Frantik Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Je to asi stejně kvalitni, jako ty tvoje Glashutte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Co říkáte na tuhle ptákovinu pro potrhlé matematiky(ičky)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 (upraveno) Co říkáte na tuhle ptákovinu pro potrhlé matematiky(ičky)? mrkni sem http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.plunderguide.com/wp-content/uploads/2008/11/fortis-iq-blackboardstlye-watch-1.jpg&imgrefurl=http://www.plunderguide.com/fortis-iq-blackboard-style-watch/&h=823&w=610&sz=131&tbnid=esfGDcnvKOxcyM:&tbnh=96&tbnw=71&zoom=1&usg=__MM0ksCGY-0oFjIqA7Pr2HGh3F_0=&docid=lsY0oEWxm1R9gM&sa=X&ei=5XWBUfOhFomutAaAjoDoCQ&ved=0CD8Q9QEwAg&dur=2593 Upraveno 1. května 2013 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 To druhý ale zase v té době (komanči) tu nebyli vietnamci a jiné menšiny... Tak jsem myslel, že by to trochu kvalitní být mohloŽe za komančů tu nebyli Vietnamci? No to tu teda byli a s hodinkama obchodovali více než čile :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Že za komančů tu nebyli Vietnamci? No to tu teda byli a s hodinkama obchodovali více než čile :-)panáček je sakra hodně mimo realitu. Já jsem např. měl 2x Kessel a 1x Levis od Vietkongů od táty z práce, Elektroniky a Prim digi pak z Klenotů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 (upraveno) A proč jsem mimo realitu, když píšeš to samý? Asi tu došlo k nějakému nedorozumění. Psal jsem, že za komunistů lidi od Vietnamců hodinky kupovali. Takže i v té době se k nám dostaly dost nekvalitní kousky. Problém byl v tom, že nám to tehdy vůbec nevadilo Upraveno 1. května 2013 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 mrkni sem http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.plunderguide.com/wp-content/uploads/2008/11/fortis-iq-blackboardstlye-watch-1.jpg&imgrefurl=http://www.plunderguide.com/fortis-iq-blackboard-style-watch/&h=823&w=610&sz=131&tbnid=esfGDcnvKOxcyM:&tbnh=96&tbnw=71&zoom=1&usg=__MM0ksCGY-0oFjIqA7Pr2HGh3F_0=&docid=lsY0oEWxm1R9gM&sa=X&ei=5XWBUfOhFomutAaAjoDoCQ&ved=0CD8Q9QEwAg&dur=2593Jo, tenhle odkaz jsem už kdysi viděl. Tohle je ale krutý noname značně pochybné kvality a dostal jsem to ctí a darem. Průměr 46 mm, právě tak akorát na dámskou ručku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 A proč jsem mimo realitu, když píšeš to samý? Asi tu došlo k nějakému nedorozumění. Psal jsem, že za komunistů lidi od Vietnamců hodinky kupovali. Takže i v té době se k nám dostaly dost nekvalitní kousky. Problém byl v tom, že nám to tehdy vůbec nevadilone ne Siwi, já jsem to myslel na Ondras_CZ, ne na tebe.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Ach tak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 ano vietnamci. Levis moje první digi s kalkulačkou. A taky fake (tehdá jsem nevěděl) Protection s shock. Jo to se už nevrátí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 ano vietnamci. Levis moje první digi s kalkulačkou. A taky fake (tehdá jsem nevěděl) Protection s shock. Jo to se už nevrátí. Ještě, že se to už nevrátí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas K Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Sice levnější kousek, ale zatím půl roku slouží parádně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 myslím, že mi mluvíš z duše, ale nevystihl jsi to úplně přesně. Já mám také rád jednoduché, funkční, nekomplikované, odolné, maximálně spolehlivé, přehledné a puristické věci bez zbytečných pí...in, což ty mechaniky ale najednou prostě neumějí a asi ani nemůžou splnit. Ale třeba je to opravdu o tom, že skalní vyznavači mechanik mají mně utajené preference, jinak nevím... V případě aut je mi také milejší design a funčnost defenderu nebo Lady Niva než nabubřelost typu BMW X 3-5-6 nebo Hyundai Santa Fé..., o jejich prošpikování k poruše náchylnou elektronikou, která by paradoxně měla pomoci zvýšit jejich funkčnost, ani nemluvě... Koukám, že tady v quartz sekci to žije víc než v digitálkách - musím začít koukat i sem... Jinak tohle je přesně to, co si tak nějak myslím já - já vždycky byl milovník digitálek a quartzu, takže to může vypadat před příznivci mechanik, že já jsem jeden z těch, co nemají rádi klasiku, ale není to vůbec pravda. Jenomže já se vždycky snažím na těch starých věcech najít něco, v čem překonávají ty nové. V případě dopravních prostředků neprošpikovaných elektronikou je to jasné - ty jednodušší starší auta jsou spolehlivější, objem válce ničím nenahradíš atd...proto si s těžkým srdcem jednou budu kupovat auto vyrobené po roce 2000, až budu muset...v případě zapalovače radši používám Zippo, můžu říct, že hoří lépe ve větru, což jsem několikrát dokázal všem pochybovačům...v případě vinylových desek zase můžu namítnout proti příznivcům digitálních nosičů, že analogový záznam na desce je při dodržení základních skladovacích podmínek v podstatě věčný, což u digitálních není ani náhodou....ale co u mechanických hodinek, v čem jsou lepší než quartz? Myslím opravdu prakticky lepší....až mi tohle někdo řekne a já pochopím, že má pravdu, hned si budu chtít jedny koupit - já taky chci mít rád mechanické hodinky, ale potřebuji alespoň jeden praktický důvod, proč jsou lepší než quartz..obávám se, že takový důvod v tomto případě neexistuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Koukám, že tady v quartz sekci to žije víc než v digitálkách - musím začít koukat i sem... Jinak tohle je přesně to, co si tak nějak myslím já - já vždycky byl milovník digitálek a quartzu, takže to může vypadat před příznivci mechanik, že já jsem jeden z těch, co nemají rádi klasiku, ale není to vůbec pravda. Jenomže já se vždycky snažím na těch starých věcech najít něco, v čem překonávají ty nové. V případě dopravních prostředků neprošpikovaných elektronikou je to jasné - ty jednodušší starší auta jsou spolehlivější, objem válce ničím nenahradíš atd...proto si s těžkým srdcem jednou budu kupovat auto vyrobené po roce 2000, až budu muset...v případě zapalovače radši používám Zippo, můžu říct, že hoří lépe ve větru, což jsem několikrát dokázal všem pochybovačům...v případě vinylových desek zase můžu namítnout proti příznivcům digitálních nosičů, že analogový záznam na desce je při dodržení základních skladovacích podmínek v podstatě věčný, což u digitálních není ani náhodou....ale co u mechanických hodinek, v čem jsou lepší než quartz? Myslím opravdu prakticky lepší....až mi tohle někdo řekne a já pochopím, že má pravdu, hned si budu chtít jedny koupit - já taky chci mít rád mechanické hodinky, ale potřebuji alespoň jeden praktický důvod, proč jsou lepší než quartz..obávám se, že takový důvod v tomto případě neexistuje jestli to všechno nebude nakonec důvod, proč se nejvíce potkáváme v quartzovém a digi vlákně... Jinak na Zippo jsem zapomněl a ještě přidám designově jednoduché titanové brýlové obroučky, opět bez náchylných ko.ko.tinek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Když to tady tak čtu a přemýšlím, čeho jsem vlastně větší příznivec, nevím. U aut je to jasný - rozhodně klasika. Cigáro si taky nezapálím ničím jiným než Zippem, ale taky miluju moderní elektroniku a dost mě baví. Přesto jsem v posledních měsících nějak nabyl dojmu, že quartz mi už dal, co mohl a zatoužil po nějakých kvalitnějších mechanikách. Dlouho jsem s tímto pocitem bojoval. Říkal jsem si: "Máš absolutně přesný čas, stopky, budík, kalendář, druhý čas, nemusíš měnit baterky." Ale k čemu to všechno? Většinu těch funkcí vůbec nepotřebuju (můj problém, jiní je využijí, OK). Jenomže pak už zbývá ty hodinky "jenom nosit". A to mě nějak přestalo bavit. Jako milovník hodinek s nima chci něco dělat, starat se o ně, občas zkontrolovat, seřídit. A tak jsem svoje Citizen AS4030-59E poslal do prodejního vlákna a koupil po 30ti letech zase mechaniky. Zatím mě samotného udivuje, že mi vůbec nevadí jejich "nepřesnost". +6 s/den není přece žádná hrůza a stačí to seřídit jednou za týden. Tolik tedy za mě, co může být důvodem ke koupi mechanik. Jak už tu bylo řečeno, je to spíš o pocitu než o přesnosti. Vždyť potřebujeme v dnešní době vůbec hodinky? Kolik lidí je nosilo před 40 lety a kolik dneska? Ten, kdo si je dneska koupí, si je kupuje pro radost a ne proto, aby se dozvěděl přesný čas (samozřejmě mírně nadsazuju). Ale napadá mě takové přirovnání k motorkám: K čemu se motorky používaly v 50. a 60. letech a k čemu dneska? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Jako cigarety nepolíbený, není cítit při zapálení cigarety ten benzín ze zapalovače v chuti cigarety? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Tak Accutrony už jen bzučí, ale ručky se nehýbou - baterka umřela. Kupoval jsem je někdy v půlce prosince a nevím jak dlouho visely na ebay a jak dlouho v nich už baterka byla předtím, ale víceméně to odpovídá tomu půl roku životnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Jako cigarety nepolíbený, není cítit při zapálení cigarety ten benzín ze zapalovače v chuti cigarety? Občas jo. Ale ne přímo v chuti cigarety, spíš je to cítit nosem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Když to tady tak čtu a přemýšlím, čeho jsem vlastně větší příznivec, nevím. U aut je to jasný - rozhodně klasika. Cigáro si taky nezapálím ničím jiným než Zippem, ale taky miluju moderní elektroniku a dost mě baví. Přesto jsem v posledních měsících nějak nabyl dojmu, že quartz mi už dal, co mohl a zatoužil po nějakých kvalitnějších mechanikách. Dlouho jsem s tímto pocitem bojoval. Říkal jsem si: "Máš absolutně přesný čas, stopky, budík, kalendář, druhý čas, nemusíš měnit baterky." Ale k čemu to všechno? Většinu těch funkcí vůbec nepotřebuju (můj problém, jiní je využijí, OK). Jenomže pak už zbývá ty hodinky "jenom nosit". A to mě nějak přestalo bavit. Jako milovník hodinek s nima chci něco dělat, starat se o ně, občas zkontrolovat, seřídit. A tak jsem svoje Citizen AS4030-59E poslal do prodejního vlákna a koupil po 30ti letech zase mechaniky. Zatím mě samotného udivuje, že mi vůbec nevadí jejich "nepřesnost". +6 s/den není přece žádná hrůza a stačí to seřídit jednou za týden. Tolik tedy za mě, co může být důvodem ke koupi mechanik. Jak už tu bylo řečeno, je to spíš o pocitu než o přesnosti. Vždyť potřebujeme v dnešní době vůbec hodinky? Kolik lidí je nosilo před 40 lety a kolik dneska? Ten, kdo si je dneska koupí, si je kupuje pro radost a ne proto, aby se dozvěděl přesný čas (samozřejmě mírně nadsazuju). Ale napadá mě takové přirovnání k motorkám: K čemu se motorky používaly v 50. a 60. letech a k čemu dneska?Tohle mne potkalo před cca pěti lety a taky to byl důvod mého vstupu sem - abych se o mechanikách dozvěděl víc. Nevím nevím, jestli mi s quartzkama nebylo líp - rozhodně mi v té době zbýval víc peněz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 co u mechanických hodinek, v čem jsou lepší než quartz? Myslím opravdu prakticky lepší....až mi tohle někdo řekne a já pochopím, že má pravdu, hned si budu chtít jedny koupit - já taky chci mít rád mechanické hodinky, ale potřebuji alespoň jeden praktický důvod, proč jsou lepší než quartz..obávám se, že takový důvod v tomto případě neexistuje No možná jo. Mě se na mechanikách na rozdíl od quartzů líbí že jsou opravitelné. U dnešních levných hodinek je první problém řešený elegantním hodem do popelnice. Ale na mechanice se opravovat dá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se