Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 30 min, dle sazby hodináře a složitosti modelu. Cca 200-300 Kč. Já bych si sám na to doma netroufl, nemám zkušenosti a vercajk
leepus Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 @Bushman - taky jsem koukal, ze to mam na Omegach - pri nakupu jsem si toho nevsiml, a mam je jeste Rok a pul v zaruce.Ale v nejakem hodinkovem eshopu jsem se docetl, ze to neni duvod k reklamaci - zkusim jim napsat do prodejny. Docela me to stve, preci jen to nestalo malo penez pro me.
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 @Bushman - taky jsem koukal, ze to mam na Omegach - pri nakupu jsem si toho nevsiml, a mam je jeste Rok a pul v zaruce.Ale v nejakem hodinkovem eshopu jsem se docetl, ze to neni duvod k reklamaci - zkusim jim napsat do prodejny. Docela me to stve, preci jen to nestalo malo penez pro me.Reklamovat, nechat u AD rozebrat, sesadit.
leepus Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 @Frostie - ted jsem jim napsal - urcite to budu reklamovat, nemam rad takove nedokonalosti u levnejsich hodinek, natoz v teto cenove relaci. Dekuji, za tip...
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 @Frostie - ted jsem jim napsal - urcite to budu reklamovat, nemam rad takove nedokonalosti u levnejsich hodinek, natoz v teto cenove relaci. Dekuji, za tip...V pohodě, předem díky za další informace o průběhu
blam Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 U Wengeru na to prdim,ale u Omegy bych to uz resil. Diky Frostie
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 U Wengeru na to prdim,ale u Omegy bych to uz resil. Diky FrostieRádo se stalo. Wenger bych řešil s Jirkou - Helveti, Omega nejlépe AD, samozřejmě.
siwi Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Já bych kvůli nelícování vteřinovky strojek určitě demontovat nenechal. Kdo ví, jestli bys tím zásahem víc neztratil než získal. Velice dobře si vzpomínám, že když jsem si v roce 1989 kupoval své první ručičkové quartzky od Primu, bylo na možnost nelícování vteřinovky dokonce upozorněno v návodu k obsluze.
Bushman Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 (upraveno) S tím bych souhlasil, prostě se s tím raději smířit, než nové hodinky rozebírat. Je to spíš vlastnost, než vada a většina lidí si toho ani nevšimne. Ta Ronda, ale třeba i ISA a podobný levný strojky má nejen tenhle problém, ale i třeba vůli v minutovce, kdy při seřizování času je vidět jak při nastavení ručičky a následném otočení korunkou na druhou stranu ta minutovka jakoby malinko poskočí. Někdy stačí jen nastavit čas a zamáčknout korunku a ta minutovka se pohne. V návodu ke jedněm hodinkám, co jsem měl, bylo doporučeno při seřízení minut jakoby tu požadovanou minutu přejet a vrátit se na ní jen malým posunem ručky zpět. Pak se to při zamáčknutí nestane. A fakt je, že to funguje. A nebo pak mechaniky, tam tenhle problém není. Ale zase je tam plno jiných problémů :-) Upraveno 6. února 2017 uživatelem Bushman
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Já bych kvůli nelícování vteřinovky strojek určitě demontovat nenechal. Kdo ví, jestli bys tím zásahem víc neztratil než získal. Velice dobře si vzpomínám, že když jsem si v roce 1989 kupoval své první ručičkové quartzky od Primu, bylo na možnost nelícování vteřinovky dokonce upozorněno v návodu k obsluze. S tím bych souhlasil, prostě se s tím raději smířit, než nové hodinky rozebírat. Je to spíš vlastnost, než vada a většina lidí si toho ani nevšimne. Ta Ronda, ale třeba i ISA a podobný levný strojky má nejen tenhle problém, ale i třeba vůli v minutovce, kdy při seřizování času je vidět jak při nastavení ručičky a následném otočení korunkou na druhou stranu ta minutovka jakoby malinko poskočí. Někdy stačí jen nastavit čas a zamáčknout korunku a ta minutovka se pohne. V návodu ke jedněm hodinkám, co jsem měl, bylo doporučeno při seřízení minut jakoby tu požadovanou minutu přejet a vrátit se na ní jen malým posunem ručky zpět. Pak se to při zamáčknutí nestane. A fakt je, že to funguje. A nebo pak mechaniky, tam tenhle problém není. Ale zase je tam plno jiných problémů :-)Ano, ten alibistický návod, kryjící nekvalitní práci jsme už i viděli. Nechápu, proč by měl být někdo ochotný snášet něčí šlendrián. Kvalitně sesadit to samozřejmě lze, hodinky takto se projevující mají pouze nedodržené výrobní tolerance...
leepus Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 ad tema nelicujici vterinova rucicka na indexy:- Psal jsem k Dusakovi a mam je prinest, ze se na to podivaji - zjistim, co by to "obnaselo", pravda je takova, ze to jsou moje prvni drazsi hodinky i kdyz v quartz, coz neni kazdemu po chuti.....(Mam i automaty - Marine od Steinhart) Nicmene, me to trosku mrzi, ze nelicuji nemam rad takove nedokonalosti, obzvlaste, ze jsem se na ne moc tesil a od Omegy bych to necekal (Pri nakupu jsem si toho vul nevsiml).Tak jsem zvedav - pristi pondeli si na to udelam cas - pokud teda se nedam zvyklat tim, ze by jste "neotvirali" nove hodinky.
siwi Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Tak u Omegy bych to nečekal ani já. To už je přeci jenom jiná cenová rovina. Jinak si ovšem stejně jako Blam myslím, že u Wengerů to řešit nemá smysl.
blam Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Psal jsem do Helveti odtud i můj kus pochází a prý je možno jim to donést/odeslat a oni posoudí zda to jde k ohledu na strojek upravit. U rondy 515 to prý ani opravit nejde. Netuším jak to je, ale otloukánky už se ke mě dostaly a taky tak zůstanou.
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Psal jsem do Helveti odtud i můj kus pochází a prý je možno jim to donést/odeslat a oni posoudí zda to jde k ohledu na strojek upravit. U rondy 515 to prý ani opravit nejde. Netuším jak to je, ale otloukánky už se ke mě dostaly a taky tak zůstanou. v tom případě se na to vykašli, prostě se jim do toho nechce (ani bych se nedivil, při větších objemech)
Jiří Štencek Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Psal jsem do Helveti odtud i můj kus pochází a prý je možno jim to donést/odeslat a oni posoudí zda to jde k ohledu na strojek upravit. U rondy 515 to prý ani opravit nejde. Netuším jak to je, ale otloukánky už se ke mě dostaly a taky tak zůstanou. Ona ta Ronda má povětšinou vůli v soukolí a pokud hodinář ručky přesadí, tak pořád můžou (ne)lícovat v jiné části ciferníku (vlivem gravitace). Takže někdy to má smysl a někdy ne. Není to ale tím, že by se nám do toho nechtělo Nejsme servis, takže celou věc můžeme pouze zprostředkovat. A to rádi pro naše zákazníky uděláme.
Frostie Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Tak to rádi slyšíme. Prostě Ronda už lepší nebude, no...
blam Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Jasný Jirko v pohodě. Však o Vašich kvalitách toho je dost napsanýho. Děláte to tak jak se má to je jasný. Já to řešit nebudu nejsem až takový hnidopich a na lepší mám Seika kde si vteřinovka pluje jak potřebuje.
Bushman Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Sranda ovšem je, že to s tím posunem ručky na další minutu a zpět není z návodu k rondě, ale z návodu k hodinkám Seiko. Právě do něj koukám a cituji: When setting the minute hand of a quartz watch, advance it to a few minutes ahead of the time and then turn it back to the exact time. Mám vyzkoušeno, že pokud se takto postupuje, tak se ani ronda, ani casio ani jiný quartz strojek při zamáčknutí korunky nepohne. Prý to nějak souvisí s konstrukcí quartz strojku, ale to nemůžu posoudit, nejsem hodinář. Každopádně tohle není první návod, kde jsem viděl. že se toto doporučuje.
Toblin Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Zajímavé, k tomuto způsobu nastavování času jsem u svých Wengerů dospěl sám, praxí. Jinak to vlákno už není chlubírna, ale "Nelícující vteřinovka".
Bushman Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Jo máš pravdu, nějak se to tu zvrtlo, asi bychom to měli chodit řešit jinam. Ale aspoň jsme se dobrali k závěru, že ten alibistický přístup mají i výrobci japonských quartz strojků a že je to prostě taková vlastnost. A když si přečteš, že nelícujou ani omegy za bůhví kolik desítek tisíc, tak to pak člověk těm hodinkám za 5 tisíc tak nějak snáz promine. Tak už se tu konečně někdo s něčím pochlubte, ať to nakolejíme zpátky :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se