Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rad bych se zeptal mistinho osazenstva jestli ma frekvence strojku co delat s plynulosti chodu vterinovky, cim vyssi frekvence tim "hladsi" pohyb ?

Posted

Já bych řekl, že logicky ano. Resp. že čím větší jednotlivé pohyby, tím větší viditelnost "neplynulosti", takže ano.

Posted
no ale logicky cim vacsia freq. tak tym vacsie opotrebovanie..

A taky to zběsilé tikání není moc uklidňující ;)

Posted
A taky to zběsilé tikání není moc uklidňující ;)

Vidis to, ja svoje mechaniky vubec neposloucham, ale pohled na plynulou vterinovku me uklidnuje :thumbsup_anim:

Posted
Vidis to, ja svoje mechaniky vubec neposloucham, ale pohled na plynulou vterinovku me uklidnuje :thumbsup_anim:

To je náhodou pěkný zvuk, když rachotí 36k. Celkem lepší, než poslouchat přiblblou TV nebo rádio..

Posted

Nejkrasnejsi a nejhlasitejsi zvuk maji Molnije a Unitasy a to jsou nizkofrekvencni strojky. Vzhledem k tomu, ze v devadesati procentech jsou zaroven osazeny i mimostredovou vterinovkou, je na male rucce pohyb krasne plynuly :mobile:

Posted

A jak je to s hlasitosti strojku? To zalezi na cem?

Me Seika Atlas jsou opravdu tiche, oproti tomu strojek v Marathonech je krasne hlasity. Jeste vic nez rusky 3105, tedy upraveny 3133.

Posted
A jak je to s hlasitosti strojku? To zalezi na cem?

Me Seika Atlas jsou opravdu tiche, oproti tomu strojek v Marathonech je krasne hlasity. Jeste vic nez rusky 3105, tedy upraveny 3133.

Nezalezi to taky na tom pouzdre? V cem strojek je?

Posted
Znamena to ze hodinky s vyssim kmitoctem maji tuto plynulost viditelne lepsi?

Ano. Pokud porovnám svoje Lord Marvely, které tikají 10x za vteřinu s kalibrem 6r15, který tiká 6x za vteřinu tak rozdíl je viditelný na první pohled.

Posted
Ano. Pokud porovnám svoje Lord Marvely, které tikají 10x za vteřinu s kalibrem 6r15, který tiká 6x za vteřinu tak rozdíl je viditelný na první pohled.

Diky, myslel jsem od zacatku na tebe, ze tu osobni zkusenost mas, ale rikal jsem si hodime to na forum ;)