AndyAaron Odesláno 12. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 @Hasna A jo, Flajboj @tano Zadne trirucky mi nazivo neprisly nejak prehnane vysoke. U chronografu je to holt dan za to chrono. U oblekovek mi WR30 neva. Ja se zas tak casto nekoupu, protoze nemam rad vodu, tak i potapky nosim jen proto, ze se mi libi. Ovsem 50M u tech GMT Conquestu je skoda. Na jistotu by bylo 100M lepsich a byly by z toho super univerzaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) AndyAaron: zlatych 50 wr, to chapu ale 30?Nezlob se, ale to nikdy. Slabota, to je.Davat pozor i pri desti? Ani boha a muzou by hodobozove . Wr 30 a vyska 15 mm, nocni mura.Nezlob se Andy, ale to je ......., promin . Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 12. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) Zlobit se nezlobim, ale deste nebo myti rukou bych se nebal Co potom takove vintazky? I ja jich mam nekolik a o necem jako tlakovka jsem u nich ani nepremyslel. Tam bych mel z toho deste vetsi obavu, nez u funglovek od Longines. A kdyz premyslim nad stylem sveho byti, tak se mi jeste nestalo, abych zmokl ve spatnejch hodinkach Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 AndyAaron: ano ja to myslel dobre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 12. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Ale vsak ja to zle neberu. Jen opravdu, pri mem stylu zivota ta vodotesnost pro me neni nejdulezitejsi parametr. V bazenu jsem nebyl nekolik let, v oceanu letos jednou. Ale je jasne, ze jini to maji jinak. No worries, brother Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 20. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Vikend je tu a jelikoz se nam udelalo hezky, bylo by skoda zahalet doma. Lepsi by bylo jit zahalet do hospody Nejdriv ale trosku pohybu. Sedm kilaku uteklo pod nohama jako voda. No jeste aby ne, kdyz bylo tak krasne. Z Manhattanu jsem presel do ctvrti Astoria, kde nejezdi metro pod, ale nad zemi S kamarady Brazilci jsme se rozhodli navstivit dalsi lokal, kde maji dobre pivko. Tentokrat padla volba na podnik s nazvem Astoria Bier and Cheese. Jak by se dalo odtusit, da se tam sehnat pivo a sejra Syr jsem nejak zapomnel vyfotit, tak aspon nejaky ten energy drink Meli tam i regaly s lahvacema na odnos. Zaujala me tam plechovka plzne, ale s nejakym novym designem. Doslo k nejake zmene? Potom jsme se presunuli do me oblibene Bohemian Hall and Beer Garden. Clovek byl aspon na chvilku zase doma... Dnes mi delaly spolecnost Vostok Europe K3 Submarine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Hmm Brazilku bych si dal hned po plzni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Pekne fotky, ten gulage a pivo vypadaji chutne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 20. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Diky kluci, gulas a pivko parada. A Brazilku radsi pred Plzni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 26. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 (upraveno) Dnes to nebude žádná reportáž z NYC. Pokud si ale dobře uvědomuju, tak jsem tady dlužen představit své poslední dva přírůstky. Mám je již nějakou dobu, takže aspoň se o nich můžu víc rozepsat. Bulova Super SevillePro ty, kteří tento model neznají, tak se jedná o "homage" nebo chcete-li kopii Rolex Day Date nebo Date Just (dle verze). Velikost hodinek je 37mm. Pokud jsem našel správné informace, tak v DJ tiká ETA 2872 a v Day Date by měla být ETA 2834. Strojek nemá hacking, má ale manuální nátah a rychlé nastavení data. Rezerva nátahu se udávala 40h. Hodinky jsem okukoval a vybíral poměrně dlouho. Většinou nakupuju impulsivně dle toho, co se mi právě líbí, ale Bulovu jsem okukoval několik měsíců. Ceny na ebayi jsou ovšem vyšponované, na chrono24 ani nemluvě. Preferoval jsem verzi na tahu. Pozorováním jsem zjistil, že DD (Day Date) verzí je v nabídce více než DJ a obě verze mají odlišný tah. DJ má klasické jubilee s delší sponou s mikroregulací. DD jubilee nemá a spona je bez mikroregulace. Vypůjčím si fotky z ebaye.První DJ s jubilee a sponou, kterou preferuju já: Druhá DD s tahem, který netuším, jestli má nějaké jméno a se sponou bez mikroregulace: Nákup jsem zrealizoval koncem srpna přes ebay od prodejce z Kanady. Nabízel dobrou cenu a na jeho fotkách hodinky vypadaly velice zachovale. Hodinky dorazily poměrně brzy. V reálu nevypadaly tak naleštěně jako na prodejcových fotkách, ale to mi vůbec nevadilo, právě naopak. Hodinky jsem nastavil a těšil se z jejich univerzálnosti a velikosti (malosti) asi tak dvacet minut. Potom se zastavily. Třepal jsem, natahoval korunkou, ale nic. Asi si dokážete představit moje rozhořčení. Napsal jsem tedy prodejci a setkal jsem se s velice vstřícnou komunikací. Po domluvě jsem poslal hodinky zpět (na náklady prodejce). Nabízel mi vrácení peněz nebo opravu. Chtěl jsem opravu, protože Bulovy se mi líbily a není vůbec jednoduché je sehnat. Čekal jsem asi tři čtyři týdny a konečně jsem se dočkal. Překvapilo mě, že hodinky přišly ze Soulu, ale asi je tam Kanaďan poslal na opravu. Od té doby spokojeně šlapou Ciferník je modrý ovšem takový spíše do šeda. Většinu času je spíš šedomodrý a modrá vyleze až v určitých úhlech dopadu světla. Sklíčko je akrylátové, AR se nedá očekávat. Dle informací od prodejce by hodinky měly být z 80. let, ovšem žádné doklady ani potvrzení k tomu nemám. Došly v černém cestovním pouzdře, to se hodí. Vždy na začátku zkouším přesnost, takže jsem odpozoroval, že se předbíhají asi o 20s denně. Tato informace mi stačila a od té doby přesnost neřeším. Jednou za pár dní prostě postrčím minutovku zpět a hotovo. Rezerva chodu je rozhodně menší než avizovaných 40h, tipuju něco kolem 24h. Ale to mě taky zásadně netrápí. Nevím, co s tím Korejci dělali, lázně by si ale zasloužily. Někdy v budoucnu. Co nebylo na prodejcových fotkách vidět, tak poměrně dost poškrábané sklíčko. Při běžném nošení na ruce to jde trochu vidět, ale nic, co by mě rozčilovalo. O to víc mě to překvapilo, když jsem dělal detailnější fotky. Hodím je sem bez nějakých úprav, ale předem upozorňuju, že realita není tak strašná, jak se zdá. Samozřejmě, pokud je člověk detailista, tak mu to bude vadit. V tom případě si ale asi nebude kupovat třicet let staré hodinky. Hodinky jsou jako takové celkem leštěnky. V různych úhlech světla hází i rafičky pěkné odlesky a rád se na ně koukám. Tady přidám ještě detail mojí spony těsně po koupi. Dnes už jsou na ní patrné stopy kancelářské práce, ale to je tak s každým tahem... Od té doby, co je mám, tak jsou na ruce asi nejčastěji. Jsou to skvělé univerzály, hodí se jak k tričku, tak k obleku. Velikost na moji 16,5cm ruku je naprosto ideální. V tomhle mě to posouvá pak přímo k Rolex DJ, které si dokážu představit jako svoji další metu. Vždy jsem toužil spíš po Subech a po Explorer, ale díky Bulově na mě DJ tedy hodně zapůsobily. Tisell B-Uhr Pilot 40mm, A-TypeNa klasické německé pilotky jsem se díval taky už nějakou dobu. Lítal jsem "ode zdi ke zdi" a sháněl ty správné pilotky. Po několika měsících jsem touhu po pilotkách ukojil Eternou 1939 Heritage Military (z druhé strany barikády), ale na německý styl pilotek jsem se díval pořád. Nejraději bych verzi s manuálním nátahem, ale ty hodinky díky použitému unitasu jsou velké na moji ruku. Loni na vánoce jsem si zkoušel Marcusovy Archimede (44mm) a bylo to prostě moc. Varianta tedy byla nějaké 42mm Laco nebo 40mm Stowa nebo Archimede 42 případně 39. Nebudu vám nic nalhávat, it is all about the money. Díval jsem se tedy na spoustu low costových variant až jsem tak jednou narazil na značku Tisell. Sledoval jsem ji asi rok a byla mi čím dál víc sympatičtější. Ano, je to jihokorejská značka používající čínské a japonské strojky a snad žádné z jejich hodinek nemají originální design. Z tohoto titulu tedy zvolávám "fuj Tisell!". Ovšem na druhou stranu podobných značek jsou mraky. Na rozdíl od ostatních značek ale Tisell naslouchá svým zákazníkům a snaží se implementovat jejich podněty a svoje hodinky zlepšovat. Takže původně byla verze pilotek 43mm (automat) a 44mm (manuál) s čínskými strojky. Ta je pořád v nabídce, ovšem zákazníci volali po lepším strojku a menší velikosti. A Tisell přišel s pilotkami ve verzi 40mm a s ničím horším než Miyotou 90s5 (což není nic jiného než 9015 bez data). O jejich modifikacích "Subů" na přání se asi taky není potřeba rozepisovat. Tisell Sub tu má vlastní vlákno. Chcete zelené no date? No problem. Chcete datum, ale odstranit kyklopa? Cajk. Chcete modrý cifr ale černou lunetu? Šup tam s ní. Zpět ale k pilotkám. Dejme si pár suchých specifikací:- Pouzdro 40mm bez korunky, broušená 316L ocel, průhled na strojek s minerálním sklem, tloušťka 9.5mm, Lug 20mm, Lug to lug 49mm.- WR 50m- Číselník buď Type A nebo Type B, na indexech Super-Luminova BGW9- Ručky tepelně modřené, Super-Luminova BGW9- Sklo je safír s vnitřním AR.- Strojek: MIYOTA 90S5 Automat, rezerva chodu 40h, manuální nátah, hacking, bez data.- Cena za tuto konfiguraci byla 199 USD s dopravou. Asi nikoho tudíž nepřekvapí, že tyto hodinky jsou neustále vyprodané (přeci jen, obyčejný lid má hluboko do kapsy, takže sáhne po Tisell). Jedinná možnost, jak se k hodinkám dostat, je napsat email přímo výrobci a nechat se zapsat na seznam. Jakmile dojdou strojky a další díly, prodejce vás kontaktuje a pak už to jde ráz na ráz. Platba přes Paypal a hotovka. To by bylo dost řečí a nyní k samotným hodinkám. Měl jsem strach, aby 40mm pilotky nevypadaly příliš malé, ale vůbec ne. Na mou packu sedí akorát. Přišly na koženém řemenu bez cvoků. Řemen samotný je měkký, poddajný a pohodlný, ale chybějící cvočky ten dojem trošku kazí. Vyměnil jsem ho tedy za originální řemen přímo od Stowy. Líbí se mi tvar korunky ala "diamant". Někdo si stěžoval, že tlačí do ruky, ale já s tím nemám žádný problém. Nosím hodinky až za kloubem. Lumi má namodralou barvu. Zapomeňte na lampu typu Seiko. To se tady opravdu nekoná. Po nasvícení slunečním světlem září pěkně, ale pod večerní lampou se nenasvítí tak moc. Takže po zhasnutí lampy a polibku na dobrou noc si oči musí chvilku zvykat, než jsou schopny odečíst čas. Ovšem intenzita lumi zůstává stejná po celou noc a čas jde odečíst i nad ránem. Svítí všechno, co je vidět na ciferníku bíle, kromě vteřinové ručičky. Ta potřená lumi vrstvou není. Výhoda tohoto typu hodinek je, že kontrastní ručičky umožňují odečíst čas i za poměrně hodně špatných světelných podmínek. Lumi nastupuje až v úplné tmě. Ciferník je pěkně čistý, nemám mu co vytknout. Modřené ručky jsou moc pěkné vyniknou zejména na světle. Za normálních podmínek je rámování spíš černé. Opět jsem si po koupi udělal svůj test přesnosti, abych věděl, jak na tom hodinky jsou a na jaký režim si mám zvyknout. Rozptyl byl -1 až +2 sekundy za den. Nijak zásadně mě to nepřekvapilo, protože z WUS vlákna se ozývají podobné ohlasy. Vypadá to, že u Tisellu strojek ještě poladí, takže Miyota je potom poměrně přesná. Celkové zhodnocení tedy za mě ano. Puristé a skalní příznivci budou zklamaní, že to jsou jen prachsprosté asijské cibule s německou aurou totálně vyčpělou, ale přiznejme si na rovinu, že za dané peníze by se hledalo něco v podobné kvalitě jen těžko. Vyzkoušel jsem si i samotné Stowy a ano, pokud půjdeme do nejmenších detailů, tak Tisell tuto bitvu celkem nepřekvapivě prohrává. Cenový rozdíl zhruba 900 USD vrací člověka zpět na zem. Ano, historie, značka, tradice, to jsou věci, které si Tisell nekoupí, ale i my chudáci si chceme občas zapilotit v messerschmittu Upraveno 26. listopadu 2016 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotuc20 Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 Veľmi pekné čítanie a zase si mi nasadil chrobáka do hlavy. Tie Tisselky sa mi páčia a asi idem rovno napísať email. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 Souhlas, kvalitni poctenicko a ty Tissel jsou paradni Andy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 ANDY: pekne si to napísal, vďaka. S Tisell viem len súhlasiť a musím uznať že aj tie Bulova sú super, musím poobzerať aj ja niečo na ten DJ štýl (Sandoz?).... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 26. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 Diky kluci. Fakt si myslim, ze stoji za vyzkouseni.@AKUC Sandoz, Seiko, Orient, Titoni, Rolex je toho pomerne dost v ruznych cenovych kategoriich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 Ondro, moc hezké recenze. Bulíky jsou peckovní a Tissel dle tvého popisu příjemně překvapil. Až se mé konto otřepe z B moonů, tak od toho korejce taky něco vezmu;-)A smekám za čas, věnovaný psaní recenzí, to už se tu bohužel často nevidí;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2016 pekny fotky longinesek. tohle mi uteklo:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 Druhá DD s tahem, který netuším, jestli má nějaké jméno a se sponou bez mikroregulace: Co nebylo na prodejcových fotkách vidět, tak poměrně dost poškrábané sklíčko. Při běžném nošení na ruce to jde trochu vidět, ale nic, co by mě rozčilovalo. O to víc mě to překvapilo, když jsem dělal detailnější fotky. Hodím je sem bez nějakých úprav, ale předem upozorňuju, že realita není tak strašná, jak se zdá. Samozřejmě, pokud je člověk detailista, tak mu to bude vadit. V tom případě si ale asi nebude kupovat třicet let staré hodinky. Bulovky jsou v pohodě. Tah na DD se nazývá "president". Poškrábané sklíčko se dá rozleštit, dle fotek to jsou vlásečnice. DJ samozřejmě doporučuji, perfektní hodinky ke košili. Hlavně se krásně vejdou pod manžetu (což se subama u padnoucí košile fakt nejde). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 Diky vsem za ohlasy a Liquidovi diky za osvetu ohledne tahu. DJ na me snad v budoucnu cekaji. Jen se mi libi zatim jen jednickova verze, tak snad v tu dobu budou k dostani jeste nejake pekne kousky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 (upraveno) Pěkný kousky Ondro. Ty Bulovy jsou parádní, něco podobnýho bych si dokázal představit i u sebe. Moje představa je si koupit DJ z roku 83, ale uvidíme, ty cenovky už se mi přestávaj líbit a bude hůř a ještě k těm Tisellům- vidím dobře, že na všech fotkách maj diamantovou korunku a na poslední cibulovou, podle ochlupení a znamínek to vypadá pořád na stejnou ruku, máš ty korunky obě? Upraveno 27. listopadu 2016 uživatelem sashator Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. listopadu 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 Pěkný kousky Ondro. Ty Bulovy jsou parádní, něco podobnýho bych si dokázal představit i u sebe. Moje představa je si koupit DJ z roku 83, ale uvidíme, ty cenovky už se mi přestávaj líbit a bude hůř a ještě k těm Tisellům- vidím dobře, že na všech fotkách maj diamantovou korunku a na poslední cibulovou, podle ochlupení a znamínek to vypadá pořád na stejnou ruku, máš ty korunky obě?Saso, jsi bystrozrak! Na posledni fotce je prava Stowa na moji ruce, pro srovnani. Proto ta cibulova korunka. Zbytek fotek je Tisell. Korunky tedy obe nemam. Ale, pokud se nekomu diamantova korunka nelibi, tak je mozne pri objednavani zminit, ze byste ji chteli vymenit za korunku typu "hammer head". Ne tedy cibulovou, ale takovou tu normalni klasickou rovnou.Saso, ja budu asi jednou shanet DJ z roku 1984 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se