Návštěvník dlubix Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Ale kdo chce ztratit Rolexy na tahu pádem do rokle, tak prosím. Bych si je dal na hadr
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Já jsem používal krycí vojenský řemen na suchý zip (jako mívají ve filmech speciální jednotky :-)). Oděrky to řeší, ale při větším tlaku je to pořád risk...
5etter Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 A co slavné Seiko Monster? Nejsou to přímo horolezecké hodinky, ale odolností vynikají... Mám monstra a na skálu, práci nebo jiné rizikové činnosti si beru vzpomínaná digitální Casia. Nevím, kde se u monster vzala ta aura odolnosti. Asi je to masivním a bytelným vzhledem. Ale mají obyčejný mechanický strojek, lunetu, kterou hned o něco doškrábeš a navíc jsou velké a těžké, takže se nevyhneš kontaktu třeba o tu skálu, futra dveří apod. Nemluvě o spoustě zákoutí, kam se dostává prach a špína - např mezi lunetu a její ochranu.To samý G-shocky. Sice jsou asi odolný, ale právě tou svou velikostí a členitostí přímo přitahujou kontakt s okolními předměty.Já bych prostě na skálu volil spolehlivé a bezúdržbové kvarcky, nejlépe digitální, menších rozměrů a váhy, aby nepřekážely a nebránily ve svobodě pohybu zápěstí a s takovou hodnotou, kterou su ochotnej obětovat při poškození. Tečka.
kabik Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 ... solár, rádio, výškoměr, teploměr, barometr, kompas..., jinak tyto mám na prodej - nové + nenošené (budu kupovat jinou barevnou variantu)
saquinas Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 na skály (nebo na stěnu) podle mě nemá smysl brát si nic, na procházky typu feráty (popř. MTB) něco s výškoměrem. ze shora předvedené úctyhodné sbírky za mě rozhodně Vulcainy.
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Na stěnu hodinky taky většinou sundávám. Do hor je dobré mít něco na ruce (nebo zkrátka při sobě). Záleží na tom, jak moc je potřeba výškoměr atp.
hejdik Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Něco od suunto? http://www.suuntoshop.cz/index.php?s=main_page
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Kamarád má Suunta, je s nima spokojený, ale zdají se být ne úplně mechanicky odolné. Funkčně kvalitou asi fajn.
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Co se týká horolezců, kteří jsou nebo byli kmotry nějaké značky, tak například Alain Robert (chlapík, co leze po nejvyšších budovách světa), je ambasadorem značky Zenith.
People Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Victorinox INOX, alebo fortis colors.
michalval Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Je-li ta otázka myšlena vážně, tak za mě na skalní lezení nebo na stěnu žádné hodinky (přecijen, když strkáš ruku na žábu do spáry, odrbeš každé) a pokud jde o vysoké hory, tak bych bral něco s barometrem a výškoměrem, tedy digitálky (resp. spíš outdoorový počítač) - mám Suunto Core - baterka vydrží rok, dá se vyměnit za pomoci mince (a nové baterky:-)) a nejsou to ještě moc velké obludy, pak třeba Suunto Ambit 2 nebo 3, ale to už jsou trochu obludky (ale zase mají v některé verzi safír, a už se dají nosit i po městě).
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Je-li ta otázka myšlena vážně, tak za mě na skalní lezení nebo na stěnu žádné hodinky (přecijen, když strkáš ruku na žábu do spáry, odrbeš každé) a pokud jde o vysoké hory, tak bych bral něco s barometrem a výškoměrem, tedy digitálky (resp. spíš outdoorový počítač) - mám Suunto Core - baterka vydrží rok, dá se vyměnit za pomoci mince (a nové baterky:-)) a nejsou to ještě moc velké obludy, pak třeba Suunto Ambit 2 nebo 3, ale to už jsou trochu obludky (ale zase mají v některé verzi safír, a už se dají nosit i po městě). To je pravda. Na stěně mám hodinky vždycky dole. A na delších cestách v nižších horách v ochranném pásku (vojenském) a pod bundou. Na písku asi neobstojí žádné.
Pavel001 Odesláno 9. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Garmin Fénix 2? Ty se povedly, alespoň co se designu týče.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 http://www.casioonline.co.uk/PRX-7001GF-1ER#.VIci8zhMWbA
StanoBare Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Ja som tu už dávnejšie dával tieto fotky z Tatier. Fortisky beriem na ľahšie cesty, lebo využívam ich otočnú lunetu na odpočet času, výbornú čitateľnosť a tak trochu tej citovej väzby, že sme spolu v dobrom aj zlom (teréne, počasí...). Ešte ma nikdy nesklamali. Niekedy si ich prekryjem polstrovanou príklopkou, alebo strčím do batohu. Do skál na riadne lezenie ich však neberiem, zničil by som ich hneď a vadili by. Určite niečo priemerom menšie, alebo plastovejšie, kde to odrbanie tak nevadí. Menší pád prežili bez škrabancov aj Fortisky, ale posledne, čo som sa vysypal a dolámal ruku, tak by to dopadlo oveľa horšie. Videl som raz ako jeden lezec mal nejaké digitálky upnuté velcro strapom zo zadu sedáku a na štandoch si kontroloval čas. Z kolegov dosť nosia ABC od Suunto, Casio a Highgear. Sem tam vídavam Polar a Garmin.
David Tichy Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2014 Měření nadmořské výšky je fajn, ale hodinky se senzorem od casia jsou vetšinou tak vysoké, že se na ruce pod nepropo bundou prostě nedají nosit. Nosil jsem je tedy akorát na batohu. Žádné velké lezení jen tak zlehka a zbytek turistika.
Pavel001 Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Ja som tu už dávnejšie dával tieto fotky z Tatier. Fortisky beriem na ľahšie cesty, lebo využívam ich otočnú lunetu na odpočet času, výbornú čitateľnosť a tak trochu tej citovej väzby, že sme spolu v dobrom aj zlom (teréne, počasí...). Ešte ma nikdy nesklamali. Niekedy si ich prekryjem polstrovanou príklopkou, alebo strčím do batohu. Do skál na riadne lezenie ich však neberiem, zničil by som ich hneď a vadili by. Určite niečo priemerom menšie, alebo plastovejšie, kde to odrbanie tak nevadí. Menší pád prežili bez škrabancov aj Fortisky, ale posledne, čo som sa vysypal a dolámal ruku, tak by to dopadlo oveľa horšie. Videl som raz ako jeden lezec mal nejaké digitálky upnuté velcro strapom zo zadu sedáku a na štandoch si kontroloval čas. Z kolegov dosť nosia ABC od Suunto, Casio a Highgear. Sem tam vídavam Polar a Garmin. Tvoje Fortisky jsou dokonalost sama! Jsou univerzální, praktické a přitom na pohled krásné.Se svými Sinny to dělám podobně. Ve skalách dolů z ruky, v normálních horách pod bundu a velcro strap.
Pavel001 Odesláno 10. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2014 Měření nadmořské výšky je fajn, ale hodinky se senzorem od casia jsou vetšinou tak vysoké, že se na ruce pod nepropo bundou prostě nedají nosit. Nosil jsem je tedy akorát na batohu. Žádné velké lezení jen tak zlehka a zbytek turistika. Vždycky jsem si myslel, že do "normálních kopců" (Tatry atp.) je výškoměr na nic. Kamarád mi pak vyprávěl, jak v Tatrách odněkud v mlze sestupovali a sestupovou pěšinku nemohli za nic na světě trefit. Až pak si jeden z nich vzpomněl, že by měla začínat v určité nadmořské výšce. Casia jim pak posloužily dokonale.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se