JARDA2 Odesláno 12. července 2007 Nahlásit Odesláno 12. července 2007 Nevíte zda se dá sehnat prosklené dýnko na PRIM SPORT II ?
vor Odesláno 12. července 2007 Nahlásit Odesláno 12. července 2007 Nevíte zda se dá sehnat prosklené dýnko na PRIM SPORT II ? Napiš do Eltonu.
safi Odesláno 12. července 2007 Nahlásit Odesláno 12. července 2007 Nevíte zda se dá sehnat prosklené dýnko na PRIM SPORT II ? Zkus mechana..
JARDA2 Odesláno 13. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2007 Napiš do Eltonu. Z Eltonu mi odpověděli že prosklené dýnka na SPORT ll nedělali a v dohledné době dělat nebudou.
afrikab Odesláno 13. července 2007 Nahlásit Odesláno 13. července 2007 Z Eltonu mi odpověděli že prosklené dýnka na SPORT ll nedělali a v dohledné době dělat nebudou. Asi by to chtelo nejakeho toho posleho vyrobce;)
JARDA2 Odesláno 15. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 15. července 2007 Tak prosím někdo nabídněte, a za kolik. Díky.
hciq Odesláno 15. července 2007 Nahlásit Odesláno 15. července 2007 Tak prosím někdo nabídněte, a za kolik. Díky. Hale, má to vůbec smysl u takovejch hodinek. prosklenejma dýnkama se asi nikdo neživí, takže počítej, že k času kterej tomu budeš věnovat musíš přidat ještě částku určitě vyšší než je cena celejch tvejch sportů.
rmx Odesláno 15. července 2007 Nahlásit Odesláno 15. července 2007 Asi půl roku zpátky, to PRIM odhadoval na cca 2.000,- při 20-ti kusech.
chaver Odesláno 16. července 2007 Nahlásit Odesláno 16. července 2007 Asi půl roku zpátky, to PRIM odhadoval na cca 2.000,- při 20-ti kusech. Já bych do toho šel... Nebojme se vlka nic a třeba se podaři množstevní sleva
koblih69 Odesláno 16. července 2007 Nahlásit Odesláno 16. července 2007 Jak je tlusný to púvodní dýnko? Nestačilo by tam jen upíchnout rantlík do kterýho se zapustí normální typizovaný rozměr sklíčka. Už jsem něco takovýho dělal a bylo to akorát sklíčko přečnívalo asi o 0,1
vito Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 Prosím upřesnění pro neznalého. Co to je zapustí? Zalisuje s mírným přesahem, zalepí čímsi? Jak je vůbec sklíčko spodního průhledu upevněno u originálů?
koblih69 Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 (upraveno) Prosím upřesnění pro neznalého. Co to je zapustí? Zalisuje s mírným přesahem, zalepí čímsi? Jak je vůbec sklíčko spodního průhledu upevněno u originálů? Vezmeš dostatečně tlusý dýnko, dáš ho do soustruhu, upíchneš skrz díru o cca 1-1,5mm menží než plánované sklíčko, upíchneš osazení ( zapuštění na tloušťku skla ) a vlepíš tam sklíčko vybraného typizovaného rozměnu. Jako jediný problém se mi jeví to , že dýnko musí mít dostatečnou tloušťku. Pokud chceš tak se tam dá i vypískovat hrubší nebo vyleptat jemnější nápis nebo logo. Pro pískování si stačí předlohu připravit v corelu, vyřezat negativní šablonu na plotru a pak už to opískuje kdokoliv. Upraveno 17. července 2007 uživatelem koblih69
chaver Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 (upraveno) Vezmeš dostatečně tlusý dýnko, dáš ho do soustruhu, upíchneš skrz díru o cca 1-1,5mm menží než plánované sklíčko, upíchneš osazení ( zapuštění na tloušťku skla ) a vlepíš tam sklíčko vybraného typizovaného rozměnu. Jako jediný problém se mi jeví to , že dýnko musí mít dostatečnou tloušťku.... Nevím, jak je tlusté to od sportů dvojek, a teď to nemám možnost zjistit. Ale kdyby bylo moc tenké, šlo by tam nějak odborně přivařit ocelové kolečko, nějak esteticky to zabrousit a pak soustružit v tom dvouvrstvém? Zkusím zjistit tu tloušťku. Byl bys mi to když tak ochotný udělat nebo znáš někoho? Nevíte náhodou někdo, podle jakého klíče se určuje, jestli příspěvky editovat jdou nebo ne? Tady mi to zrovna jde, ale na jiných vláknech třeba vůbec ne a třeba to jsou zrovna nerozvážné úlety, kterých bych rád svět zbavil, a nic! Upraveno 18. července 2007 uživatelem chaver
cigi Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Určitě najdete to vlákno, napřed byl zájem jako hrom a prim to chtěl udělat, ale po sdělení ceny (myslím, že přijatelných asi 1500,- nebo 2.000,- ) jsem jako skoro vždy zůstal já a ještě jeden hrdina. Takže, bude-li nás dost, myslím, že kvórum je 20 kusů , já jsem pořád přihlášen! Mám teď zrovinka jedny sport II na renovaci, takže se mnou prosím počítejte, pánové. Ale na chronomag je to velké sousto, podotýkám - leč časy se mění.....
koblih69 Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 No vařit nerez v takovým rozměru a ještě si myslet, že se to neprohne tak, že to pak nepůjde zašroubovat je asi nesmysl. Dalo by se to ale jistě udělat tak, že naletuje třeba stříbrem vhodné nerez mezikruží. Nicméně moc nechápu jak píšeš, že to nemůžeš změřit. Šupleru snad někde splašíš ne? Nebo kterejkoliv zámečník ti to změří pořádně mikrometrem.
Pal Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Jestliže se tu už nechávaly vyrábět vyvýšená dýnka na CNC na prim sport II automat, tak zadat program takového dýnka s větší tloušťkou a následně je upravit na osazení sklem by nemuselo být snad tak složité. Taky řešení. Co na to georg?
vito Odesláno 19. července 2007 Nahlásit Odesláno 19. července 2007 koblih69: Díky za informace, ten soustružnický postup mi byl jasný. Šlo mi hlavně o to slovo " zalepí ". Dík.
31682 Odesláno 20. července 2007 Nahlásit Odesláno 20. července 2007 Kdysi jsem patřil k těm, kteří chtěli na Sport II dýnko s průhledem, ale časem to vyšumělo. Nějak mi to k nim přestalo sedět, nehodí se to. K jedničkám ano, ale ty dvojky...? Jen si to zkuste představit.
Honza49 Odesláno 24. července 2007 Nahlásit Odesláno 24. července 2007 Já byl ten druhý, co chtěl to "skleněné" dýnko. Zrovna jsem splašil nerezové sporty II a chtěl jsem je vylepšit. Jenomže jsem si na ně nezvykl, protože mám velikou pracku a ony jsou celkem malé, a tak jsem je tady na foru prodal. No a na orginály, které mám doma v krabičce" je dávat nebudu, to by asi nebylo ono.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se