Cyber Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 (upraveno) Dávají k tomu kartu, což je osvědčení o certifikaci. Nevím jak zlepší někomu pocit, když tráví čas s korespondencí, posíláním pěnez, a stáním ve frontě na poště, na věc, která nemá absolutně žádnou hodnotu. To jako, že si to pak někdo zarámuje? Jako pocit uspokojení nad tím, že ETA v mých Omegách, když byla před časem testována se vešla do -4/+6s ? A není lepší si zarámovat kartičku? Ta přece nevybledne, a ještě člověk ušetří čas a peníze :-). Chápu, že někteří výrobci používají karty, stejně jako jiní, přidávají certifikát. Ale nechápu, proč by měla Omega přidávat kartu i certifikát? Kvůli tomu zarámování? No nic, nikdo mi to logicky nevysvětlil, proč psát o certifikát do Omegy. A jestli to je jen o nějakých těžko vysvětlitelných pocitech, tak bych to stejně nepochopil. Jsem pragmatik Upraveno 21. dubna 2009 uživatelem Cyber
lib Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 ..... No nic, nikdo mi to logicky nevysvětlil, proč psát o certifikát do Omegy. A jestli to je jen o nějakých těžko vysvětlitelných pocitech, tak bych to stejně nepochopil. Jsem pragmatik To asi trochu kecáš, ne? Co by čistý pragmatik na tomto fóru tak dlouho dělal?
Seamaster Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 Debata se zacina cyklit, uz jsme znovu u tematu "a k cemu to je dobre" Tak jeste jednou pro CYbera: Tak tedy podle me k tomu, ze diky tabulce s vysledky mereni jsi schopen zredukovat odkladanim na noc v urcite odchylku na mimimum. Coz pro nekono cenu ma, treba pro me jo.... bla bla proad dokola to samo :-)
zdr Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 No ja mam tento certifikat k Omega PO a tie odchylky vobec nesedeli s realom takze metodou skusania som dosiel na to ktora poloha spomaluje a ktora zrychluje. K dalsim Omegam SMP som to uz ani neobjednaval aj kvoli tym 50CH ale aj kvoli tomu ze su neskutocne presne -/+ 0 za masiac ked ich dam na noc sklickom nadol. Takze az tak uplne nesuhlasim stym ze ten papier je vhodny na korekciu casu kedze ako sa pisalo bol testovany len strojcek a nie cele hodinky. Myslom ze vybrograf je lepsia volba. Ale beriem ze to je taky prijemy doplnok k hodinkam nieco ako rodny list.
robo Odesláno 13. května 2009 Nahlásit Odesláno 13. května 2009 Tak konečne mi prišiel mail od Omegy( asi po mesiaci od poslania) s tým, že treba zaplatiť tých 50 CHF. Dnes ich idem poukázať na účet, ktorý mi udali, pričom je možné platiť v ?, CHF a v USD, dali mi na výber tri účty, kde to mám poslať. Potom Vám dám vedieť ako to dopadlo.
Murphy97 Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Tak konečne mi prišiel mail od Omegy( asi po mesiaci od poslania) s tým, že treba zaplatiť tých 50 CHF. Dnes ich idem poukázať na účet, ktorý mi udali, pričom je možné platiť v ?, CHF a v USD, dali mi na výber tri účty, kde to mám poslať. Potom Vám dám vedieť ako to dopadlo. dovolím si toto vlákno po roce "oprášit" a zeptat se Roba, jak to dopadlo? Díky
lib Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Asi před třemi týdny jsem psal do Omegy, aby mi poslali instrukce. Před chvílí mi přišla emailem odpověď, jak mám postupovat. Postnu to sem, aby někdo příště nemusel čekat jako já a mohl prostě rovnou jednat: We are pleased to learn that you acquired a new OMEGA watch recently and would not miss this opportunity to thank you for the confidence you have placed in our brand. We are convinced that you will enjoy wearing this fine OMEGA timepiece and that it will give you excellent service for many years to come. We shall gladly provide the official COSC certificate for your chronometer watch, upon receipt of a copy of the OMEGA international warranty card which must be dated, fully and correctly completed and stamped by an official OMEGA dealer. The copy can be sent either by e-mail (scan) or by fax (++41 32 343 9855). At the same time, please indicate your full address to which the certificate can be sent after receipt. The COSC document will be requested from the official Swiss Chronometer Testing Institute and, as of 1 August 2008, issued against a payment of Swiss francs CHF 50.--. Pre-payment can be made either by credit card (may we kindly ask you to let us have the name, expiration date, security code of 3 or 4 digits and the number of your credit card so as to charge your card account) or by bank transfer to UBS SA, Bienne ? Swift / BIC: UBSWCHZH80A: in Euro to account CH72 0023 0230 5000 6624 8 in CHF to account CH94 0023 0230 5000 6624 0 in USD to account CH40 0023 0230 5000 6624 2 Thanking you for your understanding and the confidence you have placed in our brand, we remain, with kind regards, Majian Eytan INTERNATIONAL CUSTOMER CARE Ω OMEGA SA RUE STÄMPFLI 96 2500 BIENNE 4 SWITZERLAND aftersales@omega.ch www.omegawatches.com
Murphy97 Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Asi před třemi týdny jsem psal do Omegy, aby mi poslali instrukce. Před chvílí mi přišla emailem odpověď, jak mám postupovat. Postnu to sem, aby někdo příště nemusel čekat jako já a mohl prostě rovnou jednat: [/b] Díky, Libe, jak je vidět, tak služba nadále bez problémů funguje
jnm Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Díky, Libe, jak je vidět, tak služba nadále bez problémů funguje Můžu potvrdit totéž, email úplně stejnýho znění. COSC jsem si objednával cca před 6 týdny, platil jsem kartou (emailem poslaný čísla karty) a vše v naprostém pořádku (certifikát dorazil ve velké obálce ve fólii a s tvrdou podložkou, aby zůstal "vyžehlený" ).
lib Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Já platil převodem s následným emailem. Nemám rád, když se mi čísla karet a validation codes moc pohybují po síti. Pár dnů poté jsem dostal email, že na ty "dvě ženský", co zůstaly v "customer care" dept. je to tedy pěknej nápor, takže by to chtělo trošku trpělivosti.... Takže Tvá zkušenost, jnm, je 6 týdnů?
Josef01 Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 To je dost dlouhá doba, někteří jedinci mezitím hodinky prodají
lib Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 To je dost dlouhá doba, někteří jedinci mezitím hodinky prodají No tak stačí přece při prodeji COSC slíbit a čtvrtý v pořadí se dočká..
jnm Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Já platil převodem s následným emailem. Nemám rád, když se mi čísla karet a validation codes moc pohybují po síti. Pár dnů poté jsem dostal email, že na ty "dvě ženský", co zůstaly v "customer care" dept. je to tedy pěknej nápor, takže by to chtělo trošku trpělivosti.... Takže Tvá zkušenost, jnm, je 6 týdnů? Nene, měl jsem na mysli, že jsem to vyřizoval před cca 6 týdny, ale ani to není úplně přesný. Chronologicky vzato (jak jinak, na chronomagu ) - 13/3 jsem poslal emailovou žádost (to byla mimochodem sobota), hned tentýž den mi přišla (zřejmě automatická) odpověď s prosbou o trpělivost, že jsou zahlceni podobnými žádostmi, v pondělí 15/3 mi přišel už "osobní" email s podrobnostmi, jak platit (v zásadě stejnej, co je tu uvedenej), na ten jsem ještě ten den odpověděl a poslal info o platební kartě, certifikát má razítko 16/3 (tedy fakticky druhý pracovní den od podání, resp. přijetí žádosti!), účet jako doklad o zaplacení, co byl přiložen k zásilce, je datován 26/3, totéž datum nese poštovní razítko na obálce (evidentně to poslali okamžitě po potvrzení o zaplacení) a počítám, že asi tak dva dny na to mi zásilka dorazila (na to doklad nemám, takže to nedohledám ). Peníze se mi z účtu "fyzicky" odepsaly až 6/4. Takže já jsem s jejich jednáním maximálně spokojenej Upraveno 6. května 2010 uživatelem jnm
vikhra Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 (upraveno) Tak jsem měl na COSC zálusk, ale už to není za litr, ale za dva:crying_anim02:. Tak to na něj prdím. "We thank you for your reply and the attached warranty card of your timepiece. We shall gladly provide the official COSC certificate for your chronometer watch. The COSC document will be requested from the official Swiss Chronometer Testing Institute and, as of 1 June 2010, issued against a payment of Swiss francs CHF 100.--. Pre-payment can be made either by credit card (may we kindly ask you to let us have the name, expiration date, security code of 3 or 4 digits and the number of your credit card so as to charge your card account)" . Upraveno 17. března 2011 uživatelem vikhra
dakarcz Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 tady na str. 21 jsou zakladni infomrmace jak den po dni pri ruznych polohach a teplotach hodinky testuji v ramci COSC certifikace. Vysledek musi byt: To earn the title of chronometer, the mechanical movement?s average daily variation in rate must be between -4/+6 seconds per day, or a precision of 99.99%, the highest precision attainable by a mechanical movement.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se