Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 168
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 14:01, straspol napsal:

ježišmarjá, osumnáctka je nahowno...teda je to přesně tak měkký...

Se to na hodinky musi nejak hutnit nebo co....

Odesláno

Otázka na Longa: zlatu vůbec nerozumím, fullgold primky mají obvykle takový lehoulinký růžový nádech, zatímco běžné zlacené jsou žluté. Ma to nějaký důvod nebo barva zlata s jeho ryzostí a pevností nijak nesouvisí a u nové vyráběných fullgoldů by si každý mohl říct, zda chce bílé, žluté nebo růžové zlato? Mohl bych použít google, ale zajímá mě Tvuj názor i na důvod, proč jsou historické FG primky s růžovým nádechem.

Odesláno

I některé starší kousky mají pozlacení do růžova a ne do žluta.Vím,že to nejsou zlaté,ale je to zajímavé.Ví někdo proč?

Odesláno (upraveno)

Zlato má podle příměsí a původu- nalezišť- prostě rúzné odstíny. Pokud vím, na ryzost to vliv nemá. Viděl jsem růžovou osmnáctku i devítku.. Myslím že takhle jsem to kdysi kdesi četl. Ovšem, Longu, tahle otázka míří fakt asi na Tebe..

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 14:33, martar napsal:

Otázka na Longa: zlatu vůbec nerozumím, fullgold primky mají obvykle takový lehoulinký růžový nádech, zatímco běžné zlacené jsou žluté. Ma to nějaký důvod nebo barva zlata s jeho ryzostí a pevností nijak nesouvisí a u nové vyráběných fullgoldů by si každý mohl říct, zda chce bílé, žluté nebo růžové zlato? Mohl bych použít google, ale zajímá mě Tvuj názor i na důvod, proč jsou historické FG primky s růžovým nádechem.

I vrstvy zlacení na jedněch hodinkách mají jiný odstín.

Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 16:42, straspol napsal:

Zlato má podle příměsí a původu- nalezišť- prostě rúzné odstíny. Pokud vím, na ryzost to vliv nemá. Viděl jsem růžovou osmnáctku i devítku.. Myslím že takhle jsem to kdysi kdesi četl. Ovšem, Longu, tahle otázka míří fakt asi na Tebe..

Spíš mě to zajímá na starších primkách,proč tomu tak je.Jiné způsoby pozlacení?Různé odstíny zlata jsou jasné,že to dělají příměsi.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to přelouskal až sem a tohle je fakt výzva. Asi největší potíž vidím v tom, že to z pochopitelných důvodů ( orlík není primácký pouzdro) musí být igeny aby to byly igeny, musí to být fakt igeny, takže ulehčení typu pevná luneta nepřipadají v úvahu. Snad jedině by dýnko mohlo být na šroubky, jak jsem tu přečet, snad by nemuselo být o tolik tlustší, to na automatic limitce už je na hraně. Malá tloušťka igenů a s ní spojená nanicovatost je z dnešního hlediska jejich jediná "přednost" :D

Další problém je full gold - strojek bude taky ?? Povinný diamant na lunetě na 12. 

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Primky budou ve čtrnáctce jako v pelíšku........ 

Když tak vidím ty martarovi obrázky, raději bych udělal ( nově vytočené ) pouzdro z pozlacené mosazi ( aby ošoupané hrany tolik nesvítily) a lunetu a korunku zlatou, než bicolor. Nebyl bych ani proti němu, ale musel bych si nějakou dobu zvykat a taky teďka nevím, kam a jak bych je pak nosil.

Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 19:24, NIGHTinGALE napsal:

Všechny prestižní značky to balí do osmnáctky nebo platiny. Patek a Lange ve čtrnáctce by vypadalo divně.

To je pravda, tohleto....a mívají mikroregulaci a ženefský pruhy a několik inkamloků a různý jiný vychytáfky...jojo...

Odesláno

Je až neskutečný, za jaký chujoviny jste schopný čistě teoreticky vyhodit prachy. Udělajte to jako Saudové....nechto potáhnout ocel nitridem titanu. Ne že by neměli na celozlatej plot okolo svých pouštních haciend, ale technicky je to s tím zlatem na hovno, stejně jako udělat celozlatý potápky.

Odesláno

Nechte potáhnout celozlatý 24karátový igeny nerezem. Budete mít dobrej pocit ze zlatých hodinek, budou odolný a nikdo nebude mít pokušení je ukrást. Prostě koza se nažrala a vlk zůstal celej, nebo jak se to říká ...

Odesláno
  V 1. 1. 2015 v 11:16, eldee napsal:

Nechte potáhnout celozlatý 24karátový igeny nerezem. Budete mít dobrej pocit ze zlatých hodinek, budou odolný a nikdo nebude mít pokušení je ukrást. Prostě koza se nažrala a vlk zůstal celej, nebo jak se to říká ...

Konečně - rad skutečných odborníků nám třeba. Kde jsi byl tak dlouho schovaný?  :clap:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...