Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
safi: jaký je vlastně rozdíl mezi 4s15 a 6R15 ? díky

hodinky krásné, kromě kalibru se líší od aktuálního modelu jen lupa a ručky ?

Kalibr 6r15 je odvozen z kalibru sedmičkové řady, což je nejnižší kalibr od Seika (tím nechci říct že nekvalitní:-). Kalibr 4s15 je reinkarnací kalibru 52xx z prémiové řady King Seiko ze 70. let. Tomu odpovídá vyšší kmitočet, lepší seřízení z továrny, lepší estetické zpracování povrchu. Někteří recenzenti tvrdí, že kalibr 4s15 je nejlepším inhouse kalibrem v ceně do 100 000 YEN a že je o třídu výše než klasická Eta

Pěkný článek vyšel zde: http://www.timezone.com/library/cjrml/cjrml0024 - část "4S Series Calibres"

Ono to je hodně asi i o pocitu...6r15 ti bez problémů dělá nějakých 5 vteřin denně, kalibr 4s15 ti bude dělat třeba 3 vteřiny denně. Kalibr 6r15 je méně náročný na servisní intervaly a údržbu vzhledem k nižší frekvenci 6 kmitů za vteřinu oproti 8 kmitům u 4s15.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Lupa na ciferníku upravdu pěkně zvětšuje. Uvidíme jak mi sedne. Někteří majitelé si ji nechal ičasem sundat.

Tyto hodinky jsou vyrobeny v exportní verzi, která se od domácí japonské liší nápisy na ciferníku. Díky tomu má tento kus hodinek méně nápisů na ciferníku, což činí ciferník přehlednějším, zvláště s ohledem na lupu.

Ta lupa mě tam překvapila. To je jeden ze znaků exportní verze?

Shrnutí: připojuji se k mnoha recenzentům: Velmi zdařilý počin Seika vyrobit hodinky lehce inspirované kultovními Rolex Explorer

Nic ve zlým, ale ta inspirace Rolex Explorer je fakt hóóódně lehká.

Odesláno

jak jsem psal, někteří majitelé si nechali lupu odstranit. Lupa je jak na japonské, tak i na exportní verzi

Líbí se mi hodinová ručička - je to takový brouček s krovkami :-)

Odesláno
jak jsem psal, někteří majitelé si nechali lupu odstranit. Lupa je jak na japonské, tak i na exportní verzi

Líbí se mi hodinová ručička - je to takový brouček s krovkami :-)

Opravdu tu lupu meli i ty neexportni ? Ja mam za to ze jsem nekde cetl, ze ne... ale uz si nepamatuju kde :(

Odesláno (upraveno)
Opravdu tu lupu meli i ty neexportni ? Ja mam za to ze jsem nekde cetl, ze ne... ale uz si nepamatuju kde :(

Aha..tak možná říkám blbosti :-) podívám se

EDIT: Ano, mají:

SCVF007-02.jpg

Odesláno (upraveno)
Aha..tak možná říkám blbosti :-) podívám se

EDIT: Ano, mají:

no vidis tak jsem blbost rikal ja, hledal jsem kde jsem to cetl, ale nenasel :(

Upraveno uživatelem roon
Odesláno (upraveno)

Ručičky mají oba dva modely odlišné, ciferník také...

Seiko Alpinist:

SCVF007-02.jpg

Klasický Rolex Explorer (Ebay)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Zde máme první fotografie Seiko Alpinist SCVF007 s kalibrem 4s15:

Prvotní dojmy: Navzdory průměru cca 39mm bez korunky působí opticky malým dojmem. Příčinou je jednak 20mm tah a dále i skutešnost, že korunka je částečně do pouzdra opticky zakousnutá a pár mm mu tak opticky ubírá. Samotná leštěná luneta má průměr 35mm.

Pouzdro: Boky a luneta leštěné, jinak kartáčovaný povrch

Tah je z plných článků, povrch je kartáčován, boky leštěné, velmi precizně zpracován. Konce článků nejsou plné - daň "vintage hodinek".

Lupa na ciferníku upravdu pěkně zvětšuje. Uvidíme jak mi sedne. Někteří majitelé si ji nechal ičasem sundat.

Tyto hodinky jsou vyrobeny v exportní verzi, která se od domácí japonské liší nápisy na ciferníku. Díky tomu má tento kus hodinek méně nápisů na ciferníku, což činí ciferník přehlednějším, zvláště s ohledem na lupu.

Shrnutí: připojuji se k mnoha recenzentům: Velmi zdařilý počin Seika vyrobit hodinky lehce inspirované kultovními Rolex Explorer

Vypadají moc hezky. Lupu bych nechal. Když jsem prvně vzal do ruky svoje Alpinisty, tak jsem měl taky pocit, že jsou malé. Teď jsem si nějak zvykl a nosím je ze všech hodinek nejraději. Naopak všechny větší hodinky půjdou z domu. Teda ty jedny co mám (Pacardt) :-) .

Odesláno

Jo vypadají velmi dobře (i ta verze v zeleném je šmrncovní). Jen mi obecně vadí, že když už dá výrobce na hodinky lupu, tak většinou zvětšuje málo. Pak to ztrácí smysl a je to jaksi samoúčelné. Na těch Alpinistech je to možná trochu lepší (soudím jen podle té fotky), ale na Rolexy (zvětšení 2,5x) to asi nemá.

Odesláno
Jo vypadají velmi dobře (i ta verze v zeleném je šmrncovní). Jen mi obecně vadí, že když už dá výrobce na hodinky lupu, tak většinou zvětšuje málo. Pak to ztrácí smysl a je to jaksi samoúčelné. Na těch Alpinistech je to možná trochu lepší (soudím jen podle té fotky), ale na Rolexy (zvětšení 2,5x) to asi nemá.

Nevím jaký je papírový optický parametr, ale viděl bych to tak na 1,8-2x zvětšení

Odesláno

Další zajímavý článek na téma Seiko 6R15, Seiko 4S15 a Eta 2824

First off, the 6r shares nothing with the 4s, that I can see. They are two totally different movements, from every angle. In watchmaking terms, they are completely different. The 6r use`s a add on auto winding train, the 4s uses an integrated (under the plate) autowind.

The 4s is going to be able to achieve better stability of rate (Daily rate) than the 6r simply because it has a higher occilating frequency. All things being equal, a higher beat rate will return a better daily rate.

Just based on what I can see from the finishing that is apparent in the photos, my guess is that the 6r WILL have about the same leval of finishing that we see on the 7s (not counting decorative finishing, just becasue something is better looking does not mean its better at the micro leval). Just look at the screw heads on the 6r, I would say they are not waisting any time getting those polished, ect.

So, My feeling is that this new caliber is going to exactly equal in quality to the 7s series, with the exception that it now has handwinding and hacking functions. The 4s will still be a better movement. But this does not discount the built in quality that you find in the 7s. Yes, it is a ecconomised movement, ecconomised to the point of not having these before mentioned features, and it consits of alot of stamped parts, ect. This does not make it a lowly movement, but a movement that has been designed with the simplist of functions in mind, and longevity.

While Seiko does have some QC issues with the 7s movement, most of it is tracked back to bad automated oiling, and QC not catching it. This does not make the 7s26 a bad loewly caliber, its the same anywhere millions of movement are made a year. The design of the 7s26 is at its heart, excelent, and very worthy. I`m wearing a 7s26 right now, and I can put its manufacturing tecnology up against anyones elses, yes?

So, what has Seiko done with the 6r?

Actually, Seiko has gone back to its roots somewhat, of using existing calibers to upgrade and "Peak and Tweak".

Lets look at the 6159 compared to the 6105. While on the outside, the 6159 does not look much different than the 6105, under its plates, it almost completely different, to include a much higher beat rate and adjustability in the pinning. What will Seiko do with this caliber, read on.

Now, I have said for along time that the quality of finshing ect on a 7s26 is comparable to the same entry leval ETA 2824, it did fall short becasue of the handwinding and hacking features it lacked (NOT that it needed them mind you).

So what Seiko has really done is finally build a movement that can be compared to the ETA 2824 ON ALLMOST LEVALS! (remember the 2824 DOES beat at 288KBPH, so it does have some egde here)

Yes, I feel Seiko has finaly made a 2428 beater (A movement that can be considered as good as if not better(?) than the ETA movement).

No, you are not going to get a 4s quality movement in a 300 dollar watch (the 4s BLOWS away the 2824 in its design prowness anyways). What you will get is a tractor (do I need to ephisise TRACTOR, of a movement, that should keep good time for along time, quite a bit longer than a movement running a higher beat rate.

I`m really excited, although I have`nt had much time to tell anyone here, but I am really excited about this new movement. Not only do we get all these features now, in a sub 500 dollar watch, but I feel it would be really easy

for Seiko to make a handwinding only caliber out of this design.

So, again, actuall quality of the movement will be along the lines of the 7s26, but then again, I cant fault the 7s26 for not being high quality, for what it is.

EDIT: please excuse my typing and writing ability. I`m being hasty, too hasty to fix.

Cheers,

Randall

Zdroj: http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?m...p;id=1132696701

Odesláno (upraveno)

Pár vlastnoručně pořízených fotografií - kvalita tomu odpovídá :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...