Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Netusite nekdo jak to mereni probiha po strance natahu? Po uplnynuti a pred zapocetim konkretniho cyklu najedou robo ručky a natahnou perko pres korunku ... ???

Myslel jsem, ze bych si udelal takovy domaci COSC test. Lednice je jasna, jen nevim kam to dat kde by bylo 38°C :thumbsup_anim:

• Odpovědi 134
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
No, na to jsem taky zvědavej. Jak se to bude časem měnit (zhoršovat) :) ... Kam chodíš na servis? Na kolik tak přijde taková "pětiletková" údržba s přeleštěním tahu a pouzdra?

Jeste jsem nebyl, ale jak pisu, ceka me to. Pro procteni tohodle Omega fora tu najdes dost informaci o tom kam jit a kam ne - zatim mam jasno, ze to nebude Hanak Brno. Cena tohoto plneho servisniho ukonu je jestli dobre vzpominam cca 7500.-Kc. Vcetne lesteni pouzdra samo. Co vsecko obsahuje, je popsano na webu Omegy, je tam i cenik.

To MAx: domaci COSC : nejsi prvni koho to tu napadlo, hura do toho. JAk presne to probiha v COSC si najdi na jejich strankach, nekde jsem to tu uz taky pridaval. Mozna i do tohoto vlakna, uz navim.. :)

So do a search...

Odesláno
Netusite nekdo jak to mereni probiha po strance natahu? Po uplnynuti a pred zapocetim konkretniho cyklu najedou robo ručky a natahnou perko pres korunku ... ???

Myslel jsem, ze bych si udelal takovy domaci COSC test. Lednice je jasna, jen nevim kam to dat kde by bylo 38°C :thumbsup_anim:

V pondělí jsem obsolvoval jeden takový COSC v servisu. ORIS TT3 s ETA 2836 mi hodinář srovnal z + 15 sec skoro na nulu (zatím). Nic za to nechtěl a možná by mi napsal i tem papír, co po něm všichni touží...

Odesláno

Tipuju ze kdekoliv, kde maji vibrograf, z nehoz ti vyjedou podobny summary poloh a odchylek, jako je na COSC certifikatu. Ovsem pochybuju, ze to hodinar testoval 15 dni. Ale lepsi nez nic, to jo.

Odesláno
jen jsem myslel, jestli nekdo nema konkretni tip - nejlepe v Praze... zacalo me to zajimat... :)

Podařilo se mi prorazit soustředěnou obranu pracovnic na příjmu značkového servisu Hibernia. Nejdřív nechtely o jiné značce ani slyšet, ale před tím jsme se telefonicky proklikal na hodináře, který dělá TISSOT (už jsem u něj měl nedávno prodané Saestary - dělal mi upgrade a mikroregulaci a vše naprosto O.K. za slušnou cenu, Tissoty srovnal skoro na nulu za 140 Kč i s testem vodotěsnosti) a ten řekl že mi je vezme, pokud opravdu budu chtít jen seřízení přesnosti. Přinesl jsem tam i kamarádovy TT3 a výsledek je tento (znovu opakuji, že si neřekl ani korunu - příště mu přinesu pořádnou flašku) :

Moje : při předání minus 2 sec, po 72 hodinách stále minus dvě sec (dva dny na ruce a den v krabičce)

Kámošovy : při předání šly přesně, po 72 hodinách plus 11 sec (den na ruce a dva dny v krabičce). I to je myslím v toleranci COSC.

Takže velká pochvala servisu Hibernia.

Odesláno

Myslite,ze by bolo mozne ziadat o certifikat COSC pri zaslani cisla ktore je vyrazene na jednej z noziciek ? Nakup z ebay, su prave ale nemaju karty a certifikat.

Odesláno
Myslite,ze by bolo mozne ziadat o certifikat COSC pri zaslani cisla ktore je vyrazene na jednej z noziciek ? Nakup z ebay, su prave ale nemaju karty a certifikat.

Myslim si, ze ne.. Pri posilani vyzaduji kopii karty s cislem hodinek, REF cislem a razitkem prodejce + datem nakupu ;)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Opět po určitém čase musím vyjádřit svůj absolutní údiv nad přesností Seamasterů. Víc jak před týdnem jsem posunoval o hodinu čas - odchylka za cca 3 týdny 0 s. Dnes jsem si je vzal po týdnu na ruku - odchylka 0 s. Pro porovnání, Steelfishe mně dělají +4 s denně. Ale je fakt, že v Omegách je přece jen trochu jinej kalibr. ;)

• po 2 týdnech...
Odesláno
Opět po určitém čase musím vyjádřit svůj absolutní údiv nad přesností Seamasterů. Víc jak před týdnem jsem posunoval o hodinu čas - odchylka za cca 3 týdny 0 s. Dnes jsem si je vzal po týdnu na ruku - odchylka 0 s. Pro porovnání, Steelfishe mně dělají +4 s denně. Ale je fakt, že v Omegách je přece jen trochu jinej kalibr. ;)

... po týdnu na ruku? To tam máš ale quartz né?

Odesláno

Tak to smekám před přesností Tvých Seamastrů. Až je to težko uvěřitelné. Omega - prostě slušnej oddíl :thumbsup_anim:

Odesláno
Tak mě napdalo, že má buď watchwinder, nebo je ukládal už zastavený, což by vysvětlovalo tu nulu. :lamo:

Je to nejspíš opravdu tím WW a především jeho nastavením. Mám dlouhé prodlevy mezi cykly a tím pádem hodinky delší dobu "leží" v jedné poloze. No, a pak zase v jiné. Tím se patrně vzájemně odchylky nulují. Teď jsem je dlouhodobě nosil a ustálily se na denní odchylce + 1 s. Samozřejmě i to je velmi dobré. :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Přátelé, vy, co jste teď v poslední době psali o certifikát,napsali vám z Omegy???

Poslal jsem jim před 8 dny mail s žádostí o jeho zaslání na své Seamastery , necelý rok staré, oskenoval všechny 3 karty, napsal adresu pro jeho zaslání, ale neoodpověděli mi ... Nevím, zda jim doše/nedošel mail nebo zda prostě nedpoví :) Tady lidi píšou různě... Díky moc

Odesláno
Přátelé, vy, co jste teď v poslední době psali o certifikát,napsali vám z Omegy???

Poslal jsem jim před 8 dny mail s žádostí o jeho zaslání na své Seamastery , necelý rok staré, oskenoval všechny 3 karty, napsal adresu pro jeho zaslání, ale neoodpověděli mi ... Nevím, zda jim doše/nedošel mail nebo zda prostě nedpoví :) Tady lidi píšou různě... Díky moc

Kdyz jsem jim psal - 2x, prisla mi odpoved druhy den a treti den ;)

• po měsících...
Návštěvník YPO?
Odesláno

Tady je odpověď na mojí žádost:

Dear Mr. *****,

We are pleased to learn that you acquired the Planet Ocean, serial number 84589753 and would not miss this opportunity to thank you for the confidence you have placed in our brand. We are convinced that you enjoy wearing this fine OMEGA timepiece and that it will give you excellent service for many years to come.

We shall gladly provide the official COSC certificate for your chronometer watch. The COSC document will be requested from the official Swiss Chronometer Testing Institute and, as of 1 August 2008, issued against a payment of Swiss francs CHF 50.--. Pre-payment can be made either by credit card (may we kindly ask you to let us have the name, expiration date, security code of 3 or 4 digits and the number of your credit card) or by bank transfer to the UBS Ltd. 2500 Biel/Bienne, BIC:UBSWCHZH80A / IBAN: CH94 0023 0230 5000 6624 0. Please specify: for COSC.

Thanking you for your understanding we look forward to your further news.

With best regards,

Christine Loraux

INTERNATIONAL CUSTOMER CARE

? OMEGA SA

RUE STAEMPFLI 96

2500 BIENNE 4

SWITZERLAND

tak jsem krystýnu poslal svojí lámanou anglickoruskocikánštinou do :shit:

Odesláno (upraveno)

YPO: Buď v klidu, napsali mi totéž :(, jako přes kopírák...

Máš vůbec štěstí, že se s Tebou Kristýna bavila :D Mi odepsala cca po 14 dnech a po zaslání 3-mailů, s kterými mi pomohl Kalifx...

Upraveno uživatelem Peta-Biker

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...