, tak si nejsem jistý, jestli není náhodou pouzdro u Diplomatů o něco vyšší, aby se tam vešla 68., nikdy jsem to nezkoušel, ale možná má někdo zkušenosti se záměnou.

Posted

Myslel jsem indexy na lunetě pouzdra a skoro Diplomaty myslím tyto

Tak to jsem přesvědčený, že tam není žádný rozdíl...