Mipa Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Já bych rozlišil dva případy - skládačka jsou hodinky sestavené z různých k sobě nepatřících, ale katalogově známých dílů, celkově nazýváno bastlík. Za něco jiného považuji katalogově neznámý díl - ciferník, pouzdro, dýnko atd. a s jejich pomocí smontované hodinky - to pak považuji přinejmenším za zajímavost.
Joskas Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Zajímavost je asi dobré pojmenování takových hodinek.Tak nebo tak spatřilo světlo světa mnoho unikátních věcí.Ve fabrice to chodilo tak, že se skoro všichni znali a občas bylo potřeba někomu oplatit službu protislužbou.Jestli bude někdo tvrdit, že to byl vzorek pro obchoďáky nebo cokoliv jiného, tak mu asi není možné dokázat opak.Stejně tak pravděpodobně není možné dokázat, že to tak opravdu bylo. Zlášť když k tomu není dokumentace.
brut12358 Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Takže toto je bastlík http://aukro.cz/vzacne-vyvozni-prim-sport-2-nevidany-model-c-523-i5727571797.html a to co má nirmalita je unikát
brut12358 Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 V 2. 11. 2015 v 12:41, Joskas napsal: Oboje hodinky jsou zajímavost. Já tomu říkám hezká lidová tvořivost a jsem docela rád, že pracovníci Eltonu měli bujnou fantazii. Je alespoň stále co objevovat.
Honza.manta Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Co se tohohle modelu týče, tak vím, že nedávno uniklo z Eltonu větší množství těchto řekněme raritních ciferníků. Bastl se většinou pozná podle toho, že nemá anglické nápisy na dýnku, těch totiž bylo opravdu málo.
Joskas Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 (upraveno) Uniklo větší množství ciferníků?To jako přemohly vrátného? Upraveno 2. listopadu 2015 uživatelem Joskas
brut12358 Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 V 2. 11. 2015 v 12:53, Joskas napsal: Uniklo větší množství ciferníků?To jako přemohly vrátného?Byly dva na jednoho vrátného. Jeden červený a druhý zelený.
Honza.manta Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Já jich viděl na fotkách o dost větší množství a každý jiný. Dotyčný hovořil asi o padesáti kusech. Takže jich klidně mohlo být i víc a získal je nejspíš i větší počet lidí.
brut12358 Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 V 2. 11. 2015 v 13:15, Honza.manta napsal: Já jich viděl na fotkách o dost větší množství a každý jiný. Dotyčný hovořil asi o padesáti kusech. Takže jich klidně mohlo být i víc a získal je nejspíš i větší počet lidí. Můžeš sem hodit to foto ...
Mipa Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Když se zde zmiňuje únik řekněme raritních ciferníků z Eltonu, bylo by dobré vědět i způsob úniku. Předpokládám, že nejde o zcizení, ale pak je to "čištění skladů" nebo "výprodej nepotřebných dílů za babku" více lidem nebo jiná možnost? To by byla také zajímavá informace a případné foto těchto ciferníků bych taky uvítal.
Honza.manta Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Fotek mám pár, ne všechny a nevím jestli bude majitel souhlasit se zveřejněním. To samé o získání - jemu je jednoduše někdo prodal. Jak a kdy se dostaly do soukromého sektoru nevím. Ale v reálně podobném čase se objevily tyhle ciferníky i v dalších raritních primkách na prodej. Proto tam asi čichám nějakou souvislost.
eloga Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 V 2. 11. 2015 v 13:20, brut12358 napsal: Asi další limitka +1**Koukám, že ty Humberta jsou nakonec docela zajímavý model.... echt ratita, ale v originálů stavu. Asi tak.
eloga Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 (upraveno) V 10. 8. 2015 v 19:58, Nirmalita napsal: Ano, vím, že rád nachytáváš lidi na detailech a tyto zlacené Sporty jsou tady právě ze studijně-historických důvodů, protože žádné původní zlacené pouzdro PS2 dosud nikde nebylo zveřejněno. Pouzdro má mosazný základ, hrany jsou stejné jako jakékoli Sporty 2, víko přes ně nijak nepřesahuje a končí přesně u zkosení. Asi to zkresluje úhel focení a taky protiklad barvy zlata a nerezu. U klasické kombinace chrom-nerez to vypadá přirozeněji. Hodinky mají víko pevně dotažené, jak si to poskládal jejich první majitel, bývalý zaměstnanec Eltonu a dodnes jsou vodotěsné, korunka jde pěkně ztuha. Kdybys nebyl slepejš a podíval se pořádně na novější typ armovacího kroužku pro PS2.1, který nemá centrovací šlic a byl používaný v Eltonu od konce 80. let prakticky dodnes, tak bys mě nenutil hodinky otvírat a hledat drážku, která tam není. Změna značení 4 ATM na 0,4 MPa proběhla již v 80. letech. Datace tohoto kusu Sportek je kolem r. 1990, kdy se zkoušelo, kam Sporty v "nové" době posunout. Je to Sport Ancre, takže asi ano, divoká montáž zaměstnance, ale existuje i zlacená tovární verze Sport 2 Humbert s extrémní verzí číselníku a se sladěnou zlacenou sportovní korunkou, kterou ale nevlastním. Jak víme, vývoj se nakonec posunul do nevzhledného pouzdra Sport 3 celozlaceného, celochromovaného, tak kombinovaného. Nejprve s mech. strojky Prim cal. 64, Poljot, ZJS a nakonec bateriové quartzky s Rondou.Poslední odstavec - konečně je mi jasný ten průběh. Mám bateriové s Rondou, které mají nejlepší design, dle mého náhledu, mínus je pouze v tom, že pouzdro je zase jen chromovaná mosaz. Mám je jako trofejní, ale kdyby to byl nerez, nosil bych asi více než jednou za půl roku. U sbírkových mi mi to ale tolik nevadí. a přežiju to i s bídnějším stavem spodku pouzdra. Díky Nirmalita.** Upraveno 2. listopadu 2015 uživatelem eloga
Návštěvník Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 (upraveno) Prim Sport 2 letecké manual cal. 68. Komu se líbí moje fotky Primek, dejte palec nahoru (napravo dole pod příspěvkem). Děkuji. Upraveno 6. září 2016 uživatelem Nirmalita
Karlos Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 Velmi zajímavé. Já bych to nazval spíš opačně - Prim Sport s využitím fontu a dílů z leteckých. Že by pokus o využítí jinak nevyužitelných součástek a tisku?
brut12358 Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 V 6. 9. 2016 v 10:12, Nirmalita napsal: Prim Sport 2 letecké manual cal. 68. Komu se líbí moje fotky Primek, dejte palec nahoru (napravo dole pod příspěvkem). Děkuji. Nirmalita opět šokuje
Návštěvník Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 (upraveno) Číselník je originál vyrobený v 80. letech. Upraveno 6. září 2016 uživatelem Nirmalita
martar Odesláno 6. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2016 (upraveno) Lidi, neblbn?te s tím facebookovým lajkováním, vždyť je to jen dočasný nástroj pro hlasování ohledně kalendáře. Fotky Nirmality jsou s lajkem i bez lajku obrovským přínosem ( i když si troufnu tvrdit, že ne vždy vyvolávají radost ) Upraveno 6. září 2016 uživatelem martar
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se